Про ліцей

Протягом останніх 10 років ліцей стабільно входить до п’ятірки кращих загальноосвітніх закладів нашої держави.

Український фізико-математичний ліцей щороку набирає до 9 та 10 класів обдарованих учнів з усіх куточків України. Навчальна мова в ліцеї — українська, іноземна — англійська.

В ліцеї встановлений певний режим дня, згідно з яким ліцеїсту має вистачати часу на навчання, спортивний розвиток, загальний розвиток та свій власний вільний час. Кожен учень сам розставляє пріоритети, чому більше привертати увагу, але існують загальні вимоги, яких слід дотримуватись.

Ліцеїсти ходять на заняття шість днів на тиждень (кожного дня шість уроків, один з днів — п’ять, деколи — сім). Після занять кожен має можливість відвідувати факультативи з різних напрямків. Вони проводяться викладачами ліцею та університету, випускниками ліцею, які добре володіють знаннями з певних предметів. Найактивніше ліцеїсти займаються підготовкою до олімпіад з математики, фізики, інформатики, хімії.

Кожен тиждень навчання в ліцеї присвячений одному з предметів, що вивчаються згідно з програмами 9-11 класів; в зв’язку з цим щотижня проводяться різноманітні масові заходи: концерти, вечори, походи в кіно, театри, на екскурсії тощо. До таких свят, як День вчителя, Новий рік, 8 березня, 9 травня та ін., учні організовують концерти. В цьому їм допомагають педагог-організатор та хореограф, який працює в ліцеї.

Після уроків і до вечора працює спортзал ліцею. Учні за допомогою викладачів фізкультури влаштовують різноманітні спортивні змагання з футболу, баскетболу, волейболу, настільного тенісу тощо. Є тренажерний зал, куди можуть прийти позайматись усі охочі (про що свідчать фото навпроти їдальні). З учнями, чий стан здоров’я не дозволяє фізичних навантажень, викладачі працюють індивідуально. Також учні мають змогу відвідувати басейн університету.

Також на території ліцею існує аматорський «Театр без декорацій» (ТБД), в якому грають ліцеїсти та випускники ліцею. Театр існує понад 25 років та має власні оригінальні традиції. Приблизно тричі на рік в актовому залі проходять прем’єри вистав.

У ліцеї функціонують 2 кабінети комп’ютерної техніки з підключенням до мережі Інтернет, хімічні та фізичні лабораторії, бібліотека, читальний зал, актовий зал, два спортивних зали. Два працюючих комп’ютерних кабінети містять біль ніж 35 комп’ютерів різного призначення та конфігурацій. Кожен учень має свій індивідуальній час, в який він може займатись на комп’ютері. В будь-який інший момент учні мають змогу попрацювати за комп’ютерами, якщо є вільні місця. Проводиться багато факультативів з програмування, веб-дизайну та ін.

Коротку презентацію про ліцей можна переглянути за цим посиланням