This version of the page http://www.bizreliz.com/rinok-telekomu/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-02-09. The original page over time could change.
Ринок телекому

 

Ринок телекому

Цифровізація адмінпослуг

23 грудня 2016 року відбулася нарада в Кабінеті Міністрів України, присвячена питанню цифровізації державних адміністративних послуг.

Національний телеком-оператор Київстар представив пілот проекту MobileIDучасникам наради, на якій були присутні: В. Гройсман, Прем’єр-міністр України, керівництво Державного агентства з питань електронного урядування, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, представники Міністерства юстиції, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, а також представники телеком-операторів.

Mobile ID – це сервіс, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою у ньому SIM-картою як засіб для безпечної електронної ідентифікації. Всі даніелектронний цифровий підпис (ЕЦП), ідентифікаційний код, паспортні дані та будь-яка інша особиста інформаціязаписуються на SIM-карту нового покоління. Це спрощує громадянам доступ до адміністративних і комерційних сервісів, дає можливість отримувати документи та ставити на них цифровий підпис без відвідування державних установ. Технологія MobileIDстає ще більш актуальною після запровадження в Україні швидкісного мобільного інтернету 3G.

За словами Володимира Гройсмана, Прем’єр-міністра України, «Ідентифікатор має дати дистанційність, прозорість і якісний сервіс, чого б це не стосувалосябанк, лікарня, освіта, соціальна допомога, державна послугаземля, будівництво, або щось інше. Людина має у своєму мобільному телефоні отримати можливості для того щоб замовити і отримати послугу держави без контакту з чиновниками. Це буде величезний здобуток, у тому числі щодо боротьби з хабарництвом».

Володимир Гройсман також наголосив, що необхідно забезпечити правову підтримку як на рівні законодавства, так і урядових рішень, щоб створити правові можливості для розвитку напрямку нових технологій.

В ході наради Володимиром Гройсманом було сформульовано доручення Уряду щодо формування пакету необхідних законодавчих ініціатив, що дадуть можливість компаніям почати реалізовувати питання мобільної ідентифікації, яка є ключем для розвитку подальших продуктів.

 «Підготовкою до впровадження MobileIDнаша компанія займається вже рік. Ми взяли на себе зобов’язання за підтримки представників уряду запропонувати українцям інноваційні рішення протягом подальших 12-18 місяців. Компанія «Київстар» готова продемонструвати, що ми є надійним технологічним партнером держави. Я дуже розраховую на підтримку телеком-галузі та наших партнерів, адже йдеться про спрощення життя наших громадян», коментує результати нарадиПетро Чернишов, президент Київстар.

 

Відкриття Глобального центру

VimpelCom Ltd. (NASDAQ: VIP), міжнародний провайдер зі штаб-квартирою в Амстердамі, що забезпечує високоякісними телекомунікаційними та цифровими послугами понад 200 млн користувачів по всьому світу, відкривв Україні, у місті ЛьвівГлобальний сервісний центр. Це - один з трьох нових GSSцентрів, які створює Компанія.

 

Глобальні сервісні центри (Global Shared Services, GSS) –частина стратегії VimpelCom з трансформації операційної моделі та перетворення в цифрового оператора світового класу. З відкриттям GSS VimpelCom планує централізувати та спростити робочі процеси з управління закупівлями, фінансами й кадровими ресурсами для операційних компаній Групи. Так, Глобальний сервісний центр у Львові, де буде створено близько 900 нових робочих місць, буде обслуговувани компанії ГрупиVimpelComв Україні, Вірменії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані та Узбекистані.

 

«Ми продовжуємо реалізацію програми з трансформації та перетворення компанії у більш гнучкого й надійного гравця цифрового світу. Ми глобалізуємо наші операційні процеси для зміцнення сильних сторін і підвищення показників продуктивності Групи. З відкриттям Глобальних сервісних центрів операційні компанії будуть сфокусовані на основних завданнях зі створення платформи для розвитку інноваційних рішень і високоякісних послуг, які поліпшать життя користувачів», – сказав Ендрю Девіс, фінансовий директор VimpelCom.

 

VimpelCom приділив особливу увагу вибору локацій для 3 Глобальних сервісних центрів з метою стандартизації всіх часових зон і мов на всіх ринках присутності Групи, а також щоб звести до мінімуму технічні ризики та ризики, пов'язані з безпекою. Львів і Україна були обрані в якості одного з Глобальних сервісних центрів, що обумовлено фінансово-операційними результатами Київстар, а також якістю підготовки співробітників і величезним потенціалом для інновацій.

 

«Київстар –одна з найбільш успішних і результативних компаній, що входять до складу VimpelCom. Відкриття Глобального сервісного центру у Львові є важливим стратегічним кроком як для міста, так і для країни в цілому. Також це створить нові можливості для наших співробітників,  дозволить їм вивчити світовий досвід та найкращі практики галузі, а також поліпшити свої професійні навички для розвитку кар'єри на міжнародних ринках», – прокоментував Петро Чернишов, президент Київстар.

 

Про VimpelCom

VimpelCom (NASDAQ:VIP) – глобальний провайдер телекомунікаційних послуг, штаб-квартира якого розташована в Амстердамі. Мета компаніїрозкриття нових можливостей у світі цифрових послуг для користувачів. VimpelCom представлена по всьому світу на ринках, що найбільш динамічно розвиваються, і забезпечує більше 200 млн користувачів послугами голосового зв'язку, фіксованої широкосмугової передачі даних і цифровими послугами. VimpelCom є першопрохідцем у сфері технологічного прогресу та сфокусована на наданні найкращих цифрових послуг для кожного користувача. VimpelCom надає послуги користувачам у 14 країнах, включаючи Росію, Італію, Алжир, Пакистан, Узбекистан, Казахстан, Україну, Бангладеш, Киргизстан, Таджикистан, Вірменію, Грузію, Лаос і Зімбабве. VimpelCom представлений такими брендами, як Beeline, Київстар, WIND, Mobilink, banglalink, Telecel і Djezzy.

 

Про Київстар

Київстарукраїнський оператор телекомунікацій, який надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються понад 25 млн абонентів мобільного зв'язку.

Акціонери Київстарміжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар більше 18 років працює в Україні, є одним з найбільших платників податків і одним з найкращих роботодавців, а також соціально відповідальною компанією.

Стартапи восени рахують...

10 жовтня телеком-акселератор ВДНГ-TECh за підтримки Київстар оголосив про результати першої програми розвитку телеком-стартапів, запущеної навесні цього року. Рішеннями, які були обрані оператором для обговорення умов комерційного запуску в першому півріччі 2017 року, стали: Gravitec, inCust, Virbox. Крім того, в рамках корпоративної соціальної відповідальності, Київстар підтримає команду Nravo Kids, надавши консультації і менторство.

 

«Одне з головних умов виживання корпорацій в сучасному світіприток нових ідей. Київстар не боїться експериментувати, тому ми підтримали телеком-акселератор. Це перший крок, за яким послідує багато цікавих проектів і нових рішень», – коментує Петро Чернишов, президент Київстар.

 

Gravitec перший сервіс push-повідомлень, який об'єднує класичне хмарне рішення для SMB (ефективне повернення користувачів на сайт), унікальне рішення для Enterprise – «Dedicated Service» (розширені вимоги до безпеки і повний контроль над сервісом), і рішення для реселерів «White Label» (швидкий старт власного бізнесу з мінімальними витратами).

 

inCust безкарткова програма лояльності для бізнесу «під ключ» за 15 хвилин. У порівнянні з конкурентними сервісами, рішення об'єднує кілька функцій: використання номеру телефону замість пластика, доступ до єдиного комунікаційного простору для клієнта, миттєвий запуск навіть на смартфоні. inCust надає бізнесу інструмент набору клієнтської бази, утримання клієнтів і зростання прибутку.

 

Virbox платформа для подорожей у форматі VR360. Команда займається як створенням VR контенту для подорожей, так і виробляє Teleport station – унікальні набори з картону для комфортного занурення у віртуальну реальність.

 

Nravo Kidsдитячі розвиваючі ігри для мобільних пристроїв (Android, iOS і Windows Phone) з офлайнових доповненням. Проект вирішує проблему створення якісного українського контенту для самих маленьких абонентів і їхніх батьків.

 

«Всі ми постійно чуємо експертні оцінки стартапів на ранніх стадіях: прийнято вважати, що 9 з 10 або 99% зі 100% не доживають і до року. Один з важливих факторів, який до цього призводить, – незнання ринку і невдалі спроби знайти свій сегмент. У стартапів немає тієї експертизи, якою володіють корпорації: це і колосальний досвід роботи з клієнтами, роботи з ринком, і інструменти для прорахунку і аналізу того, як буде сприйнятий продукт кінцевими споживачами. Саме для того, щоб об'єднати бажання стартапів розвиватися з експертизою, яку готові ділитися корпорації, ми створили технологічний кластер ВДНГ-TECh. У підсумку, в рамках нашого першого проекту з Київстар ми отримали відмінну синергію, від якої виграли всі: стартапи отримали безцінний досвід і можливість працювати в партнерстві з великим замовником, а корпораціядоступ до «свіжої крові» і проривним ідеям», – розповідає про мети створення програми керівник телеком-акселератора Олена Калібаба.

 

ВДНГ-TEChце технологічний кластер, який є частиною інноваційно-культурного центру ВДНГ. Навесні цього року команда ВДНГ-TECh, що складається з українських лідерів стартап-руху, анонсувала перший корпоративний акселераторпрограму розвитку телеком-стартапів за підтримки Київстар.

 

Протягом 3 місяців 11 команд-фіналістів телеком-акселератора вчилися у провідних експертів української та міжнародної стартап-екосистеми, а також у кращих фахівців Київстар для того, щоб доопрацювати свої проекти і отримати можливість спільного запуску продукту в партнерстві з телеком-оператором. Протягом 4 акселераційних модулів команди прослухали понад 240 годин лекцій від 37 експертів галузі.

 

Команди-резиденти, які пройшли 11-тижневу навчальну програму, – це 11 проектів в різних сферах: big data analysis, VR, OTT, інтернет речей, інноваційні сервіси та додатки, які зможуть розширити список сервісів телеком-оператора.

 

Всі випускники телеком-акселератора продовжать роботу з менторами програми, отримають експертну підтримку і доступ до ексклюзивних навчальних матеріалів.

 

Довідка про Київстар

Київстарукраїнський оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,4 млн клієнтів мобільного зв’язку і близько 800 тис. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонери Київстарміжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар понад 18 років працює в Україні, є одним з найбільших платників податків та одним з найкращих роботодавців, а також соціально відповідальною компанією.

У рейтингу "Делойт" ТОП-500

Міжнародна аудиторсько-консалтингова компанія «Делойт» підготувала щорічний рейтинг «ТОП-500 компаній Центральної та Східної Європи 2016». У даний рейтинг включено 29 українських компаній з різних галузей економіки країни. Національний телеком-оператор Київстар –єдина компанія, яка представляє в цьому дослідженні сектор високих технологій, медіа та телекомунікацій України.

«500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи»щорічне дослідження, присвячене ключовим галузям реального сектора європейської економіки. Укладачі рейтингу щороку визначають 500 провідних і найбільш значущих компаній для економіки регіону. Окремо досліджується розвиток найбільших галузейенергетики та видобувної промисловості, банківського і фінансового сектора, споживчого бізнесу і транспорту, промислового виробництва, високих технологій і телекомунікацій.

Серед провідних компаній, що представляють у рейтингу галузь високих технологій і телекомунікацій Європи, опинився і представник Українинаціональний телеком-оператор Київстар.

«Ми раді, що лідер телеком-ринку України названий у числі 500 бізнес-лідерів Європи. На прикладі таких досліджень ми бачимо, наскільки успіх окремих компаній впливає в цілому на економіку регіону. 2015-2016 роки стали викликом для нашої країни, і не всі українські компанії виявилися стресостійкими. Однак ми віримо, що вага успішного українського бізнесу в світових рейтингах зростатиме, а технології нового покоління, які активно впроваджує Київстар, відіграють у цьому свою позитивну роль»,говорить Петро Чернишов, президент компанії «Київстар».

Київстар 19 років працює на телеком-ринку України і за свою історію забезпечив понад 46 мільярдів гривень надходжень до держбюджету у вигляді податків та обов'язкових платежів і майже 32 мільярди гривень інвестицій у розвиток телеком-інфраструктури України. Компанія щорічно реалізує суспільно значущі та благодійні програми.

Рейтинг «ТОП-500 компаній Центральної та Східної Європи» складено на основі даних про консолідовані доходи компаній за 2015 фінансовий рік. Рейтинг базується на даних про доходи від реалізації, наданих конкретною юридичною особою, що здійснює діяльність у країнах Центральної та Східної Європи. У рейтингу компанії класифікуються за галузями економіки та країнами.

Позитивні результати Київстару

Національний телеком-оператор продовжує демонструвати позитивні результати попри складну макроекономічну ситуацію. При цьому, Київстар зберігає беззаперечне лідерство на телеком-ринку за NPS (індексом задоволеності клієнтів). У той же час, конкуренція на телеком ринку України стає більш жорсткою і цей тренд буде посилюватися.

У 2 кварталі 2016 року загальна виручка від реалізації послуг збільшилася на 11% у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року та склала 3,7 млрд грн. Виручка від реалізації послуг мобільного зв’язку зросла на 11% у порівнянні з 2 кварталом 2015 року, сягнувши 3,4 млрд грн. Таких результатів було досягнуто завдяки збільшенню виручки від послуг мобільної передачі даних та запуску успішних маркетингових кампаній. Прибутки від послуг мобільної передачі даних зросли на 79% у порівнянні з 2 кварталом 2015 року. Це зростання зумовлене як розвитком мережі 3G, так і запуском привабливих тарифів, які роблять мобільний інтернет ще доступнішим для кінцевого користувача, а також активним просуванням пропозицій для смартфонів.

 

У 2 кварталі 2016 року база клієнтів Київстар зменшилася на 2% до 25,4 млн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це зумовлено припиненням бізнес-операцій компанії на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. При цьому порівняно з 2 кварталом 2015 року, темпи відтоку клієнтів зменшилися на 2 процентних пункти.

Виручка від реалізації послуг фіксованого зв’язку збільшилася на 10% у порівнянні з 2 кварталом 2015 року та склала 262 млн грн, здебільшого за рахунок зростання прибутку від послуги «Домашній Інтернет» (широкосмуговий доступ для домогосподарств за технологією FTTB). Прибутки від надання послуги «Домашній Інтернет» зросли на 14% у порівнянні з 2 кварталом 2015 року, що пов’язано із розширенням асортименту послуг та привабливими ціновими пропозиціями.

У 2 кварталі 2016 року показник EBITDA збільшився на 34% у порівнянні з аналогічним періодом за минулий рік та склав 2,0 млрд грн, а маржа EBITDA зросла на 9,3 процентних пункти та склала 55%. На зростання маржі EBITDA вплинуло збільшення прибутків, зменшення витрат на міжмережевий інтерконект, зниження структурних операційних витрат. Тимчасом вплив на операційні витрати мали збільшення платежів за частоти у зв’язку з отриманням 3G-ліцензії, зростання плати за комунальні послуги та оренду, а також девальвація національної валюти.

У 2 кварталі 2016 року Київстар активно збільшував зону покриття 3G-мережі, забезпечивши доступ до швидкісного мобільного інтернету для 48% мешканців України. Капітальні витрати у другому кварталі 2016 року склали 727 млн грн, або 18% по відношенню до виручки (сукупно за 12 місяців).При цьому маржа операційного грошового потоку (EBITDA за вирахуванням капітальних витрат) у 2 кварталі 2016 закріпилася на рівні 34% (сукупно за 12 місяців).

 

млн грн

2 кв. 2016

2 кв. 2015

У порівнянні з 2 кв. 2015

1 півріччя 2016

1 півріччя 2015

У порівнянні з аналогічним періодом 2015

Загальна виручка

3 689

3 315

11%

7 157

6 407

12%

Виручка від реализації мобільних послуг

3 399

3 069

11%

6 598

5 921

11%

Виручка від реалізації послуг фіксованого зв’язку

262

238

10%

520

471

11%

EBITDA

2 027

1 512

34%

3 848

2 790

38%

EBITDA загальної діяльності (Underlying EBITDA)

2 027

1 512

34%

3 828

2 790

37%

Маржа EBITDA

54,9%

45,6%

9,3 п.п.

53,8%

43,5%

10,2 п.п.

Маржа Underlying EBITDA

55,0%

45,6%

9,3 п.п.

53,5%

43,5%

9,9 п.п.

Капітальні витрати (без врахування ліцензії)

727

1 176

(38%)

975

1 919

(49%)

Капітальні витрати/виручка

18,4%

23%

(4,6 п.п)

-

-

-

Мобільні послуги

 

 

 

 

 

 

Загальна виручка від операційної діяльності

3 427

3 077

11%

6 636

5 936

12%

зокрема за реалізацію послуг мобільної передачі даних

544

304

79%

1 040

585

78%

Кількість абонентів (млн)

25,4

26,1

(2%)

-

-

-

Кількість користувачів мобільного інтернету(млн)

10,3

10,9

(5%)

 

 

-

ARPU (грн)

44

39

14%

 

 

 

MoU (хв.)

559

530

5%

 

 

 

Використання даних, Мб

283

154

83%

-

-

-

Послуги фіксованого зв’язку

 

 

 

 

 

 

Загальна виручка від операційної діяльності

262

238

10%

520

471

11%

Прибуток від надання послуг широкосмугового доступу

151

132

14%

298

249

20%

Абоненти ШСД (млн)

0,8

0,8

(1%)

 

 

 

Середній прибуток на абонента ШСД (грн)

62

54

15%

 

 

 

Держава

  • Міжнародні премії "Людина року"
  • У Новий рік - з ЄвроОптимізмом!
  • Бюджет забув простих людей
  • Експортно-кредитна агенція

Соцiум

  • "Людина року - 2016" - Митці
  • Номінація "Нова генерація року"
  • Писатель Борис Барский
  • Лауреати "Людина року 2016"

 

Коментарі

Хен Ліхтенштейн:"Сільське господарство - складний бізнес"
14.03.2016
Президент і Генеральний директор компанії Adama Agricultural Solutions Хен Ліхтенштейн... Подробнее...
Гжегож Гайда:"Житлова реформа хворіє на популізм"
11.03.2016
Чи повинна держава ремонтувати будинки в приватній власності? Відповідь на таке... Подробнее...
Джеффрі Пайєт:"Як все змінилося за рік..."
02.11.2015
Хочу подякувати Моргану Вільямсу, Президентові Бізнесової Ради... Подробнее...
Олександр Маляр:"Персперктиви партнерства на селі"
27.10.2015
Соціально-економічний розвиток сільських територій значною мірою залежить від... Подробнее...

 

Новини у фотографіях 

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/539601_MG_2234.JPG

Повнолітня "Людина року"

Цієї весни на всіх, причетних до створення загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ», на її незмінних друзів і прихильників чекає подвійне свято. По-перше, це урочисте дійство вшанування переможців і володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ-2011», See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134157bilyk_.jpeg

Перша музична премія "Yuna"

 8 лютого 2012 року в НПМ «Україна», відбулась перша щорічна музична премія YUNA – національна церемонія нагородження найкращих в музичній сфері. Перша церемонія нагородження премії «Yuna» відзначила найкращих діячів музичного мистецтва See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/508028marafon_058.JPG

Найдовший телемарафон

З 5:30 29 березня  до 19:30 2 квітня 2012 року в он-лайн трансляції на сайті та в ефірі Першого Національного й ТРК «Ера»  тривав телемарафон «Пісня об’єднує нас!», який зробив See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784436bovych_.jpg

Язичницькі символи Бовича

Понад 80 робіт, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій  та християнській духовності українців, покажуть у Києві з 5 по 17 квітня. Виставка «Дідизна», на якій будуть представлені твори одного з See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/565483fashion_04.JPG

Український EuroFashion

19 березня показом колекцій України та Іспанії відкрився проект EuroFashion ювілейного UFW. З цього показу стартував унікальний проект «модної» Європи, присвячений проведенню в Україні Євро-2012. Окрім численних гостей, показ відвідали See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795012Devid_Spryit_Stefan_Kaltemberger.jpg

Презентация ультрабуков в Киеве

Одна из самых ожидаемых новинок первого квартала 2012 года, ультрабук Dell XPS 13 был презентован в культурно-развлекательном центре ATMASFERA 360. В атмосфере технологий третьего тысячелетия звезду ультрабука Dell XPS 13 в See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134095hluschenko_.jpg

Графика Николая Глущенко

С 6 по 18 апреля 2012 года в залах Киевского национального музея русского искусства пройдет выставка коллекции графики 1930 – 1970-х гг. выдающегося  украинского художника, непревзойденного колориста – Николая Глущенко. See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/841692mak_donaldz_.JPG

Стояти за касою не просто...

11 листопада 2012 року відомі українські спортсмени, музиканти та громадські діячі відвідали МакДональдз на Хрещатику в Києві, де взяли участь у цьогорічній благодійній акції «День Щастя». Кожен небайдужий може також See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/377310RadissonBluHotelKyivPodil_.JPG

На древнем Подоле - новый Radisson

The Rezidor Hotel Group, одна из наиболее динамично развивающихся компаний в мировой гостиничной индустрии, входящая в составTheCarlsonRezidorHotelGroup, открыла второй отельв Киеве– Radisson Blu Hotel Kiev, Podil. Новая гостиница на 164 See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/699123lg_tv_.jpg

Перший у світі 84-дюймовий телевізор

Компанія LG Electronics спільно з мережею магазинів побутової техніки COMFY представила перший у світі 84-дюймовий CINEMA 3D Ultra HD телевізор на українському ринку. CINEMA 3D Ultra HD телевізор LG був уперше See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/550710576_predTalant.JPG

Мастера предпринимательства

Компания «Эмвей Украина» вместе с Украинским союзом промышленников и предпринимателей открыла «Мастерскую предпринимательства». 16 ноября 2012 года прошла конференция «Мастерская предпринимательства». В рамках конференции состоялось три события: награждение победительниц первого национального See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/113953pampers_.jpg

Тато-мама

30 января 2013 г. в научно-развлекательном центре «Атмасфера» в Киеве прошел первый всеукраинский Trendy Mama Forum, посвященный самым актуальным трендам и инновациям в уходе за малышами. Послушать экспертов и известных See details

Партнери

 

Заголовки передовиць

  • 9.2.2017 Lenovo представила Moto
  • 8.2.2017 "Людина року - 2016" -
  • 30.1.2017 VIII Міжнародний медичний
  • 30.1.2017 Номінація "Нова генерація
  • 30.1.2017 Клуб Альтернативної
  • 20.1.2017 Загублені телефони
  • 3.1.2017 BIG TRADE-MARKETING
  • 27.12.2016 У Новий рік - з
  • 24.12.2016 Переможці Золотої
  • 8.12.2016 Форум про зони вільної
Предыдущая Следующая


Контакти

 

 

 Інформаційна агенція "Бізреліз" (Bizreliz)

 КИЇВ - ПОЛТАВА

 e-mail: biz@bizreliz.com

e-mail: bizreliz@ukr.net

 e-mail: bizreliz@gmail.com

  • Fashion, Шопінг
  • TV, Аудіо, Відео, Фототехніка
  • Інвестиції, Пенсії
  • Бізнес
  • Банки, Ломбарди
  • Будівництво та нерухомість
  • Гурман
  • Держава
  • Екологія
  • Енергетика
  • Здоров'я та Краса
  • Комп'ютери, Планшети, Монітори
  • Культура
  • Медицина, Фармація
  • Оргтехніка
  • Освіта, Наука, Стартапи
  • Події, Люди, Соціум
  • Політика
  • Право
  • Промисловість, Металургія, Хімія
  • Спорт
  • Страхування
  • Телефони, Смартфони
  • Торгівля, Ритейл
  • Транспорт та Логістика
  • Туризм, Готелі, Краєзнавство
  • Україна і світ
  • Фінансовий ринок

Copyright © 2010. Бізреліз    Усі права захищені