This version of the page http://photo.ukrinform.ua/ukr/subscribe/?t=about.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-07-23. The original page over time could change.
Фотослужба УКРІНФОРМу - оперативні фотоновини з України та закордону, ексклюзивні, архівні фото, досьє
  

Як стати клієнтом
сервера фотоінформації

Як замовити та отримати
фотоінформацію

Що пропонує
фотослужба

Інші
послуги



ПРО СЕРВЕР ФОТОІНФОРМАЦІЇ "УКРІНФОРМ-ФОТО"

    На сервері фотоінформації споживачі можуть одержувати від центрального інформаційного агентства держави оперативний поточний ілюстративний матеріал про суспільно-політичне, економічне, культурне життя України й водночас мати доступ до унікальних фотофондів УКРІНФОРМу. Пошукова система сервера дає можливість знаходити фотоматеріали у режимі перегляду та в режимі пошуку за різноманітними запитами (дата, автор, номер, ключове слово, рубрика, зміст тощо), при потребі їх можна поєднати чи задіяти схеми "шукати у знайденому" і "розширений пошук".

    Інформаційний супровід до фотоінформації подається українською, російською та англійською мовами на окремих веб-ресурсах.

    На фотосервері зібрано понад 170 тисяч фотодокументів (з 1999р.) - це найбільша електронна база фотоданих в Україні. Для зручності її перегляду в усіх розділах фотосервера введено 2 режими: альбомний та з інформаційним супроводом.

Фотохроніка
    Для бажаючих першими отримати фото з важливих заходів та подій пропонується "фотохроніка" - найоперативніша фотоінформація з України та світу. Це безперервна стрічка фотоновин, які регулярно надходять з місця події і розміщуються в хронологічному порядку. У супроводі короткого зрозумілого заголовка тут подається головне фото репортажу та вказується загальна кількість фотознімків з події. Щодня на фотохроніці розміщується до 30 нових тем з інформаційним супроводом до них. Відвідувач сайту має можливість від першого негайного повідомлення про подію спостерігати за тим, що відбувається на самому місці події або навколо неї, бути свідком боротьби і ліквідації наслідків пригоди. Це дає змогу в історичній перспективі відтворити хід подій у зображеннях.

Фотоновини
    Щодоби у режимі реального часу сервер фотоінформації поповнюється близько 200 оригінальними фотоматеріалами з Києва та регіонів України, а також із закордону. Кожне з них можна переглянути у розділі поточної інформації та за бажанням отримати у зручному для користувача форматі JPG за помірними цінами. Одночасно споживачеві надаються вихідні дані про фото та інформаційний супровід до нього. Передплачена інформація доступна цілодобово (online) за допомогою наданого паролю доступу.

Рубрики
    Фотоматеріали на сервері скомпоновано у 30-х рубриках, які охоплюють найрізноманітніші сфери життя; це полегшує користувачам процес відбору необхідних фотоілюстрацій.

Фотоанонси
    Фотоінформація систематизована в анонсах "Ракурс", "Тиждень", "Жанр", "Світ" та "Конкурс", що дозволяють користувачеві швидше зорієнтуватися у представлених фотоінформаційних матеріалах, а система гіперпосилань у текстових матеріалах допомагає знаходити додаткову фотоінформацію.

    Ракурс - під цією рубрикою виставляється значимий фотознімок, який змінюється щодня.

    Тиждень - під рубрикою "Тиждень" виставляються фотознімки, що відображають основні теми тижня, візуально вони змінюються із затримкою у кілька секунд, а натискання на будь-якому з них дозволяє споживачеві побачити усю рубрику разом із текстовим супроводом до кожного знімка.

    Жанр - фотознімок під рубрикою "Жанр" відкриває добірку представлених за жанровими ознаками фотознімків.

    Світ - рубрика "Світ" дозволяє споживачеві ознайомитись з доробком наших зарубіжних кореспондентів, а також із фотоматеріалами закордонних агентств-партнерів.

    Конкурс - рубрика "Конкурс" ілюструється одним із фотознімків, поданих на фотоконкурс, і регулярно оновлюється.

Добірки
    Для покращення відбору фотоінформації сформовано добірки, що об'єднують фотоматеріали за тематикою чи подією. Як правило, такі добірки містять до 15 сюжетів. Полегшений систематизований доступ до цих фотоматеріалів здійснюється через тематичний каталог. Пошук потрібної фотографії перетворюється на захоплюючу і приємну справу, коли діяти за допомогою спеціалістів. Для полегшення пошуків наші фахівці, серед усього багатства фотоінформації, добирають близькі за темами зображення. Порух руки відкриває доступ до світу класифікованих і впорядкованих тематичних фотодобірок.

Карби
    Фотопогляд в історичне минуле України та її народу, розповідь про події, які назавжди закарбувалися в пам'яті народу, залишивши там свій вічний слід. Унікальні архівні фото переносять через простір і час, допомагають відтворити події, що залишили карби у долях людей та країн. Чорно-білі фото, незнайомі або давно забуті факти, люди та міста з минулого не залишать нікого байдужим.

Конкурс
    Щорічно агентство проводить фотоконкурс, присвячений актуальній тематиці з життя України. В цьому конкурсі беруть участь професійні фотожурналісти, майстри фотомистецтва, фотоаматори, учнівська й студентська молодь, як з числа громадян України, так і з інших держав. Переможці, визначені авторитетним журі, отримують дипломи, почесні грамоти й грошові призи УКРІНФОРМу, а їхні кращі фотосюжети розміщуються на фотосервері агентства і за згодою авторів пропонуються українським ЗМІ.

PHOTOplus
    Інформація, яка, прямо або дотично, пов'язана з фотосправою. Так званий "вільний простір" дайджесту для творчості, обміну думками і отримання знань з мистецтва творення світлин. Починаючи з серпня 2007 року в електронному вигляді на фотосервері УКРІНФОРМу регулярно виходить щомісячний дайджест "PHOTOplus". Дайджест складається з основних рубрик: "Новини", "Виставки-конкурси", "Майстер-клас", "Історія фото", "Колекція", "Об'єктив", "Слово до читача". Кожна з рубрик є сторінкою сайту і містить фотоматеріали, тексти, перекладені українською мовою, та посилання на їхні оригінальні джерела. Метою дайджесту є пожвавлення діалогу між творцями і споживачами фотоінформації, а також заохочення фотокореспондентів УКРІНФОРМу до продовження освіти та підвищення власного професійного рівня.

PHOTO & décor
    Пропонує допомогу в оформленні інтер'єрів офісів та інших приміщень високохудожніми фотознімками, які самі є творами мистецтва. Надаються також послуги з художньої фотозйомки вказаних замовником об'єктів або предметів. Має на меті залучення якомога ширшого кола споживачів до користування унікальною базою фотознімків УКРІНФОРМу, зокрема, для оформлення приміщень, використання їх в дизайні інтер'єрів.

Ретроспектива
    Архівні фотознімки, зібрані у розділі "Ретроспектива", відображають минуле населених пунктів та регіонів України. Вони дають змогу побачити якими були ми, яким раніше був світ і якою була країна, в якій ми тоді жили.

Досьє
    Віртуальний довідник відомих особистостей та України офіційної, у якому інформацію про кожну з них подано у зручному для користувача стислому форматі. Під рубрикою "Досьє", яка регулярно оновлюється, зібрано наступні важливі фотоінформаційні матеріали: "Україна офіційна", де представлені державні інституції та їхні керівники, і "Персоналії", де представлені особистості, які щодня впливають на хід подій і яким забезпечене відповідне місце в історії нашої країни.

Автори
    З професіоналами фотозйомки агентства можна познайомитись у розділі й, уподобавши певний стиль подання матеріалу, замовляти фото саме цього майстра.

Послуги
    Тут представлено довідкову інформацію про сервер "УКРІНФОРМ-ФОТО", про те, як стати клієнтом сервера, як замовити та отримати фото або скористатись іншими послугами агентства.

Про нас
    Цей розділ розповідає про найстарішу в Україні фотослужбу - Головну редакцію підготовки та поширення фотовідеоінформації. Про тих, хто працює для вас, про багаторічну історію фотослужби від її витоків до сьогодення, про творчий колектив та його партнерів, про конкурси та виставки, про фотопродукти та їх розповсюдження, про плани та сподівання.

 

   28 липня - День хрещення Київської Русі

 

    АТО на сході України

 

    Вступна кампанія до ВНЗ

 

     Дивитися всі "Добірки"

 

  На Олімпійських іграх в Атланті українці вибороли 9 золотих меда­лей

 

   Київська княгиня Ольга спові­дувала християнство

 

   Хрещення Київської Русі тривало упродовж кількох століть

 

     Дивитися весь архів