This version of the page http://www.niko.ua/concern/history.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-10-04. The original page over time could change.
История
  • UA
  • RU
  • EN
  • Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №4
  • niko@niko.ua
  • +38 (044) 200-4-111

1991-1993 рр.

У 1991 році було зареєстровано перше підприємство "НІКО". В цьому ж році відбувається перше знайомство компанії з корпорацією Mitsubishi Motors Corporation - "НІКО" постачає до України першу партію автомобілів Mitsubishi L-300. В 1993 році після тривалих переговорів компанія "НІКО" отримує статус офиційного дилера Mitsubishi Motors в Україні та розпочинає будівництво 3-х дилерських центрів, активно развиваючи корпоративні продажі.


1994-1998 рр

1994 рік відзначився відкриттям першого концептуального дилерського центру Mitsubishi Motors у Києві та створенням телерадіокомпанії "НІКО-PR". Компанія "НІКО" активно развивається, з кожним роком рекордно збільшуючи об'єм продажів, і вже у 1998 р. стає офіційним дистриб'ютором Mitsubishi Motors в Україні. З цього часу починається стрімкий розвиток компанії.


1999 - 2003 рр

В 2003 році "НІКО" починає реалізацію стратегії вертикальної інтеграції та диверсифікації бізнесу, зміцнюючи позиції на автомобільному ринку України. Компанія "Торговий дім - НІКО" отримує статус офіційного імпортера та дистриб'ютора Mitsubishi Motors також в Молдові та Білорусі. В цьому ж році компанія стає володарем почесного звання "Імпортер №1" згідно з результатами продажів, утримуючи його протягом п'яти наступних років.


2004-2008 рр

В 2006 році прийнято стратегічне рішення подальшого розвитку інфраструктури автомобільного бізнесу Групи компаній "НІКО", а також  розвитку власної мультибрендової роздрібної дилерської мережі. 

В цей період часу активно розвиваються наступні напрямки діяльності "НІКО":

В 2006 році прийнято рішення про створення  "НІКО Менеджмент" - управляючої компанії, що розробляє стратегію розвитку для всієї  Групи, формулює цілі та задачі для компаній кожного з напрямків, здійснює оцінку результатів їхньої діяльності, контролює керівний склад та визначає основні показники ефективності.


2009-2012 рр.

Відкрито нові дилерські центри Mitsubishi, Peugeot, Nissan, Citroen, Infiniti, Mazda та Audi в різних регіонах України в рамках власної дилерської мережі "НІКО".


2013 р.

Група компаній "НІКО" відкрила двері "Автомобільного Мегаполісу НІКО", автомобільного комплексу, розташованого на Бориспільській трасі в 4х км від міжнародного аеропорту "Бориспіль". Цей комплекс складається з концептуальних дилерських центрів Mitsubishi, Ford, Citroen, Renault, Mazda та Suzuki, найбільшого в Україні малярно-рихтувального комплексу, trade-in майданчика і всієї необхідної інфраструктури для продажу та обслуговування автомобілів.


2014-2015 рр.

Відкрито нові дилерські центри Fiat, KTM і Yamaha в рамках власної дилерської мережі.

На цей час дилерська мережа "НІКО" представляє 9 авто брендів і 2 мото бренди.