This version of the page http://www.fcskala.com/news/1946---lr--- (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-11-07. The original page over time could change.
ДРУГА ЛІГА. «СКАЛА» ВЖЕ ДРУГА…
ТОП НОВИНИ
Як відомо, після відповідного проханням з боку керівництва ФК «Шахтар» до стрийськоо клубу і погодже...
Субота, 07 листопада 2015

 

ДРУГА ЛІГА. «СКАЛА» ВЖЕ ДРУГА…
Неділя, 18 жовтня 2015 00:00   

17 жовтня«Скала» у домашньому матчі 13-го туру зустрічалася з новачком другої ліги 

– Футбольним клубом «Інгулець» (Петрове) і реваншувалася за поразку у попередньому турі в Одесі.

 

«Скала» (Стрий) – «Інгулець» (Петрове) – 2:0 (1:0)

17 жовтня 2015 р. 15:30, м. Стрий, стадіон «Сокіл». 8 градусів. 350 глядачів. Арбітр матчу: Олександр Сахно  (Київська обл.). Асистенти арбітра: Євген Яковлєв та Володимир Коротін (обидва – Київ). Четвертий арбітр: Олександр Шандор (Львів). Директор матчу ФФУ: Іван Староста (Закарпатська обл.).

«Скала»: 1. Роман Герич, 15. Петро Стасюк, 22. Юрій Антонів-к., 3. Роман Подоляк, 5. Тарас Максимович, 8.  Владислав Клименко (23. Михайло Березовий, 87), 25. Богдан Іванченко (19. Олег Квич, 52), 10. Віталій Рябушко, 7. Дмитро Скакун, 93. Назар Кміть (99. Володимир Пришнівський, 64), 20. Роман Лівінський.

Резервні гравці: 98. Денис Завгородний, 18. Валерій Бондаренко, 11. Андрій Маляренко, 17. Едуард Мись.

Головний тренер – Василь Малик.

«Інгулець»: 1. Денис Бобров-к., 19. Ілля Ходуля, 29. Ігор Пащенко, 31. Микола Кобець, 33. Олександр Бриль, 22. Артем Прошенко (24. Дмитро Хорольський, 74), 28. Богдан Сокіл, 99. Микола Коляда, 9. Олесандр Мишуренко (5. Євген Запорожець, 72), 11. Денис Катрюк (77. Юрій Перін, 46), 27. Віталій Колесников.

Резервні гравці: 12. Олександр Полуляхов, 18. Андрій Голуб, 88. Владислав Музика, 55. Павло Тарануха.

Головний тренер – Віктор Богатир.

Голи: Роман Лівінський (38), Віталій Рябушко (71).

Попередження: Роман Подоляк (51), Володимир Пришнівський (90) – Ігор Пащенко (10), Микола Кобець (80).

Звітний матч був для обох команд першим у їхній спільній історії, адже раніше суперники в першостях України ще не зустрічалися. Отож, знайомтеся: ФК «Інгулець», який представляє с.м.т. Петрове Кіровоградської області. Це один з наймолодших клубів у нашому професіональному футболі. Його було засновано 2013 року як «АФ-Пятихатська». Спонсор клубу ТОВ «Агрофірми-Пятихатська» входить до числа провідних аграрних підприємств області й України. В лютому 2015 року відбулося перейменування футбольного клубу з «АФ-Пятихатська» на «Інгулець». Незважаючи на коротку історію, у наших гостей вже є певні досягнення. Так, 2014 року вони стали володарями Кубку України серед аматорів та срібним призером першості України серед аматорів. Також, торік вони стали переможцями всеукраїнського відбіркового турніру до 9-го розіграшу Кубку Регіонів УЄФА.

Дебютувавши у сезоні 2015/2016 років у другій лізі, представники Кіровоградщини з перших турів голосно заявили про свої амбіції, посідаючи верхні місця у турнірній таблиці. До Стрия «Інгулець» приїхав другим, випереджаючи нашу «Скалу» на один пункт. Так що з турнірної точки зору матч мав дуже важливе значення.

На матч проти «Інгульця» Василь Малик виставив дещо змінений стартовий склад у порівнянні з попередньою грою проти «Реал Фарми». Так, вперше у сезоні на посту номер 1 ми побачили Романа Герича. Повернув собі місце у старті Тарас Максимович, залишивши у запасі Валерія Бондаренка. Не було з перших хвилин й Володимира Пришнівського та Андрія Кохмана. Щоправда, останній після вилучення в Одесі відбував дискваліфікацію. На заміну їм вийшли Богдан Іванченко та Роман Лівінський.

Перші ж хвилини показали, що гості приїхали до Стрия за очками. Команда Віктора Богатиря сподобалася своїми діями, відчувається, що склад збалансований і не випадково, гості не покидали першу рійку найкращих колективів другої ліги.

Василь Малик і його команда були готовими до стартового сплеску гостей. Щоправда, було тривожно, спочатку, на 6-й хвилині, коли лише відчайдушний стрибок Назара Кмітя перервав прострільну передачу з правого флангу у штрафний майданчик, а на 11-й хвилині вперше по-справжньому вступив у дію Роман Герич, який парирував удар у ближній кут.

Тренерський штаб «Скали» побудував гру від оборони й не прогадав. Господарі вичікували свій шанс і він настав на 38-й хвилині. А перед цим, хвилиною раніше, перший гольовий момент біля воріт «Інгульця» створили Віталій Рябушко та Петро Стасюк. Перший сміливо пішов в обводку на кількох захисників, внаслідок чого круглий зрикошетив до Петра Стасюка, який, перебуваючи у штрафному майданчику пробив невдало. Виправився правий захисник «малиново-зелених» вже в наступній атаці. Вдруге підключившись до атаки, Петро Стасюк м`яко навісив у центр штрафного майданчика, де Роман Лівінський, який заміняв на позиції центрфорварда Андрія Кохмана, зігравши на випередження проти голкіпера, головою переправив смугастого у ворота.

Ще до перерви міг подвоїти рахунок і сам Віталій Рябушко,однак після вкидання з аута пробив неточно. За свою настирливість найкращий бомбардир «Скали» був нагороджений вже у другій 45-ти хвилинці. На 71-й хвилині Віталій, підхопивши смугастого в центрі поля, почергово, наче слаломіст, обійшов трьох візаві і красивим обвідним ударом встановив остаточний рахунок зустрічі.

Міг матч закінчитися взагалі з розгромним рахунком, однак на останній четвертій компенсованій хвилині чудову розрізну передачу Дмитра Скакуна не втілив у забитий м`яч  Олег Квич. Після його пострілу круглий пролетів вище воріт.

Вже після гри з`ясувалося, що в Рівному «Верес» не зміг переграти вчорашнього кривдника стриян – «Реал Фарму», а це означає, що «малиново-зелені» вийшли на другий рядок турнірної таблиці, яку й надалі очолює «Колос».

Наступну зустріч національної першості «Скала» проведе у Рівному, 22 жовтня, проти  «Вереса». Це буде перший матч другого кола.

Юрій МИХАЛЮК

ФОТОЗВІТ:

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
 

фото: Богдан ЗАЯЦ 

 

 

Додати коментар



Оновити

Надіслати