This version of the page http://ugv.com.ua/stopfake (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-05-22. The original page over time could change.
Стоп Фейк | ПАТ Укргазвидобування

Стоп Фейк

ПАТ «УкрГазВидобування» та менеджмент компанії стали мішенню для атак усунутих корупціонерів та противників енергетичної незалежності України.

Закладаючи фундамент для подальшого реформування найбільшого в країні видобувника газу, нова команда протягом вже першого півріччя роботи змогла припинити масштабні розкрадання.

За приблизними розрахунками, раніше щороку з компанії в той чи інший спосіб вимивали близько 10% обороту. В сьогоднішніх цінах – це близько 2-3 млрд. грн.

Компанію позбавляли ресурсу для якісних змін, її доводили до банкрутства. На середину 2015 року вона мала мільярдні борги, експлуатовані родовища близькі до виснаження, технології – застарілі, співробітники – невмотивовані, нові ділянки не виділялись, про стратегію розвитку навіть не дискутували.

Компанію, яка займає ¾ українського газовидобувного сектору, свідомо розвалювали, як українську армію перед військовою агресією.

Новий менеджмент розробив амбіційну «Програму 20/20», яка передбачає досягнення видобутку 20 млрд. куб. м. в 2020 році. Прогноз загального видобутку газу на цей рік разом з приватними компаніями галузі – 27 млрд. куб. Власного газу може бути цілком достатньо для всієї країни й припинення імпорту взагалі.

Досягнення реальної енергетичної незалежності виглядає цілком реальним.

Новий менеджмент розробив трансформаційну програму та інвестиційний план покрокового досягнення амбіційної мети. Після приведення цін на газ до ринкового рівня та зниження ренти «УкрГазВидобування» отримає фінансову змогу для технічного переоснащення, інтенсифікації видобутку, розвідки нових родовищ, підвищення ефективності буріння та, в кінцевому результаті, значного нарощення видобутку.

Саме тому в останній місяць активізувалися найманці противників реформ. В своїх інформаційних кампаніях вони вдаються до відвертої брехні, перекручень та бруду.

Цей розділ присвячений розвінчанню їхніх наклепів.

Брехня

Обшуки та карні справи збуджені внаслідок зловживань нового менеджменту. До закупівель не допускають українські компанії, зловживають при закупівлях.

http://nikcenter.org/newsItem/28239

http://www.unn.com.ua/uk/news/1570137-v-ukrgazvidobuvanni-sbu-viluchaye-dokumenti-schodo-nezakonnikh-tenderiv 

https://apostrophe.com.ua/news/business/energy/2016-05-11/ekspert-rasskazal-kak-sbu-izyimaet-v-ukrgazdobyiche-dokumentyi-po-nezakonnyim-tenderam/58582 ;

http://joinfo.ua/incidents/1167693_SBU-ischet-Ukrgazdobiche-ukradennie-milliardi.html;

http://hubs.ua/authority/glava-ukrgazdoby-chi-podtverdil-chto-oby-sk-sbu-svyazan-s-zakupkoj-koltyubinga-73555.html;

http://thekievtimes.ua/society/480243-ukrgazdobycha-popala-v-krupnyj-skandal.html

http://ru.golos.ua//crime/rukovodstvo_ukrgazdobyicha_podozrevayut_v_milliardnyih_mahinatsiyah_prodoljayutsya_o

 

 

Правда

Обшуки проводять правоохоронні відомства в рамках розслідувань карних справ, відкритих щодо зловживань попередніх керівників, періоду з 2013-го до першої половини 2015 років. Але при цьому документи вилучають за угодами, укладеними вже новим керівництвом, зокрема, щодо прозорого і конкурентного тендеру на закупівлю колтюбінгових установок виробництва американського NOV та німецького KATT.

http://ugv.com.ua/press/news/63485-374

Згадувані в замовлених публікаціях зловживання в закупівлях обладнання та матеріалів також не відповідають дійсності.

Для прикладу. Стверджується, що «Укргазвидобування» відмовилось закуповувати метанол (застосовується для попередження гідроутворення при видобутку вуглеводнів) у вітчизняного виробника ДП «Укртранснафтопродукт».

Коментар  Андрія Токара, Директора з матеріально технічного забезпечення ПАТ «Укргазвидобування»:

Правда полягає в тому, що ДП «Укртранснафтопродукт» подав свою заявку на участь у відкритому тендері по закупівлі метанолу, який проходив з 28.07 по 06.08.15, вже після його завершення - 20.08.15. Ціна «Укртранснафтопродукту» була нижча за ціну компанії-переможця тендеру, з яким вже готувалися підписувати угоду.

Оскільки ми зацікавлені в ефективному використанні коштів, підписання угоди призупинили, й запропонували потенційному постачальнику надати обумовлені тендерною процедурою та законодавством документи на продукцію.

На жаль, попри нашу готовність укласти угоду, «Укртранснафтопродукт» не надав затребуваний нами пакет документів. Двічі «Укргазвидобування» зверталось до цього контрагента (останній раз 24.09.2015), але так і не отримало жодного документу для початку співпраці.

Наша переписка з «Укртранснафтопродукт» тривала майже 2 місяці. Це критичний строк, оскільки відсутність метанолу може привести до аварійних зупинок свердловин, та непередбачуваних наслідків. Тому ми закупили речовину у іншого постачальника. До речі, жоден з учасників згаданого тендеру, а їх була безпрецедентна кількість - 9, не опротестовував наші рішення, і не звертався до нас з претензіями.

 

Брехня

Народний депутат Максим Поляков заявив, що «Приватизацію "Укргазвидобування" готують в інтересах Росії» щоб «зберегти залежність від російських енергоносіїв»:

Приватизацію "Укргазвидобування" готують в інтересах Росії, - "Депконтроль"
http://ukranews.com/news/203566.Privatizatsiyu-Ukrgazdobichi-gotovyat-v-interesah-Rossii---Depkontrol.uk
Приватизацию "Укргаздобычи" готовят в интересах России, - Депконтроль
http://economics.lb.ua/state/2016/03/23/331011_privatizatsiyu_ukrgazdobichi.html

Правда

Коментар Олександра Романюка, першого заступника Голови правління ПАТ «Укргазвидобування»:

Нарощення видобутку власного газу – мета, яку перед Укргазвидобуванням вперше поставила лише наша команда. Раніше мова йшла тільки про утримання досягнутого рівня. Укргазвидобування роками розвалювали – недофінансуванням, позбавленням ліцензій, відсутністю технічної модернізації, низькими зарплатами. Через природнє виснаження родовищ щороку видобуток газу падає, й без заходів з його нарощення видобуток знизиться до 10 млрд. куб. в 2020-му.

Ми оцінили наявні можливості й встановили орієнтир в 20 млрд. куб. м. в 2020 році.

Це нелегке завдання, але ми розробили масштабну інвестиційну програму на 80 млрд. грн., і передбачили необхідні заходи інтенсифікації та освоєння нових родовищ. Приміром, на сейсмічні дослідження наша команда витратила за півроку стільки ж, скільки попередники протягом останніх 4 років. Ми закуповуємо сучасне обладнання з інтенсифікації видобутку, наймаємо висококласних фахівців, проводимо капітальні ремонти. В Держгеонадрах ще 35 наших заявок на нові ділянки для розвідки.

Наші зусилля матимуть результатом як збільшення видобутку вуглеводнів, так і значне зростання капіталізації «Укргазвидобування» (що не в інтересах уявленого паном Поляковим майбутнього покупця). Тому звинувачення в доведенні УГВ до банкрутства виглядають, як мінімум і, м`яко кажучі, нелогічно.

Брехня

Нардеп Михайло Головко: «Укргазвидобуванням керують російські спецслужби»

Керівництво "Укргазвидобуванням" віддали російським спецслужбам, - Головко
http://ukranews.com/news/203009.Rukovodstvo-Ukrgazdobichey-otdano-rossiyskim-spetssluzhbam---Golovko.uk
"Укргазвидобування" працює в інтересах російських спецслужб, - Головко
http://espreso.tv/news/2016/03/18/quotukrgazvydobuvannyaquo...golovko
"Укргаздобычей" управляют российские спецслужбы, - депутат Головко
http://economics.lb.ua/state/2016/03/18/330601_ukrgazdobichey_upravlyayut.html
Керівництво "Укргазвидобування" віддали російським спецслужбам, – Головко
http://24tv.ua/kerivnitstvo_ukrgazvidobuvannya_vid....golovko

Правда

Коментар Маргарити Короткової, директора з персоналу ПАТ «Укргазвидобування»:

На сьогодні в штаті ПАТ «Укргазвидобування» немає працівників-громадян Російської Федерації.

Прийняття на роботу іноземців компанія здійснює згідно до чинного законодавства, отримуючи відповідний дозвіл від Державної служби зайнятості. Приміром, нещодавно ми отримали два дозволи на працевлаштування громадян Хорватії. Відтак, висококваліфіковані спеціалісти з інтенсифікації видобутку вуглеводнів приступають до роботи.

В подальшому залучення співробітників з іноземним громадянством ПАТ «Укргазвидобування» планує проводити виходячи з виробничих потреб та з суворим дотриманням чинного законодавства України.

Ми зацікавлені в застосуванні передових знань та досвіду і, відповідно, відшуковуємо кандидатів, які успішно працювали не тільки в Україні, але й за кордоном, там, де більш розвинута галузь видобутку вуглеводнів. Це, зокрема, країни СНД, в тому числі Росія, Європа. Ми раді надати можливість нашим співгромадянам, які досягли там успіхів, застосовувати набутий досвід і знання на користь рідної країни.

Брехня:

Максим Поляков: «Йде повна окупація "Укргазвидобування" її співробітниками, і з цим солідарний весь парламент"

Депутати "Народного фронту" побачили корупцію в "Укргазвидобуванні"
http://ukranews.com/news/203390.Deputati-Narodnogo-fronta-uvideli-korruptsiyu-v-Ukrgazdobiche.uk
 В "Укргаздобыче" есть коррупция, - нардеп Поляков
http://censor.net.ua/news/380462/v_ukrgazdobyche_est_korruptsiya_nardep_polyakov
В "Народном фронте" увидели коррупцию в "Укргаздобыче"
http://podrobnosti.ua/2096934-v-narodnom-fronte-uvideli-korruptsiju-v-ukrgazdobyche.html

Правда:

Співробітники виконують свої посадові обов`язки, повний робочий день, згідно з трудовим законодавством. Озброєні винятково підрозділи охорони, але вони також не окупують підприємство, хоча з цим і був би, вірогідно, солідарний весь парламент:

https://www.facebook.com/alex.sobolev.7/posts/932293896840194?fref=nf&pnref=story

Брехня:

Виробник обладнання для енергетичної галузі "KATT GmbH" просить "Укргазвидобування" не втягувати її в корупційні схеми:

Глава "Укргазвидобування" Прохоренко заплутався в схемах навколо тендеру, - експерт
http://ua.112.ua/suspilstvo/hlava-ukrhazvydobuvannia-prokhorenko-zaplutavsia-v-skhemakh-navkolo-tenderu-ekspert-299822.html
Глава «Укргаздобычи» Прохоренко запутался в схемах вокруг тендера

http://news.eizvestia.com/news-markets/full/485-glava-ukrgazdobychi-prohorenko-zaputalsya-v-shemah-vokrug-tendera

Правда:

КАТТ стурбований, що прозорий тендер, де вони чесно перемогли, тепер подається негативно за участю ГПУ, СБУ, Держфінінспекції, народних депутатів:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=570996349730033&id=100004590194452

Брехня:

Сергій Соболев, народний депутат України, заявив, що «люди з російськими паспортами знищують УГВ»:

"Люди з російськими паспортами знищують українське газовидобування", - Сергій Соболєв
http://ukranews.com/news/203194.Lyudi-s-rossiyskimi-pasportami-unichtozhayut-ukrainskuyu-gazodobichu---Sergey-Sobolev.uk
"Люди з російськими паспортами знищують український газовидобуток", - Сергій Соболєв
/330751_lyudi_z_rosiyskimi_pasportami.html?utm_source=local&utm_medium=cpm&utm_campaign=news
Люди с российскими паспортами уничтожают украинскую газодобычу, - Сергей Соболев
http://censor.net.ua/news/380130/lyudi_s_ro...sobolev
Люди з російськими паспортами знищують українське газовидобування, - Сергій Соболєв
http://espreso.tv/news/2016/03/21/lyudy_s_rossyyskymy_pasportamy_unychtozha...sobolev
"Люди з російськими паспортами знищують українське газовидобування", - Сергій Соболєв
http://economics.unian.ua/energetics/1295495-lyudi-z-rosiyskimi-pasportami-znischuyut-ukrajinske-gazovidobuvannya-sergiy-sobolev.html

Правда:

Сергій Соболев заявив про перекручування своїх слів:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=571067363056265&id=100004590194452

Брехня:

Тендер на закупівлю колтьюбінгового обладнання, в якому перемогли компанії-виробники, пройшов нечесно, й наніс державі збитків на 300 млн. грн.:

ГПУ розслідує зловживання керівництва "Укргазвидобування" на 300 млн грн
http://ua.112.ua/kryminal/hpu-rozsliduie-zlovzhyvannia-kerivnytstva-ukrhazvydobuvannia-na-300-mln-hrn-294558.html
ГПУ порушила справу стосовно "Укргазвидобування" на 300 млн грн

http://ukr.lb.ua/news/2016/02/26/328920_gpu_porushila_spravu_stosovno.html

ГПУ підозрює «Укргазвидобування» в розтраті 300 млн грн (ДОКУМЕНТ)
http://ua.racurs.ua/news/67226-gpu-pidozruie-ukrgazvydobuvannya-v-roztrati-300-mln-grn-dokument
ГПУ розслідує справу по "Укргазвидобуванню" на 300 мільйонів (документ)
http://ukranews.com/news/200766.GPU-rassleduet-delo-po-Ukrgazdobiche-na-300-millionov.uk
Прокуратура розслідує закупівлі "Укргазвидобування", які завдали збитків державі на 300 мільйонів - ЗМІ
http://ua-energy.org/post/58881

Правда:

«Укргазвидобування» провело тендер за участі безпосередніх виробників колтюбінгового обладнання і уклало угоду зі значно меншою сумою ніж за попередніх керівників:

https://www.facebook.com/andrew.tokar.31/posts/1028534763930915

Детальніше про попередню оборудку в журналістському розслідуванні:

“Укргазвидобування” придбало нафтогазове обладнання з імовірною переплатою 40-80 млн грн

http://bihus.info/ukrgazvidobuvannya-pridbalo-naftogazove-obladnannya-z-imovirnoyu-pereplatoyu-40-80-mln-grn/

Брехня:

Пікетчики протестують проти закупівель обладнання за завищеними цінами, непрозорих тендерів:

Под "Укргаздобычей" прошел митинг незаконно уволенных сотрудников компании
http://vesti-ukr.com/kiev/139392-pod-ukrgazdobychej-proshel-miting-nezakonno-uvolennyh-sotrudnikov-kompanii

Правда:

Учасники дійства не розуміли проти чого протестують. Навіть їхні «делегати», насправді - організатори, не змогли сформулювати свої вимоги, не розуміли предмету розмови, не були налаштовані на діалог.

Відео переговорів з представниками «пікетчиків» керівників УГВ та запрошених політиків, які борються з корупцією:

https://www.youtube.com/watch?v=meSA2ReJCcA&feature=youtu.be

Брехня:

«Активісти «Самооборони Києва» (бланк звернення до УГВ на фото в тексті) пікетують офіс Укргазвидобування»

Під "Укргазвидобуванням" знову пікет проти керівництва
http://ua.112.ua/polityka/pid-ukrhazvydobuvanniam-znovu-piket-proty-kerivnytstva-295878.html

Правда:

З 2 по 3 березня, рівно з 11:00 до 13:00, офіс «Укргазвидобування» пікетували невстановлені громадяни, які не мають стосунку до справжньої ГО «Самооборона Києва», лист-спростування від якої отримав менеджмент УГВ:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=564133440416324&id=100004590194452