This version of the page http://www.dragobrat.biz/yasinya.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-01-02. The original page over time could change.
Ясіня.2017.Відпочинок в Карпатах.
www.dragobrat.biz

Ясіня.

Гірськолижний курорт Драгобрат

Ясіня

 Ясіня готелі,котеджі, привтні садиби ·
Ясіня: візитка

Ясіня – ( гуцул. діалект Єсінє ) — селище міського типу, Ясінська селищна рада Рахівського району Закарпатської області України.
Ясіня - прославляється пам'ятниками дерев'яної архітектури, народним і художньою творчістю, працюють народні умільці різьблення по дереву, обробки шкір, вовни; самобутнє гуцульське ткатство і вишивання, є свої народні композитори і художники та ін Пісні, коломийки і танці ясінчан слухали і дивилися не тільки на Україні а й за кордоном.
Характерним для населення селища - національна кухня.
Околиці селища - ліси, високі гори й полонини, де влітку випасають стад корів і овець.
Сніг лежить до кінця травня, який дає можливість гірськолижникам відпочивати більше півроку.
Взимку до Ваших послуг підйомники, облаштовані траси, а влітку гриби, ягоди, цілюще повітря, мінеральні джерела.
Ліси багаті на флору і фауну. Все це створює відпочинок тут незабутнім.

Ясіня - велике по карпатським мірками селище, який взимку перетворюється на гірськолижну мекку. Розташований на висоті 650 м над рівнем моря між Свідовецьким та Чорногірським хребтами поруч із серцем Карпат - горою Говерла. З Ясіні починається підйом на самий високогірний курорт України - Драгобрат. Саме тут всі лижники, що їдуть на Драгобрат, залишають свої машини - в зимовий час підйом можливий тільки на утилітарних позашляховиках.

Ясіня найближчі курорти:·Лазещина(3км-центр)  ·Драгобрат(12км.)  ·Яблуниця(10 км.  ·Поляниця/Буковель/(18 км.)

Ясіня: історія   Перша згадка у письмових джерелах — 1555 р. (засновники — гуцули з галицького боку Карпат). У цій згадці йдеться про те, що воно належить угорському феодалу Драгфі, а в 1583 р. перейшло у власність феодала Каролі.
Територія селища – територія Ясині становить 39 529 гектарів.
Географічні координати - 48°15`32` пн. ш. 24°21`18` сх. д.
Населення – 9 100 згідно з переписом 01.01.2013.
Річки – Тиса, Чорна Тиса, Лазещина.
Розташування – лежить на висоті 650 м над рівнем моря біля підніжжя вершин Говерла, Петрос і Близниця за 32 кілометри від Рахова та ГК «Буковель» - 25 км..
Відстань: с.Яблуниця - 12 км., ГК «Буковель» - 18 км., с.Кваси – 10 км., м.Яремче – 50 км., м. Івано-Франківськ – 110 км., до географічного центрі Європи – 40 км.
Центральна вулиця – вул.Миру. Головні вулиці – М.Грушевського, Визволення.
Ясіня проживання:

Ясіня.Готелі. Гейзобар  Меридіан   Карпатська Орхідея  Скіфське полювання  
Ясіня.Приватні садиби.Гостинні двори. Затишок   Під горою  
Ясіня.Сауни.Чан-СПА
Меридіан   Чан-СПА  


Фотогалерея Ясіня
Пам’ятки Ясіня
-Дерев'яна хрещата одноповерхова Вознесенська Струківська церква (16 ст.,1824 р.)
-Церква Різдва Богородиці (поч. 20 ст.)
-Костьол святих Петра і Павла (1814 р.)
-Покровська церква (1903 р.)
-Єврейське кладовище (19 ст.)
-Водоспад Труфанець
Ясіня розваги та дозвілля: Крім катання на лижах, санках і сноуборді, гості курорту можуть взяти на прокат снігохід або квадроцикл. Шанувальники екстремальних видів спорту можуть спробувати себе в парапланеризмі і отримати незабутні враження! А відпочити після активно проведеного дня туристам допоможе сауна. Ну а якщо дозволять сили, то можна сходити і на дискотеку. Доповнити повний спектр вражень від курорту покликані допомогти місцеві ресторанчики і кафе, які пропонують скуштувати страви національної української та європейської кухонь. Не варто упускати можливість покуштувати популярне гуцульську страву банош - кашу з кукурудзяного борошна з додаванням бринзи або тертого сиру.



Гірськолижні витяги: витяг «Костирівка» - 6 км., ГК «Ясіня» - 7 км.,ГК «Драгобрат»-12 км. ГК «Буковель» - 18 км..


Ясіня:як доїхати

Поїздом Львів-Рахів або "дизелем" Івано-Франківськ (Коломия) — Рахів їхати до селища Ясіня. Далі на таксі або домовитись про зустріч з господарями.
Автобусами Івано-Франківськ (або Коломия) — Мукачеве (Рахів, Солотвино, Хуст) їхати до селища Ясіня.
Автомобілем - трасою Івано-Франківськ — Мукачеве (H-09) до селища Ясіня.


Інформаційний туристичний інтернет-каталог про відпочинок та проживання на Драгобраті.Готелі,пансіонати,бази відпочинку,приватний сектор,кафе ,ресторани.Ціни на проживання(2016-2017рр.) в Драгобраті,Ясіні,Лазещині.Карта Драгобрата з розташуванням підйомників,закладів проживання та фотогалереї.

копіювання матеріалів www.dragobrat.biz інтернет-сайтами та поліграфічними видавництвами заборонено © 2007-2017 INFOTOUR