This version of the page http://www.farmer-ukr.com/?p=2115 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-03-04. The original page over time could change.
ФЕРМЕРИ НЕ ДАДУТЬ ПРОДАВАТИ ЗЕМЛЮ! | ТОВ "Господар ЕЦ"

ФЕРМЕРИ НЕ ДАДУТЬ ПРОДАВАТИ ЗЕМЛЮ!

21 серпня Асоціація фермерів та приватних землевласників України провела семінар на тему: «Земельна реформа: стан, проблеми та шляхи її врегулювання. Ринок землі з 1 січня 2016 р., можливі загрози та виклики».

Відкрив семінар президент АФЗУ Іван Томич короткою характеристикою сучасної ситуації в земельній сфері.

Цей захід виявив не аби який інтерес серед фермерів, науковців, більш ніж 10 громадських організацій аграрного спрямування та преси, але тільки не серед органів влади. Особливо ганебно сприйняли фермери інформацію про те, що Держземагентство, яке зараз реформується в Державну службу України з питань геодезії та картографії, проігнорувало запрошення організаторів семінару і не надіслало для участі бодай хоч якого поганенького земельника. Та  й інші відомства залишилися осторонь, навіть рідне профільне міністерство не прийняло в ньому участь.

Семінар виявився цікавим з наукової сторони, адже одним з доповідачів був Юрій Лупенко, директор Інституту аграрної економіки, цікавим в плані міжнародного досвіду завдяки співдоповіді генерального директора ССОКУ Василя Кононенка. Та надзвичайно гострим завдяки участі в ньому голів фермерських господарств з регіонів, які найбільше страждають від рейдерських захватів, чиновницького бюрократизму та корупції.

Характеризуючи в загальному результати проведеного заходу з впевненістю можливо говорити, що «розбазарювати» українську землю фермери не дадуть. А для цього обіцяють провести ряд попереджувальних заходів спочатку в районах та областях, а потім, якщо влада їх «не почує» – дійти і до Києва.

В цьому їх підтримав і пообіцяв бути в перших рядах Михайло Апостол, Народний депутат України VII скликання, радник Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

По закінченню семінару відбулося засідання Комітету захисту рідної землі, рішення якого, після доопрацювання та внесення всіх пропозицій від більш ніж 20 громадських організацій аграрного спрямування, буде опубліковано на наших інтернет-ресурсах.

Прес-служба АФЗУ