This version of the page http://gazeta.dt.ua/archives/1070 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-02-06. The original page over time could change.
Архів номерів - gazeta.dt.ua
USD 27.08
EUR 29.08

Архів номерів

Зміст «Дзеркало тижня. Україна» №2920 серпня — 26 августа 2016

Влада

Внутрішня політика

Олена Степова З чого починається Батьківщина? Похід до чиновника в паспортний стіл у моєму Свердловську Луганської області — це ціла моральна проблема. Навіть травма. Нагрубіянить — сто відсотків. Ти стоятимеш у черзі в нікуди, а потім виявиться, що тобі в інше віконце, і начальник зайнятий, і бланки, які ти заповнила, — це старі зразки, а вже рік, як запроваджено нові, але їх немає на стенді, і всі пішли пити каву, і ти ненавидиш її запах, запах офісної байдужності, і... Доля і долі Озирнутися. Побачити долю України через долі різних людей. З такою пропозицією DT.UA звернулося до півсотні людей, чий погляд на чвертьстолітню історію новітньої України нам видавався особливо цікавим. Журналістам, письменникам, митцям, представникам різних поколінь ми запропонували поділитися оповідками про тих, чиї долі та вчинки вразили за останні 25 років. За роки Незалежності.

Міжнародна політика

Олексій Їжак Спекотне і дощове літо в обложеній фортеці Повний тезко нового керівника адміністрації російського президента Антон Едуардович Вайно ще у 2012 р. повідомив науковий світ про винайдення у Росії особливого пристрою — "нооскопа", який дає змогу бачити крізь ноосферу.  

Гроші

Макрорівень

Олена Снігова Brexit: привиди індустріального минулого і виклики... Референдум про членство Великої Британії в Євросоюзі, що завершився перемогою прибічників Brexit, яскраво продемонстрував відсутність консенсусу в британському суспільстві щодо подальшого шляху його розвитку.

Промисловість

Володимир Рубцов "Укрзалізниця" гальмує економіку країни Очевидно, що залізниця є кровоносною системою бізнесу, і світ знає багато прикладів, коли розвиток залізничного транспорту приводив до вибухового зростання економіки країн і регіонів. Водночас Україна може дати перший у світі приклад, коли недбайливе ставлення до залізниці стане фактором, який сповільнює економічний розвиток країни. Ніна Перстньова Сумна історія одного суднозаходження У гучній свого часу справі про арешт українського буксира "Витязь", що доправив плавучий кран з окупованого Криму до Миколаєва, так і не поставлено крапки. Державне судно понад півтора року стояло на приколі без роботи. Власник буксира — ДП "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ" — зазнавав величезних збитків, а Генпрокуратура продовжувала шукати докази заподіяння шкоди інтересам держави заходженням судна до Керченського морського порту Камиш-Бурун.

Енергоринок

Оксана ЗАГАКАЙЛО "Укртрансгаз" створює реабілітаційний центр для військових На початку серпня 2016 р. "Укртрансгаз" прийняв рішення створити реабілітаційний центр для учасників бойових дій на Сході України. Проект реалізовується на базі оздоровчого комплексу "Прикарпатська ватра" (неподалік Моршина, Львівська область). Реабілітацію спершу для своїх працівників і їхніх сімей, а згодом й інших військових на моршинській базі оператор газотранспортної системи планує розпочати у вересні. Перших гостей для проходження реабілітації ОК "Прикарпатська ватра" чекає вже 3 вересня.

Економіка регіонів

Роман Якель Об`єднані громади: шлях крізь нетрі Реформа місцевого самоврядування і територіальної організації влади, яка стартувала в Україні, проходить широку апробацію на Тернопільщині. Ця область стала лідером за кількістю нових адміністративно-територіальних утворень: з 1 січня цього року тут почали діяти 26 об`єднаних територіальних громад (ОТГ). Досвід Тернопілля показує, що, попри низку переваг, ОТГ стикаються із численними труднощами на шляху реформування.

Людина

Культура

Марія Гудима Файні "фраєри" і штурм contemporary аrt У День незалежності, 24 серпня, в Одесі стартує Freierfest — форум сучасного мистецтва, на який запросили 70 актуальних учасників з України та Європи. Серед таких навіть популярний "людина-собака" Олег Кулик (один із найяскравіших представників світового перформансу й акціонізму). Співкуратор та один із творців Freierfest, художник Роман Громов, розповів про проект і свої творчі пошуки. Леся Ільєнко ГогольFest 2016: Троїцький і Dakh Daughters зустрінуться... IX Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГогольFest оголосив хедлайнерів фесту, який відбудеться в Києві з 16 по 25 вересня на території Арт-заводу Платформа.

Історія

Олександр Зінченко. Навіщо потрібні українці, або Як розірвати коло історії? Майдан став рубіконом між епохами і тектонічним зсувом у свідомості українців. Ми закриваємо не закриті сто років тому гештальти.Що ж сталося трохи менше ніж сто років тому? Українська революція. Тоді проблеми були дуже подібні. Проте їх масштаб був інший.