Thu, 20 Aug 2015 18:05:00 +0300ukhttp://news.finance.ua/ua/-/8Finance.UA2015 Finance.UAПодкасти від Finance.UAПодкасти на фінансову тематикуЩотижневі аудіопередачі про найважливіше в Українській економіці: обговорення новин фінансових ринків, коментарі експертівЩотижневі аудіопередачі про найважливіше в Українській економіці: обговорення новин фінансових ринків, коментарі експертівФінансовий портал Finance.UAaudiopodcasts@mail.finance.uaаудіоподкасти Finance.UA, forex, курс валют, фінанси, економіка, новини, newsФінТех Подкаст 70: PayPal та Google Wallet для "чайників"Ведучі наголосили на тому, что ці дві системи частково працюють в Україні.В новому випуску подкастів на Finance.UA ведучі Юлія Бондар та Сергій Скабелкін продовжили обговорювати тему міжнародних платіжних систем, таких як PayPal та Google Wallet.

Ведучі наголосили на тому, що ці дві системи частково працюють в Україні. Зокрема, PayPal приймає картки VISA або MasterCard, і тількі ті, які випущені українськими банками, для оплати товарів та послуг в Інтернеті. Однак PayPal не дає можливості вводити кошти в Україну, що робить неможливим продаж товарів та послуг через цю систему в українських інтернет-магазинах.

Сергій детально розповів про те за яким принципом працює платіжна система PayPal.

“Використання PayPal здійснюється на безкоштовній основі: реєстрація в системі безкоштовна, за відправлення грошових коштів комісія з відправника не знімається. Комісія стягується з одержувача платежу. Її розмір залежить від країни відправлення платежу та країни приймаючої платіж користувача, а також його статусу. За замовчуванням PayPal також отримує дохід за рахунок різниці курсу валют, коли сам конвертує гроші, а не через банк-емітент. Цю опцію можна відключити і конвертувати завжди через банк-емітент”, – наголосив ведучий.

На відміну від PayPal, яка функціонує по всьому світу, платіжний функціонал від Google доступний лише ідентифікованим жителям США. Ведучі розповіли, що для користування електронним гаманцем від Google Wallet, необхідно на телефон встановити відповідний додаток та вести в нього дані про кредитні карти, пропозиції, подарункові сертифікати та дисконтні картки без необхідності брати їх з собою. Також в гаманці від Google є можливість зберігати квитки на громадський транспорт, квитки на різні культурні заходи, різні ідентифікаційні дані, а також ключі доступу.

Хронометраж: 01:07:57

]]>
Ведучі наголосили на тому, что ці дві системи частково працюють в Україні.Thu, 20 Aug 2015 18:05:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/357130/finteh-podkast-70-paypal-ta-google-wallet-dlya-chajnykivhttp://news.finance.ua/ua/news/-/357130/finteh-podkast-70-paypal-ta-google-wallet-dlya-chajnykivFinance.UA67:51
Подкаст 69: Приватизація державних підприємств. Кому це вигідно?Раніше стало відомо, що приватизації в цьому році підлягають держпакети акцій більше 300 об'єктівВ сьогоднішньому випуску подкастів Finance.UA, ведучі Юлія Бондар та Станіслав Дубко розбиралися з приватизацією державних підприємств. Раніше стало відомо, що приватизації в цьому році підлягають держпакети акцій більше 300 об’єктів, а бюджетні надходження від цього плануються на рівні 17 мільярдів гривень. Тим не менш, на сьогодні від приватизації держава отримала лише 115 млн. гривень (менше ніж 1% від плану).

22 квітня, виступаючи на засіданні спецкомісії Верховної Ради з питань приватизації, Дмитро Парфененко, на той момент в.о. голови Фонду держмайна, сказав:“Існують технологічні терміни з приватизації, встановлені законодавством та підзаконними актами, – це мінімум півроку. Якщо ми стартуємо в травні, то в кращому випадку гроші будуть під ялинку. А якщо затягнеться, то перейде на наступний рік”.

Ведучій Станіслав також вважає, що продати 300 об’єктів в встановлені терміни нереально, і до кінця року може бути продано лише кілька державних підприємств. Тим не менш, виконати план щодо надходжень до бюджету можливо навіть у випадку продажу 2-3 найбільших підприємств, за умови їх якісної передпродажної підготовки. Але більш важливим є не отримати певні кошти в бюджет, а забезпечити появу ефективного власника для цих підприємств. Українському уряду потрібно подумати над стратегічним планом, як правильно підготувати до продажу підприємства і з яких розпочати.

Ведучі також обговорили які кроки може зробити держава, щоб підвищити рівень корпоративного управління в тих підприємствах, які залишаться в державної власності. Важливим є не тільки забезпечити прозору процедуру призначення керівника, але і наявність професійних незалежних директорів в наглядовый раді держкомпанії.

Наразі стало відомо, що уряд України до жовтня представить список потенційних компаній для приватизації згідно з оновленим меморандумом про співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Пріоритетними для приватизації в 2015 році визначені Центренерго, Одеський припортовий завод і шість електропостачальних компаній.

Хронометраж – 50:57
Новини – 00:47
Головна тема – 9:01
Від зарплати до зарплати –46:10

]]>
Раніше стало відомо, що приватизації в цьому році підлягають держпакети акцій більше 300 об'єктівTue, 11 Aug 2015 17:55:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/356417/podkast-69-pryvatyzatsiya-derzhavnyh-pidpryyemstv-komu-tse-vygidnohttp://news.finance.ua/ua/news/-/356417/podkast-69-pryvatyzatsiya-derzhavnyh-pidpryyemstv-komu-tse-vygidnoFinance.UA50:50
ФінТех Подкаст 68: Майбутнє за електронними платіжними системамиНацбанк дозволив українцям користуватися PayPal та іншими платіжними системамиНовий випуск подкастів на Finance.UA, ведучі Юлія Бондар та Сергій Скабелкін присвятили платіжним системам, як українським так і міжнародним.

На цьому тижні в мережі з’явилася новина про те, що Нацбанк дозволив українцям користуватися PayPal та іншими платіжними системами. На офіційній сторінці НБУ є документ, який присвячений виходу на український ринок міжнародних платіжних сервісів – PayPal, Apple Pay та Google Wallet. В українському PayPal-співтоваристві цей документ вже назвали головним за всю історію впровадження американської платіжної системи в Україні.

Ведучий Сергій вважає, що Нацбанк зробив останній необхідний крок зі свого боку, опублікувавши Letter of Comfort. Це означає, що НБУ зобов’язався всіляко адаптувати законодавство, що стосується платіжних систем, до європейських норм, якщо воно буде заважати виходу на ринок великих міжнародних гравців, таких як PayPal, Google Wallet та інших.

“Останній бастіон в особі НБУ перейшов на бік добра і повністю підтримує прихід в Україну PayPal. По термінах думаю можна говорити про повноцінну роботу на введення і виведення грошових коштів в системі не раніше 3 квартала 2016 року”, – зауважив Сергій.

До того ж, обидва ведучі зійшлися на тому, що прихід міжнародних платіжних систем таких, як PayPal, Apple Pay та Google Wallet буде позитивним сигналом не тільки для внутрішніх платіжних систем, але і для економіки в цілому.

Хронометраж: 36:37

]]>
Нацбанк дозволив українцям користуватися PayPal та іншими платіжними системамиThu, 06 Aug 2015 17:35:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/356131/finteh-podkast-68-majbutnye-za-elektronnymy-platizhnymy-systemamyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/356131/finteh-podkast-68-majbutnye-za-elektronnymy-platizhnymy-systemamyFinance.UA36:33
Подкаст 67: Як вирішити проблеми валютних позичальників з урахуванням досвіду інших країнЕксперти наголошують, що прийняття законопроекту 1558-1 спричинить величезні збитки для банківської системиУ новому випуску подкастів на Finance.UA, ведучі Юлія Бондар та Станіслав Дубко обговорили скандальний законопроект 1558-1, яким передбачено примусову конвертацію валютних кредитів за курсом на момент їх видачи.

Експерти наголошують, що прийняття цього законопроекту спричинить величезні збитки для банківської системи – до 100 млрд.грн протягом наступних кілька років, що порівнянно з загальним обсягом регулятивного капіталу в банківській системі.

Ведучий Станіслав Дубко переконаний, що законопроект 1558-1 є вкрай невдалою спробою вирішити проблеми валютних позичальників, бо не бере до уваги фінансовий стан позичальників та можливості банківської системи абсорбувати збитки без загрози її стабілності. Конвертація валютних кредитів за курсом на момент видачі не тільки спричинить негатівні економічні наслідки, але і мотивує безвідповідальне ставлення до виконання своїх фінансових зобовязань з боку населення. Враховуючі значний суспільний резонанс ціеї проблеми, треба продовжити шукати інші шляхи її вирішення.

Ведучі розглянули досвід з пільгової для населення конвертації кредитів в іноземної валюті в національную в інших країнах Європи – Польщі та Угорщині – та порівняли його з ситуацією в Україні. Ведучий Станіслав наголосив, що фінансове навантаження треба розподіляти між усіма сторонами з урахуванням реальних можливостей бюджета країни та її банківськой системи.

Нагадаємо, реструктуризація валютних кредитів суперечить домовленостям України з МВФ. Наразі у Верховній Раді йдеться про скасування проекту закону, але тексту документу досі немає. До того ж, президент України заявив, що реструктуризація валютних кредитів призведе до знищення золотовалютних резервів України.

Хронометраж: 01:04:29
Новини – 03:12
Головна тема – 11:14
Від зарплати до зарплати – 01:00:41

]]>
Експерти наголошують, що прийняття законопроекту 1558-1 спричинить величезні збитки для банківської системиTue, 28 Jul 2015 19:05:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/355453/podkast-67-yak-vyrishyty-problemy-valyutnyh-pozychalnykiv-z-urahuvannyam-dosvidu-inshyh-krayinhttp://news.finance.ua/ua/news/-/355453/podkast-67-yak-vyrishyty-problemy-valyutnyh-pozychalnykiv-z-urahuvannyam-dosvidu-inshyh-krayinFinance.UA64:29
Подкаст 66: Що відбувається на світовому ринку енергетикиУ новому випуску подкасту ведучі обговорили світовий ринок енергетики і скільки Україна імпортувала природного газуСьогодні ми підготували для вас новий 66 подкаст від Finance.UA, в якому ведучі – Юлія Бондар і Станіслав Дубко, а також запрошений гість – експерт в області енергетики Олександр Лактіонов, обговорили актуальні питання пов’язані з енергетикою , зокрема, з розірванням контракту між російською енергетичною і італійською компанією Saipem на будівництво морського газопроводу.

До того ж, ведучі та гість подкасту розібралися в тому, що ж означає підписання європейського меморандуму про взаєморозуміння для створення інтегрованого ринку газу.

Відтепер, Україна і країни Європейського Союзу “домовилися працювати разом, щоб прискорити будівництво відсутніх ланок газової інфраструктури і для вирішення інших технічних і нормативних питань.

Також, Україна 10 липня збільшила імпорт газу через Словаччину на 18% у порівнянні з попереднім днем. Також, запаси газу в українських підземних сховищах газу з 4 по 13 липня збільшилися на 1,7%, або на 207 млн кубометрів – до 12,3 млрд кубометрів, повідомляє «Укртрансгаз».

Хронометраж: 1:06:44

Новини – 1:44
Головна тема – 14:44
Від зарплати до зарплати – 1:01:57

]]>
У новому випуску подкасту ведучі обговорили світовий ринок енергетики і скільки Україна імпортувала природного газуTue, 14 Jul 2015 17:20:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/354471/podkast-66-shho-vidbuvayetsya-na-svitovomu-rynku-energetykyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/354471/podkast-66-shho-vidbuvayetsya-na-svitovomu-rynku-energetykyFinance.UA66:39
Подкаст 65: Дефолт України наближаєтьсяВедучі обговорили можливий дефолт України, падіння ВВП, а також чи досягнуть сторони компромісу в переговорах про кредити.У новому випуску подкастів на Finance.UA, ведучі Юлія Бондар та Станіслав Дубко обговорили можливий дефолт України, падіння ВВП країни, а також чи досягне українська сторона компромісу в переговорах з кредиторами.

Ведучий Станіслав прокоментував заяву американської інвестиційної компанії GoldmanSachs про можливий дефолт України в липні 2015 року.
Аналітик компанії Ендрю Матен написав у середу, що навряд чи уряд зможе домовитися з кредиторами щодо плану реструктуризації наступного тижня і, ймовірно, оголосить мораторій ще до 24 липня.

“Мені здається, що не факт, що дефолт відбудеться 24 числа, це все буде залежати від кредиторів. Якщо буде знайдена якась загальна база і сторони будуть наближатися до якогось спільного рішення, то в принципі не буде сенсу загострювати ситуацію – 120 млн. доларів це не така вже й велика сума, яку Україна зможе виплатити. Ситуація може виглядати набагато серйозніше восени. Ми маємо погасити не тільки відсотки, але й частину основного боргу у вересні та жовтні. У вересні – 500 мільйонів доларів, у жовтні 600 мільйонів доларів. Там ймовірність дефолту набагато вище “, – вважає Станіслав.

Ведучі обговорили заяву міністра фінансів Наталії Яресько, вона повідомила, що на українців дефолт не вплине. Негативний ефект відчують тільки комерційні підприємства, які мають можливість виходити на комерційний ринок запозичень.

Також ведучі порівняли економічну та політичну ситуацію України та Греції. Раніше стало відомо, що в Україні станом на 31 травня 2015 майже 1,5 трлн. гривень боргів, тобто з урахуванням курсової переоцінки від девальвації гривні близько 100% ВВП 2014 року, а в Греції – 174,2% ВВП.

Хронометраж: 1:16:35

Новини – 3:10
Головна тема – 6:20
Від зарплати до зарплати – 1:13:20

]]>
Ведучі обговорили можливий дефолт України, падіння ВВП, а також чи досягнуть сторони компромісу в переговорах про кредити.Tue, 30 Jun 2015 17:35:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/353515/podkast-65-defolt-ukrayiny-nablyzhayetsyahttp://news.finance.ua/ua/news/-/353515/podkast-65-defolt-ukrayiny-nablyzhayetsyaFinance.UA76:28
Подкаст 64: Майбутнє банківської системи в Україні. Чого очікувати?Як довго буде продовжуватись “чистка” банківської системи? Що потрібно для того, щоб зберегти ті банки, які ще “живі”?Як довго буде продовжуватись “чистка” банківської системи? Що потрібно для того, щоб зберегти ті банки, які ще “живі”? Про це і не тільки ви почуєте в нашому свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

В новому випуску ведучі програми в рубриці новин обговорили новий кредитний транш від МВФ. В свою чергу ведучий Станіслав вважає, що готовність МВФ співпрацювати з українським урядом є поганим сигналом. І гроші, які МВФ планує надати Україні, не грають великої ролі, з точки зору зовнішніх боргів України.

Також, ведучі прокоментували новину, яка зібрала багато коментарів на нашому сайті. Справа в тому, що більше 40% українців підтримують введення смертної кари для корупціонерів. Власне, як зауважив Стас напруга у людей буде зростати. Багато, хто памятає історіі інших країн і більшість з цих країн пройшли через систему боротьби з корупцією та корупціонерами.

В головній темі ведучі розбиралися в ситуації, що склалася у банківській системі. Зокрема, обговорили кредитні портфелі банків, а також, пропозицію від депутатів Верховної Ради дозволити вкладникам неплатоспроможних банків конвертувати їх кошти в акції. Не пройшла повз увагу й ініціатива Нацбанку щодо продовження «кредитних канікул» до 10 червня 2020 року. Про це йдеться в постанові НБУ №363 «Про заходи щодо зміни умов користування кредитами для підтримки ліквідності банків та операціями репо».

В рубриці “Від зарплати до зарплати” ведучі обговорили можливе подорожчання бензину до 30 гривень за літр та чому саме українці користуються послугами приватних лікарів.

Хронометраж випуску:

00:48 – Новини
05:41 – Головна тема
01:01:20 – “Від зарплати до зарплати”

]]>
Як довго буде продовжуватись “чистка” банківської системи? Що потрібно для того, щоб зберегти ті банки, які ще “живі”?Tue, 16 Jun 2015 17:35:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/352635/podkast-64-majbutnye-bankivskoyi-systemy-v-ukrayini-chogo-ochikuvatyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/352635/podkast-64-majbutnye-bankivskoyi-systemy-v-ukrayini-chogo-ochikuvatyFinance.UA65:51
Подкаст 63: Казначейські векселі - "милиці" для підтримки бюджету УкраїниНа що чекати від бюджетної кризи в США, і чи варто побоюватися нових намірів Кабміну щодо розрахунку казначейськими векселямиБюджетна криза в США і нові правила розрахунку казначейськими векселями від українського Кабміну – про це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Ведучі Марічка та Стас не оминули цього разу увагою гарячу тему – 1 жовтня США так і не змогли ухвалити бюджет на наступний рік. Проблема лежить, як завжди, в політичній площині. Контрольована республіканцями палата представників наполягала на включенні до бюджетного законопроекту пункту про скасування або перенесення реформи охорони здоров’я від Обами. Сенат, де однопартійцям президента – демократам – належить більшість, відхилив всі ці поправки.

Наразі світові економічні експерти висувають різноманітні прогнози щодо подальшого розвитку подій. Один із варіантів, який лунає дедалі частіше – на Сполучені штати чекає дефолт.

“Наслідки описуються як катастрофічні. Насправді все залежить від того, в якому вигляді цей дефолт відбудеться, якщо він відбудеться. І тут “якщо” є ключовим словом”, – зауважив Стас. Більш детально, за яких умов у Штатах спрацюватиме найгірший сценарій – слухайте у подкасті.

Також ведучі обговорили законопроект від Кабміну, основна мета якого – дозволити розраховуватися за бюджетною заборгованістю 2013 фінансовими казначейськими векселями.

“Не потрібно і демонізувати цей інструмент, але він і не вказує на якісь позитивні зрушення у державі. Казначейські векселя – певна допомога для бюджету, як милиці. Вони можуть зіграти позитивну роль. Ми розуміємо, що існують проблеми з бюджетом, нема того росту доходів, на який розраховував уряд, дефіцит бюджету набагато більший, ніж був запланований. І з цим щось потрібно робити. Зрозуміло, що необхідні рішення на рівні не наслідків, а власне проблем. Треба старатись збільшувати доходи і зменшувати видатки. У нашої держави ще є резерв, щоб попрацювати над ефективністю державних видатків”, – зазначив Станіслав.

Хронометраж випуску:

01:45 – Бюджетна криза в США: хто винен і які шляхи виходу з неї?
27:35 – Кабмін хоче віддати бюджетні борги векселями – щоб зменшити зростання дефіциту бюджету-2013

Цей випуск – останній для ведучих у цьому складі, тому надалі слідкуйте за оголошеннями на сайті та Форумі!

]]>
На що чекати від бюджетної кризи в США, і чи варто побоюватися нових намірів Кабміну щодо розрахунку казначейськими векселямиTue, 08 Oct 2013 14:20:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/310504/podkast-63-kaznachejski-vekseli-mylytsi-dlya-pidtrymky-byudzhetu-ukrayinyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/310504/podkast-63-kaznachejski-vekseli-mylytsi-dlya-pidtrymky-byudzhetu-ukrayinyFinance.UA00:00
Подкаст 62: Чи варто бити на сполох через падіння ЗВР УкраїниПадіння золотовалютних резервів України і як працюють різні способи фінансування житлового будівництваЧи є критичним падіння золотовалютних резервів України до рівня $22,6 млрд і як працюють різні способи фінансування житлового будівництва – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ведучі обговорили рекордне з 2006 року падіння рівня ЗВР України, а також перспективи його подальшого зменшення. Ведучий Станіслав прокоментував заяви деяких економістів з цієї теми і, наприклад, погодився з екс -міністром фінансів України Віктором Пинзеником. Нагадаємо, той вважає, що влада витратила $16 млрд із ЗВР на утримання курсу, і такі заходи не були необхідними.

Також Станіслав і Марічка поговорили про способи фінансування житлового будівництва. Згадали в цьому контексті успішність роботи державних програм, Державної іпотечної установи (ДІУ ) і цільових облігацій. Крім того, наостанок розібрали практичну ситуацію: що робити мешканцям, якщо через інвесторів, що викупили більшу частину квартир у будинку, затягується термін введення житла в експлуатацію.

Хронометраж випуску:

02:25 – Стан золотовалютних резервів в Україні
28:45 – Способи фінансування житлового будівництва (державні програми – доступне житло, рефінансування банків ДІУ, цільові облігації)

]]>
Падіння золотовалютних резервів України і як працюють різні способи фінансування житлового будівництваTue, 01 Oct 2013 14:20:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/310035/podkast-62-chy-varto-byty-na-spoloh-cherez-padinnya-zvr-ukrayinyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/310035/podkast-62-chy-varto-byty-na-spoloh-cherez-padinnya-zvr-ukrayinyFinance.UA00:00
Подкаст 61: Зниження кредитного рейтингу України або чому після дефолту життя тільки починаєтьсяАналіз кредитних рейтингів України з 1997 року, нові спроби дедоларизації економікиАналіз кредитних рейтингів України з 1997 року та перспективи дефолту в країні, нові спроби дедоларизації економіки і трохи про ведення бізнесу – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску в головній темі ведучі обговорили недавнє зниження агентством Moody’s суверенного кредитного рейтингу України до рівня Саа1. У контексті цього ведучі згадали рейтинги країни з 1997 року і проаналізували, наскільки ситуація зараз відрізняється від дефолтного 1998 року і складних 2000-х. Також не забули і недавні заяви Росії про те, що через вступ до ЄС на Україну чекає неминучий дефолт. На думку ведучого Станіслава Росія вже вийшла за рамки дипломатії і займається банальним залякуванням, при цьому дійсно побоюючись вступу України в ЄС.

Також Марічка і Станіслав поговорили про нові правила валютних переказів в Україні, згадавши також коментарі по цій темі виконавчого директора Незалежної асоціації банків України Сергія Мамедова.

Наостанок ведучі розглянули тезу від відомого ведучого і бізнесмена Геннадія Балашова, яку він опублікував у своєму матеріалі на Форумі FINANCE.UA: “С подписанием соглашения с Евросоюзом для Украины начинается новая эра экономических свобод. И тех же семь лет понадобится для того, чтобы появился новый экономический истеблишмент, который без денег, вооружившись только возможностями и свободой, рванёт к вершинам своего личного благополучия”

Хронометраж випуску:

03:45 – Нові правила валютних переказів
13:20 – Суверенний кредитний рейтинг України і ймовірність дефолту
01:12:00 – Трохи про бізнес

]]>
Аналіз кредитних рейтингів України з 1997 року, нові спроби дедоларизації економікиTue, 24 Sep 2013 15:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/309607/podkast-61-znyzhennya-kredytnogo-rejtyngu-ukrayiny-abo-chomu-pislya-defoltu-zhyttya-tilky-pochynayetsyahttp://news.finance.ua/ua/news/-/309607/podkast-61-znyzhennya-kredytnogo-rejtyngu-ukrayiny-abo-chomu-pislya-defoltu-zhyttya-tilky-pochynayetsyaFinance.UA00:00
Подкаст 60: Зерновий пул з Росією і Казахстаном не вигідний УкраїніЯк змінилася робота ринку нерухомості та купівлі автомобілів, і трохи про політику патерналізму в УкраїніЯкі перспективи створення санаційного банку на базі “Родовід банку” в Україні, чи дійсно за рік життя в Києві погіршилося і коментарі експертів про зміни на ринку нерухомості і продажів автомобілів – все це у свіжому випуску подкасту на FINANCE.UA.

Сьогодні ведучі обговорили в першу чергу нюанси створення санаційного банку на базі “Родовід банку” в Україні. Зокрема, питання узгодження передачі активів такому банку без згоди вкладників і акціонерів.

Також у новинах ведучі обговорили одне з останніх досліджень – згідно з ним 42% киян вважають, що життя в Києві за рік погіршилося. Станіслав висловив свою позицію з цього приводу з точки зору кредитування столиці та покращення її інфраструктури.

Крім того в цьому випуску ви почуєте коментарі трьох експертів. Перший – керівника аналітичного відділу консалтингового агентства “ААА” Марії Колесник про те, що зерновий пул, так активно пропонований Росією, не вигідний Україні. Адже вже цього року в країні рекордний урожай, до якого РФ ще дуже далеко.

Другий коментар – рієлтора і фахівця з нерухомості Олега, який розповів про те, як змінилася ситуація на ринку нерухомості у зв’язку з новими правилами. І третій коментар – виконавчого директора автоторгової групи “ІТН” Віталія Таранця про продажі нових автомобілів і того, як вплине на ринок утилізаційний збір.

У великій темі ведучі поговорили про таке явище як патерналізм. В Україні він істотно впливає як на політичний, так і на фінансовий сектор. За даними останніх досліджень, опитані українці вважають патерналістські настрої основним бар’єром для реалізації соціальної політики. При цьому, вирішити проблему зайвої інфантильності населення одна лише зміна поколінь не зможе.

Хронометраж випуску

03:00 – Новини
42:00 – Велика тема: “Традиції патерналізму в Україні та як вони впливають на економічний розвиток країни”

]]>
Як змінилася робота ринку нерухомості та купівлі автомобілів, і трохи про політику патерналізму в УкраїніTue, 13 Aug 2013 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/307164/podkast-60-zernovyj-pul-z-rosiyeyu-i-kazahstanom-ne-vygidnyj-ukrayinihttp://news.finance.ua/ua/news/-/307164/podkast-60-zernovyj-pul-z-rosiyeyu-i-kazahstanom-ne-vygidnyj-ukrayiniFinance.UA00:00
Подкаст 59: Ліквідувати обмінники не можна - спершу потрібно придумати їм альтернативуЧи побив попит на споживчі кредити рекорди, що відбувається із зайнятістю населення та нові правила надання держгарантійЧому українці не можуть жити за коштами, чи дійсно рекордно виріс попит на споживчі кредити та нові правила видачі держгарантій в Україні – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ви почуєте обговорення думки про те, що дедалі більше українців живуть не за коштами: купують дорогі туфлі, а потім голодують, або все життя відмовляють собі в усьому, щоб як слід погуляти на весіллі дітей.

Крім того ведучі обговорили популярність споживчих кредитів в Україні (в цілому вони складають 85% всіх виданих кредитів) і пропоновані механізми захисту фізосіб. Так, в одному з недавно зареєстрованих законопроектів пропонується обмежити нарахування штрафів за прострочений кредит 6 місяцями, як зараз відбувається з підприємствами-боржниками.

Також ведучі згадали про новини, яку ЗМІ зробили сенсаційною – про щотижневий вихід Мінфіну з ОВДП – хоча в цьому жодної сенсації й немає. І про пропозицію ліквідувати валютні обмінники. На думку Станіслава, спершу повинні бути придумані альтернативні механізми, наприклад, продовжити роботу банків у вихідні.

У великій темі ведучі обговорили новації в сфері держгарантій, а також особливості цього механізму в цілому.

Хронометраж випуску:

03:45 – Новини
44:30 – Велика тема: “Держгарантії. Які зміни були недавно ухвалені та як вони вплинуть на стан справ”

]]>
Чи побив попит на споживчі кредити рекорди, що відбувається із зайнятістю населення та нові правила надання держгарантійTue, 06 Aug 2013 14:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/306753/podkast-59-likviduvaty-obminnyky-ne-mozhna-spershu-potribno-prydumaty-yim-alternatyvuhttp://news.finance.ua/ua/news/-/306753/podkast-59-likviduvaty-obminnyky-ne-mozhna-spershu-potribno-prydumaty-yim-alternatyvuFinance.UA00:00
Подкаст 58: Ситуація з фабрикою "Рошен" - чергова спроба змусити Україну вступити до Митного союзуОстанні новини та перспективи компаній з управління активами в Україні - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.Чи є заборона на ввезення продукції фабрики “Рошен” до Росії торговельною війною, яка ймовірність девальвації в Україні і чи є перспективи в компаній з управління активами в Україні – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ведучі обговорили заборону на ввезення до Росії цукерок і шоколаду фабрики “Рошен”. ЗМІ вже встигли охрестити цей крок як “торговельну війну”, але на думку уряду України (з чим солідарний і ведучий Станіслав), це лише важелі впливу на Україну з боку РФ.

Серед іншого ведучі також обговорили можливість девальвації гривні в Україні, підвищений попит на квартири через обмеження готівкових розрахунків сумою в 150 тис. грн. і дані Держстату за 5 місяців за темпами торгівлі і виробництва.

У великій темі Станіслав і Марічка поговорили про роботу компаній з управління активами (КУА) в Україні. Через те, що фондовий ринок у країні, можна сказати, перебуває в занепаді, робота КУА є нерентабельною. Єдиний більш-менш перспективний сегмент роботи КУА – недержавні пенсійні фонди (НПФ). Але і їх робота поки зведена до мінімуму: лише 5% приватних осіб звертаються до них, решту становлять юридичні особи. Важливим чинником є ​​також гальмування пенсійної реформи в Україні. Якби зараз був введений другий рівень – накопичувальний, це значно б підвищило популярність НПФ. Але без подолання дефіциту Пенсійного фонду це зробити практично неможливо.

Хронометраж випуску:

03:15 – Новини
31:05 – Велика тема: Чи є перспективи у КУА в Україні? Дані декількох великих гравців ринку щодо виплат, а також перспективи недержавних пенсійних фондів.

]]>
Останні новини та перспективи компаній з управління активами в Україні - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.Tue, 30 Jul 2013 14:30:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/306324/podkast-58-sytuatsiya-z-fabrykoyu-roshen-chergova-sproba-zmusyty-ukrayinu-vstupyty-do-mytnogo-soyuzuhttp://news.finance.ua/ua/news/-/306324/podkast-58-sytuatsiya-z-fabrykoyu-roshen-chergova-sproba-zmusyty-ukrayinu-vstupyty-do-mytnogo-soyuzuFinance.UA00:00
Подкаст 57: Інвестори не готові вкладати в такі країни як Україна, якщо в них не вкладає МВФЧи потрібно Україні як і Угорщини відмовитися від співпраці з МВФ, а також багато цікавої інформації про ринок облігаційЧи потрібно Україні як і Угорщини відмовитися від співпраці з МВФ, рейтинг найкращих для бізнесу міст України, а також багато цікавої інформації про ринок облігацій – все це ви почуєте у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ведучі в рубриці новин обговорили рішення Угорщини відмовитися від співпраці з Міжнародним валютним фондом. Багато читачів нашого сайту висловлюють думку, що й Україні варто “гнати в шию” Фонд, адже борги – це завжди погано. В свою чергу ведучий Станіслав поділяє і думку, яка полягає в наступному: якщо країні видають кредити, значить, що вона затребувана для світового ринку. Тим більше, що це показник для іноземного інвестора: Фонд видав гроші – значить з країною можна працювати.

Також ведучі обговорили обкладання збором до ПФ готівкових валютних операцій. На думку Станіслава, все це – спроби штучно прищепити населенню любов до гривні, але, на жаль, такі методи складно назвати дієвими.

У великій темі ведучі поговорили про ринок облігацій. Зокрема, згадали про недавнє банкрутство американського міста Детройт, і про муніципальні облігації в Україні. Також обговорили нові законодавчі положення для ринку та їхній вплив на банківський сектор. Крім того, ведучі згадали про нещодавні прогнози агентства S&P, щодо того, що Україна перебуває на 7 місці за ймовірністю дефолту. В контексті цього Станіслав розповів багато цікавого про показник кредитно-дефолтних свопів (CDS). Виявляється, він має багато спільного з казино.

Хронометраж випуску:

03:15 – Новини
31:45 – Велика тема: Ринок облігацій в Україні та світі.

]]>
Чи потрібно Україні як і Угорщини відмовитися від співпраці з МВФ, а також багато цікавої інформації про ринок облігаційTue, 23 Jul 2013 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/305918/podkast-57-investory-ne-gotovi-vkladaty-v-taki-krayiny-yak-ukrayina-yakshho-v-nyh-ne-vkladaye-mvfhttp://news.finance.ua/ua/news/-/305918/podkast-57-investory-ne-gotovi-vkladaty-v-taki-krayiny-yak-ukrayina-yakshho-v-nyh-ne-vkladaye-mvfFinance.UA00:00
Подкаст 56: Україна не зможе відмовитися від готівкової валюти через 5-7 роківЧому українці не готові перейти від готівки до платіжних карток - обговорення цих та інших тем ви почуєте у свіжому випускуЧому українці не готові перейти від готівки до платіжних карток, чи варто панікувати через зниження рейтингів шести українських банків, а також зміни у відрахуваннях до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) – обговорення цих та інших тем ви почуєте у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ведучі в блоці новин обговорили заяву заступника голови правління “Ощадбанку Росії” Ірини Князєвої про те, що Україна через 5-7 років відмовиться від готівкової валюти, і перейде на розрахунок платіжними картами. На думку ведучого Станіслава, на це необхідно набагато більше часу.

Крім того ведучі обговорили пониження рейтингу 6 українських банків агентством Fitch, заяви про те, що інвестиції в долар не принесуть доходу в 2013 і 2014 роках, а також згадали про оновлений індекс Біг Мака, згідно з яким українська гривня недооцінена на 48,9%.

У великій темі Марічка і Стас обговорили зміни до порядку відрахувань у ФГВФО. Згідно з ними, банки, що пропонують ризиковані ставки за депозитами (а також в силу інших факторів), повинні будуть відраховувати до Фонду більше, ніж тим, в яких середньоринкові ставки.

У цілому, на думку Станіслава, Фонд працює стабільно й останні новації в законодавстві тільки покращують його роботу.

Хронометраж випуску:

07:30 – Новини
35:10 – Велика тема “Заплановані зміни в порядок відрахувань до Фонду гарантування вкладів”

]]>
Чому українці не готові перейти від готівки до платіжних карток - обговорення цих та інших тем ви почуєте у свіжому випускуTue, 16 Jul 2013 13:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/305508/podkast-56-ukrayina-ne-zmozhe-vidmovytysya-vid-gotivkovoyi-valyuty-cherez-5-7-rokivhttp://news.finance.ua/ua/news/-/305508/podkast-56-ukrayina-ne-zmozhe-vidmovytysya-vid-gotivkovoyi-valyuty-cherez-5-7-rokivFinance.UA00:00
Подкаст 55: Казначейські векселі - спроба оживити економіку УкраїниЧи є перспективи в українського автопрому, а також наслідки громадянських заворушень для рейтингу Єгипту.Хто відчує введення податку на ввезення посилок з-за кордону на суму більше 100 євро, чи є перспективи в українського автопрому, а також наслідки громадянських заворушень для рейтингу Єгипту – все це ви почуєте у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ведучі повернулися до звичної форми подкастів, і розібрали кілька найцікавіших новин. Зокрема, згадали про результати дослідження, які показали, що кожен шостий киянин не має свого житла. Крім того, окрему увагу приділили даним про падіння автовиробництва в Україні на 54% і перспективам на майбутнє цієї галузі.

Що стосується великої теми, то цього разу ведучі обговорили нещодавню ініціативу Верховної Ради – використовувати казначейські векселі для реструктуризації бюджетної заборгованості, яка виникла на 1 січня 2013 року.

Всупереч поширеній думці експертів, ведучий Станіслав висловив думку, що цей інструмент буде таким же успішним, як і ПДВ-облігації 2010 року. І позитивний ефект від них напевно буде.

Наостанок ведучі обговорили нинішні рейтинги України за внутрішніми та зовнішніми позиками.

Хронометраж випуску:

01:35 – Новини
31:25 – Велика тема: “Казначейські векселі. Останні новини та думки експертів”

]]>
Чи є перспективи в українського автопрому, а також наслідки громадянських заворушень для рейтингу Єгипту.Tue, 09 Jul 2013 13:30:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/305093/podkast-55-kaznachejski-vekseli-sproba-ozhyvyty-ekonomiku-ukrayinyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/305093/podkast-55-kaznachejski-vekseli-sproba-ozhyvyty-ekonomiku-ukrayinyFinance.UA00:00
Подкаст 54: Вже через 10 років нові рейтингові агентства змістять Fitch, Moody's або S&PЯка роль найбільших рейтингових агентств світу на фінансових ринках, а також способи перевірити адекватність рейтингівЯка роль найбільших рейтингових агентств світу на фінансових ринках, наскільки велика суб’єктивність їх оцінок, а також способи перевірити адекватність рейтингів – про все це ви почуєте у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску до ведучої Марічки в якості другий ведучий приєднався генеральний директор Українського кредитно-рейтингового агентства UCRA Станіслав Дубко.

За одну тему для випуску ведучі взяли ситуацію з рейтинговими агентствами. Всі пам’ятають, що в 2008 році рейтингові агентства виявилися некомпетентними в своїх оцінках, в результаті чого, наприклад, США почали відмовлятися від залежності прийняття інвестиційних рішень від рейтингів. Тому серед іншого ведучі обговорили те, як можна боротися з суб’єктивністю рейтингових агентств. На думку Станіслава один з виходів – створення нових, які вплинули б на становище трійки лідерів: Fitch Ratings, Moody’s і Standart & Poor’s.

Так, нещодавно стало відомо, що РФ, Китай і США створили міжнародне рейтингове агентство Universal Credit Rating Group, яке вже через 10 років може щільно увійти до списку провідних рейтингових агентств.

Крім того, ведучі обговорили можливі новації в українському законодавстві, зокрема – законопроект “Про кредитні рейтинги та діяльність рейтингових агентств”. Наскільки він може бути корисний ринку – про це в подкасті розповів Станіслав.

]]>
Яка роль найбільших рейтингових агентств світу на фінансових ринках, а також способи перевірити адекватність рейтингівTue, 02 Jul 2013 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/304680/podkast-54-vzhe-cherez-10-rokiv-novi-rejtyngovi-agentstva-zmistyat-fitch-moodys-abo-sphttp://news.finance.ua/ua/news/-/304680/podkast-54-vzhe-cherez-10-rokiv-novi-rejtyngovi-agentstva-zmistyat-fitch-moodys-abo-spFinance.UA00:00
Подкаст 53: Курс на кінець року складе 8,20, а не 9 грн/дол, як прогнозує S&PЦього разу ведучі відійшли від звичної структури програми, і взяли кілька тем для обговорення.Який курс гривня/долар прогнозують до кінця року різні експерти, чи є майбутнє у ринку Forex в Україні – це, а також інші теми у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Цього разу ведучі відійшли від звичної структури програми, і взяли кілька тем для обговорення:

- Курс долар-гривня
- Нацбанк візьметься за детінізацію ринку Forex
- Ситуація на ринку нерухомості
- Депозити

Ведучий Саша докладно пояснив, чому курс не може бути 9 грн/дол, як прогнозує S&P, а також висловив свою думку щодо діяльності ринку Forex в Україні. За його словами, помилково думати, що різного роду неліцензовані Forex-компанії будуть постійно працювати в Україні.

Також ведучі обговорили заяву президента Союзу фахівців з нерухомості України Олександра Рубанова про те, що ситуація на ринку нерухомості як перед обвалом 2008 року, а також відсоткові ставки за депозитами в банках.

Цей випуск – поки що останній з ведучим Олександром Охріменко.

З 2 липня, тобто з наступного тижня, в ролі ведучого пробуватиме себе Гендиректор Українського кредитно-рейтингового агентства (UCRA) Станіслав Дубко.

Якщо у вас вже зараз є теми або питання, які ви хотіли б почути в обговоренні з новим ведучим – будь ласка, залишайте відповідні коментарі до цієї новини.

Хронометраж випуску:

06,20 – Курс долар-гривня
16,55 – Forex в Україні
27,20 – Ставки за депозитами
32,25 – Ситуація на ринку нерухомості

]]>
Цього разу ведучі відійшли від звичної структури програми, і взяли кілька тем для обговорення.Tue, 25 Jun 2013 14:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/304310/podkast-53-kurs-na-kinets-roku-sklade-8-20-a-ne-9-grn-dol-yak-prognozuye-sphttp://news.finance.ua/ua/news/-/304310/podkast-53-kurs-na-kinets-roku-sklade-8-20-a-ne-9-grn-dol-yak-prognozuye-spFinance.UA39:37
Подкаст 52: Чому в корупції немає нічого страшного?Чи варто ЄС обмежити банківську таємницю, а також порція інформації про кредитні спілкиЧи варто ЄС серйозно обмежити банківську таємницю, наслідки передачі території Таджикистану Китаю за борги, а також порція інформації про кредитні спілки – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

В рубриці новин ведучий Сашко провів історичний екскурс щодо територій, які ще в 14-17 століттях вважалися територіями Китаю.

А в обговоренні новин з ЄС щодо обмеження банківської таємниці Саша висловив незвичну думку: в принципі, в корупції нічого страшного немає, адже якщо великі гроші заробляють олігархи, то і працівники їхніх підприємств будуть забезпечені робочим місцем і зарплатою. Єдиний приклад корупції, яка негативно позначається на економіці, на його думку, – тендери, але й там нічого критичного немає.

У “Великій темі” провідні продовжили розмову про кредитні спілки. Цього разу ви почуєте розповідь читачки нашого сайту Ірини про її досвід спілкування з КС. Крім того ви довідаєтеся, що думають про свою роботу і самі кредитні спілки – від Голови правління КС “Профспілкова скарбниця” Лариси Прядко.

В “Рахівничці” ведучі обговорили можливе підвищення квартплати, новини про заборону відеореєстраторів, а також те, як часто на робочих місцях відбуваються конфлікти.

Хронометраж випуску:

03:25 – Новини
27:40 – Велика тема “Кредитні спілки: приклади спілкування з кредитними спілками від читачки сайту Ірини, а також позиція однієї з кредитних спілок”
01:20:20 – “Рахівничка”

]]>
Чи варто ЄС обмежити банківську таємницю, а також порція інформації про кредитні спілкиTue, 14 May 2013 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/301865/podkast-52-chomu-v-koruptsiyi-nemaye-nichogo-strashnogohttp://news.finance.ua/ua/news/-/301865/podkast-52-chomu-v-koruptsiyi-nemaye-nichogo-strashnogoFinance.UA71:46
Подкаст 51: Кредитні спілки мають стати кооперативними банками - інакше у них немає майбутньогоЧи повинна Єврозона відмовитися від режиму жорсткої економії, наскільки перспективна іпотечна програма під 3% річних з правом викупу, а також нюанси роботи кредитних спілок в Україні - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.Чи повинна Єврозона відмовитися від режиму жорсткої економії, наскільки перспективна іпотечна програма під 3% річних з правом викупу, а також нюанси роботи кредитних спілок в Україні – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У рубриці “Новини” ведучі обговорили ситуацію в Єврозоні – на думку ведучого Саші зараз більшість країн страждають від того, що змушені грати за правилами Німеччини, яка наразі є лідером. Також Саша висловив припущення, що нова іпотечна програма під 3% річних з правом викупу набагато вигідніша, ніж ті іпотечні програми, які існують зараз. Так, у людей з’явиться шанс з часом жити у власному житлі.

У Великій темі ведучі обговорили роботу кредитних спілок – зараз у ЗМІ ходить багато негативної інформації про їх діяльність. Так, ви почуєте думку глави правління Об’єднання кредитних спілок “Програма захисту вкладів” Івана Вишневського на рахунок того, як варто убезпечити себе від шахраїв, які називають себе кредитними спілками.

У свою чергу ведучий Саша висловив думку, що кредитні спілки не мають перспективи, тому їм варто задуматися про те, щоб перекваліфікуватися у кооперативні банки, залишивши при цьому свої характерні особливості.

В “Рахівничці” ви почуєте про нові можливі штрафи для водіїв і про те, що зараз відбувається на ринку робочих спеціальностей. Крім того, ви почуєте коментар архітектора про те, чи дійсно зараз проблема новобудов тільки в якості використовуваних матеріалів. В основному, на її думку, проблема в тому, що будівельники не якісно виконують свою роботу – вона згадала випадок, коли господар квартири зняв штукатурку на стіні, і виявив, що в стіні не вистачає цеглин біля стелі.

Хронометраж випуску:

05:25 – Новини
24:30 – Велика тема “Кредитні спілки: міфи та реальність”
50:05 – “Рахівничка”

]]>
Чи повинна Єврозона відмовитися від режиму жорсткої економії, наскільки перспективна іпотечна програма під 3% річних з правом викупу, а також нюанси роботи кредитних спілок в Україні - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.Tue, 23 Apr 2013 13:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/300857/podkast-51-kredytni-spilky-mayut-staty-kooperatyvnymy-bankamy-inakshe-u-nyh-nemaye-majbutnogohttp://news.finance.ua/ua/news/-/300857/podkast-51-kredytni-spilky-mayut-staty-kooperatyvnymy-bankamy-inakshe-u-nyh-nemaye-majbutnogoFinance.UA62:36
Подкаст 50: Чому зростають ціни на "борщовий набір" і чи виростуть ціни на хліб?Чому ЛУКОЙЛ продає Одеський НПЗ кіпрській компанії, як за версією НБУ українські підприємці оцінюють ведення бізнесу в Україні, а також трохи про можливе підвищення цін на овочі та хліб - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.*

У цьому випуску до розділу “Новини” ведучі помістили доповідь Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI), в якому сказано, що військові витрати світу в цілому падають, а от в Україні і Росії ростуть. Ведучий Саша в свою чергу висловив припущення, чому українська армія ще не скоро стане контрактною – це не вигідно в першу чергу армійській “верхівці”, яка отримує дешеву робочу силу у вигляді солдатів.

Також в цій рубриці Марічка навела думку експертів, як розцінювати продаж ЛУКОЙЛом кіпрській компанії Одеського НПЗ. Крім того ви почуєте думку підприємців про ведення бізнесу в Україні від НБУ.

За велику тему ведучі взяли нещодавні новини про підвищення оптових цін на овочі “борщового набору”, а також заяви щодо того, що через підтоплення полів в Україні різко зростуть ціни на хліб. Свою думку з цього питання висловила керівник аналітичного відділу консалтингової компанії “ААА” Марія Колесник.

В “Рахівничці” ви почуєте новини про нові ПДР, підвищення цін на яйця до Великодня, а також коментар голови ради директорів Союзу птахівників України Олександра Бакуменка про собівартість виробництва м’яса птиці та яєць.

Хронометраж випуску:

07:35 – Новини
25:25 – Велика тема: Чому в Україні дорожчає “борщовий набір”?
41:10 – “Рахівничка”

]]>
Чому ЛУКОЙЛ продає Одеський НПЗ кіпрській компанії, як за версією НБУ українські підприємці оцінюють ведення бізнесу в Україні, а також трохи про можливе підвищення цін на овочі та хліб - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.Tue, 16 Apr 2013 14:30:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/300464/podkast-50-chomu-zrostayut-tsiny-na-borshhovyj-nabir-i-chy-vyrostut-tsiny-na-hlibhttp://news.finance.ua/ua/news/-/300464/podkast-50-chomu-zrostayut-tsiny-na-borshhovyj-nabir-i-chy-vyrostut-tsiny-na-hlibFinance.UA51:13
Подкаст 49: Україна повинна відмовитися від безкоштовної медициниЧи зміняться магазини "Ельдорадо" у зв'язку з продажем, чому рентабельність виробництва молока в Україні падаєЧи зміняться магазини “Ельдорадо” у зв’язку з продажем, чому рентабельність виробництва молока в Україні падає, а також чи потрібне обов’язкове медичне страхування – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У рубриці “Новини” ви почуєте серед іншого думку керівника аналітичного відділу консалтингової компанії “ААА” Марії Колесник про те, які перспективи у молочного ринку України, і чи потрібно допомагати в цьому зв’язку селянам. Крім того ви почуєте точку зору виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера про співпрацю України з МВФ – він вважає, що за ці гроші і так іде світова боротьба.

За “Велику тему” в цьому випуску ведучі поговорили про законопроект про обов’язкове медичне страхування, а також про те, який досвід в цьому є в інших країн. Ведучий Олександр згоден з міністром охорони здоров’я Раїсою Богатирьовою в тому, що зараз Україні таке страхування не потрібне – зараз головним кроком стала б відмова від так званої безплатної медицини.

В “Рахівничці” ведучі коротко обговорили можливе підвищення цін на бензин і стаціонарний телефон.

Хронометраж випуску:

03:40 – Новини
22:20 – Велика тема: “Чи потрібне Україні обов’язкове медичне страхування?”
47:25 – “Рахівничка”

]]>
Чи зміняться магазини "Ельдорадо" у зв'язку з продажем, чому рентабельність виробництва молока в Україні падаєTue, 09 Apr 2013 13:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/300030/podkast-49-ukrayina-povynna-vidmovytysya-vid-bezkoshtovnoyi-medytsynyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/300030/podkast-49-ukrayina-povynna-vidmovytysya-vid-bezkoshtovnoyi-medytsynyFinance.UA52:10
Подкаст 48: Ідеальний позичальник - жінка за 30 із зарплатою 4-8 тис. грнЧому в Україні не з'являються банки-аналоги російського "Тінькофф", за що позбавили ліцензії СК "Міська страхова компанія", а також інформація про кредити фізособам - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UAЧому в Україні не з’являються банки-аналоги російського “Тінькофф”, за що позбавили ліцензії СК “Міська страхова компанія”, а також інформація про кредити фізособам – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У рубриці “Новини” ви почуєте про те, в чому проблема ринку ОСАЦВ в Україні, чому депутат Сергій Міщенко вважає, що банк “Таврика” штучно довели до банкрутства, а також дізнаєтеся курсові прогнози.

У “Великій темі” ви дізнаєтеся, скільки за даними НАБУ в лютому було видано кредитів фізособам, а також почуєте про те, хто може вважатися ідеальним позичальником. За даними директора з продажу “КредитМаркет” Дениса Раковського, якщо говорити про беззаставні експрес-кредити, то це жінка, яка має сім’ю, віком 30-45 років, з постійною роботою протягом хоча б останніх 6-8 місяців і зарплатою 4-8 тис. грн.

У “Рахівничці” – топ-10 зарплат березня за даними сайту hh.ua.

Хронометраж випуску:

01:55 – Новини
27:25 – Велика тема: “Кредити фізособам. Як виглядає ідеальний позичальник, і що відбувається на ринку в цілому”
46:45 – “Рахівничка”

]]>
Чому в Україні не з'являються банки-аналоги російського "Тінькофф", за що позбавили ліцензії СК "Міська страхова компанія", а також інформація про кредити фізособам - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UATue, 02 Apr 2013 13:30:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/299605/podkast-48-idealnyj-pozychalnyk-zhinka-za-30-iz-zarplatoyu-4-8-tys-grnhttp://news.finance.ua/ua/news/-/299605/podkast-48-idealnyj-pozychalnyk-zhinka-za-30-iz-zarplatoyu-4-8-tys-grnFinance.UA00:00
Подкаст 47: Навіщо Газпрому контракт з Китаєм, і чому проблеми Кіпру в будівництвіЯка вигода Росії в 30-річному контракті на постачання газу в Китай, як позначиться на Кіпрі та банках інших країн рішення ЄС виділити 10 млрд євро - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.Яка вигода Росії в 30-річному контракті на постачання газу в Китай, як позначиться на Кіпрі та банках інших країн рішення ЄС виділити 10 млрд євро – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У рубриці “Новини” найцікавішим для слухачів має стати обговорення новин з Кіпру – ведучий Саша і бізнес-аналітик Євген Бітюков висловили свою точку зору з цього питання, що переросло навіть в невелику суперечку. Також ви дізнаєтеся думку експерта з енергетичних питань Алесандра Лактіонова відносного нового “епохального енергетичного контракту”, який Росія збирається укласти з Китаєм.

У “Великій темі” ведучі згадали про деякі важливі сторони снігопаду в Києві. Також в цьому блоці є заява глави КМДА Олександра Попова про ситуацію в столиці.

У “Рахівничці” ведучі обговорили заяву президента АУБ щодо введення відповідальності банку за порушення умов договору за депозитом. Також ви почуєте дані опитування щодо отримання українцями прав на водіння.

Хронометраж випуску:

02:35 – Новини
28:20 – “Велика тема”
37:15 – “Рахівничка”

]]>
Яка вигода Росії в 30-річному контракті на постачання газу в Китай, як позначиться на Кіпрі та банках інших країн рішення ЄС виділити 10 млрд євро - все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.Tue, 26 Mar 2013 14:45:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/299195/podkast-47-navishho-gazpromu-kontrakt-z-kytayem-i-chomu-problemy-kipru-v-budivnytstvihttp://news.finance.ua/ua/news/-/299195/podkast-47-navishho-gazpromu-kontrakt-z-kytayem-i-chomu-problemy-kipru-v-budivnytstviFinance.UA00:00
Подкаст 46: Спецмита на авто - засіб помститись Росії за "сирні" та "м'ясні" війниЧи варто приділяти так багато уваги ситуації з банківськими вкладами на Кіпрі, а також ймовірність зниження ціни на російський газЧи варто приділяти так багато уваги ситуації з банківськими вкладами на Кіпрі, які новації чекають на український фондовий ринок, а також ймовірність зниження ціни на російський газ на 160 дол – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У рубриці “Новини” ведучі обговорили вчорашню “новину дня” – можливе введення податку на банківські вклади на Кіпрі. Чи вплине це на гроші українців, а також чи не повториться подібне в Україні – все це ви почуєте в обговоренні. Крім того ведучі згадали про можливість запровадження подвійного листингу на українському фондовому ринку. А наостанок спитали в незалежного енергетичного експерта Олександра Лактіонова, чи можливе зниження ціни на російський газ на 160 дол.

У “Великій темі” ведучі обговорили питання інвестицій і бізнесу в Україні. Ви почуєте, що думають іноземні інвестори про ведення справ у нашій державі, а також думку ведучого Саші щодо того, які фактори заважають вести бізнес в Україні.

В “Рахівничці” ведучі згадали про доручення Президента скоротити термін видачі паспортів, а також топ-тему – введення спецмита на авто. На думку ведучого Саші, таке мито вплине лише на кількість завезених в Україну “жигулів”. А от про збільшення обсягів автомобілебудування в цьому випадку не йдеться.

І наостанок ведучі трохи розважились і поговорили про призначення нового папи Римського, а також зачитали цитати з нової книги про Віктора Януковича.

Хронометраж випуску:

03:25 – Новини.
28:30 – Велика тема: “Бізнес та інвестиції в Україні. Що справді заважає іноземним представникам заробляти гроші в нашій державі”
51:55 – “Рахівничка”

]]>
Чи варто приділяти так багато уваги ситуації з банківськими вкладами на Кіпрі, а також ймовірність зниження ціни на російський газTue, 19 Mar 2013 14:15:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/298729/podkast-46-spetsmyta-na-avto-zasib-pomstytys-rosiyi-za-syrni-ta-myasni-vijnyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/298729/podkast-46-spetsmyta-na-avto-zasib-pomstytys-rosiyi-za-syrni-ta-myasni-vijnyFinance.UA00:00
Подкаст 45: Які з передвиборчих обіцянок Янукович виконав за 3 рокиЯк потрібно змінити світову фінансову систему, і інформація від Фонду гарантування вкладів фізичних осібЧи справдилися передвиборчі обіцянки Януковича за 3 роки, як потрібно змінити світову фінансову систему, а також нова інформація від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – про все це ви почуєте у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Крім того, в новинному блоці ведучі обговорили можливий кредит Україні від ЄС у 610 млн євро, несподіване бажання Віктора Пінчука стати благодійником, а також секвестр бюджету США і його наслідки.

Також в цьому випуску ви почуєте обговорення заяви прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва про те, що світові потрібна нова фінансова система. Для обговорення цієї теми до ведучих приєднався один із читачів FINANCE.UA, бізнес-аналітик Євген Бітюков.

За велику тему у цьому випуску ведучі взяли передвиборчі обіцянки Віктора Януковича, і результати їх виконання. Як виявилося, щось було зроблено, але в набагато більш пізні терміни, щось було зроблено за іншими схемами. А ось, наприклад, таку обіцянку як інвестиційна привабливість України Президент, напевно, виконає ще не скоро.

У “Рахівничці” ведучі обговорили можливе нововведення – штрафи за невчасну видачу зарплат співробітникам небюджетних сфер, і те, скільки років потрібно українцям відкладати на квартиру. Також ви почуєте коментарі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо ситуації в банку “Таврика”, і про роботу Фонду в цілому.

Хронометраж випуску:

01:10 – Новини
22:25 – Велика тема: “3 роки президентства Януковича. Чи виконав президент те, що обіцяв”
36:35 – “Рахівничка”

P.S. Ви можете також взяти участь в записі подкасту, якщо бажаєте прокоментувати теми минулих випусків, або анонсовані теми нових. Запис можливий за допомогою розмови в скайпі по вівторках вранці. Для цього вам потрібно залишити свій коментар з текстом “Я хочу взяти участь в подкасті” й ведуча Марічка зв’яжеться з вами.

]]>
Як потрібно змінити світову фінансову систему, і інформація від Фонду гарантування вкладів фізичних осібTue, 26 Feb 2013 14:45:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/297390/podkast-45-yaki-z-peredvyborchyh-obitsyanok-yanukovych-vykonav-za-3-rokyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/297390/podkast-45-yaki-z-peredvyborchyh-obitsyanok-yanukovych-vykonav-za-3-rokyFinance.UA00:00
Подкаст 44: Українці з квітня стануть витрачати більше грошей на покупки в інтернетіЯкі нововведення заплановані на ринку облігацій, практичні поради від юриста в разі поломки машини з вини комунальниківПолярні погляди на отримання Україною кредиту від МВФ, прогнози розвитку українського ринку облігацій на 2013 рік, а також чи варто боятися, коли банк безкоштовно дарує вам кредитну картку – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Цього разу ведучі у рубриці новин серед іншого обговорили позицію голови Комітету економістів України Андрія Новака щодо співпраці України з МВФ – економіст закликає МВФ не надавати нашій країні кредиту, адже за чинної влади кошти не будуть використані ефективно. На думку ж ведучого Саші, це лише заяви, а насправді співпраця з МВФ – великий плюс.

Також у випуску огляд основних положень законопроекту 2072 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо емісії цінних паперів” від члена Ради Української асоціації інвестиційного бізнесу, генерального директора КУАОТП Капітал” Григорія Овчаренка. Зокрема, він прокоментував ініціативи обмеження терміну обертання корпоративних облігацій 3-ма роками, і можливість контролю інвесторами дефолтів за корпоративними облігаціями.

У Великій темі ведучі обговорили ситуацію з інтернет-банкінгом в Україні, а також з інтернет-торгівлею. На думку Саші, зовсім скоро українці будуть робити чимало імпульсивних покупок тільки тому, що це стане дуже просто зробити.

У “Рахівничці” ведучі обговорили махінації з грошовими рахунками сімей, які збирають гроші на лікування дітей, милостині і жебрацький бізнес. Також ви почуєте корисні поради від юриста на випадок пошкодження автомобіля з вини комунальників.

Хронометраж випуску:

01:45 – Новини
29:05 – Велика тема “Інтернет-банкінг, платіжні картки й інтернет-торгівля”
46:50 – “Рахівничка”

]]>
Які нововведення заплановані на ринку облігацій, практичні поради від юриста в разі поломки машини з вини комунальниківTue, 19 Feb 2013 15:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/296936/podkast-44-ukrayintsi-z-kvitnya-stanut-vytrachaty-bilshe-groshej-na-pokupky-v-internetihttp://news.finance.ua/ua/news/-/296936/podkast-44-ukrayintsi-z-kvitnya-stanut-vytrachaty-bilshe-groshej-na-pokupky-v-internetiFinance.UA00:00
Подкаст 43: В Україні треба скасувати ПДВ і ввести податок з оборотуЧи змусять банки платити за прострочення за депозитами, розмова з експертом на тему сланцевого газу і боргу "Газпрому"Чи зможуть банки змусити платити пеню за прострочення платежів за депозитами, який зиск від китайського “аграрного” кредиту на $1,5 млрд, а також плюси податку з обороту – все це в свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Серед іншого ведучі згадали про чергового “кандидата на виліт” з українського банківського сектору – Астра Банк, який, за інформацією Forbes, збираються виставити на продаж. Ведучий Саша вважає, що це цілком передбачувано, оскільки установа належить грецькому Alpha Bank, а ця країна наразі активно закриває свої філіали по всьому світу.

Обговорили ведучі і пропозицію Міністерства податків і зборів щодо введення податку з обороту. На думку Саші це правильне рішення, а те, що скаржаться підприємства другого і третього переділу – Україні варто рухатись вперед і поступово відходити від металургії до інноваційних технологій.

У великій темі Марічка поговорила з експертом в сфері енергетики Олександром Лактіоновим, відомим на Форумі під ніком gas expert. Основною темою розмови стала перспектива видобутки сланцевого газу в Україні, зокрема політичні, екологічні, і технологічні перешкоди, які можуть при цьому виникнути.

А в “Рахівничці” ведучі коротко оглянули цікаві новини, які стосуються працевлаштування і проїзду у громадському транспорті.

Хронометраж випуску:

02:20 – Новини
21:05 – Велика тема “Сланцевий газ і $7 млрд “Газпрому”
46:30 – “Рахівничка”

]]>
Чи змусять банки платити за прострочення за депозитами, розмова з експертом на тему сланцевого газу і боргу "Газпрому"Tue, 12 Feb 2013 15:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/296518/podkast-43-v-ukrayini-treba-skasuvaty-pdv-i-vvesty-podatok-z-oborotuhttp://news.finance.ua/ua/news/-/296518/podkast-43-v-ukrayini-treba-skasuvaty-pdv-i-vvesty-podatok-z-oborotuFinance.UA00:00
Подкаст 42: Які клієнти Ерде Банку і Таврики не отримають виплати від Фонду гарантування вкладівЧи раціональне підвищення тарифів на ОСЦПВ, а також можливі способи вирішення газового конфлікту з РосієюЯк буде вирішений новий конфлікт між Україною і Росією за недобір газу, чи справді в Україні залишиться 4 великі банки з західним капіталом, а також перспективи ліквідації податкової міліції – все це ви почуєте у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Серед іншого ведучі здійснили експеримент, і запропонували дати коментар одному з слухачів подкастів. Що з цього вийшло – слухайте у рубриці “Новини”.

У Великій темі ведучі спробували розібратись, які вклади повинні 100% повертати клієнтам ЕРДЕ Банку, і для цього зателефонували у ФГВФО. Приводом для такого звернення стали проблеми з трактуванням терміну “індивідуальний вклад”, який заплутує вкладників банку. Також ведучі дізнались, чи будуть повертати вклади за депозитними сертифікатами на пред’явника у Тавриці.

У “Рахівничку” потрапили теми подорожчання “автоцивілки” і підвищення тарифів від “Київстару”.

Хронометраж випуску:

1:40 – Новини
23:40 – Велика тема: “ЕРДЕ, Таврика і Фонд гарантування вкладів”
42:35 – “Рахівничка”

]]>
Чи раціональне підвищення тарифів на ОСЦПВ, а також можливі способи вирішення газового конфлікту з РосієюTue, 29 Jan 2013 14:15:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/295647/podkast-42-yaki-kliyenty-erde-banku-i-tavryky-ne-otrymayut-vyplaty-vid-fondu-garantuvannya-vkladivhttp://news.finance.ua/ua/news/-/295647/podkast-42-yaki-kliyenty-erde-banku-i-tavryky-ne-otrymayut-vyplaty-vid-fondu-garantuvannya-vkladivFinance.UA51:39
Подкаст 41: В Україні скоро введуть бівалютний кошикЯкому сектору економіки дуже потрібна увага влади, чи повернуть банки відсотки за депозитами, а також трохи про бівалютний кошикЯк Україна буде виплачувати борги ЄЕСУ, чому нашій державі було б вигідне впровадження бівалютного кошику, і чи будуть повернуті банками відсотки за депозитами – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Крім того, ведучі згадали заяву прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо запланованого падіння гривні до 8,3-8,4, а також прогнози економічного розвитку Росії до 2050 року.

За велику тему у цьому випуску було взяте запитання: “Якому сектору економіки у найближчі півроку влада повинна надати найбільше уваги?”. На це питання дали відповідь кілька експертів:

Олександр Дмитренко (учасник Форуму під ніком Дядя Саша)

Микола Івченко – керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні

Василь Юрчишин – директор економічних програм Центру ім. Разумкова

Марія Колесник – керівник аналітичного відділу Консалтингової агенції ААА

І у рубриці “Рахівничка” ведучі обговорили можливе введення податку на перевищення розміру земельної ділянки, а також заяви щодо тарифів у ЖКГ.

Хронометраж випуску:

5:50 – Новини
30:25 – Велика тема: “Якому сектору економіки у найближчі півроку влада повинна надати найбільше уваги?”
48:10 – “Рахівничка”

]]>
Якому сектору економіки дуже потрібна увага влади, чи повернуть банки відсотки за депозитами, а також трохи про бівалютний кошикTue, 22 Jan 2013 15:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/295242/podkast-41-v-ukrayini-skoro-vvedut-bivalyutnyj-koshykhttp://news.finance.ua/ua/news/-/295242/podkast-41-v-ukrayini-skoro-vvedut-bivalyutnyj-koshykFinance.UA53:09
Подкаст 40: Чому новий глава НБУ обвалить гривню, а іноземні банки продовжують йти з УкраїниЧи бути новому кредиту від МВФ, чому з України йдуть іноземні банки, прогноз курсу гривні на піврокуЧи зможе Україна отримати черговий транш від МВФ, прогноз курсу гривні на найближчі півроку, а також роздуми на тему, чому з України йдуть іноземні банки – все це в свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Крім того, ви почуєте думки експертів щодо призначення головою НБУ Ігоря Соркіна. Так, голова Комітету економістів України Андрій Новак вважає, що призначення виключно політичного характеру, і воно навряд чи змінить напрямок НБУ. А директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін стверджує, що Соркін – російський шпигун, і його призначення наближає гривню до обвалу.

Крім того, ви почуєте коментар Керівника групи радників голови Нацбанку Валерія Литвицького щодо стану золотовалютних резервів України.

У рубриці “Рахівничка” ви почуєте думку ведучого Саші щодо майбутніх правил отримання землі під фермерство, а також дещо про депозити.

Хронометраж випуску:

03:15 – Новини
35:20 – “Рахівничка”

P.S. Приносимо вибачення, що в подкасті вказана невірна посада Валерія Литвицького.

]]>
Чи бути новому кредиту від МВФ, чому з України йдуть іноземні банки, прогноз курсу гривні на піврокуTue, 15 Jan 2013 14:15:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/294805/podkast-40-chomu-novyj-glava-nbu-obvalyt-gryvnyu-a-inozemni-banky-prodovzhuyut-jty-z-ukrayinyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/294805/podkast-40-chomu-novyj-glava-nbu-obvalyt-gryvnyu-a-inozemni-banky-prodovzhuyut-jty-z-ukrayinyFinance.UA47:43
Подкаст 39: Після введення 15% податку при продажу валюти зникнуть нелегальні обмінникиЯкий сценарій чекає на Україну, а також перспективи посмертного донорства в УкраїніЯк реагувати на постанови Національного банку щодо конвертації валютних переказів і прискорення повернення валютної виручки, як Ізраїль може вирішити питання з “Хамасом”, щоб проливати менше крові, а також відповіді на запитання читачів – усе це в свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ведучі обговорять ініціативи НБУ, зокрема велику увагу приділять топ-темі – законопроекту про введення 15%-ого податку при продажу валюти. Ведучий Саша висловив свою думку щодо того, яким чином буде розвиватись ринок.

“Чорний ринок нікуди не зникне, але мені здається, що він стане більш закритим. Тобто з вулиці людина туди не зайде. Але, знову ж таки, я не вірю, що на чорному ринку курс буде пільговим. Звичайно, курс буде свій, але ці 15% завжди будуть враховувати, в той чи інший бік. Адже ці ринки настільки пов’язані, що там не так все просто, як нам здається”, – зазначив ведучий.

Також у цьому випуску з’явилась нова рубрика “Ваші питання”, в якій ведучий Саша відповів на запитання читачів. А в рубриці “Рахівничка” ведучі обговорили можливе введення посмертного донорства в Україні.

Хронометраж випуску

03:25 – Новини.
24:05 – “Ваші питання”
30:40 – “Рахівничка”

]]>
Який сценарій чекає на Україну, а також перспективи посмертного донорства в УкраїніTue, 20 Nov 2012 14:15:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/291581/podkast-39-pislya-vvedennya-15-podatku-pry-prodazhu-valyuty-znyknut-nelegalni-obminnykyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/291581/podkast-39-pislya-vvedennya-15-podatku-pry-prodazhu-valyuty-znyknut-nelegalni-obminnykyFinance.UA38:52
Подкаст 38: Чи будуть вигідними індексовані депозити?Розбір рейтингу успішності українських банків, банківських ініціатив, а також трохи про житлоЯк ставитись до наміру банків підняти фіксовані ставки за кредитами, що зараз відбувається з інвестмонетами НБУ, а також розгляд рейтингу успішності українських банків за версією “Реальної економіки” – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У цьому випуску ви дізнаєтесь думку ведучого Саші щодо рейтингу успішності українських банків, а зокрема те, наскільки обґрунтовано виглядає перша 5-ка цього рейтингу: Сбєрбанк Росії, Дельта Банк, “Національний кредит”, Укрбізнесбанк та “Преміум”.

Крім того, ведучі обговорять можливу зацікавленість населення індексованими депозитами.

“На сьогодні є індексовані ОВДЗ, це банки. Але немає жодних проблем у тому, щоб залучати аналогічні індексовані депозити. Людина принесла гроші в банк, розмістила їх, банк зафіксував курс. Після цього якщо курс змінився – автоматично людина отримує гривню у перерахунку на цей курс”, – зауважив ведучий Саша.

Більш детально про індексовані депозити, а також про ціни на оренду житла, і про нібито валютний рекорд, встановлений українцями – у 38 випуску подкастів.

Хронометраж випуску

00:30 – Новини.

26:30 – Велика тема. Банкіри прогнозують інтерес населення до індексованих депозитів. Що це таке, і як ними користуватись.

35:20 – “Рахівничка”

]]>
Розбір рейтингу успішності українських банків, банківських ініціатив, а також трохи про житлоTue, 13 Nov 2012 15:45:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/291174/podkast-38-chy-budut-vygidnymy-indeksovani-depozytyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/291174/podkast-38-chy-budut-vygidnymy-indeksovani-depozytyFinance.UA42:45
Подкаст 37: Українці не можуть купляти акції іноземних компаній, але натомість активно кладуть гроші на депозитЧому українці не можуть купувати акції іноземних компаній, що чекає на Ерде Банк, і яке майбутнє у валютних обмінників в УкраїніЯкі банки показали найкращий приріст депозитів, що буде з Ерде Банком, а також прогнози з існування валютних обмінників в Україні – все це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Ведучі Сашко та Марічка обговорили серед іншого президентські вибори в США, зокрема те, яку економічну політику провадить кожен з кандидатів. Не забули і про парламентські вибори в Україні, а також те, який склад Верховної ради буде ухвалювати бюджет на 2013 рік.

У великій темі ведучі поговорили про депозитні ставки, найпопулярніші банки за такими пропозиціями, а також про те, чи можуть українці купляти акції іноземних компаній. Як виявилось, теоретично можуть, але в силу певних особливостей роботи регуляторів практично це не можливо.

Також у цьому випуску ви почуєте про валютну інтервенцію від НБУ, ініціативу Мінекономрозвитку збільшити розмір туристичного збору, і ще чимало цікавого.

Хронометраж випуску

0:30 – Новини. Президентські вибори в США. Як результати голосування “там” вплинуть на ситуацію в Україні. Трошки про перебіг парламентських виборів в Україні. Ситуація з “Ерде Банком”. В Україні хочуть збільшити туристичний збір. Чи допоможе це? 4 листопада НБУ здійснив валютну інтервенцію і продавав долар по 8,05 грн.

22:45 – Велика тема “В які банки несуть гроші на депозити, а з яких забирають”. Що потрібно зараз знати про депозити. Також інформація про те, чому теоретично в українців є можливість купляти акції іноземних компаній, але практично цього зробити не можна.

39:35 – “Рахівничка”

]]>
Чому українці не можуть купувати акції іноземних компаній, що чекає на Ерде Банк, і яке майбутнє у валютних обмінників в УкраїніTue, 06 Nov 2012 14:30:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/290734/podkast-37-ukrayintsi-ne-mozhut-kuplyaty-aktsiyi-inozemnyh-kompanij-ale-natomist-aktyvno-kladut-groshi-na-depozythttp://news.finance.ua/ua/news/-/290734/podkast-37-ukrayintsi-ne-mozhut-kuplyaty-aktsiyi-inozemnyh-kompanij-ale-natomist-aktyvno-kladut-groshi-na-depozytFinance.UA48:32
Подкаст 36: Яке майбутнє чекає на електронні гроші в Україні?Коли обмежать готівкові розрахунки в Україні, трохи про золото і нерухомість, а також трохи про обмінні пункти і казиноНаскільки доцільна цифра в 200 тисяч грн при обмеженні готівкових розрахунків, як працює українська тіньова економіка, а також перспектива повернення казино з тоталізаторами в Україну – все це в свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

Серед іншого ведучі обговорили перспективи для долара через здійснення валютної інтервенції Гонконгом, зачитали деякі зауваження читачів форуму щодо перспективності вкладень у золото і нерухомість. А в обговоренні обмеження готівкових розрахунків пройшлися по темі роботи електронних грошей в Україні: доцільність їх використання, чому WebMoney плутають з електронними грошима, а також перспективи розвитку ринку.

Також ведучі обговорили зникнення обмінних пунктів з валютних таблиць Finance.UA і перспективи валютного ринку до кінця року. А наостанок обговорили ініціативу розширити ринок лотерей, а також повернення казино з тоталізаторами.

Хронометраж випуску

0:20 – Валютні інтервенції долара в Гонконзі, заборона готівкових розрахунків понад 200 тисяч грн, Україна щороку втрачає $2,5 млрд через заморожені заощадження. Чи погоджується ведучий Олександр Охріменко з такою думкою відомого експерта Еріка Наймана?

19:55 – Велика тема. Що краще купити: квартиру чи золоті зливки. Зачитаємо деякі зауваження читачів на форумі.

38:30 – Рахівничка

]]>
Коли обмежать готівкові розрахунки в Україні, трохи про золото і нерухомість, а також трохи про обмінні пункти і казиноTue, 23 Oct 2012 14:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/289897/podkast-36-yake-majbutnye-chekaye-na-elektronni-groshi-v-ukrayinihttp://news.finance.ua/ua/news/-/289897/podkast-36-yake-majbutnye-chekaye-na-elektronni-groshi-v-ukrayiniFinance.UA58:55
Подкаст 35: Чому купувати казначейські зобов'язання вигідно для простих українцівЩо означають дані про дефіцит зовнішньої торгівлі товарами, як ВР збирається боротися з пивним алкоголізмом

Що означають дані про дефіцит зовнішньої торгівлі товарами, як ВР збирається боротися з пивним алкоголізмом, а також кілька зауважень щодо казначейських зобов’язань – все це у свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

В обговоренні новин ви почуєте трактування даних Держкомстату щодо зовнішньої торгівлі за вісім місяців, дізнаєтеся, чи справді українці перейшли на картоплю і капусту з яловичини і молока. Крім того, ведучі обговорили ініціативу Верховної ради боротися з пивним алкоголізмом шляхом підвищення акцизів.

Також ведучий Сашко розповів, як відбувається процедура покупки казначейських зобов’язань, а також відповів на коментарі читачів щодо доцільності такого придбання.

Крім того, ведучі обговорили, як можна в Україні збирати гроші на старість, зокрема, як можуть змінити депозитні ставки через 20 років, а також причини непопулярності недержавних пенсійних фондів. Також ви почуєте роздуми про те, де потрібно брати кошти, щоб розпочати власний бізнес в Україні.

Хронометраж випуску:

00:20 – Новини. Дані Держкомстату про зовнішню торгівлю. Підвищення попиту на картоплю і капусту в збиток яловичині та молоку. Боротьба ВР з пивним алкоголізмом.

13:45 – Велика тема. В Україні почалися продажі казначейських зобов’язань. Ведучий Саша розповідає, як відбувається процедура покупки, а також відповідає на коментарі читачів.

25:55 – Рахівничка

Матеріали, згадані в подкасті:

Я собі купив казначейське зобов’язання. А Ви?

]]>
Що означають дані про дефіцит зовнішньої торгівлі товарами, як ВР збирається боротися з пивним алкоголізмомTue, 16 Oct 2012 14:05:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/289464/podkast-35-chomu-kupuvaty-kaznachejski-zobovyazannya-vygidno-dlya-prostyh-ukrayintsivhttp://news.finance.ua/ua/news/-/289464/podkast-35-chomu-kupuvaty-kaznachejski-zobovyazannya-vygidno-dlya-prostyh-ukrayintsivFinance.UA36:29
Подкаст 34: Чи варто українцям брати кредити?Чому продають Erste Bank, чому українцям варто брати кредити і скільки доведеться викласти за біометричний паспорт

Як зміниться ситуація в Грузії після перемоги опозиції, чому Erste Bank залишає Україну, а також як позначиться на Україні запуск другої гілки газопроводу Північний потік – все це у свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

Також у випуску ви почуєте аргументи ведучого Саші на користь того, що українцям варто брати кредити і не боятися такого поняття як “кредитна історія”. У свою чергу ведуча Маша озвучить всі аргументи “проти”, які називали читачі сайту.

Крім цього, в рубриці “Рахівничка” ведучі обговорять можливе запровадження біометричних паспортів в Україні, в тому числі те, що виготовляти їх, швидше за все, буде сумно відомий концерн “ЄДАПС”.

Хронометраж випуску:

00:50 – Новини. Вибори в Грузії. Вихід Erste Bank. Заява Fitch про проблемні кредити в українських банках. Запуск другої гілки Північного потоку.

18:50 – Велика тема. Чому мати кредитну історію – це плюс. Які нюанси кредитування в Україні?

39:45 – Рахівничка

Матеріали, згадані в подкасті:

Якщо у Вас немає кредитної історії, це виглядає підозріло

]]>
Чому продають Erste Bank, чому українцям варто брати кредити і скільки доведеться викласти за біометричний паспортTue, 09 Oct 2012 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/289041/podkast-34-chy-varto-ukrayintsyam-braty-kredytyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/289041/podkast-34-chy-varto-ukrayintsyam-braty-kredytyFinance.UA46:14
Подкаст 33: Як і де заробляють українські гастарбайтериЧим закінчиться конфлікт Visa і НБУ, а також трохи інформації про медичне страхування

Коли і на яких умовах почнеться продаж державних казначейських зобов’язань, який можливий подальший розвиток конфлікту VISА та Антимонопольного комітету, а також наскільки точні дані про перекази в Україну від заробітчан – все це у свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

У випуску за велику тему обрано останні дані щодо надходжень переказів від заробітчан в Україну: з яких країн найбільше надходить валюти в Україну, і може взагалі варто головним експортним потенціалом України зробити експорт робочої сили?

Окрім цього, ведучі обговорили поточний стан обов’язкового медичного страхування в Україні, а також його перспективи. Також згадали про новину, в якій вказано, що компанії зможуть видавати кредити на житло своїм співробітникам без спеціальної ліцензії.

Хронометраж випуску:

00:25 – Новини. НБУ озвучив дані про профіцит платіжного балансу. Коли і на яких умовах почнеться продаж державних казначейських зобов’язань.Який можливий подальший розвиток конфлікту VISА та Антимонопольного комітету.

10:20 – Рекламне оголошення про новий проект порталу Finance.UA та “Українського кредитно-рейтингового агентства” FUDI (“Перший Український Депозитний Індекс”). Рекомендації Олександра Охріменка щодо користування Індексом.

14:45 – “Гастарбайтери”:
- наскільки точні дані про їх перекази в Україну. Це тільки офіційні дані приватних переказів. Але є ще і “таємні стежки”
- з яких країн найбільше надходить валюти в Україну
- а може взагалі варто головним експортним потенціалом України зробити експорт робочої сили?

31:15 – “Рахівничка”

Матеріали, згадані в Подкасті:

“Гастарбайтери нам допоможуть. Заробітчани з нами…”

]]>
Чим закінчиться конфлікт Visa і НБУ, а також трохи інформації про медичне страхуванняTue, 02 Oct 2012 14:30:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/288618/podkast-33-yak-i-de-zaroblyayut-ukrayinski-gastarbajteryhttp://news.finance.ua/ua/news/-/288618/podkast-33-yak-i-de-zaroblyayut-ukrayinski-gastarbajteryFinance.UA00:00
Подкаст 32: Які 10 банків хоче покарати НБУ за валютні спекуляції?Яким буде подальше співробітництво України з МВФ, які банки може покарати НБУ за ігри з валютою

Яким буде подальше співробітництво України з МВФ, які банки може покарати НБУ за ігри з валютою, і що потрібно знати про Фонд гарантування внесків – все це у свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

У цьому випуску ведучі детально обговорили нововведення закону “Про Фонд гарантування внесків”, зокрема розібралися, що виплати Фонд повинен здійснювати всім до 200 тис. гривень, незалежно від власників банку.

Крім того Олександр Охріменко натякнув слухачам, які 10 банків можуть бути покарані НБУ за те, що в період валютної паніки тримали в касах валюту, штучно підвищуючи таким чином попит на долари.

Також у випуску ви почуєте про те, під який відсоток недавно Україна розмістила єврооблігації, які подальші прогнози щодо цього сегменту, дізнаєтеся про те, що не такі страшні безготівкові розрахунки, якщо ви чесна людина. А в рубриці “Рахівничка” почуєте про те, що впливає на ціни на нерухомість (і навіть невеликий історичний екскурс з цього питання), а також про те, які консульства найбільш охоче видають візи українцям, а які – ні.

Хронометраж випуску:

00:15 – Новини. Які прогнози щодо співпраці України з МВФ, які банки хоче покарати Арбузов, яка ситуація з єврооблігаціями, і що потрібно знати про Фонд гарантування внесків.

27:05 – “Безготівкові розрахунки: кого вони повинні лякати”

35:50 – “Рахівничка”

]]>
Яким буде подальше співробітництво України з МВФ, які банки може покарати НБУ за ігри з валютоюTue, 25 Sep 2012 14:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/288196/podkast-32-yaki-10-bankiv-hoche-pokaraty-nbu-za-valyutni-spekulyatsiyihttp://news.finance.ua/ua/news/-/288196/podkast-32-yaki-10-bankiv-hoche-pokaraty-nbu-za-valyutni-spekulyatsiyiFinance.UA00:00
Подкаст 31: Чи страшна Україні емісія долара, і чи можуть неповнолітніх дітей виселяти із закладених квартирНаскільки гарний бюджет-2013, що чекає на Україну від емісії в США, і чи можуть боржників з дітьми виселяти з квартир

Як вплине на Україну запуск грошового друкарського верстату в США, наскільки реальні цифри вказані в бюджеті на 2013 рік, а також надання банкам доступу до особистої інформації про українців – все це в свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

Серед іншого ведучі зробили ліричний відступ і поговорили про те, що їх зацікавило серед усіх новин за тиждень – демонстрації та акції ісламістів проти фільму “Невинність мусульман”.

У великій темі Маша і Саша поговорили про пропорційність зростання рівня життя населення його забаганкам. А в “Рахівничці” – обговорили пропозиції людей, які пропонують за комісію гарантоване отримання державної іпотеки, зокрема те, яким має бути відсоток за такі послуги. Також згадали новину про те, що сім’ї з неповнолітніми дітьми можуть виселяти з закладених квартир, яка насправді виявилась висмоктаною з пальця.

Хронометраж випуску:

00:50 – Новини. Фільм “Невинність мусульман” і його вплив. США запустили грошовий друкарський верстат. Обговорення найближчих валютних перспектив, у тому числі й для України. Чи корисна Україні емісія долара. Банкам відкриють доступ до інформації про фізосіб-боржників. Бюджет-2013. Олександр Охріменко дасть свою оцінку попереднім цифрам документу.

21:00 – Велика тема: “Рівень життя українців зростає, але забаганки зростають ще швидше”.

32:15 – “Рахівничка”

Матеріали, згадані в Подкасті:

Рівень життя українців зростає, але забаганки зростають ще швидше

]]>
Наскільки гарний бюджет-2013, що чекає на Україну від емісії в США, і чи можуть боржників з дітьми виселяти з квартирTue, 18 Sep 2012 14:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/287763/podkast-31-chy-strashna-ukrayini-emisiya-dolara-i-chy-mozhut-nepovnolitnih-ditej-vyselyaty-iz-zakladenyh-kvartyrhttp://news.finance.ua/ua/news/-/287763/podkast-31-chy-strashna-ukrayini-emisiya-dolara-i-chy-mozhut-nepovnolitnih-ditej-vyselyaty-iz-zakladenyh-kvartyrFinance.UA00:00
Подкаст 30: Чи зможе вугілля стати гідною заміною газу для УкраїниКриза в Австралії, перехід України на вугілля, заборона Кабміну використання цін у валюті в рекламі, а також профіцит платіжного балансу.

Чи варто вірити рейтингам щодо того, який регіон “годує усіх”, чи може перехід на вугілля звільнити Україну від газової експансії Росії, а також практичні поради щодо того, чи варто зараз класти гроші на депозит – все це в свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.

Цього разу ви дізнаєтесь, як криза в Австралії може вплинути на металургію Китаю, а він, в свою чергу, на Україну. Крім того, почуєте думки експертів щодо стану платіжного балансу України і того, як правильно його тлумачити.

Коментаторами у цьому Подкасті стали провідний експерт Центру імені Разумкова Сергій Дяченко, який відповів на запитання читачів сайту щодо збільшення споживання вугілля, а також форумний експерт Дядя Саша, який висловив свою думку щодо статті Олександра Охріменка про стан платіжного балансу.

Хронометраж випуску:

00:55 – Новини: криза в Австралії, перехід України на вугілля, заборона Кабміну використання цін у валюті в рекламі, а також профіцит платіжного балансу.

24:35 – “Хто кого “годує” серед українських регіонів”. Ведучий Олександр Охріменко висловить свою думку щодо даних, які з’явились на Порталі.

35:15 – “Рахівничка”

Матеріали, згадані в Подкасті:

У липні профіцит 800 млн. грн за платіжним балансом. Пливемо далі…

Вугільна революція: Україна перевела 6 ТЕЦ з газу на вугілля

]]>
Криза в Австралії, перехід України на вугілля, заборона Кабміну використання цін у валюті в рекламі, а також профіцит платіжного балансу.Tue, 04 Sep 2012 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/286902/podkast-30-chy-zmozhe-vugillya-staty-gidnoyu-zaminoyu-gazu-dlya-ukrayinyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/286902/podkast-30-chy-zmozhe-vugillya-staty-gidnoyu-zaminoyu-gazu-dlya-ukrayinyFinance.UA00:00
Подкаст 29: Вся правда про інвестиції в золотоЧи варто українцям скуповувати золото, як визначити найбагатше місто України, і чи варто змінювати систему держзамовлення у вишах

Чи варто вірити повідомленням з Китаю і купувати золото? І в яке саме золото варто вкладати гроші простим українцям? Відповіді на всі ці запитання ви можете почути в свіжому випуску подкасту на Finance.UA.

Тема золота стала головною в цьому випуску, тому провідні Маша і Олександр Охрименко постаралися відповісти на всі можливі питання, включаючи ті, які з’являлися у відповідних темах на форумі.

Також у випуску згаданий рейтинг журналу “Фокус” “Топ-20 найбагатших міст Україні”, з точки зору того, як взагалі можна визначити місто-переможець шляхом рейтингів.

Крім того, ведучі обговорили ініціативу уряду змінити порядок визначення держзамовлень у вишах.

Хронометраж випуску:

00:55 – Новини

12:30 – “Золото або долар?” Чи знецінять недавні повідомлення з Китаю долар? Чи варто українцям відмовлятися від валюти, і вибирати золоті злитки? Якщо так, то де краще брати ці злитки, і якого розміру? Які податки доведеться платити за бажання вкласти в золото?

Коментар керівника інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Миколи Івченка з цієї теми.

37:25 – “Рахівничка”

]]>
Чи варто українцям скуповувати золото, як визначити найбагатше місто України, і чи варто змінювати систему держзамовлення у вишахTue, 14 Aug 2012 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/285640/podkast-29-vsya-pravda-pro-investytsiyi-v-zolotohttp://news.finance.ua/ua/news/-/285640/podkast-29-vsya-pravda-pro-investytsiyi-v-zolotoFinance.UA00:00
Подкаст 28: Чи вигідно купувати державні казначейські зобов'язання?Де можна буде купити державні казначейські зобов'язання, чи зможуть вони принести гарний дохід, і чи варто взагалі їх куплятиДе можна буде купити державні казначейські зобов'язання, чи зможуть вони принести гарний дохід, і чи варто взагалі їх купляти - відповіді на всі ці питання ви можете почути в свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

Окрім того, в свіжому випуску ви зможете дізнатись думки банкірів та відомих економістів з приводу безготівкових розрахунків в Україні, почуєте про плюси національної платіжної системи НСМЕП від ведучого Олександра Охріменко, а також цікавинки від ведучої Маші. Також ви почуєте експертну думку з приводу того, чи дійсно Україні загрожує дефіцит бензину у вересні, про який минулого тижня активно писали ЗМІ.

Хронометраж випуску:

00:20 - Новини

17:35 - Велика тема: "Казначейські зобов'язання. Що це за "новинка", і чи варто обирати її, а не депозит?"

34:20 - Рахівничка

Коментарі голови правління "Укрсоцбанку" Бориса Тимонькіна, голови правління "Правекс-Банку" Сергія Наумова, виконавчого директора Міжнародного фонду імені Блейзера Олега Устенка з приводу необхідності переходу України на безготівкові розрахунки.

Коментар експерта компанії UPECO Олександра Сиренка з приводу можливого дефіциту бензину у вересні.]]>Де можна буде купити державні казначейські зобов'язання, чи зможуть вони принести гарний дохід, і чи варто взагалі їх куплятиTue, 07 Aug 2012 15:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/285164/podkast-28-chy-vygidno-kupuvaty-derzhavni-kaznachejski-zobovyazannyahttp://news.finance.ua/ua/news/-/285164/podkast-28-chy-vygidno-kupuvaty-derzhavni-kaznachejski-zobovyazannyaFinance.UA00:00Подкаст 27: Як обрати банк для депозиту?Чи відмовляться німці від євро, чи отримає Україна вигоду від договору про ЗВТ, і в якій валюті краще зберігати депозит

Чи потрібні студентам стипендії в 700 грн, чи принесе вигоду Україні договір про Зону вільної торгівлі з СНД, і в який банк краще нести свої заощадження – все це у свіжому випуску подкастів на Finance.UA.

Також у свіжому випуску подкасту ви почуєте про те, чи зможуть німці відмовитися від євро і повернутися до дойчмарки, дізнаєтеся, чи стало вигідніше брати участь в іпотечній програмі “Доступне житло” після змін у ній, а також отримаєте інформацію про те, які продукти можуть подорожчати або подешевшати на початку осені.

Крім того, на початку програми Маша і новий ведучий Олександр Охріменко згадали про Олімпіаду-2012 і про те, наскільки економічно вигідно проводити такі заходи.

Хронометраж випуску:

00:20 – Про Олімпіаду-2012

5:50 – Новини

Коментарі Прем’єр-міністра Миколи Азарова, першого заступника голови комітету ВР у закордонних справах Тараса Чорновола, директора економічних програм Центру імені Разумкова Василя Юрчишина про плюси і мінуси договору про ЗВТ у СНД.

28:55 – Реклама

29:55 – Велика тема: “Депозити: Куди краще вкладати гроші, в якій валюті, на який термін”.

Коментар начальника сектора ринкових досліджень Українського кредитно-рейтингового агентства Віктора Шуліки з приводу банківських комісій за зняття депозитів.

49:50 – “Рахівничка”

]]>
Чи відмовляться німці від євро, чи отримає Україна вигоду від договору про ЗВТ, і в якій валюті краще зберігати депозитTue, 31 Jul 2012 14:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/284679/podkast-27-yak-obraty-bank-dlya-depozytuhttp://news.finance.ua/ua/news/-/284679/podkast-27-yak-obraty-bank-dlya-depozytuFinance.UA00:00
Подкаст 26: Чи потрібно українцям готуватись до кризи 2013 року?Чи варто зараз купувати золото, і в яких валютах найкраще зберігати свої заощадження

Чи справді в 2013 році буде новий виток економічної кризи, як прогнозує нобелівський лауреат Нуріель Рубіні, чи варто зараз купувати золото, і в яких валютах найкраще зберігати свої заощадження – все це у свіжому випуску подкастів на Finance.ua.

В подкастах відбулися зміни – вести програму тепер будуть постійна ведуча Маша і відомий експерт, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерт відповів на деякі питання, які стосуються світової економіки, а також дав практичні поради, як варто поводити себе звичайним українцям у нинішніх економічних умовах.

Великою темою випуску став відпочинок: куди найкраще їхати, чи справді гарячі тури дають те, що пропонують, а також наданий список країн, куди українці можуть їхати без оформлення віз.

Хронометраж випуску:

00:45 – Новини

11:05 – Велика тема: “Відпустка. Куди варто їхати, скільки коштують найпопулярніші напрямки”.

Коментар віце-президента Асоціації лідерів турбізнесу Олександра Новиковського з приводу цін на найпопулярніші літні напрямки відпочинку.

31:05 – “Рахівничка”

]]>
Чи варто зараз купувати золото, і в яких валютах найкраще зберігати свої заощадженняTue, 24 Jul 2012 14:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/284199/podkast-26-chy-potribno-ukrayintsyam-gotuvatys-do-kryzy-2013-rokuhttp://news.finance.ua/ua/news/-/284199/podkast-26-chy-potribno-ukrayintsyam-gotuvatys-do-kryzy-2013-rokuFinance.UA00:00
Подкаст 25: Скільки років потрібно відкладати, щоб купити квартиру?Чи врятують дощі новий урожай, чому основні продукти харчування після парламентських виборів подорожчають на 50%

Чи врятують дощі новий урожай, чому основні продукти харчування після парламентських виборів подорожчають на 50% – все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску до вашої уваги розповідь про ситуацію з доступним житлом для молоді, зокрема ціни на нерухомість середнього розміру у Києві, Одесі, Львові та Донецьку, а також розповідь про те, чому Віктор Янукович вважає, що досвід Грузії в проведенні реформ не підходить Україні.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема ініціативу голови Ради міністрів Криму Могильова щодо розширення повноважень Криму, згадали про наміри Податкової повернути збір з купівлі іноземної валюти в розмірі 3% та розповіли чому українців будуть штрафувати за кондиціонери.

Хронометраж випуску:

01:40 – Головні новини тижня.

13:55 – Головна тема “Житло для молоді”. Скільки років потрібно відкладати на квартиру середнього розміру, а також розрахунки державного кредитування для молоді.

Коментар керівного директора ARPA Real Estate Михайла Артюхова щодо ситуації з молодіжним житлом в Україні.

34:10 – “Рахівничка”

Коментар провідного експерта Центру Разумкова Павла Розенка щодо нового Закону “Про зайнятість населення”.

]]>
Чи врятують дощі новий урожай, чому основні продукти харчування після парламентських виборів подорожчають на 50%Tue, 17 Jul 2012 13:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/283723/podkast-25-skilky-rokiv-potribno-vidkladaty-shhob-kupyty-kvartyruhttp://news.finance.ua/ua/news/-/283723/podkast-25-skilky-rokiv-potribno-vidkladaty-shhob-kupyty-kvartyruFinance.UA00:00
Подкаст 24: Осіннє подорожчання, нові проблеми Rozetka.ua та реформа міліціїЯкий прогноз урожаю-2012, що очікує на валютний курс в Україні найближчим часом

Новий закон про ціноутворення на послуги комунальних підприємств, який викличе підвищення тарифів на послуги ЖКГ, нові авансові податки та топ-10 країн з найвищим рівнем безробіття серед молоді – все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску до вашої уваги розповідь про ситуацію з урожаєм-2012 – реальні цифри, оцінки фахівців, а також розповідь про новий скандал навколо найбільшого інтернет-магазину України – Rozetka.ua. Цікавими будуть і коментарі експертів стосовно експорту зерна, ситуації з бензином та підтримки НБУ курсу гривні.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема видозмінений закон для IT-сфери, який депутати ухвалили з поправками президента, розповіли – чому British Airways буде збирати детальне досьє на своїх пасажирів, та згадали про нову поліцейську реформу, яку пропонують ввести депутати від ПР.

Хронометраж випуску:

01:10 – Головні новини тижня.

Коментар керівника Групи радників Голови Національного банку України Валерія Литвицького щодо фінансової ситуації в Україні.

Також коментар генерального директора Українського кредитно-рейтингового агентства Станіслава Дубко щодо ініціативи влади ввести оцінювання банків.

18:50 – Головна тема “Урожай-2012”.

Коментар директора консалтингової компанії “ПроАгро” Миколи Верницького щодо того, як складеться цього року ситуація з експортом зерна.

27:55 – “Рахівничка”

Коментар експерта консалтингової компанії UPECO Олександра Сіренка з приводу заборони ввезення з 2013 року автомобілів, які не відповідають стандарту Євро-3.

]]>
Який прогноз урожаю-2012, що очікує на валютний курс в Україні найближчим часомTue, 10 Jul 2012 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/283254/podkast-24-osinnye-podorozhchannya-novi-problemy-rozetkaua-ta-reforma-militsiyihttp://news.finance.ua/ua/news/-/283254/podkast-24-osinnye-podorozhchannya-novi-problemy-rozetkaua-ta-reforma-militsiyiFinance.UA00:00
Подкаст 23: Земля по 300 дол за гектар та 20 млн росіян від АзароваПідсумки Євро-2012, звідки в Україні з’явилося 20 мільйонів росіян, та про що говорили Янукович і Медвєдєв

Підсумки Євро-2012, звідки в Україні з’явилося 20 мільйонів росіян, та про що говорили Янукович і Медвєдєв – все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску до вашої уваги розповідь про завершальні аккорди Євро-2012 та коментарі топ-політиків цього приводу, а також несподівана новина про те, що на початку введення ринку землі сільськогосподарського призначення вартість 1 гектара складе від 300 до 1000 доларів.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою вступну кампанію-2012, яка вже розпочалася – всі останні зміні, кількість бюджетних місць та дедлайни, які стосуються подачі документів. Також вони згадали про останні події навколо Сирії, яку минулого тижня офіційно визнали територією військових дій та розповіли про останній візит прем’єр-міністра Медвєдєва до президента Януковича.

Хронометраж випуску:

01:20 – Головні новини тижня. Коментар директора економічних програм Центру Разумкова Василя Юрчишина про девальвацію гривні.

16:30 – Рекламний блок.

18:30 – Головна тема “Підсумки Євро-2012”. Вітання прем’єр-міністра України Миколи Азарова волонтерам, і Президента України Віктора Януковича про закінчення Євро-2012.

30:40 – “Рахівничка”

Матеріали, згадані в подкасті

Підсумки Євро-2012: політика

]]>
Підсумки Євро-2012, звідки в Україні з’явилося 20 мільйонів росіян, та про що говорили Янукович і МедвєдєвTue, 03 Jul 2012 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/282740/podkast-23-zemlya-po-300-dol-za-gektar-ta-20-mln-rosiyan-vid-azarovahttp://news.finance.ua/ua/news/-/282740/podkast-23-zemlya-po-300-dol-za-gektar-ta-20-mln-rosiyan-vid-azarovaFinance.UA00:00
Подкаст 22: В Україні буде менше банкоматів, а відбитки пальців здаватимуть всіЧому всі українці будуть змушені здавати відбитки пальців, а також багато іншого

Чому всі українці будуть змушені здавати відбитки пальців, остані події навколо Євро-2012, економічна криза в Іспанії та громадянська війна у Сирії – все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви вже традиційно для червня почуєте все про ЄВРО-2012, розповідь про стан справ у кризовій Іспанії, та коментар експерта щодо останніх подій навколо неї. Також до вашої уваги розповідь про останні законодавчі зміни – зокрема про нові правила телекомунікаційних послуг, які насамперед стосуються мобільних операторів.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й важливі міжнародні новини – згадали про президентські вибори в США та громадянську війну в Сирії, що набирає обертів. Окрім цього вони повідомили чергові новини навколо біометричних паспортів, та розповіли про те – чому в Україні буде зменшуватися кількість банкоматів.

Хронометраж випуску:

01:35 – Головні новини тижня. Коментар фінансового експерта Бориса Кушнірука про економічну ситуацію в Іспанії.

21:00 – Рекламний блок.

22:50 – “Рахівничка”.

29:30 – Режисер Сергій Калиновський про свій кінофільм.

34:25 – Коротко про Євро-2012.

]]>
Чому всі українці будуть змушені здавати відбитки пальців, а також багато іншогоTue, 26 Jun 2012 14:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/282393/podkast-22-v-ukrayini-bude-menshe-bankomativ-a-vidbytky-paltsiv-zdavatymut-vsihttp://news.finance.ua/ua/news/-/282393/podkast-22-v-ukrayini-bude-menshe-bankomativ-a-vidbytky-paltsiv-zdavatymut-vsiFinance.UA00:00
Подкаст 21: ЄВРО-2012, остання піраміда Мавроді та новий податок на автоНова хвиля кризи, яка йде з Іспанії, найбільш популярні автомобілі серед викрадачів

Які сфери праці є найбільш привабливими для українців після закінчення вузу – для початку роботи, нова хвиля кризи, яка йде з Іспанії, найбільш популярні автомобілі серед викрадачів – все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви почуєте все про ЄВРО-2012 з економічною родзинкою – не просто результати матчів, а й розповіді про економічні проблеми країн, які грають свої матчі – цього разу Греції та Іспанії. Також до вашої уваги розповідь нові фіскальні ініціативи влади – зокрема про податок на утилізацію авто, а також про підвищення тарифів для населення на електроенергію з 1 липня.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й майбутнє відкриття в Україні офіційного онлайн-магазину App Store, за допомогою якого українські користувачі гаджетів Apple зможуть легально завантажувати додатки, та згадали про крах МММ-2011, про який на вихідних оголосив Сергій Мавроді.

Хронометраж випуску:

1:30 – Головні новини тижня. Коментар відповідальної особи з Мінрегіонбуду по програмі “Доступне житло” Олени Пишняк з приводу останніх статистичних даних.

15:15 – Рекламний блок

17:50 – Головна тема – “Євро-2012. Результати матчів, останні економічні факти про країни-учасників”. Коментарі екс-міністра економіки, президента Центру ринкових реформ Володимира Ланового, керівника ризик-менеджменту в банку з іноземним капіталом Сергія Баклаженко з приводу того, яке майбутнє Єврозони та євро після парламентських виборів у Греції.

30:00 – “Рахівничка”

]]>
Нова хвиля кризи, яка йде з Іспанії, найбільш популярні автомобілі серед викрадачівTue, 19 Jun 2012 14:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/281877/podkast-21-yevro-2012-ostannya-piramida-mavrodi-ta-novyj-podatok-na-avtohttp://news.finance.ua/ua/news/-/281877/podkast-21-yevro-2012-ostannya-piramida-mavrodi-ta-novyj-podatok-na-avtoFinance.UA00:00
Подкаст 20: Чому Донецьк – перший за комфортом ведення бізнесу?Чому іноземні авто стануть дорожчими, як Україна перемогла Швецію та багато іншого.Чому іноземні авто стануть дорожчими, як Україна перемогла Швецію, та скільки коштують овочі-фрукти сьогодні - все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете дізнатися все про ЄВРО-2012 з економічною родзинкою - не просто результати матчів, а й розповіді про економічні проблеми країн, які вже зіграли свої матчі. Також до вашої уваги розповідь про нову автомобільну ініціативу міністра Порошенко, яке призведе до значного подорожчання іноземних авто, та актуальна інформація про ціни на овочі-фрукти.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, розповіли - чому Україна опинилася у топ-5 міжнародного рейтингу країн, де можливий дефолт, згадали про ціни на їжу та напої у фан-містечку на головній вулиці нашої столиці - Хрещатику.

Хронометраж випуску:

1:15 - Головні новини тижня. Коментар президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка з приводу виходу іноземних банків з України.

16:05 - Рекламний блок

19:20 - Головна тема - "Євро-2012. Результати матчів, останні економічні факти про країни-учасників".

27:50 - "Рахівничка"

Матеріали на finance.ua, згадані в подкасті:

Який іноземний банк піде з України наступним?

Вся правда про потяги Hyundai від представників Hyundai Corporation - ексклюзив

]]>
Чому іноземні авто стануть дорожчими, як Україна перемогла Швецію та багато іншого.Tue, 12 Jun 2012 14:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/281397/podkast-20-chomu-donetsk-pershyj-za-komfortom-vedennya-biznesuhttp://news.finance.ua/ua/news/-/281397/podkast-20-chomu-donetsk-pershyj-za-komfortom-vedennya-biznesuFinance.UA00:00
Подкаст 19: Чи не стане Євро-2012 економічною могилою для України?Як і наскільки Україна готова до ЄВРО-2012, черговий скандал довкола Мавроді та МММ...Як і наскільки Україна готова до ЄВРО-2012, черговий скандал довкола Мавроді та МММ, і чому на українців очікує тільки платне супутникове телебачення - все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете дізнатися - що наша гостинна країна зможе запропонувати іноземним вболівальникам під час європейского футбольного свята. Також до вашої уваги розповідь про новий скандал навколо МММ-2011 та про те, чому українці будуть відпрацьовувати у вихідні - за дні, коли відбуватимуться матчі ЄВРО-2012.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, згадали про новий інцедент із потягом Hyundai, розповіли - чому Україна вкотре опинилася в хвості чергового міжнародного рейтингу, та пояснили - чому супутникове телебаченні в Україні стане платним.

Хронометраж випуску:

01:05 - Головні новини тижня

09:45 - Рекламний блок

11:25 - Головна тема - "Як Україна підготувалася до Євро-2012"

32:00 - "Рахівничка"

Матеріали на finance.ua, згадані в подкасті:

Наскільки Україна дійсно готова до Євро-2012?

Дні проведення матчів Євро-2012 стануть вихідними: відпрацьовувати будемо по суботах

Супутникове ТВ в Україні стане платним: кому це вигідно?

Сергій Мавроді створив нову піраміду - МММ-2012 ]]>Як і наскільки Україна готова до ЄВРО-2012, черговий скандал довкола Мавроді та МММ...Tue, 05 Jun 2012 13:30:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/280902/podkast-19-chy-ne-stane-yevro-2012-ekonomichnoyu-mogyloyu-dlya-ukrayinyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/280902/podkast-19-chy-ne-stane-yevro-2012-ekonomichnoyu-mogyloyu-dlya-ukrayinyFinance.UA00:00Подкаст 18: Чому НБУ почав масово продавати долари?Чому на Євро-2012 приїде 400 тис туристів замість 1,2 млн...Чому на Євро-2012 приїде 400 тис туристів замість 1,2 млн, який негативний сюрприз підготував для всіх учасників МММ-2011 Сергій Мавроді, та чому в Україні повернуть 75% нічних потягів - все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете дізнатися, що буде із цінами на продукти харчування, бензин і нерухомість влітку, та почути цікаві коментарі відомих експертів щодо цієї теми. Також до вашої уваги розповідь про цікаві конфузи, що трапилися під час запуску нових потягів Hyundai та Skoda.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, згадали про грандіозну бійку у Верховній Раді, розповіли - чому НБУ знову почав масово продавати доллари на міжбанку, та пояснили, які вихідні очікують на українців у червні.

Матеріали на finance.ua, використані у подкасті:

Ціни на квитки у нових поїздах Hyundai: дорожче ніж обіцяли

Чи потрібна українцям російська мова як друга державна?

Нова масова бійка у Верховній Раді (ВІДЕО)

Хронометраж випуску:

01:15 - Найголовніші новини тижня

12:00 - Рекламний блок

13:50 - Головна тема - "Цінові прогнози на літо-2012": бензин, валюта, нерухомість, продукти харчування. Цінові прогнози дають:

бензин - експерт консалтингової компанії UPECO Олександр Сиренко

валюта - керівник інформаційного центру Forex Club в Україні Микола Івченко

нерухомість - управляючий директор ARPA Real Estate Михайло Артюхов

продукти харчування - експерти Українського клубу аграрного бізнесу

35:30 - "Рахівничка"

]]>
Чому на Євро-2012 приїде 400 тис туристів замість 1,2 млн...Tue, 29 May 2012 14:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/280405/podkast-18-chomu-nbu-pochav-masovo-prodavaty-dolaryhttp://news.finance.ua/ua/news/-/280405/podkast-18-chomu-nbu-pochav-masovo-prodavaty-dolaryFinance.UA00:00
Випуск 17: Нові сюрпризи від Табачника для випускників та їх батьківЩо чекає на випускників цього року, як будуть їздити потяги цього літа...Що чекає на випускників цього року, як будуть їздити потяги цього літа, скільки українці витрачають на бензин, які посади були найбільш оплачуваними у квітні - все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете дізнатися - чому рекордно подорожчала пшениця на світових ринках, і як це позначиться на українцях, почути про те, що дефолт Греції неминучий, та чому політикам заборонили висловлюватися негативно про органи державної влади. Також до вашої уваги цікаві комментарі щодо програми дешевого іпотечного кредитування, яка стартувала минулого тижня, від учасників цієї програми.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, згадали про ситуацію з пальним в Україні, а також розповіли про вартість проїзду в нових потягах Hyundai, та пояснили - чому вони будуть їздити у незручний для більшості пасажирів час.

Хронометраж випуску:

01:10 - Найголовніші новини тижня

13:35 - Рекламний блок

16:00 - Головна тема - "Вступна кампанія-2012"

28:30 - "Рахівничка". Коментарі луцького забудовника, який бере учать у програмі "Доступне житло" і відповідальної особи від Мінрегіонбуду за програму "Доступне житло" Пишняк Олени.

]]>
Що чекає на випускників цього року, як будуть їздити потяги цього літа...Tue, 22 May 2012 13:45:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/279799/vypusk-17-novi-syurpryzy-vid-tabachnyka-dlya-vypusknykiv-ta-yih-batkivhttp://news.finance.ua/ua/news/-/279799/vypusk-17-novi-syurpryzy-vid-tabachnyka-dlya-vypusknykiv-ta-yih-batkivFinance.UA00:00
Випуск 16: Як отримати кредит на квартиру під 3% річних?Хто зможе отримати дешеву іпотеку, обіцяну Віктором Януковичем...Хто зможе отримати дешеву іпотеку, обіцяну Віктором Януковичем, наскільки стали дешевшими овочі та фрукти, як будуть ходити поїзди в Україні, починаючи з 27 травня - все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути розповідь про десять найбагатших сімей української влади, дізнатися - як розвиваються події у Греції, де до влади прийшли ліворадикали, що загрожує виходу країни з ЄС. Також до вашої уваги багато цікавих комментарів від відомих експертів, зокрема щодо нових газових ініціатив української влади.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, згадали про рекордне здешевшання овочів та фруктів в Україні, новий графік руху поїздів у звязку із Євро-2012, а також розповіли про чергові наміри влади значно підвищити тарифи на ЖКП до кінця цього року.

Хронометраж випуску:

01:10 - Найголовніші новини тижня, коментар економічного експерта Бориса Кушнірука про можливість виходу Греції з ЄС, а також газового експерта Олександра Лактіонова про пропозиції "Газпрому" українському НАК "Нафтогазу"

16:15 - Рекламний блок

18:20 - Головна тема - "Доступне житло": як отримати кредит на квартиру під 3% річних". Коментарі форумчанина Віктора Нагірного (Будівельника), голови Комітету економістів України Андрія Новака і експерта з нерухомості Віктора Нєсіна з приводу нової, іпотечної ініціативи українського уряду.

32:00 - "Рахівничка"

]]>
Хто зможе отримати дешеву іпотеку, обіцяну Віктором Януковичем...Tue, 15 May 2012 13:15:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/279204/vypusk-16-yak-otrymaty-kredyt-na-kvartyru-pid-3-richnyhhttp://news.finance.ua/ua/news/-/279204/vypusk-16-yak-otrymaty-kredyt-na-kvartyru-pid-3-richnyhFinance.UA00:00
Випуск 15: Ялтинське фіаско Януковича та чи зруйнують греки з французами Євросоюз?Чому до Януковича в Ялту не приїде більше 10 європейських президентів...Чому до Януковича в Ялту не приїде більше 10 європейських президентів, а він сам не потрапив на інавгурацію до президента Путіна, реванш “лівих” у Євросоюзі, і скільки потрібно збирати гроші на власну квартиру - все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути розповідь про те, чому Ніколя Саркозі програв президентські вибори у Франції, та як перемога лівого кандидата позначиться на майбутньому ЄС, дізнаєтеся - чи зможе грецька опозиція, яка перемогла на парламентських виборах, зруйнувати Євросоюз. Також до вашої уваги багато цікавих коментарів від відомих експертів та розповідь про те, скільки років пересічному українцю потрібно збирати гроші для того, щоб придбати квартиру.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, згадали про вибухи у Дніпропетровську, довкола яких і досі залишається безліч запитань, а також розповіли про те, як Україна потрапила до міжнародного топ-рейтингу держав, у яких працевлаштовані майже всі громадяни.

Хронометраж випуску:

01:00 - Найголовніші новини тижня, коментар директора агентства моделювання ситуацій Віталія Бали про перемогу "лівих" сил на парламентських виборах у Греції

11:20 - Рекламний блок

12:35 - Головна тема - "Як зміниться ситуація у Франції з приходом нового президента Франсуа Олланда, а також чи відрізняється Путін теперішній від Путіна, який був президентом РФ 4 роки тому?". Коментарі про "нового" Путіна Віталія Бали, а також політолога Інституту євроатлантичного співробітництва Володимира Горбача

30:30 - "Рахівничка"

P.S.

Як стало відомо вже після запису подкасту, в останній момент ялтинський саміт перенесли на невизначений термін.

]]>
Чому до Януковича в Ялту не приїде більше 10 європейських президентів...Tue, 08 May 2012 14:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/278556/vypusk-15-yaltynske-fiasko-yanukovycha-ta-chy-zrujnuyut-greky-z-frantsuzamy-yevrosoyuzhttp://news.finance.ua/ua/news/-/278556/vypusk-15-yaltynske-fiasko-yanukovycha-ta-chy-zrujnuyut-greky-z-frantsuzamy-yevrosoyuzFinance.UA00:00
Аварія на ЧАЕС: політичний PR чи національна трагедія?Сьогодні - 26 річниця аварії на Чорнобильській АЕС... Сьогодні - 26 річниця аварії на Чорнобильській АЕС. Пропонуємо вашій увазі спецвипуск подкастів FINANCE.UA, присвячений цій темі.

У ньому ви почуєте коментарі з приводу заяв Азарова і Януковича про те, що скоро почнеться реабілітація територій зони "відчуження", а також про те, як Уряд збирається покращувати радіаційну медицину і допомагати чорнобильцям.

Крім цього, до вашої уваги дві кардинально протилежні точки зору про щорічні протести чорнобильців під Кабміном. Коментують цю гостру тему Президент ВГО "Союз Чорнобиль Україна" Юрій Андрєєв та голова Всеукраїнського комітету "Наступ" Руслан Секела. ]]>Сьогодні - 26 річниця аварії на Чорнобильській АЕС...Thu, 26 Apr 2012 11:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/277390/avariya-na-chaes-politychnyj-pr-chy-natsionalna-tragediyahttp://news.finance.ua/ua/news/-/277390/avariya-na-chaes-politychnyj-pr-chy-natsionalna-tragediyaFinance.UA00:00Випуск 14: За що чорнобильців назвали безбожниками і чому німці не приїдуть на Євро-2012Скільки товарів можна ввозити безмитно з-за кордону з 1 червня, як влада готується до річниці аварії на Чорнобильській АЕС...Скільки товарів можна ввозити безмитно з-за кордону з 1 червня, як влада готується до річниці аварії на Чорнобильській АЕС, та що чекає на ринок інтернет-торгівлі в недалекому майбутньому - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути розповідь про гучний скандал довкола несподіваної перевірки Податковою найбільшого українського інтернет-магазину “Rozetka.UA”, а також багато комментарів експертів з приводу 26-ї річниці аварії на ЧАЕС, яка буде днями, а також детальний аналіз заяв і дій влади навколо цієї болючої теми.

Також ви дізнаєтеся, чому німці масово повертають придбані квитки на Євро-2012, а також почуєте про особливості нового Митного кодексу, який набуває чинності 1 червня. Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, розповіли про п'ять найбільш корупційних структур України та особливості смс-інформування Ощадбанком українців, які хочуть отримати “Вітіну” тисячу.

Хронометраж випуску:

01:00 - Найголовніші новини тижня, коментар перевізників про новий Митний кодекс

11:55 - "Наїзди Податкової" на інтернет-магазини

21:20 - Рекламний блок

15:40 - Головна тема - "Річниця аварії на ЧАЕС: чому чорнобильців назвали безбожниками", коментарі Президента ВГО "Союз Чорнобиль України" Юрія Андрєєва і голови Всеукраїнського комітету "Наступ" Руслана Секели

49:50 - "Рахівничка"

]]>
Скільки товарів можна ввозити безмитно з-за кордону з 1 червня, як влада готується до річниці аварії на Чорнобильській АЕС...Tue, 24 Apr 2012 14:50:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/277194/vypusk-14-za-shho-chornobyltsiv-nazvaly-bezbozhnykamy-i-chomu-nimtsi-ne-pryyidut-na-yevro-2012http://news.finance.ua/ua/news/-/277194/vypusk-14-za-shho-chornobyltsiv-nazvaly-bezbozhnykamy-i-chomu-nimtsi-ne-pryyidut-na-yevro-2012Finance.UA00:00
Випуск 13: Новий скандал навколо ЄВРО-2012 та чому українці в 5 разів гірші за американців?Де будуть брати 33 млрд. на нові ініціативи президента, коли українці зможуть продавати квартири без БТІ...Де будуть брати 33 млрд. на нові ініціативи президента, коли українці зможуть продавати квартири без БТІ, домашній арешт та суд присяжних за новим Кримінально-процесуальним кодексом - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути найцікавіші новини за минулий тиждень, інформацію про те, що зараз паспорти для виїзду за кордон отримують лише ті, хто робив термінове замовлення, цікаві коментарі експертів, дізнатися хто з українських багатіїв потрапив до списку найбагатших від журналу Forbes.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, розповіли про ситуацію з поверненням вкладів вкладникам Сбербанку СРСР, озвучили нову “акцизну” ініціативу депутатів від ПР - збільшити акциз на пиво у 5,6 разів, і згадали про цікаву заяву міністра Колесникова, який повідомив, що продуктивність праці в Україні дорівнює 19% від американської.

Хронометраж випуску:

01:20 - Найголовніші новини тижня, коментар Президента Центру ринкових реформ Володимира Ланового

13:50 - Рекламний блок

15:40 - Головна тема - "Новий кримінально-процесуальний кодекс", коментар голови правління Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушко

28:10 - "Рахівничка"

]]>
Де будуть брати 33 млрд. на нові ініціативи президента, коли українці зможуть продавати квартири без БТІ...Tue, 17 Apr 2012 14:10:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/276396/vypusk-13-novyj-skandal-navkolo-yevro-2012-ta-chomu-ukrayintsi-v-5-raziv-girshi-za-amerykantsivhttp://news.finance.ua/ua/news/-/276396/vypusk-13-novyj-skandal-navkolo-yevro-2012-ta-chomu-ukrayintsi-v-5-raziv-girshi-za-amerykantsivFinance.UA00:00
Випуск 12: Коли можна забрати “Вітіну тисячу”, держваучери на другу освіту і чому дорожчає бензин?Скільки потрібно заробляти українській молоді, щоб отримати доступний іпотечний кредит, державні ваучери для другої вищої освіти...Скільки потрібно заробляти українській молоді, щоб отримати доступний іпотечний кредит, державні ваучери для другої вищої освіти та навіщо уряд хоче додавати в український бензин біоетанол - все це в черговому випуску подкастів на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути найцікавіші новини за минулий тиждень, обговорення чергового значного подорожчання автомобільного палива, цікаві коментарі експертів, інформацію про новий виток “сирного” протистояння між Києвом та Москвою, який загрожує українському пиву.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, новий пакет “соціально-економічних” ініціатив від Сергія Тигіпко і Миколи Азарова, розповіли про свіжий графік виплат компенсацій за внесками в Сбербанк СРСР та озвучили чергові прогнози щодо можливих прибутків України під час проведення Євро-2012.

Хронометраж випуску:

01:00 - Найголовніші новини тижня

13:00 - Рубрика Дяді Саші - "Які загрози зараз стоять перед Газпромом"

17:00 - Головна тема - "Бензин"

30:30 - "Рахівничка"

43:20 - Рекламний блок

]]>
Скільки потрібно заробляти українській молоді, щоб отримати доступний іпотечний кредит, державні ваучери для другої вищої освіти...Tue, 10 Apr 2012 15:00:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/275723/vypusk-12-koly-mozhna-zabraty-vitinu-tysyachu-derzhvauchery-na-drugu-osvitu-i-chomu-dorozhchaye-benzynhttp://news.finance.ua/ua/news/-/275723/vypusk-12-koly-mozhna-zabraty-vitinu-tysyachu-derzhvauchery-na-drugu-osvitu-i-chomu-dorozhchaye-benzynFinance.UA00:00
Випуск 11: Що не можна купувати у інтернеті, “безналовий” сюрприз від ДАІ та “ядерний прорив” ЯнуковичаНавіщо український президент літав на 3 дні до Південної Кореї, парафування договору с ЄС чи політична профанація, найдорожче в історії ЄВРО-2012...Навіщо український президент літав на 3 дні до Південної Кореї, парафування договору с ЄС чи політична профанація, найдорожче в історії ЄВРО-2012 - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути найважливіші новини за минулий тиждень, обговорення візиту українського президента до Південної Кореї, всю правду про парафування договору між Україною та ЄС, цікаві експертні коментарі та свіжу інфомацію про статки 200-х найбагатших українців.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, чергове підвищення прожиткового мінімуму, подорожчання проїзду в купейних вагонах на 15%, та бажання ДАІ обладнати свої патрульні автомобілі платіжними терміналами - для сплати штрафу без готівки.

Хронометраж випуску:

1,12 - Найголовніші новини тижня

12,25 - Головна тема - "Парафування угоди між Україною та ЄС"

24,45 - "Рахівничка"

34,55 - Рекламний блок

]]>
Навіщо український президент літав на 3 дні до Південної Кореї, парафування договору с ЄС чи політична профанація, найдорожче в історії ЄВРО-2012...Tue, 03 Apr 2012 14:51:00 +0300http://news.finance.ua/ua/news/-/274928/vypusk-11-shho-ne-mozhna-kupuvaty-u-interneti-beznalovyj-syurpryz-vid-dai-ta-yadernyj-proryv-yanukovychahttp://news.finance.ua/ua/news/-/274928/vypusk-11-shho-ne-mozhna-kupuvaty-u-interneti-beznalovyj-syurpryz-vid-dai-ta-yadernyj-proryv-yanukovychaFinance.UA00:00
Випуск 10: Нова східна криза, "тіньові мільярди" Тигипка і чи буде податок на Skype?У скільки обійдуться нові соціальні ініціативи президента, які нові податки загрожують українцям, скільки мільярдів налічив в Ахметова Forbes - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA...У скільки обійдуться нові соціальні ініціативи президента, які нові податки загрожують українцям, скільки мільярдів налічив в Ахметова Forbes - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути найважливіші новини за минулий тиждень, обговорення можливості введення нових податків, у тому числі і податку Skype, експертні коментарі з приводу нової економічної кризи, що насувається зі Сходу, свіжу інформацію, яка стосується вакансій, які є найбільш популярними на ринку праці.

Ведучі Сергій і Маша не залишили без уваги й інші цікаві теми, зокрема, український слід в свіжому рейтингу мільярдерів від журналу Forbes, а також ЄВРО-2012, що наближається, та проблеми з його підготовкою, які виявила УЄФА.

]]>
У скільки обійдуться нові соціальні ініціативи президента, які нові податки загрожують українцям, скільки мільярдів налічив в Ахметова Forbes - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA...Tue, 13 Mar 2012 14:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/272561/vypusk-10-nova-shidna-kryza-tinovi-milyardy-tygypka-i-chy-bude-podatok-na-skypehttp://news.finance.ua/ua/news/-/272561/vypusk-10-nova-shidna-kryza-tinovi-milyardy-tygypka-i-chy-bude-podatok-na-skypeFinance.UA39:42
Випуск 09: Comeback Путіна, нечесна продуктова війна і чи можна заробити на новому МММ?Як Путін плакав, чому з України пропадуть білоруські продукти, нові штрафи за порушення ПДР і найпопулярніші автомобілі серед викрадачів...Як Путін плакав, чому з України пропадуть білоруські продукти, нові штрафи за порушення ПДР і найпопулярніші автомобілі серед викрадачів - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути найважливіші новини за минулий тиждень, розповідь про те, як набирає обертів нова фінансова піраміда Сергія Мавроді, свіжий випуск рубрики “Рахівничка” - цікаві факти про нові законопроекти і закони, які можуть відчутно вдарити по кишені кожного українця.

Ведучі Сергій і Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема, досить несподівану продуктову війну між Білорусією та Україною, а також весняне подорожчання послуг ЖКГ і підвищення цін на залізничні квитки.

]]>
Як Путін плакав, чому з України пропадуть білоруські продукти, нові штрафи за порушення ПДР і найпопулярніші автомобілі серед викрадачів...Tue, 06 Mar 2012 11:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/271848/vypusk-09-comeback-putina-nechesna-produktova-vijna-i-chy-mozhna-zarobyty-na-novomu-mmmhttp://news.finance.ua/ua/news/-/271848/vypusk-09-comeback-putina-nechesna-produktova-vijna-i-chy-mozhna-zarobyty-na-novomu-mmmFinance.UA36:29
Випуск 08: Чому в Україні буде дефолт і навіщо потрібен біометричний паспорт?Несподіване повернення Порошенка в політику, скільки коштуватиме біометричний паспорт, і коли в Україні буде дефолт - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA...Несподіване повернення Порошенка в політику, скільки коштуватиме біометричний паспорт, і коли в Україні буде дефолт - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути абсолютно нові рубрики подкаста: “Новини”, “Економіка від Дяді Саші”, “Історія успіху” - розповідь про засновника компанії Gillette Кінга Джилета, а також міні-розслідування, в якому ви почуєте цікаві факти про біометричні паспорти, які ось-ось з'являться в Україні.

Ведучі Сергій і Маша не залишили без уваги й інші цікаві теми, зокрема, продовження сирно-газової війни між Україною та Росією, і остаточний вирок у справі Юрія Луценка.

]]>
Несподіване повернення Порошенка в політику, скільки коштуватиме біометричний паспорт, і коли в Україні буде дефолт - все це в черговому випуску подкаста на FINANCE.UA...Tue, 28 Feb 2012 11:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/271003/vypusk-08-chomu-v-ukrayini-bude-defolt-i-navishho-potriben-biometrychnyj-pasporthttp://news.finance.ua/ua/news/-/271003/vypusk-08-chomu-v-ukrayini-bude-defolt-i-navishho-potriben-biometrychnyj-pasportFinance.UA32:07
Випуск 07: Як Молдова обійшла Україну, перша жінка в Кабміні Азарова та Європейський суд ЛуценкаНавіщо Янукович звільнив Клюєва, як Азаров зрадів першій "жинці" в своєму Кабміні, а також чому Молдова обійшла Україну на шляху до ЄС - все це в черговому випуску аудіоподкаста на FINANCE.UA.Навіщо Янукович звільнив Клюєва, як Азаров зрадів першій "жинці" в своєму Кабміні, а також чому Молдова обійшла Україну на шляху до ЄС - все це в черговому випуску аудіоподкаста на FINANCE.UA.

У свіжому випуску ви зможете почути обговорення чергової політичної рокіровки президента - звільнення міністра економіки Андрія Клюєва і переведення його на посаду голови РНБО, та призначення Раїси Богатирьової міністром охорони здоров'я замість Олександра Аніщенка.

Також до вашої уваги короткий аналіз можливої 10%-ї знижки для України на російський газ, новини з поля "сирної війни" між Києвом та Москвою, та можливих наслідків розгляду справи екс-міністра МВС Луценка в Європейському суді з прав людини. Ведучі Сергій та Маша не залишили поза увагою й інші цікаві теми, зокрема ймовірне подорожчання фіксованого телефонного зв'язку та квитків на залізничний проїзд вже цієї весни.

]]>
Навіщо Янукович звільнив Клюєва, як Азаров зрадів першій "жинці" в своєму Кабміні, а також чому Молдова обійшла Україну на шляху до ЄС - все це в черговому випуску аудіоподкаста на FINANCE.UA.Tue, 21 Feb 2012 11:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/270191/vypusk-07-yak-moldova-obijshla-ukrayinu-persha-zhinka-v-kabmini-azarova-ta-yevropejskyj-sud-lutsenkahttp://news.finance.ua/ua/news/-/270191/vypusk-07-yak-moldova-obijshla-ukrayinu-persha-zhinka-v-kabmini-azarova-ta-yevropejskyj-sud-lutsenkaFinance.UA25:05
Випуск 06: Новий кодекс Януковича, маски-шоу, "тушки" по 500 тис.У цьому випуску основні теми - ухвалення в першому читанні нового КПК, зміна тарифів на послуги ЖКГ, продажі обленерго і продажність українських депутатів від Романа Забзалюка... У цьому випуску основні теми - ухвалення в першому читанні нового КПК, зміна тарифів на послуги ЖКГ, продажі обленерго і продажність українських депутатів від Романа Забзалюка.

Коментарі в цьому випуску від екс-міністра ЖКГ Олексія Кучеренка, політолога Віктора Чумака, і нардепа Павла Жебрівського.

]]>
У цьому випуску основні теми - ухвалення в першому читанні нового КПК, зміна тарифів на послуги ЖКГ, продажі обленерго і продажність українських депутатів від Романа Забзалюка...Tue, 14 Feb 2012 11:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/269437/vypusk-06-novyj-kodeks-yanukovycha-masky-shou-tushky-po-500-tyshttp://news.finance.ua/ua/news/-/269437/vypusk-06-novyj-kodeks-yanukovycha-masky-shou-tushky-po-500-tysFinance.UA25:13
Випуск 05: EX.UA, українські хакери і новий час від БалогиУ цьому випуску ми говоримо про закриття найбільшого файлообмінника в Україні EX.UA... У цьому випуску ми говоримо про закриття найбільшого файлообмінника в Україні EX.UA (хоч він і працює знову) і про те, які може мати наслідки для пересічних українців закриття "крамнички" з безкоштовним софтом і кіно. Крім того, розповімо, про що говорив Азаров з айтішниками, про нове призначення в СБУ і про те, що об'єднає Донецьк і Ужгород вже цієї осені.

]]>
У цьому випуску ми говоримо про закриття найбільшого файлообмінника в Україні EX.UA...Tue, 07 Feb 2012 11:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/269436/vypusk-05-exua-ukrayinski-hakery-i-novyj-chas-vid-balogyhttp://news.finance.ua/ua/news/-/269436/vypusk-05-exua-ukrayinski-hakery-i-novyj-chas-vid-balogyFinance.UA27:10
Випуск 04: Давос, санкції ПАРЄ, овочі і морозПро поїздку Президента Януковича в Давос, санкції ПАРЄ відносно України... У цьому, четвертому, випуску нашого проекту ми говоримо про поїздку Президента Януковича в Давос, санкції ПАРЄ відносно України. Ще ми не могли не розповісти про наслідки морозів в країні, і згадали про відставку Ярошенка і призначення Хорошковського.

]]>
Про поїздку Президента Януковича в Давос, санкції ПАРЄ відносно України...Tue, 31 Jan 2012 11:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/269434/vypusk-04-davos-sanktsiyi-parye-ovochi-i-morozhttp://news.finance.ua/ua/news/-/269434/vypusk-04-davos-sanktsiyi-parye-ovochi-i-morozFinance.UA26:09
Випуск 03: Сир, газ, Хорошковський і трохи гуморуТретій випуск нашого проекту присвячений аналізу головних новин минулого тижня... Третій випуск нашого проекту присвячений аналізу головних новин минулого тижня: відставці міністра фінансів Ярошенка та призначенню на цю посаду Валерія Хорошковського, прогнозам відносно курсу гривні, а також "сирному" конфлікту, який виник на ґрунті газових непорозумінь Росії та України.

]]>
Третій випуск нашого проекту присвячений аналізу головних новин минулого тижня...Tue, 24 Jan 2012 11:00:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/269432/vypusk-03-syr-gaz-horoshkovskyj-i-trohy-gumoruhttp://news.finance.ua/ua/news/-/269432/vypusk-03-syr-gaz-horoshkovskyj-i-trohy-gumoruFinance.UA37:06
Випуск 02: Про газопровід "Південний потік"Другий випуск нашого пілотного проекту присвячений аналізу головних новин тижня: ціна на російський газ для України... Другий випуск нашого пілотного проекту присвячений аналізу головних новин тижня: ціна на російський газ для України, договір про ЗВТ з СНД як можливість отримувати газ з Туркменістану, продаж облгазів та його наслідки.

Головна тема випуску - газопровід "Південний потік". Чим є насправді нова грандіозна задумка "Газпрому" і як це може відбитися на Україні - про це ви дізнаєтеся з другого випуску нашої програми.

]]>
Другий випуск нашого пілотного проекту присвячений аналізу головних новин тижня: ціна на російський газ для України...Sun, 20 Nov 2011 14:20:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/269428/vypusk-02-pro-gazoprovid-pivdennyj-potikhttp://news.finance.ua/ua/news/-/269428/vypusk-02-pro-gazoprovid-pivdennyj-potikFinance.UA15:33
Випуск 01: Введення газопроводу "Північний потік"У цьому випуску ми розповімо про новий масштабний російський проект - газопровід "Північний Потік"... У цьому випуску ми розповімо про новий масштабний російський проект - газопровід "Північний Потік". Чим він загрожує Україні, які плюси отримає Європа, навіщо це потрібно Росії.

]]>
У цьому випуску ми розповімо про новий масштабний російський проект - газопровід "Північний Потік"...Tue, 08 Nov 2011 14:40:00 +0200http://news.finance.ua/ua/news/-/269425/vypusk-01-vvedennya-gazoprovodu-pivnichnyj-potikhttp://news.finance.ua/ua/news/-/269425/vypusk-01-vvedennya-gazoprovodu-pivnichnyj-potikFinance.UA16:19