This version of the page http://lucl.kiev.ua/info/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-12. The original page over time could change.
Публічна бібліотека імені Лесі Українки

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

«Мелодії весни» із Русланом Іщенком

09-03-2017 У читальній залі бібліотеки відбулася музична зустріч «Мелодії весни» із талановитим співаком, музикантом Русланом Іщенком.  Кожне музичне привітання було присвятою присутнім у залі жінкам. Музикант вітав відомими українськими піснями, що заряджали  бадьорістю і чудовим настроєм, а знайомі і улюблені серцю пісні дружньо співали  разом. 

По завершенню вечора привітала всіх поетичним словом  відома письменниця, журналіст, член НСПУ  Ніна Бай. На слова поетеси прозвучала пісня "І все це я та Україна" у виконанні Руслана Іщенко.

Бібліотека щиро вдячна за чудову зустріч з музикантом, подарований весняний настрій і позитивні емоції.

Анонс! У бібліотеці відкривається інформаційний простір для підприємців

15 березня о 17:00 відбудеться презентація просвітницького проекту “Бізнес-старт”, що буде працювати на базі Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки та стане інформаційним майданчиком для підприємців малого й середнього бізнесу.

Усі учасники зможуть взяти участь у діловій грі “10 кроків: від ідеї до реалізації проекту” та дізнатись про особистий досвід відкриття бізнесу в Києві від Ольги Лекової, співзасновниці ГО “Міжнародна агенція змін” та Artstudioleo.
Проект поєднує в собі зусилля трьох сторін: держави, громадськості та бізнесу. Публічна бібліотека ім. Лесі Українки реалізує проект у співпраці з громадською організацією “Міжнародна агенція змін” та соціальним підприємством "Synergy development consulting".

Літературна виставка «Провісник долі України»

07-03-2017 До 203-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в читальній залі відкрито велику літературну виставку «Провісник долі України», яка розкриває ті грані творчості, розповідає про ті життєві шляхи геніального народного поета, які зробили його вартовим національної пам’яті.

Слово Шевченка закликає до наближення торжества добра над злом шляхом морального й духовного очищення, викорінення національного розбрату й малоросійського плебейства. Євген Маланюк писав: «В історичній галереї видатних українців, коли шукаємо в ній повноти і довершености «Української людини», надто рідко знайдемо таку повну і довершену національну особистість, як Шевченко».

Виставка "В байках і ліриці живе його душа"

06-03-2017 "Читайте, згадуйте мене!" — так звертався Леонід Іванович Глібов до своїх сучасників, але творча спадщина митця актуальна й сьогодні. Вона, за оцінкою С. Воскрекасенка, є своєрідною хрестоматією життя і побуту українських трударів ХІХ століття.
Глібов був демократом і гуманістом. Про це свідчить не лише його поезія, а й статті, фейлетони, літературно-критичні нариси. Байки Глібова реалістичні, життєві завдяки характерним для них особливостям: народності, образності, емоційності, багатству мови, її виразності.
На виставці літератури, присвяченій 190-й річниці від Дня народження Леоніда Глібова представлений увесь його творчий доробок, а також біографічні праці, що розглядають письменника не тільки з професійної точки зору, як видатного літератора й педагога, а й розповідають про його особисте життя, яке було наповнене щасливими і сумними подіями, любов'ю і розчаруванням, щастям визнання творчості і важкістю життєвих негараздів.

Більше статей...

  • «Київ у вирі революції 1917-1921 рр.»
  • Виставка «У світі байок Леоніда Глібова»
Powered by Web-It.kiev.ua