На початку 2013 року стало відомо, що колишній почесний президент футбольного клубу «Оболонь» Олександр Слободян створює нову команду під назвою «Оболонь-Бровар». Юридично команда не могла залишити стару назву.

Дізнавшись про появу нового клубу, вболівальники «Оболоні» відразу ж звернулися до керівництва «Оболонь-Бровар» з проханням залишити атрибутику старого клубу. І ще попросили не ставити на емблемі рік заснування клубу. Втім, новий клуб не має жодного відношення і до старої команди — це дві різні структури. Старий клуб був громадською організацією, а цей став ТОВ «Оболонь-Бровар», де засновником і стовідсотковим власником є ​​ПАТ «Оболонь».

З колишньої «Оболоні» у новому клубі залишилися лише лікарі, адміністратори, масажисти і тренер другої команди Олег Мазуренко. З футболістів — кілька гравців другої команди, а також повернулися досвідчені Андрій Корнєв та Валерій Іващенко, які свого часу грали в «Оболоні». Всі решта — випускники ДЮФШ «Зміна-Оболонь». Головним тренером нової команди був призначений Сергій Солдатов, який працював до цього в ДЮФШ з випускним класом, який і склав основу команди «Оболонь-Бровар».

Навесні 2013 року керівництво клубу подало документи в атестаційну комісію ФФУ для отримання статусу професійного, а також заявку на участь в аматорському чемпіонаті 2013 року.

Перший матч в ААФУ команда зіграла 1 травня 2013 року проти «Авангарда» із Корюківки (0:0).

Перший м’яч в ААФУ забив Василь Білошицький, сталося це у другому турі (08.05.13) у матчі проти «Зорі» з Білозір’я (1:1).

14 червня 2013 року стало відомо, що «Оболонь-Бровар» отримала атестат учасника чемпіонату України серед команд другої ліги сезону 2013/2014.

Tweet