This version of the page http://www.bizreliz.com/derzhava/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-09-08. The original page over time could change.
Держава

Держава

Звернення до Президента та Прем'єра

​ВАР (Всеукраїнська Аграрна Радазвернулася до Президента України, Прем’єр-міністра та до Голови РНБО: країна може лишитися експорту зерна та м’яса вже в цьому році

В бік України наближається вірус небезпечної хвороби ВРХ - нодулярний дерматит ВРХ (Lumpy Skin Disease). М’ясо та молоко уражених тварин містить вірус, тому на країни, де відбувся спалах, накладають обмеження із експорту зернових, молочної та м’ясної продукції.

Всеукраїнська Аграрна Рада зробила публічне звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр Міністра Володимира Гройсмана та Голови РНБО Александра Турчинова із проханням прийняти всі можливі невідкладні заходи для того, щоб не допустити проникнення вірусу на територію України та проінформувати учасників галузі молочного скотарства про небезпеку.

«Просимо розглянути питання щодо запобіжного щеплення прикордонних територій, вирішити питання завезення вакцин в Україну, в тому числі не зареєстрованих в Україні. Всеукраїнська Аграрна Рада готова до всебічної та оперативної співпраці», - із листа ВАР.

Терапевтичного лікування проблеми не існує. Єдиний спосіб попередити епідеміювкрай дефіцитна вакцінація та знищення усіх вражених тварин та тих, хто з ними контактував.

У сусідніх країнах вже зафіксовані спалахи – в регіонах РФ та Балканських країнах. Так, у Болгарії на початку липня 2016 р. Міжнародне епізоотичне бюро (далі - МЕБ) зафіксували перші 7 спалахів нодулярного дерматиту ВРХ, а станом на початок серпня ц.р. ситуація переросла в епідемію.

Згідно із останніми даними МЕБ і Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, ця висококонтагіозна транскордонна вірусна хвороба може спричинити падіж 70-100% продуктивного поголів’я ВРХ і значне зниження продуктивності тих тварин, котрим вдалося вижити.

Хвороба просувається зі швидкістю 70-100 км на добу і, враховуючи те, що зараз Україну від епідемії розділяє тільки Румунія, вже за 3-4 тижні вірус досягне кордонів України. Телеграмою Держпродспоживслужби заборонено ввезення сприйнятливих тварин та продуктів із них. Але, розуміючи що хвороба крім контактного та повітряно-крапельного шляху передачі, передається трансмісивно (через кровосисних комах) цей захід не зупинить хворобу.

З огляду на те, що в Україні африканська чума свиней (Pestis africana suum) набула масштабного поширенняза останні 2 роки 57 випадків, внаслідок яких знищено 65 тисяч голів свиней, — держава втратила контроль над розповсюдження її збудника (Asfivirus). Щодо губчастої енцефалопатії ВРХ (Bovine spongiform encephalopathy), яка є небезпечною і для людини, — то взагалі не проводиться моніторинг і ми, як держава, не володіємо інформацією щодо епізоотичного стану по цій хворобі. Можна зробити висновок, що Україна не спроможна буде зупинити розповсюдження нодулярного дерматиту ВРХ, наслідки якого стануть катастрофічними для українського тваринництва та спричинить продовольчу кризу в країні.

Кодекс поведінки ОБСЄ

Координатор проектів ОБСЄ відкрив нову сферу проектної допомоги Українівдосокналення демократичного контролю за секторами безпеки та оборонипрезентацією міжнародного досвіду та кращих практик на конференції в Києві.

Подія, організована спільно з Верховною Радою та Міністерством оборони, зібрала понад 120 парламентарів, військових та цивільних представників різних відомств, експертів та громадських активістів, щоб представити основні принципи в даній сфері та практичні приклади з інших країн.

Під час конференції, зокрема, були представлені Кодекс поведінки ОБСЄ щодо військово-політичних аспектів безпеки  та O Рекомендації ОБСЄ стосовно управління та реформування в секторі безпеки. Переклад цих документів українською можна знайти за посиланнями www.osce.org/fsc/41355  та www.osce.org/uk/secretariat/253156, відповідно.

Учасники мали можливість дізнатися про національні моделі парламентського та громадського контролю за оборонним сектором в Австрії, Болгарії, Данії, Німеччині та Норвегії.

“Здатність парламенту та суспільства в цілому контролювати силові органи є справжнім лакмусовим папірцем для перевірки на справжність демократії та верховенства права» -  відзначив Джеффрі Ерліх, заступник Координатора проектів ОБСЄ в Україні. «Подібний нагляд також допомагає посилити ефективність без пекового сектору, викорінюючи корупцію та посилюючи зв’язок між суспільством та збройними силами».

Ігор Долгов, заступник міністра оборони України  відзначив: «Для мене немає питання, чи можна поєднати нинішню кризу з проведенням реформ у оборонному секторі, в тому числі у посиленні інструментів демократичного громадського контролю в збройних силах. Це і потрібно, і вже відбувається»

До кінця року, Координатор проектів ОБСЄ надаватиме експертну підтримку в розробці концепції та плану дій для демократичного контролю, допомагатиме діалогу між військовими, парламентарями, експертами та громадськістю, сприятиме  підвищенню обізнаності серед загалу через розробку відповідних онлайн-ресурсів. Подальша допомога буде продовжуватися і після 2016 року

Проект також спирається на експертну підтримку в рамках партнерства з Женевським центром демократичного контролю за збройними силами (DCAF). 

Оценка действий правительства

1 июня Международный фонд Блейзера совместно с Украинской Бизнес Инициативой провел круглый стол на темуПриоритетные действия правительства. Оценка экспертов. Ожидания.

Главной темой обсуждения стал План приоритетных шагов на 2016 год, который 19 мая был презентован новым правительством Гройсмана. Эксперты утверждают, что в ВРУ увеличивается количество популистов, которые принимают документы «в слепую». Документ оказался недостаточно четким и конкретным.

Статистики за первый квартал 2016 годане достаточно обнадеживающие. Несмотря на зафиксированный в стране экономический рост на уровне 0.1%, он все еще ниже даже самых пессимистичных ожиданий. Более того он ставит под сомнение возможность достижение  заложенного  в государственный бюджет Украины 1.5% -роста.  Это означает, что выход из экономического кризиса хоть и состоялся, но возрождение украинской экономики может быть достаточно пролонгированным. Эксперты считают, что изменение траектории экономического развития может быть проведено в более сжатые сроки. При этом Украина будет иметь возможность показать уже в 2016 году рост на уровне превышающем 5%.

«Мы считаем крайне негативной информацию о том, что вопрос по работе с МВФ будет отложен с июня на июль 2016. Это показывает снижение доверия к действиям Украины и к проведению структурных реформ.  А так же выражаем надежду, что большинство структурных реформ будут инициированы. У нас есть много надежд на голосования в Верховном совете, и по судебной реформе в том числе, которое состоится на этой неделеМы считаем, что это сможет разблокировать приток деятельности  инвестиционного и финансового ресурса на территории Украины уже на протяжении 2016 года. Украине будет достаточно тяжело выжить в этом году без привлечения инвестиций и дополнительного кредитного ресурса в объеме не менее 10 млрд. дол. Необходимо обязательное сотрудничество с МВФ.  Популизм приведет к еще большему дефициту бюджета, а инфляция будет искусственно увеличена в пределах 150%+», - прогнозирует Олег Устенко, исполнительный директор Международного фонда Блейзера.

«Предложенный План действий, который размещен на сайте кабинета министров большой по объему, но совсем скромный по содержанию. Заголовки вроде все правильные, но абсолютно не расписаны, нет конкретного указания на конкретные действия. Если это план приоритетных действий, то реализовать его, скорее всего не возможно, потому как не хватает средств. Казалось бы, все  просто, привлечение инвестиций самое главное на данный момент для экономики Украины, но об этом практически ничего в документе не сказано. Нет конкретных инструментов, а значит и на реализацию надежды мало», - считает Вадим Бодаев, директор компании SigmaBleyzer.

Как Украине стать богатой?

28 апреля 2016 года под эгидой Киевского международного экономического форума (KIEF) в столице состоялась публичная дискуссия на тему «Как Украине стать богатой? Глобальная конкурентоспособность, стратегии и лидеры реформ». Для участия в мероприятии Киев посетили Эрик Райнерт, один из самых известных экономистов современности, автор книги «Как богатые страны разбогатели и почему бедные страны остаются бедными» и Артуро Брис, директор Всемирного центра конкурентоспособности, профессор швейцарской бизнес-школы IMD.

Тематика третьего КIEF, который состоится 6–7 октября 2016 года, будет максимально приближена к практике привлечения инвестиций в Украину. Однако прежде чем переходить к практике, надо заложить надежный теоретический фундамент. Если страна четко не определила своей цели и не указала путь к ней, успешной она не станет. Слово «реформы», которое сейчас звучит повсеместно, означает лишь изменения, но не указывает, откуда и куда мы идем.

Сегодня в экономическом и общественном дискурсе Украины мейнстримом является ультралиберальная позиция. Все говорят о необходимости горизонтальных изменений (дерегуляция, сокращение государственного аппарата, правоохранительная реформа и т. д.), а речь об участии государства, определении приоритетов и использовании инструментов развития критикуется как путь к коррупции.

Эрик Райнерт настаивает на том, что Украине следует выйти из «идеологического плена» либерализма и взять на вооружение стратегию индустриализации. Ведь, за исключением нескольких экспортеров нефти, ни одной стране не удавалось стать богатой без индустриализации. Тем более что концепция «государства  — ночного сторожа» и «невидимой руки рынка» является устаревшей и осталась в 1980–1990-х годах.

Однако другие стратегии, которые не относятся к ультралиберальным и которые сегодня предлагают Украине, по мнению Райнерта, не приведут к успеху. В частности, если взять курс на превращение страны в сельскохозяйственного гиганта, то Украина будет иметь две серьезные проблемы: низкий уровень зарплат и экономическую эмиграцию значительной части населения. Стратегия «Украина — это Китай для ЕС» также предусматривает бедное население, к тому же она не имеет технологических производств Китая. Так называемая стратегия «экспортного тигра» на тех стартовых позициях, на которых страна сейчас находится, имеет ограничения, поскольку ЕС дает возможность Украине экспортировать в себя только в тех объемах, которые не угрожают интересам странчленов Евросоюза.

Сделать Украину богатой может комплексная индустриализация. «Хватит продавать пшеницу в Италию и покупать там спагетти в десять раз дороже. Экспортировать продукты переработки, а не сырье. Модернизируйте существующие производства с помощью иностранных технологий. Вступайте в глобальные совместные предприятия. Создавайте жизненно необходимые институты: экспортно-импортный банк, администрацию по делам малого бизнеса, банк развития», — советует эксперт.

О том, кто должен вести Украину согласно выбранной стратегии, рассказал в своем выступлении другой спикер Киевского международного экономического форумаАртуро Брис, под руководством которого рассчитывается Индекс конкурентоспособности стран. Эксперт уверен, что реформы всегда делаются «сверху», а не «снизу». Для их успешности у страны должна быть не только качественная экономическая стратегия, но и лидер, который имеет четкое видение развития государства на 10 лет и более.

Также Артуро Брис попытался нарисовать картину, которая ожидает мировую экономику в будущем. В течение последних 20 лет в мире произошли огромные изменения. Но, по мнению эксперта, еще большие перемены ждут нас впереди: последующие 20 лет приведут мир к еще более радикальным изменениям. «60% будущих профессий, которыми будет владеть следующее поколение, еще не существуют. Ожидаемая продолжительность жизни людей, рожденных в 2035 году, составит более 100 лет — представьте, что будет с пенсионными фондами. Переводчики, которые сейчас дают людям возможность понимать друг друга, будут не нужны по причине наличия соответствующих устройств. Машины и роботы станут брать на себя все больше человеческого труда. Если будут авто без водителей, возможно, будут и правительства без министров?» — рассуждает Брис. Все эти изменения необходимо предусмотреть в предлагаемых реформах.

Дискуссия состоялась в рамках подготовки к третьему Киевскому международному экономическому форуму. За новостями мероприятия можно следить на сайтеи на официальной страницев Facebook.

 

 

Киевский международный экономический форум  (Kyiv International Economic Forum, KIEF)  постоянно действующая площадка для формирования стратегии экономического развития Украины. Ориентирована на организацию диалога экспертов, бизнеса и власти, заимствование лучшего мирового опыта, создание «дорожной карты» развития и содействия конвертации идей в реальные действия.

www.forumkyiv.org

Президент не визнає агресії Росії

Український суд відмовився визнавати факт збройної агресії Росії проти УкраїниЯкщо МЗС та Генеральна прокуратура не заперечувала проти задоволення заяви, то Президент в особі представника категорично наполіг на відмові у встановленні факту збройної агресії.

Таке рішення було проголошеного сьогодні Шевченківським судом міста Києва за наслідками майже 2 років судового розгляду: саме стільки часу розглядалася дана справа

Ще 29 серпня 2014 року правозахисник та керівник проекту "Відкритий Суд" Станіслав Батрин звернувся до Шевченківського районного суду з вимогою про встановлення факту збройної агресії проти України.

Суд першої інстанції двічі відмовлявся відкривати провадження у справі, проте правозахисник отримував дві перемоги в судах апеляційної інстанції, - за наслідками чого суд відкрив провадження у справі. В подальшому, суддя, котрий слухав дану справу заявив самовідвід через повідомлення в ЗМІ, за результатами чого відбулася заміна судді

За час судового розгляду, заявник та волонтери змогли долучити як докази понад 1000 аркушів офіційних документів органів державної влади на підтвердження фактів:

1) вторгнення/нападу збройних сил Російської Федерації на територію України, а також окупацію та анексію частини території України
2) блокади портів, узбережжя або повітряного простору, порушення комунікацій України збройними силами Російської Федерації
3) нападу збройних сил Російської Федерації на військові сухопутні, морські чи повітряні сили або цивільні морські чи повітряні флоти України
4) засилання Російською Федерацією озброєних груп регулярних або нерегулярних сил, що вчиняють акти застосування збройної сили проти України;
5) вбивства громадян України.

Фактично, силами громадськості вперше створено об'єднану хронологію фактів  підготовки Росією до вторгнення, самого вторгнення та подальшого вчинення злочинів проти України. Сьогодні це підтверджується офіційними відповідями Генштабу ЗСУ, Міноборони, Міністерства внутрішніх справ, СБУ, Антитерористичного центру, органів розвідки та наявні у матеріалах розслідування ТСК Верховної Ради України. Також отримано всі матеріали, якими володіє Генеральна прокуратура в розрізі саме збройної агресії

В ході судового розгляду було допитано ряд свідків. Зокрема, свідок Сенченко Андрій Віленовичперіод окупації Криму і початку військових дій на Донбасі виконував обов'язки заступника глави Адміністрації Президента України, голова ТСК по "Іловайській трагедії") навів обставини бездіяльності вищого керівництва країни в епізодах звільнення заручників. Зокрема, наведено обставини бездіяльності глави адміністрації президента Бориса Ложкіна.  

Примітно, що 9 лютого до суду надійшов факс з Адміністрації президента за підписом Б.Ложкіна з проханням відкласти засідання у справі з метою формування правової позиції та надання пояснень", а в подальшому позиція Президента була сформована чіткоПрезидент просив відмовити у задоволенні заяви про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації

Цікаво, що дивну роль у процесі відіграло Міністерство внутрішніх справ: спочатку МВС розмістило в себе на сайті інформацію про володіння доказами присутності регулярних військ РФ на території України. Однак, після того як суд виніс ухвалу про витребовування таких доказів від МВС, у міністерстві надали відповідь, що не можуть їх надати, бо людина, яка їх розміщувала, - у відрядженні. Такі докази на дві вимоги суду з боку відомства А. Авакова не надані.

 

 

Нагадаємо, що участь у даній справі приймають : заявник Батрин Станіслав Віталійович, Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство юстиції України, Генеральна прокуратура України, Антитерористичний центр при СБУ, Посольство Російської Федерації в Україні, Президент України в особі Адміністрації Президента

Коментар"Це, безумовно, політичне рішення. Потрібно брати на себе відповідальність, а навіщо ? Ми послідовні, йдемо далі та оскаржимо рішення в апеляції, але завдячуючи безхребетності судів та й виконавчої влади сьогодні Росія поінформує всі країни світу, що навіть український суд не визнає агресію РФ. Нам варто набратися терпіння і рухатися у обраному напрямі. Я думаю, суспільство має бути консолідованим навколо даного питання. По суті - це і є наша стратегічна мета: показати людям правду та об'єднати навколо національних інтересів- С. Батрин.
 
Джерело
http://open-court.org/news/11217/

Держава

  • "Квартал 95" фестивалил в Латвии
  • Приватбанк будує Країну
  • Діалог з Ізраїлем буде у Києві
  • Меморандум між КМДА і омбудсменом

Соцiум

  • Офіційний прийом на честь олімпійців
  • Турнир по футболу adidas 2x2
  • Сімейний дім для спортсменів
  • Футбольна форма з вишиванкою

 

Коментарі

Хен Ліхтенштейн:"Сільське господарство - складний бізнес"
14.03.2016
Президент і Генеральний директор компанії Adama Agricultural Solutions Хен Ліхтенштейн... Подробнее...
Гжегож Гайда:"Житлова реформа хворіє на популізм"
11.03.2016
Чи повинна держава ремонтувати будинки в приватній власності? Відповідь на таке... Подробнее...
Джеффрі Пайєт:"Як все змінилося за рік..."
02.11.2015
Хочу подякувати Моргану Вільямсу, Президентові Бізнесової Ради... Подробнее...
Олександр Маляр:"Персперктиви партнерства на селі"
27.10.2015
Соціально-економічний розвиток сільських територій значною мірою залежить від... Подробнее...

 

Новини у фотографіях 

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/539601_MG_2234.JPG

Повнолітня "Людина року"

Цієї весни на всіх, причетних до створення загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ», на її незмінних друзів і прихильників чекає подвійне свято. По-перше, це урочисте дійство вшанування переможців і володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ-2011», See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134157bilyk_.jpeg

Перша музична премія "Yuna"

 8 лютого 2012 року в НПМ «Україна», відбулась перша щорічна музична премія YUNA – національна церемонія нагородження найкращих в музичній сфері. Перша церемонія нагородження премії «Yuna» відзначила найкращих діячів музичного мистецтва See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/508028marafon_058.JPG

Найдовший телемарафон

З 5:30 29 березня  до 19:30 2 квітня 2012 року в он-лайн трансляції на сайті та в ефірі Першого Національного й ТРК «Ера»  тривав телемарафон «Пісня об’єднує нас!», який зробив See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784436bovych_.jpg

Язичницькі символи Бовича

Понад 80 робіт, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій  та християнській духовності українців, покажуть у Києві з 5 по 17 квітня. Виставка «Дідизна», на якій будуть представлені твори одного з See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/565483fashion_04.JPG

Український EuroFashion

19 березня показом колекцій України та Іспанії відкрився проект EuroFashion ювілейного UFW. З цього показу стартував унікальний проект «модної» Європи, присвячений проведенню в Україні Євро-2012. Окрім численних гостей, показ відвідали See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795012Devid_Spryit_Stefan_Kaltemberger.jpg

Презентация ультрабуков в Киеве

Одна из самых ожидаемых новинок первого квартала 2012 года, ультрабук Dell XPS 13 был презентован в культурно-развлекательном центре ATMASFERA 360. В атмосфере технологий третьего тысячелетия звезду ультрабука Dell XPS 13 в See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134095hluschenko_.jpg

Графика Николая Глущенко

С 6 по 18 апреля 2012 года в залах Киевского национального музея русского искусства пройдет выставка коллекции графики 1930 – 1970-х гг. выдающегося  украинского художника, непревзойденного колориста – Николая Глущенко. See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/841692mak_donaldz_.JPG

Стояти за касою не просто...

11 листопада 2012 року відомі українські спортсмени, музиканти та громадські діячі відвідали МакДональдз на Хрещатику в Києві, де взяли участь у цьогорічній благодійній акції «День Щастя». Кожен небайдужий може також See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/377310RadissonBluHotelKyivPodil_.JPG

На древнем Подоле - новый Radisson

The Rezidor Hotel Group, одна из наиболее динамично развивающихся компаний в мировой гостиничной индустрии, входящая в составTheCarlsonRezidorHotelGroup, открыла второй отельв Киеве– Radisson Blu Hotel Kiev, Podil. Новая гостиница на 164 See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/699123lg_tv_.jpg

Перший у світі 84-дюймовий телевізор

Компанія LG Electronics спільно з мережею магазинів побутової техніки COMFY представила перший у світі 84-дюймовий CINEMA 3D Ultra HD телевізор на українському ринку. CINEMA 3D Ultra HD телевізор LG був уперше See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/550710576_predTalant.JPG

Мастера предпринимательства

Компания «Эмвей Украина» вместе с Украинским союзом промышленников и предпринимателей открыла «Мастерскую предпринимательства». 16 ноября 2012 года прошла конференция «Мастерская предпринимательства». В рамках конференции состоялось три события: награждение победительниц первого национального See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/113953pampers_.jpg

Тато-мама

30 января 2013 г. в научно-развлекательном центре «Атмасфера» в Киеве прошел первый всеукраинский Trendy Mama Forum, посвященный самым актуальным трендам и инновациям в уходе за малышами. Послушать экспертов и известных See details

Партнери

 

Заголовки передовиць

  • 10.8.2016 Офіційний прийом на честь
  • 10.8.2016 Новий NOVUS на
  • 10.8.2016 Конкурс Кубку Націй Данон 2016
  • 10.8.2016 Сімейний дім для
  • 4.8.2016 Футбольна форма з
  • 28.7.2016 Приватбанк будує Країну
  • 28.7.2016 Росіяни вивозять
  • 19.7.2016 Ювілей ресторанного бізнесу
  • 19.7.2016 adidas возвращается в 90-тые
  • 19.7.2016 Информация по делу Sky Mall
Предыдущая Следующая


Контакти

 

 

 Інтернет-агенція "Бізреліз" (Bizreliz)

 КИЇВ - ПОЛТАВА

 оф. тел.: +38044 3323256

 моб.тел.: +38067 5024220

 моб.тел.: +38050 4102246

 e-mail: biz@bizreliz.com

 e-mail: bizreliz@gmail.com

  • Fashion, Шопінг
  • TV, Аудіо, Відео, Фототехніка
  • Інвестиції, Пенсії
  • Бізнес
  • Банки, Ломбарди
  • Будівництво та нерухомість
  • Гурман
  • Держава
  • Екологія
  • Енергетика, Хімія
  • Здоров'я та Краса
  • Комп'ютери, Планшети, Монітори
  • Культура
  • Медицина, Фармація
  • Оргтехніка
  • Освіта, Наука, Стартапи
  • Події, Люди, Соціум
  • Політика
  • Право
  • Промисловість, Металургія
  • Спорт
  • Страхування
  • Телефони, Смартфони
  • Торгівля, Ритейл
  • Транспорт та Логістика
  • Туризм, Готелі, Краєзнавство
  • Україна і світ
  • Фінансовий ринок

Copyright © 2010. Бізреліз    Усі права захищені