This version of the page http://www.goldpages.info/page/sanatorii-shayan.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-07-31. The original page over time could change.
Санаторій «Шаян» | Ділове Закарпаття - Світ Золотих Сторінок
 

  • Створення нового користувача
  • Запит нового паролю

Зараз на сайті 0 користувачів та 1 гість.


Large Visitor Globe

САНАТОРІЙ «ШАЯН»

САНАТОРІЙ «ШАЯН»
Якби довелося описати 
санаторій “ШАЯН” одним словосполученням, 
то найвдалішим було б це – «ЗДОРОВИЙ ВІДПОЧИНОК»!

   Далеко не завжди люди, які приїжджають у якийсь заклад аби підлікуватися, можуть збадьоритися ще й душею. У «Шаяні» все прекрасно поєднується. Ті, хто побував тут хоча б один раз – неодмінно повертаються у мальовничу місцину на лівобережжі річки Тиса, щоб біля підніжжя гори Великий Шаян поринути у світ цілющої, життєдайної сили природи. Саме завдяки цьому санаторій «Шаян» залишається однією із найвідоміших здравниць України і закордоння. 

Європейським обличчям цей заклад завдячує ініціативному керівникові, головному лікареві санаторію «Шаян» Маді Юрію Івановичу.  Із 2003 року пан Юрій пов’язав свою долю із санаторієм. Маючи за плечима 28-річний стаж роботи і дві вищі освіти (медичну та економічну) Юрій Іванович зумів розробити вдалу стратегію розвитку санаторію, вдихнути у нього бажання розвиватися відповідно до вимог часу. Для пана Юрія пацієнти санаторію завжди були і залишаються на першому місці. Заради комфорту гостей, у «Шаяні» провели цілий ряд комплексних заходів, які створюють у санаторії неповторну атмосферу здорового відпочинку. Юрій Іванович зумів значно оновити фонд медичного обладнання. За останні три роки його закупили стільки, як за 15 років до того. Це допомогло розширити і спектр медичних послуг. 
Саме тому санаторій «Шаян» приємно дивує кожного разу своїх постійних гостей, а незабутня атмосфера цього закладу вабить людей з різних міст світу у цей мальовничий куточок Закарпаття.
 ​

   Історія каже, що цілющі джерела Марамороша були відомі з давніх часів. Точно відомо, що у 1818 році на базі вуглекислих гідро-карбонатних залізистих мінеральних вод була заснована одна з найстаріших і найвідоміших купалень Марамороської жупи – „Замкова Купіль”. Згодом тут спорудили будинок відпочинку, а в 1957 році – сам санаторій. 
   Сьогодні у санаторій Шаян приїздять оздоровлюватися ті, хто мають захворювання органів травлення. Головну роль тут грає вуглекисла холодна маломінералізована кремиста гідрокарбонатно – натрієва мінеральна вода „Шаянська”. За загальним вмістом гідрокарбонатів вона наближається до мінеральних вод „Боржомі” , „Єсентуки” та „Віші – Селестон” (Франція), однак належить до Диліжанського типу через наявність у її складі метакремнівної кислоти.
   Щодо лікувально-оздоровчих послуг, то у санаторії «Шаян» вміло підберуть саме ті, які підійдуть конкретній людині. ​
   Бальнотерапія. Питний прийом природної мінеральної води (за спеціальними методиками). Загальні природні вуглекислі мінеральні ванни. Водолікування (гідротерапія). Підводний струминний масаж, висхідний та циркулярний душ. Промивання та порожнинні процедури, промивання кишівника. Теплолікування. Озокеритотерапія. Електролікування. Світлолікування. Всі види електрофізіотерапевтичних впливів, в тому числі гальванотерапія, іонофорез, діадинамічні точки, електролікування хвилями в короткому та ультракороткому діапазоні, селективна імпульсивна електоротерапія, інтерференція, магнітотерапія. Ультразвукове лікування. Лікувальна фізкультура. Механотерапія. Масаж. Лікувальна гімнастика, лікувальний масаж, мануальна терапія. Релаксаційні процедури. Інгаляції, гідромасаж ясен, вагінальні зрошення, фізіотерапія, аеротерапія. Кожен із цих напрямків ведуть справжні професіонали, то ж і процес лікування проходить так, що пацієнт встигає порелаксувати.
   Перебування у санаторії «Шаян» супроводжується максимальним комфортом для кожного гостя. Харчування у закладі чотириразове із урахуванням певних дієтичних вимог для окремих відвідувачів. До послуг відпочивальників комфортабельні номери, плавальні басейни із вільним доступом для відвідувачів, тренажерний зал, спортивний майданчик під відкритим небом, а якщо у «Шаян» завітають маленькі гості, то вони себе найкомфортніше почуватимуть на дитячому майданчику або ж в ігровій кімнаті. Для тих, хто не мислить свого відпочинку без спілкування з природою на території санаторію «Шаян» є штучне озеро, де можна покататися на човнах та водяних велосипедах або ж просто позасмагати на пляжі. У парку біля санаторію можна влаштовувати піші прогулянки у будь-який час доби. Захочете розширити горизонти – санаторій пропонує безоплатні автобусні екскурсії по Закарпаттю (1 на заїзд), та безоплатні пішохідні екскурсії по території курорту та околицях 2 рази на тиждень.
   Надумаєте і ви сюди завітати? Проблем із добиранням не буде. „Санаторій „Шаян” розташований на відстані 14 км від залізничної станції м. Хуст, 90 км – від м. Мукачево. Автобусне й автомобільне сполучення – від автоснанцій м. Хуст, Мукачево та Ужгород.
   У санаторії «Шаян» у будь-який час доби, за будь-якої погоди вас чекає якісний, здоровий відпочинок!​

ДП "Санаторій Шаян" ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів 
профспілок України "Укрпрофоздоровниця"
Хустський р-н, с. Шаян, (03142) 5 9232, 5 9241, 5 9230
e-mail: sanatoriyShayan_@mail.ru

 

Останні перегляди:

  • ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР З НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
  • ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОДА
  • Берегівський район
  • RIVOLI, КАФЕ
  • ВЛАСНИЙ ДІМ, ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ІНВЕСТУВАННЯ
  • ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛІКАРСЬКО-ФІЗКУЛЬТУРНИЙ ДИСПАНСЕР
  • Каталог підприємств Закарпаття
  • БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ, МАГАЗИН-СКЛАД
  • ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОДА
  • ЗАТИШОК, РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС