This version of the page http://kpi.ua/about (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-10-20. The original page over time could change.
Про університет | Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" 

РозкладБібліотекаe-КампусМедіаВідпочинок

Ви є тут

Про університет



Лідер технічної освіти України

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» сьогодні - найбільший навчально-науковий центр України, в якому поєднано навчальний, науковий та інноваційний потенціали, широко впроваждуються наукові розробки. КПІ - визнаний в Україні і за її межами дослідницький університет, полігон відпрацювання новітніх форм організації навчального та наукового процесу.



Адміністративні підрозділи НТУУ "КПІ"

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» заснований у 1898 році як Київський політехнічний інститут імператора Олександра II і є національним самоврядним державним вищим навчальним закладом дослідницького типу. НТУУ "КПІ" акредитований за статусом вищого навчального закладу IV рівня і має право на провадження освітньої діяльності з метою підготовки фахівців відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня.



Інститути та факультети НТУУ "КПІ"

В університеті працюють 19 факультетів, 9 навчально-наукових інститутів, декілька науково-дослідних інститутів і наукових центрів. Здійснюється підготовка бакалаврів, спеціалістів та магістрів, кандидатів і докторів наук. Університет має власне видавництво "Політехніка". Серед викладачів НТУУ "КПІ" – майже 500 професорів, понад 1300 доцентів.



Історія КПІ

Ідея створення технічного навчального закладу виникла у цукрозаводчиків південно-західного краю. 18 лютого 1880 року при активній підтримці голови київського біржового комітету Н. Хрякова було вирішено відкрити підписку для збору пожертвувань. Накопичені гроші, гарантовані внески меценатів міста та підтримка зі сторони міністра юстиції І.Вітте дозволили 25 листопада 1896 року на приватній нараді в будинку Л.І. Бродського прийняти рішення про заснування в Києві Політехнічного інституту.



Департамент міжнародного співробітництва НТУУ "КПІ"

Департамент міжнародного співробітництва здійснює організаційне, методичне та представницьке забезпечення міжнародного співробітництва університету. Міжнародне співробітництво, зовнішньоекономічна діяльність НТУУ "КПІ" здійснюються згідно з чинним законодавством України, Статутом НТУУ "КПІ" та нормативною базою університету.



Територіальне розміщення університету

Кампус НТУУ "КПІ ім.Ігоря Сікорського" займає територію близько 120 гектарів, на якій органічно поєднані умови для навчання, занять спортом, підвищення рівня культурного, наукового та інтелектуального розвитку, відпочинку та занять особистими захопленнями всього 50-тисячного колективу. Поштова адреса університету: Україна, 03056, м. Київ, Солом’янський район, пр-т Перемоги, 37



Профспiлкові організації НТУУ «КПІ»

Професійна спілка (профспілка) - добровільна неприбуткова громадська організація, що об'єднує громадян, пов'язаних спільними інтересами за родом їх професійної (трудової) діяльності (навчання). Первинна організація профспілки - добровільне об'єднання членів профспілки, які, як правило, працюють на одному підприємстві, в установі, організації незалежно від форми власності і виду господарювання або у фізичної особи, яка використовує найману працю, або забезпечують себе роботою самостійно, або навчаються в одному навчальному закладі.

x

Електронний кампус

Інформаційні ресурси

Викладачі КПІ

GitHub репозиторій

x

Департамент навчальної роботи

Розклад занять Розклад сесії Розклад для викладачів
x

Медіа-ресурси КПІ

Web-камери Радіо Телебачення
x

Бібліотека

Сайт бібліотеки Каталог Електронний архів