This version of the page http://vybory.osp-ua.info/ch-6_fl-war.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2016-02-11. The original page over time could change.
Вибiр народу України ::
 
 Парламентські вибори-2012
 Офіційно
Виборче законодавство
Центральна виборча комісія
Політичні партії
Офіційні новини
 Політика
Акції та події
Виступи та інтерв'ю
 Економіка
Події
Інтерв'ю
Аналітика
 Світ про Україну
Бунт українських шістдесятників - «Polityka»
11.02.2016
Чи дійде до дострокових виборів? - «Rzeczpospolita»
10.02.2016
Між словами і слов’янами - «Polityka»
09.02.2016
В Україні триває процес декомунізації - «Gazeta Wyborcza»
09.02.2016
Називаймо війну своїм іменем - «Rzeczpospolita»
09.02.2016
 Місцеві вибори-2010
 Президентські вибори 2010
 Вибори в Києві 2008
 Парламентські вибори 2007
Указ Президента України
2 квітня 2007
Указ Президента України
25 квітня 2007
Указ Президента України
5 червня 2007 року
Указ Президента України
31 липня 2007 року
 Вибори 2006
Календар виборів
Партії та виборчі блоки партій у виборчому процесі
Аналітика та статті
 Підписка на матеріали

 
1 2 3 4 5

 
14.04.2010.
У БЮТ бачать, що ПР вже відмовляється від обіцянок Януковича

Партія регіонів відмовляється від обіцянок Президента Віктора Януковича, завдяки яким він виграв вибори. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду, член БЮТ Андрій Павловський, повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ. За його словами, представники Партії регіонів у Комітеті з питань соціальної політики і праці два місяці спеціально блокували розгляд свого ж законопроекту про надання допомоги малозабезпеченим сім’ям. «Голова комітету, «регіонал» Василь Хара перебував то у закордонному відрядженні, то хворів, то давав членам Партії регіонів вказівки, щоб не було таблички «до другого читання» до цього законопроекту», - зазначив А.Павловський. За його словами, така поведінка «регіоналів» стала наслідком того, що Партія регіонів підрахувала, скільки коштів потрібно на її законодавчі ініціативи. «Вони порахували, і вийшло 16 мільярдів. Тому цю норму не включили в проект бюджету, і сьогодні в сесійній залі «регіони» не хочуть за неї голосувати», - наголосив він. Крім того, присутній на брифінгу член фракції БЮТ Олег Ляшко додав, що уряд Миколи Азарова і Партія регіонів свідомо ігнорують інтереси мільйонів громадян і цинічно відмовляються від обіцянок, які привели їх до влади. Разом з тим народний депутат від Партії регіонів, член Комітету ВР з питань соціальної політики та праці Олександр Стоян заявив, що це опозиція блокує підвищення соцстандартів. Як повідомили УНІАН у прес-службі ПР, за словами О.Стояна, сьогодні закон про підвищення соціальних стандартів не пройшов друге читання через те, що з вини опозиційних депутатів документ не був розглянутий на засіданні профільного комітету. «Міністр тіньового Кабміну Павловський та його команда (у них 6 чоловік в комітеті, у нас – 5) тричі не з’являлися на засідання комітету», - сказав “регіонал”. За його словами, до сьогоднішнього дня Комітет з питань соцполітики та праці не зміг розглянути порівняльну таблицю, що є необхідною умовою для передачі документу на розгляд парламенту. Як повідомляв УНІАН, ВР сьогодні, 14 квітня, не підтримала у другому читанні проект закону «Про внесення змін до статей 5 та 8 закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (щодо допомоги на рівні прожиткового мінімуму), внесений народним депутатом від Партії регіонів Михайлом Папієвим. Не голосувала у повному складі фракція Партії регіонів і майже у повному складі (1 голос «за» - УНІАН) фракція Блоку Литвина.

постiйна адреса статтi: УНІАН


29.03.2010.
Тимошенко: Суддям КСУ пропонують по мільйону доларів за коаліцію «тушок»

Люди Віктора Януковича намагаються змусити Конституційний Суд України (КСУ) до візиту Президента у США визнати законність коаліції «Стабільність і реформи». Про це сьогодні на брифінгу заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Тимошенко підкреслила: «Сьогодні у тих країнах, до яких він збирається їхати у відрядження, систематично порушують питання, чи легітимними є коаліція та уряд. Саме тому перед поїздкою у Сполучені Штати перед Конституційним Судом люди Януковича поставили жорстку умову, що до 11 квітня КС повинен винести постанову, що коаліція і уряд легітимні, всупереч Конституції».

Тимошенко стверджує, що суддів КСУ поодинці викликають на переговори з представниками Партії регіонів. За її словами, за рішення на користь чинної коаліції суддям пропонують по $1 млн., інакше загрожують звільненнями. «Ми (опозиція – ред.) не дамо розглядати у Верховній Раді питання про звільнення конституційних суддів, які займуть правову позицію. Ми уважно стежитимемо за тим, які укази Президент випускатиме щодо заміни конституційних суддів. Я хочу підкреслити, що судді КС призначаються на дев'ять років і, згідно з законом, не можуть бути просто звільнені як будь-який чиновник. Незалежність суддів забезпечується тим, що просто так суддю КС звільнити не можна, для цього потрібно довести порушення присяги», - сказала вона.

Також Тимошенко заявила, що завтра відбудеться перше засідання Конституційного Суду України (КСУ) з питання про конституційність формування чинної коаліції. Вона підкреслила, що Конституційний Суд відкрив розгляд щодо звернення Партії регіонів, проте поки не розглядає звернення, подані БЮТ і НУ-НС. На її думку, це свідчить про певну тенденційність у розгляді питання. «Завтра відбудеться перше засідання КСУ з цього питання. Питання форсується, розглядається у прискореному режимі», - сказала Тимошенко. Як повідомляв ForUm, 9 березня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до ст. 61 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». Згідно з законом, коаліція депутатських фракцій - це сформоване за результатами виборів та на основі узгоджених політичних позицій і на принципах, встановлених Конституцією України і Регламентом ВР, об'єднання депутатських фракцій, народних депутатів, до якого входять більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. 11 березня у парламенті було оголошено про створення коаліції депутатських фракцій «Стабільність і реформи». До її складу ввійшли фракції Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина та окремі народні депутати, всього 235 осіб. Того ж дня, 11 березня, до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 56 народних депутатів з проханням роз'яснити, чи можуть у коалцию входити не тільки фракції, але й окремі народні депутати.

За матеріалами «ЛІГА», «Інтерфакс-Україна» 

ForUm


23.03.2010.
Азаров позичив ідеї Тимошенко для "головної програми" на рік 

Мінекономіки оприлюднило проект "Державної програми економічного і соціального розвитку на 2010 рік", який буде подано у Верховну Раду разом із проектом держбюджету. Як пише "Комерсант-Україна", цей документ майже не відрізняється від програми уряду Юлії Тимошенко, спрямованої до ВР у вересні 2009 року. Нова програма, оприлюднена через 8 днів після обрання нового уряду, містить сім напрямків, як і попередня.

Кабмін зобов'язується зберегти макроекономічну і соціальну стабільність, здійснити прорив в індустрії, зняти інфраструктурні обмеження, створити сучасну інноваційну систему і високоефективне агропромислове виробництво, інтегрувати Україну у світове співтовариство. Уряд Миколи Азарова обіцяє підтримувати стабільність гривні, ліквідувати обмеження для роботи бізнесу, увести єдиний соціальний внесок і накопичувальну пенсійну систему, а також упроваджувати всі ті реформи, які декларували останні декілька урядів. Серед іншого Кабмін збирається в 2010 році збільшити виробництво автомобілів, судів, авіаційної і ракетної техніки, розвивати поновлювані джерела енергії, у результаті чого споживання газу економікою має скоротитися на 6%. Із ключових макроекономічних показників у програмі зазначено лише розмір дефіциту бюджету – 4% від ВВП. Цю ж цифру обіцяв попередній уряд. Приріст виробництва аграрної продукції повинен скласти 2,1% (раніше – 4,1%), прогнози будівництва доступного житла – 16,3 тис. кв. м (1,1 млн кв. м).

Відрізняються програми тим, що в останню версію включені основні обіцянки кандидата в президенти Віктора Януковича і нового уряду. Зокрема, запропоновано ввести податкові канікули для малого бізнесу, знизити ставки ПДВ (з 20% до 17%) і податку на прибуток (з 25% до 16%), підвищити ставку податку для доходів фізичних осіб понад 20 тис. грн, скасувати пільги з ПДВ (крім векселів), відкрити індустріальні парки. Серед нових ініціатив – створення Банку сприяння розвитку і продаж Одеського припортового заводу, що дозволить виконати план приватизації в 10 млрд грн. Обидва уряди гарантували приведення вартості електроенергії до рівня її собівартості. Високопоставлене джерело в Мінекономіки підтвердило, що його відомство доопрацювало програму Тимошенко з урахуванням побажань нового президента і Кабміну. Це викликано тим, що економічна ситуація в країні майже не змінилася. До того ж із 2000 року такі програми Кабміну не знаходили підтримки в парламенті. "До бюджету у Верховній Раді є інтерес, а до програми – ні, тому що вона не визначає конкретного фінансування", - пояснив чиновник.

"Економічна правда"



19.03.2010.
У БЮТ заявляють, що «донецькі» захоплюють і дерибанять Крим

Останні кадрові призначення в Криму свідчать про експансію «донецьких» на півострові. Про це заявив голова Кримської організації БЮТ, народний депутат України Андрій Сенченко. «В черговий раз кримчан використали як сіру масу для донецької експансії. Всі ключові посади - в органах влади, прокуратурі та міліції - віддають людям, які так чи інакше пов’язані з Донецьком», - заявив Сенченко. Сенченко вважає, що найближчим часом вихідці з Донбасу приберуть до рук численні місцеві заводи та інфраструктурні підприємства. «Особливо це стосується тих стратегічних об’єктів і територій, які знаходяться біля моря і мають значні ресурси», - зазначив народний депутат. Бютівець упевнений, що Крим став заручником бізнес-інтересів олігархічних кланів Партії регіонів. «Те, що відбувається в Криму сьогодні, я інакше ніж захопленням і дерибаном назвати не можу. Нова влада показала, що думає лише про своє особисте збагачення, тому з перших днів почала нахабно і цинічно ділити посади і ресурси», - заявив Сенченко, повідомляє «УНІАН». Нагадаємо, 17 березня новим головою Ради міністрів Криму став член партії регіонів, народний депутат України від ПР Василь Джарти, а головою парламенту АРК – «регіонал» Володимир Константинов. Перед цим Верховна Рада Криму прийняла відставку голови парламенту Анатолія Гриценка, його першого заступника Григорія Іоффе і голови Ради міністрів Автономії Віктора Плакиди. Всі вони також були членами Партії регіонів. 

ForUm


16.03.2010.
Тимошенко нарахувала більше 175 опозиціонерів у Верховній Раді 

Вісім партій створили об’єднання опозиційних парламентських сил. Як передає кореспондент УНІАН, відповідну заяву підписали сьогодні представники партії «ВО «Батьківщина», Народного Руху України, Європейської партії України, партії «Народна самооборона», партії «Реформи і порядок», Партії захисників вітчизни, Християнсько-демократичного союзу та Української соціал-демократичної партії.

Як зазначила лідер ВО «Батьківщина» Юлія ТИМОШЕНКО, сьогодні розглядається декілька етапів «формування потужної демократичної опозиції в державі». За її словами, на першому етапі відбудеться створення і посилення «загальнонаціонального всеукраїнського опозиційного руху». «Другий етап – це посилення цього руху і створення потужної парламентської опозиції», - додала Ю.ТИМОШЕНКО.

Вона висловила сподівання, що в парламенті вдасться створити міжфракційне, опозиційне об’єднання за участю фракцій БЮТ та «Наша Україна – Народна самооборона». Ю.ТИМОШЕНКО закликала всіх «до спільної роботи», оскільки перед Україною «стоять великі і досить небезпечні виклики». Вона підкреслила, що наступним кроком опозиції буде звернення до представників місцевих рад провести позачергові сесії і ухвалити рішення про перехід в опозицію до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА та виконавчої влади, яку «він сьогодні створив, а також протидій, які спрямовані проти всього українського». Ю.ТИМОШЕНКО також повідомила, що також буде ухвалене положення про координаційну раду об’єднаних політичних опозиційних сил. За її словами, це дозволить об’єднати зусилля політичних сил, щоб «працювати спільно і дієво». У заяві об’єднання опозиційних парламентських сил зазначається, що 8 партій «об’єдналися, відчуваючи свою відповідальність перед народом України, об’єдналися заради майбутнього нашої держави, об’єдналися заради боротьби проти нелегітимної антиукраїнської влади».

Документом проголошується створення об’єднання опозиційних парламентських сил, яке є складовою частиною всеукраїнського опозиційного руху. «Ми ставимо за мету консолідацію опозиційної діяльності восьми політичних партій, які представлені у парламенті і об’єднують переважну більшість народних депутатів, які не увійшли до правлячої коаліції», - сказано у заяві, яку зачитала Ю.ТИМОШЕНКО. Вона зазначила, що сьогодні у парламенті об’єднується більш як 80% опозиційних депутатів. За її словами, це говорить про те, що «наші сили об’єднують більше 175 народних депутатів України, які вже не дозволять змінювати Конституцію у неконституційний спосіб і проти національних інтересів нашої держави». Ю.ТИМОШЕНКО підкреслила, що для координації дій парламентської опозиції створюється координаційна рада та опозиційний уряд. Вона підкреслила, що «у найближчій перспективі ми оголосимо склад опозиційного уряду і оприлюднимо всі пропозиції щодо кандидатур опозиційних міністрів».

Ю.ТИМОШЕНКО зазначила, що серед цілей опозиції – «протидія реставрації олігархічно-кримінального правління, відокремлення кримінального бізнесу від влади». «Ми зобов’язуємося захищати незалежність України, її територіальну цілісність, недоторканність її кордонів, ми будемо боронити від усяких зазіхань українську мову як єдину державну, українську культуру, правдиву історію та національні традиції», - сказано в заяві. Мета об’єднання опозиційних парламентських сил - «побудова вільного демократичного суспільства». Також члени об’єднання закликають всі опозиційні сили «припинити практику взаємного внутрішнього самопоборювання і виступити єдиною, скоординованою, сильною опозиційною командою».


постiйна адреса статтi: УНІАН



11.03.2010.
БЮТ не визнає коаліцію та уряд
 
БЮТ не визнає нову коаліцію і офіційно переходить в опозицію. Про це з трибуни парламенту заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко. "Наша фракція не визнає такої коаліції, що створена всупереч Основному закону", - сказав він. "Ми очікуємо, що КС ще раз дасть чітку оцінку цим діям, і це буде безпрецедентний факт у нашій історії. Адже рішення з цього питання, а саме, як формується коаліція, КС було прийнято і оскарженню не підлягає", - додав Кириленко. За його словами, фракція БЮТ у четвер одноголосно прийняла рішення про перехід в опозицію "до нелегітимної коаліції та уряду". "Сьогодні ми також формуємо опозиційний уряд, уряд майбутнього. Протокол передаємо у президію", - сказав Кириленко. 

Українська правда



11.03.2010.
У Раді оголосили коаліцію з 235-ти голосів
 
Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що в апараті парламенту зареєстровано 235 підписів під коаліцією депутатських фракцій. Коаліційна угода матиме назву “Стабільність і реформи”.
За словами Литвина, це подання від трьох фракцій. Після цієї заяви спікер оголосив 45-хвилинну перерву для консультацій членів нової коаліції. Зараз в кулуарах порожньо. Всі пішли на зібрання. 

Gazeta.ua

 


    [Версія для друку]



 Опитування 
Як Ви вважаєте, чи протирічить продовження терміну перебування Чорноморського Флоту РФ національним інтересам безпеки України?
так
ні
не визначився








TyTa