This version of the page http://16.stb.ua/ua/o-proekte/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-03-14. The original page over time could change.
О проекте | Вагітна у 16 Про проект | Вагітна у 16

Про проект

Проблема ранньої вагітності виникла в Україні вже давно. Щороку майже 8000 дівчат, які ще не досягли повноліття, стають мамами. Незважаючи на доступність засобів контрацепції, практично всі випадки вагітності є незапланованими. Хто винен? Як можна було запобігти вагітності? Щастя материнства або покалічені життя юних дівчат? Телеканал СТБ створив проект «Вагітна у 16», мета якого запобігти ранньому і несподіваному материнству, знайти причини цього соціального явища і зменшити кількість абортів в Україні, а також привернути увагу до сексуального виховання підлітків.

Українська версія американського формату «16 and Pregnant» вперше вийшла в ефір у серпні 2012 року за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. Героїні проекту – вагітні дівчата від 13 до 17 років. Для майбутніх юних мам ця вагітність – часто подія несподівана. Крім того, вони самі – ще діти, які поки не готові приймати самостійні рішення і стикатися з майбутніми труднощами. Учасниці проекту будуть змушені швидко «подорослішати» і взятися за вирішення серйозних проблем, серед яких можуть бути: нерозуміння батьків, осуд однолітків, відмова від звичного безтурботного способу життя.

Кожен новий епізод розповідає унікальну історію з життя майбутньої мами-тінейджера: від моменту виношування малюка до перших місяців його життя, як відреагували на новину про вагітність дівчини її близькі, як змінюються її стосунки з батьком дитини, від чого їй довелося відмовитися у зв’язку з положенням, чи вдається їй швидко подорослішати. З дівчиною та її близькими працюють кращі лікарі та психологи, вони допомагають знайти вихід зі сформованих ситуацій, надають підтримку та медичну допомогу.

Всі випуски проекту «Вагітна у 16» підсумовуються програмою «Дочки-матері», ведучим якої є відомий психолог Дмитро Карпачов.

Кожен ефір програми тематичний та покликан підтримати молодих дівчат та їхніх батьків, які потрапили у важку ситуацію і не знаходять розуміння  оточуючих.

Свяжитесь с нами по телефону: (044) 501-98-98, 501-98-99

Загрузка...