This version of the page http://gazeta.dt.ua/internal/na-farbu-_.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-02-22. The original page over time could change.
На фарбу? - Внутрішня політика України - аналітика, статті, ексклюзиви - gazeta.dt.ua

На фарбу?
97

Юлія Мостова 21 серпня 2014, 21:00

Читайте також

  • На фарбу? «Дзеркало тижня. Україна» №29, 21 серпня 2014
  • Ранок після Слов'янська... «Дзеркало тижня. Україна» №29, 21 серпня 2014
  • Не стріляй! «Дзеркало тижня. Україна» №29, 21 серпня 2014
  • Не говорить і не показує Україна «Дзеркало тижня. Україна» №29, 21 серпня 2014
  • Святійше розчарування «Дзеркало тижня. Україна» №29, 21 серпня 2014
  • Починати треба не з децентралізації, а з корупції «Дзеркало тижня. Україна» №29, 21 серпня 2014
  • Віддайте наші гроші «Дзеркало тижня. Україна» №29, 21 серпня 2014

Патріотичні паркани тішать око. Я навіть не пропоную вдуматися в це словосполучення — "патріотичні паркани"... Але не в цьому річ. Придивіться. Ви бачите шмаття облізлої старої фарби, ви бачите виразки, виїдені іржею, ви бачите купи налиплого бруду? І це все замазано кольорами нашого прапора. Невідмиті, незашкурені, невідшліфовані огорожі, чию потворність замасковано кольорами пшениці й неба. Це і є "Жити по-новому"? Так. Поки що так. 

Кажуть, не можна критикувати владу, бо йде війна. Дурниці. Тому що мародерство — це не тільки обкрадати магазини, біженців, їхні машини й їхні квартири. Мародерство — це відчиняти вночі ворота портів для "контрабасу"; це видавати рефінанс топ-аферистам країни; це стригти мільярди на тендерах; це виплачувати ПДВ зернотрейдерам і експортерам круглого лісу; це списувати борги енергокомпаніям без списку енергокомпаній і розуміння природи боргів. А зрада — це не тільки "злив" інформації ворогові. Зрада — це непроведення реформ; це боятися діяти і не вірити в розум і силу народу; це пріоритет майбутніх виборів над обороною країни; це відсутність у такий час послів у 23 країнах, включаючи Німеччину, Францію і Великобританію, не кажучи вже про американське непорозуміння; це Єфремов у парламенті; це бізнес Ахметова в дорогому аркуші пріоритетів прем'єра; це безкарність усіх, хто розграбував країну й оплатив вихідний квиток. 

Є ще одна проблема, яка, я переконана, страшніша за корупцію, — дурість. Якщо хочете м'якше — непрофесіоналізм, некомпетентність. Вони допомагають втратити те, що не вкрадено. Страх і жадібність, як і раніше, диктують критерії кадрового відбору. Однокласники, однокурсники, особисті банкіри й друзі приходять на високі посади, часом не знаючи навіть термінології, не кажучи про специфіку й структуру міністерств і відомств. Брак міцної кадрової школи й розкладання морального жолоба, в якому має перебувати чиновник, міліціонер, прокурор, депутат, представник спецслужб, призвели до виродження керуючого класу. Ба більше, можна спробувати піддати люстрації чиновників старої влади, але глибокою оманою є переконання тих, хто вважає, що "будь-який інший", ставши на їхнє місце, зможе принести користь країні. Державний службовець — це така ж професія, як і будь-яка інша. А дурень — це всього лише людина не на своєму місці. Швидка заміна шептунів на горланів нічого не дасть країні крім заміни однієї важкої хвороби на іншу. На цьому етапі тільки потужний моральний імпульс і неминучість покарання, які виходять від президента, прем'єра та генпрокурора, можуть змусити здеградоване чиновництво працювати на країну. Відчуваєте імпульс?

Кажуть, Майдан змінив країну. Не знаю. Подивімося на розшифровку партійних списків на майбутніх виборах і результати голосування в округах. Тільки тоді ми зрозуміємо, чи навчився народ відрізняти золоте від блискучого і не міняти голос на милостиню. Найголовніше, що дав Майдан, — це дуже серйозний злам багатовікового стереотипу про те, що допомогти тобі можуть тільки рідні й куми. Не тільки. Кожен, хто там був, кожен, хто ним жив, зміг намацати плече, зміг знайти очі, зміг розділити принципи, зміг прозоро задекларувати мету і з незнайомими людьми її досягти. Зламано стіну, що багато років залишала нам лише лазівку для громадянських ініціатив. Майдан нікуди не розійшовся. І тільки приростатиме. Він — кузня громадян. На Майдані, в широкому значенні цього слова, викристалізувався авангард суспільства. Але поки що він затиснутий між байдужими масами й байдужою владою. 

Найточніший розрахунок Путіна полягає в тому, що він напав на нашу країну в період міжеліття. Охвістя кадрової комети, що складається з гібридів "совка" і періоду первинного накопичення капіталів, востаннє прийшло до влади в нашій країні. Ця комета, запалена в 1990-ті, своє відпалала, хоча ще осяде сміттям і камінням на багатьох кріслах у новому парламенті. А нове сузір'я постпатерналістського покоління ще тільки складається. Це покоління вже здатне контролювати владу, але ще не може її здійснювати. Нам забракло трьох-чотирьох років для того, щоб це покоління сформувало своїх лідерів і дало можливість країні вперше обрати владу з іншим набором вад і чеснот. Коли це відбудеться, ми відштовхнемося від дна... Днями одна до сліз мужня й світла журналістка, відчайдушний репортер і невтомний волонтер, після довгого політичного екскурсу в доновогенераційну Україну, запитала мене: "Ви стільки про них знаєте, як же ви продовжуєте працювати? На що сподіваєтеся?". Я розгубилася з відповіддю. А тепер знаю її: бо є Ви, Насте. Бо є сотні тисяч, а можливо й кілька мільйонів, людей-цвяхів, людей-паль, людей-рашпілів, людей-атлантів.

У переддень Дня незалежності ми переживаємо найбільшу їй загрозу. І не тільки тому, що йде війна, а тому, що на самовизначення нашої країни як ніколи намагаються впливати майже всі значимі світові столиці. Це — коли Путін у телефоні секретного зв'язку, це — коли Меркель у мобілці, це — коли МВФ у Скайпі. Це коли за твою країну намагаються вирішувати, який варіант їй нав'язати: Хасав'юрт, Північну Ірландію чи Придністров'я з представництвом у ВР. 24 серпня — День незалежності громадян від залежності держави. День незалежності людей дії: тих, які воюють, які рятують, які дають прихисток, які генерують реформи, які пропо-нують виходи, які проводять розслідування злочинів старої і нової влади, які заявляють про здирництво, які не дають хабарів. Це День людей, які відмивають, чистять, ремонтують те, що вони готові фарбувати в кольори українського прапора.

Теги: Юлія Мостова влада політична еліта громадянське суспільство
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
97 коментарів
  • Ukr_5 8 сентября, 13:07
    lesya 25 августа, 22:21 Слушайте, я Вам же не говорю, что Рай был, но я говорю серьезные вещи. 200 рублей 80-х годов = 12000тыс.грн. сейчас., 100 рублей = 6 тыс.грн. Это были обычные вещи. Покупали квартиры, правда, если не хватало площади, ходили в театр, читали,рестораны, отдыхали все дети летом, я беру экономическую часть, или я обманываю?
    Леся. Я надеюсь что вы не обманываете, но вы заблуждаетесь. Я, чтоб было понятней, окончил КПИ в 1961г. Первая ставка 110р. Через примерно 10 лет - 180р. Ну это учтите на предприятиях п/я если Вы знаете что это такое. Теперь о ценах. Тогдашние 200р. равноценны сегодняшним гривнам примерно 2000-2500 в среднем. Дороже стали продукты и жкх. Дешевле - одежда (я не говорю о брендах) и предметы длительного пользования (телевизоры, стиралки и т.д.) О квартирах речь не идет. Купить просто квартиру такого в совдепии никогда не было. Можно было, как называли, построить кооператив но это если повезет со знакомствами. Кооператив выплачивал 15 лет (треть зарплаты) и эта квартира не была моей собственностью. После перестройки ее пришлось приватизировать. Не смешно?
    lesya 30 сентября, 23:13
    Отвечаю - Берем по необходимому Проезд 3-5 коп. - сейчас 1.50-2 грн. - 50-40 раз., Молоко 24коп. литр - сейчас 900 гр. такого качества - 12-15 грн. литр- 50-60 раз. Бензин и газ -наверное в 1000 раз., Масло 3 руб кг - сейчас такого качества 90-100 грн. кг 30 раз.. Лекарства - 50-100 раз, Коммуналка 7-15 руб(включая воду тел отопление). - сейчас по тем же параметрам 700 -1000 грн. -80-100раз и т.д.. Одежда одинакового качества -50-100 раз., Кино 10-30 коп. - 100 раз, Кооператив однокомнатный 7000 руб.-350 зарплат., а сейчас?(Беру Киев) Кстати все повышается сейчас и существенно, а зарплата и пенсия чему соответсвует?
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    lesya 30 сентября, 23:21
    Одежда среднего качества - 5-10 раз, но до одежды новой мало у кого ,вообще, доходит, так же как и кино и театр, не беру концерты, то, что было доступно, не беру и перелеты, что тоже было доступно, по перелетам - 200 раз.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    lesya 30 сентября, 23:58
    Бензин переборщила(такую статистику давала газета Известия), посмотрела -40-50 раз, квартира -35 раз, лишний ноль, это сейчас 350 раз и более раз в Киеве. Вот и посчитайте.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • Pravo 28 августа, 18:19 українська правда Valerian Grabovski _ 28.08.2014 11:20 в Росії і в Україні одна біда. Ми разом не оформили національне багатство на своїх громадян. І Росія і Україна -республіки (лат. спільна справа громади). І Росія і Україна підписали Європейську Хартію місцевого самоврядування,яка дає право офорлювати своєї ВЛАСНІ ВНУТРІШНІ органи в територіальних громадах і мати вплив на них. І Росія і Україна за своїми Деклараціями про державний суверенітет (нажаль Декларацію РСФСР в інеті немає.а була ще 3 місяці тому) визнали "исключительное" та " виключне" право ВЛАСНОСТІ народу на НАЦІОНАЛЬНЕ БАГАТСТВО своїх держав, але не оформили його на громадян,як це робить ВЕСЬ ЦИВІЛІЗОВАНИЙ Світ,що визнає НЕБЕЗПЕКУ ВІЙН через неоформлене публічне право власності на Національне Багатство і бажання "обраних" ним користуватись, що ми і маємо. І Росія і Україна їх громадяни ОБІКРАДЕНІ на ЦІЛЕ НАЦІОНАЛЬНЕ БАГАТСТВО,
    lesya 28 августа, 18:28
    ОСЬ ВОНО - ГОЛОВНЕ " ВЕСЬ ЦИВІЛІЗОВАНИЙ Світ,що визнає НЕБЕЗПЕКУ ВІЙН ЧЕРЕЗ НЕОФОРМЛЕНЕ ПУБЛІЧНЕ ПРАВО ВЛАСНОСТІ на Національне Багатство і бажання "обраних" ним користуватись, що ми і маємо. І Росія і Україна їх громадяни ОБІКРАДЕНІ на ЦІЛЕ НАЦІОНАЛЬНЕ БАГАТСТВО," Тобто обкрадання Нації й призвело до війни.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • Flutter 27 августа, 23:08 Згадайте хронологію вчинення ЗАКОННОГО!!! обману народу України: 1) привласнення Росією – «правонаступницею» СРСР – усіх банківських вкладів громадян України; 2) ваучеризація усього, що мало б слугувати громадянам України; 3) доведення до штучного банкрутства рентабельних – таких, що гарантовано забезпечували б своїми податками гідне життя громадян України - підприємств з наступною їх «приватизацією» за 1 гривню; 4) знищення – замість модернізації – утилізацією, як цінний металобрухт, промислових підприємств; 5) запровадження механізму рейдерства; 6) засилля внутрішнього ринку імпортом – за хабарі та відкати – низької якості, що суттєво понизило реальний рівень життя громадян України; 7) запровадження практики розрахуноку за виконану роботу «конвертами», що знецінило державні пенсії громадян України; 8) перетворення виборів громадянами України Президента України, депутатів Верховної Ради України, депутатів місцевих рад у ринок з вільними цінами; 9) фактичне знищення – розпродаж усього, що продається - збройних сил України; 10) запровадження механізму зміни Конституції України для впровадження «вертикалі влади»; 11) реалізація виключно цинічних махінацій із землею, як нерухомим майном. У Правовій Україні, на підставі Законодавства України, протягом 23 років незалежності Соборної України, юристи з високим рівнем фаху напружено працювали над знищенням в Україні дії принципу верховенства права. Усе вищеназване мало б спонукати українців до боротьби за «диктатуру Закону», але лунали лише зойки: «В Україні Закон НЕ ПРАЦЮЄ!!!». Саме це, у моєму розумінні, і є українська «глупость по ЗАКОНУ!!!». Настав час ЗМІНЮВАТИСЬ!!!
    Pravo 28 августа, 13:04
    Оце вже СИЛА, що написано. Це початок такий був, й оце ввсе й "вузлики позов"язувало", поки це не переробимо - нічого не буде, бо це фундамент того зла, що увійшдо в Україну, й ім"я йому - бєспрєдєл та неспараведливість, ігнорування народута беззаконня. Беззаконня саме в контексті права, не жорстокий Закон, бо в нас це робили, а Закон, що дає й реалізує право - право на Землю, на частину прибутку підприємства, на гідну платню, все це пов"язано.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • Pravo 27 августа, 22:49
    lesya Сегодня, 22:05 Pravo Сегодня, 16:45 В державі усі ці роки не було ніякого управління. Наразі реалізовуєтьс влада бізнесу. Одначе Народ -джерело влади, щось в нас не іде.Согласна с Вами, некоторые ниже следующие пытаются показать, что все отлично, явная ложь. С таких людей и начинается зло.А Народ еще свою власть возьмет, никогда украинцы не терпели гнет.
    Так, бо чого Мостова тоді статтю таку написала, якщо все добре?
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • lesya 27 августа, 22:05
    Pravo Сегодня, 16:45 В державі усі ці роки не було ніякого управління. Наразі реалізовуєтьс влада бізнесу. Одначе Народ -джерело влади, щось в нас не іде.
    Согласна с Вами, некоторые ниже следующие пытаются показать, что все отлично, явная ложь. С таких людей и начинается зло.А Народ еще свою власть возьмет, никогда украинцы не терпели гнет.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • talymon 27 августа, 21:25
    lesya Вчора, 23:48 Еще поясню, а то опять не поймете, Вы сделали акцент на том, что украинская интеллектуальная элита успешна именно экономически в США, поэтому я и говорю, что у нас украинская интеллектуальная элита сейчас не может реализовать свое экономическое право. Именно, о благах цивилизации я пишу, в контексте, права, которое у нас монополизировано кучкой персон. Об этом и Ю.Мостовая пишет, мы, фактически не имеем доступа к формированию и реализации этого своего права, которое 1% направляет по своему усмотрению и в свое персональное благо, что опасно для общества.
    Ви втомлюєте, пані.... Ви ж не станете заперечувати, що пані Мостова належить до інтелектуальної еліти, правда? А що ви знаєте, наприклад, про її майновий стан, про її маєток, про її скакунів? Чи можете ви стверджувати, що вона мала б можливість досягти такого самого статку за радянських часів? Чи можете ви стверджувати, що вона бажає повернутися до тих часів? Тому не псуйте свій жовчний міхур, змушуючи його працювати понад усяку міру, а просто займіться самозбагаченням. Можливо, ви відкриєте, встигнете відкрити, у собі Ротшільда. Успіхів!!!
    Pravo 27 августа, 21:46
    Talymone невігластво своє не показуйте, а пані казала про основну частину вчителів, розробників, науковців, то не маєте наміру знати або не хочете, то не треба вигадувати. Й потім, якщо проблеми з міхуром - до лікара, а на людей не треба чіпляти - це ганьба.
    Відповісти Цитувати
    lesya 27 августа, 21:53
    Ох, не нравится Вам правда. Ха-Ха. Я ж написала, что речь идет не о возвращении, а о сравнении,об обкрадывании основной части населения. Вы - не умеете читать? Видно подвел Вас пузырь,в голову содержимое ударило(это так как пишут некоторые талимоны). Обогатиться в Украине не реально, потому что ее грабят профессионалы и бандиты.
    Відповісти Цитувати
    Відповісти Цитувати
  • Pravo 27 августа, 16:45 В державі усі ці роки не було ніякого управління. Наразі реалізовуєтьс влада бізнесу. Одначе Народ -джерело влади, щось в нас не іде. Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • Flutter 27 августа, 11:55 «Есть еще одна проблема, которая, убеждена, страшнее коррупции, - глупость», якій сьогодні маємо багато прикладів. УП val-lav _ 27.08.2014 10:49: «На момент зупинення євроінтеграції, було повернуто дію Конституції 1996 року, в якій президент відповідав за діяльність уряду. Тому Азаров не міг без згоди Януковича призупинити євроінтеграцію. Інша справа, було це письмово чи усно. Те ж саме стосовно розстрілу Майдану. Але щоб звинувати Януковича у розстрілі, одного нашого розуміння недостатньо. Потрібні докази. Якщо засудити лише на основі нашого розуміння, щоб без нього ніхто такого рішення не міг прийняти, то він у будь якому українському, чи у ЄСПЛ легко зніме звинувачення. Емоції у таких справах шкідливі. Потрібно навчитись все робити ПО ЗАКОНУ!!!» - саме українська «глупость ПО ЗАКОНУ!!!» призвела до: 1) втрати УСІХ!!! економічних надбань УРСР; 2) появи в Україні злодіїв-олігархів (неосвітчений Ахметов, від «помічника» м’ясника на Донецькому ринку до олігарха-мільярдера, ЗАНАДТО!!! стрімко рухався – ГРАБУВАВ!!! – до цілі, ним омріяної); 3) зради України усіма ЧОТИРМА!!! Президентами України; 4) виникнення руйнівної для України ІДЕЇ!!! федералізації. Народ України, відповідно до Конституції України, як джерело влади, заради єдиної України, МУСИТЬ!!! викорінити із себе «глупость ПО ЗАКОНУ!!!».
    lesya 27 августа, 12:59
    Именно такая философия, когда в общество закинули мантру, что богатство - это типа ганстерства, все и началось, олигархи, отбирали, не платили, уничтожали, и самые необразованные, темные. Именно все утраты Украины, потому что закон не соблюдался и законов таких не было, чтобы право было.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    lesya 27 августа, 13:04
    Втрата надбань УРСР саме через беззаконня. У Вас все перегорнуто до гори дригом.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    Flutter 27 августа, 15:42
    «Але щоб звинувати Януковича у розстрілі, одного нашого розуміння недостатньо. Потрібні ДОКАЗИ!!!. … Емоції у таких справах шкідливі. Потрібно навчитись все робити ПО ЗАКОНУ!!!» - яскравий приклад «глупости ПО ЗАКОНУ!!!»: саме ЗАКОН!!!, а саме - продажні юристи, котрі за кошти ЗАХИСТЯТЬ!!! та ПРИХОВАЮТЬ!!! будь-який злочин – звільняє Ахметова та інших олігархів-злодіїв від СПРАВЕДЛИВОЇ НАЦІОНАЛІЗАЦІЇ!!!. Думайте, думайте, думайте…
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    Pravo 27 августа, 16:48
    Злодій злодія злочинними діями буде судити? А потім злодія, що злодіясудив злочинними діями, а потім один одного, хто там розбере, хто прав? А хтось на дивані та у ватнику, що підбурив грошенятка порахує.
    Цитувати Поскаржитись
    Flutter 27 августа, 15:46
    lesya Сегодня, 13:00 Слово "опускати" - зековское, Вы случайно не оттуда пишете?
    ПРИМІТИВ!!!
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    lesya 27 августа, 16:29
    Правильно о себе написали - ПРИМИТИВ, но за тем, что пишете следите, а то развели тут бла-ла-ла, по теме пиши темень беспросветная.
    Цитувати Поскаржитись
    lesya 27 августа, 16:38
    По поводу СПРАВЕДЛИВОЙ национализации и кары Януковичу на основе "розсуду" - размышление анархически - незрелые. Любое действие такого масштаба или по закону, или революция. Революции уже были, что не исключает их в будущем. Однако,для действия по закону должен такой Закон быть и сила, которая не только будет способна национализировать или частично национализировать, но и управлять, без управления не надо ничего трогать, а то будет как в песне "до основания". У нас проблема не только в силе, которая будет действовать в интересах всех граждан, но и в реализации, т.е. осуществлении управления, в том числе и экономического.
    Цитувати Поскаржитись
    Pravo 27 августа, 16:52
    Підтримаю, Лесю, та от хто та сила, що візьметься та зробить, щось ті, хто хоче та може зможе, поки немають ніякого впливу. Треба об"єднання.
    Цитувати Поскаржитись
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • lesya 26 августа, 23:23 talymon Вчера, 19:56 Тоді згадайте ось це, з Екклезіаста: "Не говори: “чому це минулі дні були кращими за нинішні?”, Ниже привела Вам рекомендации по развитию аналитического мышления. Поясняю - я приводила параметры экономической жизни, которые были, и, которые за годы Независимости утеряны, не для возврата в прошлое, а для сравнения. Основное - жизненными благами пользовалось все население, сейчас - 1%. Если ранее Компартия всем руководила, теперь несколько человек, причем заботятся они только о своем благе, разрушая жизнь других людей и будущих поколений.
    lesya 26 августа, 23:48
    Еще поясню, а то опять не поймете, Вы сделали акцент на том, что украинская интеллектуальная элита успешна именно экономически в США, поэтому я и говорю, что у нас украинская интеллектуальная элита сейчас не может реализовать свое экономическое право. Именно, о благах цивилизации я пишу, в контексте, права, которое у нас монополизировано кучкой персон. Об этом и Ю.Мостовая пишет, мы, фактически не имеем доступа к формированию и реализации этого своего права, которое 1% направляет по своему усмотрению и в свое персональное благо, что опасно для общества.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
  • talymon 26 августа, 21:46
    lesya Вчора, 20:19 Не люблю такую риторику, однако, перечитайте Экклизиаста сами, потому что я Вам конкретные вещи и аргументы привожу, а вы пытаетесь на личности перейти. Значит нет у Вас аргументов, а на нет и суда нет.А учите лучше свою дочь или сына или сами чему то научитесь.
    Перечитав. І ось що знайшов: "...і знайшов я, що гіркіша за смерть жінка, тому що вона – сіть, і серце її – тенета, руки її – окови; добрий перед Богом спасеться від неї, а грішник буде впійманий нею. Ось це знайшов я, сказав Екклезіаст, випробовуючи одне за іншим. Чого ще шукала душа моя, і я не знайшов? – Чоловіка одного з тисячі я знайшов, а жінки між усіма ними не знайшов...." І знайшов я також ще у Вільяма Блейка ось таке: "Той, хто бажає, але не діє, плодить чуму."
    lesya 26 августа, 23:07
    На воре шапка горит, т.к. Вы только словоблудием занимаетесь, видно ничего не знаете и не умеете, поэтому продолжайте читать Экклезиаст, там для Вас полезное найдется.Читайтке и каждую мысль прорабатывайте, тогда научитесь аналитически мыслить, а не плодить словоблудие, пустое, и выскажите хотя бы одну достойную мысль по теме статьи. Извините, Юлия за данные слова, которые к тексту Вашей статьи не относятся, у Вас статья прекрасная, потому что я вижу и понимаю Вашу цель.
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    Flutter 27 августа, 10:54
    «Вы только словоблудием занимаетесь, видно ничего не знаете и не умеете» - lesya, ЯК МОЖНА ТАК СЕБЕ!!! «опускати»? ЗУПИНІТЬСЯ!!!
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
    lesya 27 августа, 13:00
    Слово "опускати" - зековское, Вы случайно не оттуда пишете?
    Цитувати Поскаржитись
    Відповісти Цитувати Поскаржитись
Реклама
Останні новини
  • СБУ оприлюднила записи переговорів помічників депутатів із російськими кураторами 22 февраля 23:51 Ліга чемпіонів: "Севілья" розібралася з "Лестером", "Ювентус" - з "Порту" 22 февраля 23:50 Російський актор отримав статус біженця в Україні 22 февраля 23:42 Депутат Константиновський ознайомив Луценка з податковою документацією 22 февраля 23:15 Мовлення відновлено в 29 населених пунктах Донбасу – Нацрада 22 февраля 23:11 У Туреччині завершили розслідування спроби липневого перевороту 22 февраля 22:21
  • Голова МЗС Німеччини закликав Київ і Москву припинити бойові дії в Донбасі 22 февраля 22:19 Ліга Європи: МЮ, "Краснодар" і "Шальке" вийшли в 1/8 фіналу 22 февраля 21:58 Громадська рада доброчесності повідомила про загрозу конкурсу до Верховного суду 22 февраля 21:39 NASA виявило сім планет за межами Сонячної системи 22 февраля 21:10 Профільний комітет Ради схвалив законопроект про створення антикорупційного суду 22 февраля 20:58 Кабмін схвалив докапіталізацію ПриватБанку майже на 10 млрд гривень 22 февраля 20:23
USD 27.04
EUR 28.49
НОВОСТИ ДРУГИХ РЕСУРСОВ
  • Російський журналіст про війну на Донбасі: раз на півроку буде умовна Авдіївка
  • Уряд докапіталізує "ПриватБанк" майже на 10 мільярдів
  • NASA виявило три придатні для життя планети
  • Затримано прокурорів, які вимагали 130 тисяч хабара у бізнесмена - Луценко (фото)
  • Нардеп зачитав в Раді "ультиматум" мітингувальників
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости