This version of the page http://pik.cn.ua/24757/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-12-16. The original page over time could change.
Сесія міськради: бюджет, оренда ТЕЦ та муніципальна поліція | Події і коментарі

П'ятниця, 16 грудня 2016, 13:31
Вхід Реєстрація
  • Головна

  • Чернігів

  • Ніжин

  • Прилуки

  • Фото-Відео

  • ФК Десна

  • Архів виборів

  • Інтерв'ю

  • Блоги

  • Контакти

;

E-mail:

Пароль:

Я забув пароль
Увійти
Зареєеструватися
Реєстрація користувача
Зареєструватися

Вкажіть ваш E-mail:

На вказаний E-mail буде відправлено посилання за яким ви зможете втсановити новий пароль.
Нагадати пароль
Зареєеструватися

Популярні

Сесія міськради: бюджет, оренда ТЕЦ та муніципальна поліція

16:45 30.11.2016    Версія для друку  Коментарі Оцінок:
0

На сьогодні, 30 листопада, було заплановане проведення чергової сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виноситься близько 30 питань порядку денного. Їх перелік можна почитати за посиланням.

На цій сесії депутати мають прийняти два найважливіші документи для містян на 2017 рік. А саме, проект бюджетну на 2017 рік та проект Програми соціально-економічного розвитку міста.

Як раніше повідомлялося, бюджетом не передбачене фінансування спортивних шкіл міста.

Також, розглядатимуться питання створення комунального підприємства «Муніципальна поліція». За попередніми розрахунками вона коштуватиме міському бюджету щонайменше 3,7 мільйонів гривень.

Однім із важливих питань порядку денного є продовження оренди Чернігівської ТЕЦ фірмі «Технова». Вони просять продовжити оренду, оскільки хочуть взяти кредит у Світового банку для модернізації тепломереж.

Окрім цього, на сьогоднішній сесії має бути зачитаний звіт про перевірку неякісних  вуличних світильників, відповідальним за які є профільний заступник міського голови Олександр Кириченко.

Відзначимо, що на цю сесію вчергове виноситься питання про будівництво багатоквартирних будинків на кордоні з РЛП «Ялівщина».

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію.

17:00 Решту новин по сесії читайте завтра на сайті ПіК.

16:50 Сесія продовжує свою роботу. Атрошенко попросив депутатів зібратися у залі.

15:40 Програму по ЖКГ затвердили з правками, «за» проголосувало 33 депутати.

Затвердили також питання Про реорганізацію комунального підприємства «Міськсвітло» Чернігівської міської ради.

Оголошена перерва до 16:30.

14:50 Депутати, 30 голосами «за», продовжили роботу комісії по вуличному освітленню до наступної сесії.

Затвердили питання Про внесення змін до рішення міської ради від 31 березня 2016 року №6/VII-17 «Про Програму відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків на 2016-2017 роки» та Про зміни до Програми утримання місць поховань, догляду та охорони кладовищ міста Чернігова на 2016 рік.

Наразі депутати розглядають та вносять правки до проекту Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2016-2017 роки.

14:40 Атрошенко поставив на голосування питання про звільнення Кириченка. Мер каже, що спочатку необхідно вислухати рішення комісії, вислухати звіт і вже потім приймати такі рішення. Це його позиція. 

"За" 14, рішення прийняте не було.

14:35 Сесія продовжується. Атрошенко надав слово Олександру Кириченку. 

 

Кириченко, під час свого виступу, натякнув, що ініціювання його звільнення «Нашим краєм» пов’язане із новою транспортною системо. Як відомо, у фракції «Наш край» є кілька перевізників. 

14:05 Депутат міськради Максим Черненок зачитує проект рішення про звільнення заступника мера Кириченка. Оголошена технічна перерва на 3 хвилини, аби роздати депутатам проект рішення. 

14:00 Воробйов запропонував призупинити повноваження заступника мера Кириченка до заслуховування звіту.

14:00 Міський голова Владислав Атрошенко відзначив, що не виключає проведення позачергової сесії по питанню будівництва сміттєпереробного заводу. 

13:40 Чи є особисто Кириченко відповідальний за якість світильників – не несе. Із самого початку із цією компанією були проблеми, відмітив Атрошенко. 

Разом з тим, за словами мера, до роботи Кириченка є питання і не лише по лампочкам. 

Він заявляє, що з доповіді комісії поки висновки роботи неможна. Однак, у грудні, буде комплексно проаналізована робота всіх заступників.

«Я почув позицію депутатського корпусу і громадськості, але без висновків експертів у нас немає підстав. Я б хотів дочекатися результатів»,- каже Владислав Атрошенко.

Депутат від «Нашого краю» Володимир Козир каже, що хтось має нести за питання світильників відповідальність. Або Кириченко, або мер.

13:35 Представник міського казначейства каже, що рахунок ЖКГ на сьогоднішній день не заблокований.

13:15 Депутати перешли до розгляду звіту комісії, що займалася питанням неякісних світильників. Голова тимчасової комісії Павло Вовк виступає перед депутатами.

 

За словами Вовка, комісія засідала три рази. В ході засідання комісії було отримано необхідні факти, що підтверджують, що встановлені світильники не у повному обсязі відповідають тендерним вимогам.

Підрядники пояснюють це тим, що це були пробні зразки. Наразі знятий світильник направили на дослідження.

На даний час всі документи та досліджуваний зразок перебувають експертному дослідженні. 

Вовк просить продовжити термін роботи комісії до наступної чергової сесії, аби мати результати дослідження. 

Богдан Ткаченко, фракція «Наш край» вважає, що є факти порушень з боку профільного заступника мера Олександра Кириченка. Він запропонував депутатським корпусом врегулювати це питання.

Вовк відмітив, що не зважаючи на те, що Ткаченко був призначений членом комісії, але жодного разу на засідання не приходив. І щодо рішення про винуватих, без відповідних висновків, Вовк не хоче приймати рішення. 

Вовк розраховує, що експертні висновки будуть до 20 грудня.

Максим Конашевич вважає, що Кириченко має відповідати за неякісні світильники. «Він заплановано встановлював неякісні світильники»,- каже Конашевич.

Він додає, що громадськість підтримає Атрошенка у його ініціативі «відправити Кириченка у народне господарство».

Конашевич запропонував депутатам звільнити Олександра Кириченка, адже він не впровався зі своїми обов’язками. 

Ще один представник Нашого краю» Сергій Вакуленко також просить Атрошенка звільнити свого заступника.

13:15 Сесія продовжила свою роботу. 

12:10 38 депутатів підтримали питання Про внесення змін до Програми стабілізації і розвитку міського електричного транспорту міста Чернігова на період до 2017 року.

Оголошена перерва на 10 хвилин.

12:10 Депутати перейшли до розгляду питання Про Програму підтримки малого та середнього підприємництва у місті Чернігові на 2017-2020 роки.

«За» проголосувало 40, рішення прийняте.

12:00 Пункт по Кордівці вилучили до наступної сесії. Однак, Атрошенко відзначив, що через місяць пункт до Програми буде включений. Однак, рішення не прийняте, лише 17 депутатів проголосували «за».

Таким чином, пункт по Кордівці залишається.

Загалом, Програму соціально-економічного розвитку підтримало 37 депутатів.

11:55 Атрошенко каже, що жодного приватного інтересу у пункті Кордівки немає. Мер запропоновував піти за зустріч громаді і відкласти розгляд цього питання на місяць, а поки його доопрацювати.

11:25 Громадська активістка Тамара Петрова просить виключити з Програми пункт по Кордівці, адже, за її словами, таким чином можна буде «протягнути» її забудову. 

В свою чергу, Атрошенко каже що цей пункт, аби навести лад у Кордівці, а не для того, аби там будувати. За його словами, ця територія фактично включається на карту, щоб розуміти, де рекреаційна зона, скільки там гектар а тому подібне.

11:20 Депутати перейшли до розгляду питання Про Програму економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2017 рік

11:15 «За» звільнення Бондарчука проголосувало 27 депутатів. 5 депутатів проголосувало «проти» і двоє – трималися.

Атрошенко зазначив, що на наступній сесії мають звітувати всі його заступники та секретар міської ради. 

11:00 Першим питання порядку денного депутати розглядають звільнення заступника міського голови Бондарчука. Депутат від «Батьківщини» Іван Бакшун поцікавився у  юридичного відділу,чи законно звільняти заступника,коли той на лікарняному і без заслуховування звіту. 

Бакшун пропонує перенести розгляд питання на наступну сесію і заслухати звіт Бондарчука.

Міський голова Владислав Атрошенко відзначив, що «хороший парень – это не работа» і почав зачитувати пояснювальну записку, чому саме хочуть звільнити заступника.

За словами Атрошенка, є достатньо підстав, аби звільнити Валерія Бондарчука.

11:00 За включення питання про звільнення заступника Валерія Бондарчука проголосувало 27 депутатів. Питання було включене до порядку денного.

Владислав Атрошенко відзначив,що це була і його ініціатива.

Депутати затвердили порядок денний. «За» проголосувало 38.

10:55 До порядку денного включено 6додаткових питань. Серед них і питання заслуховування звіту комісії, яка розбиралася у ситуації із вуличними світильниками.

10:40 Сесія розпочинається. Письмово зареєструвалося 40 депутатів. Відсутні Володимир Зуб та Микола Миргородський.

10:30 Перед початком сесії депутатам міської ради роздали проект рішення про звільнення профільного заступника міського голови Валерія Бондарчука. Це подання фракцій БПП та «Нашого краю». 

10:00 Депутати починають збиратися у сесійній залі. Також, присутньо багато людей, всі місця для запрошених зайняті. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
До теми:
Отсутствие доверия к местным политикам не позволяет занять чью либо сторону в вопросе ТЭЦ
Депутати не продовжили оренду чернігівської ТЕЦ
Міська рада дала старт створенню муніципальної поліції
Депутати прийняли бюджет Чернігова на 2017 рік
Сесія міськради продовжиться сьогодні
Твитнуть

КОМЕНТАРI

 | 

КОМЕНТАРI FACEBOOK

 | 

КОМЕНТАРI ВКОНТАКТЕ

Коментарів ще немає
Додати коментар
Ім'я
Код

(Оновити зображення коду)
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

Чернігівці хочуть отримати доступ до камер відеоспостереження на вулицях міста

На сайті електронних петицій Чернігова з’явилася петиція із прохання надати безперешкодний публічний доступ у реальному часі до поточних даних, що збираються системою «Безпечне...

Для черниговцев строят двенадцатиметровую крутую горку

Сегодня утром, 16 декабря, на Красной площади начали работы по монтажу большой искусственной горки. Каркас горки выполняют из деревянных балок. Высота ее составляет 4,5 м, длина –...

До чотирьох з половиною років засуджено ґвалтівника та крадія у Чернігові

Колегією  суддів судової  палати у кримінальних справах апеляційного суду області задоволено скаргу прокурора та скасовано вирок Чернігівського районного суду, яким місцевого жителя за...

У Чернігові поліція знайшла викрадену "Волгу"

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів оперативники карного розшуку Чернігівського відділу поліції затримали неповнолітніх викрадачів автомобіля «ГАЗ - 24». 13...

Слушание по делу главного ветеринара области перенесли, чтобы его адвокат отметил профессиональный праздник

Сегодня утром в 10:00 в Апелляционном суде Черниговской области должно было состояться очередное заседание по делу экс-начальника управления ветеринарной медицины Черниговщины Виктора Кульбако и...