This version of the page http://uamedia.visti.net/golos_ukrainy (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-08-06. The original page over time could change.
Газета „Голос України”

Газета „Голос України”


Неподалік Капітолію з'явився пам'ятник жертвам Голодомору

У центрі Вашингтона встановлено пам'ятник жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні. На події були присутні посол України в США Валерій Чалий (на знімку в центрі), автор проекту "Поле пшениці"Лариса Курилас (третя ліворуч), голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків (третій праворуч), а також представники архітекторської і будівельної компаній Hartman-Cox та Forrester і ливарні - Laran Bronze.

2006 року Конгрес США дозволив збудувати такий пам'ятник на федеральній землі округу Колумбія. Відтоді тривала робота над реалізацією проекту. Урочисте відкриття монумента плановано провести 7 листопада цього року.

До речі, напередодні посол України в США Валерій Чалий вручив вірчі грамоти президентові США Бараку Обамі. В ході офіційної церемонії дипломат подякував за всебічну підтримку України та побажав американському народові миру і процвітання. У свою чергу американський президент запевнив, що Сполучені Штати залишаються відданими підтримці українського народу.

(За інформацією посольства України в США).

Фото Посольства України в США.

Голос України


Малозабезпечені зможуть грітися індивідуально

Василь НЕЇЖМАК.

Депутати Хорольської міськради на Полтавщині вирішили допомогти малозабезпеченим землякам у переведенні їхнього житла на індивідуальне опалення.

Зокрема, для придбання та встановлення відповідного обладнання шістнадцятьом громадянам із міського бюджету виділять від 5 до 9 тисяч гривень. При Хорольській міськраді два місяці тому створили робочу групу, яка вивчає реальні потреби малозабезпечених земляків і визначає обсяги необхідної для кожного з них матеріальної допомоги.

Полтавська область.

Голос України


Садочкам - нове освітлення

Христина ГОРОБЕЦЬ.

Комунальники Львова відремонтують освітлення на території 27 дитячих садочків. Про це повідомив директор ЛКП "Львівсвітло"Олександр Лазуткін. За словами чиновника, на реконструкцію освітлення шкіл та дошкільних навчальних закладів у міському бюджеті передбачено понад 2 мільйони гривень. Пріоритетними є 42 об'єкти, серед яких, зокрема, 27 садочків, Будинок дитячої та юнацької творчості та будинок дитини.

Загалом у бюджеті Львова на реконструкцію вуличного освітлення цьогоріч передбачено 2,7 мільйона гривень.

Львів.

Голос України