This version of the page http://www.uapp.org/legal_news.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-05-16. The original page over time could change.
Новини / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Новини

Ми відстежуємо  прийняття нового законодавства з моменту його розробки аби Ви могли вчасно помічати та прогнозувати зміни законодавчого середовища. 

Підпишіться на юридичну розсилку УАВПП та отримуйте електронною поштою оперативну інформацію про останні зміни в чинному законодавстві стосовно ринку друкованих та Інтернет ЗМІ та аналітику  з актуальних питань в сфері медіа-права і законодавства. Щоб підписатись  - надішліть листа з Вашими контактними даними на нашу адресу - lawyer@uapp.org

  • 30 квітня 201522 травня у м. Хмельницькому обговорять перспективи висвітлення діяльності місцевих органів влади після роздержавлення друкованих ЗМІ

    Українська Асоціація Видавців (УАВПП) при підтримці Українського медійного проекту (У-Медіа) та спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства», 22 травня проведе наступну зустріч редакторів комунальної та приватної преси. В ході дискусії УАВПП збере та узагальнить побажання місцевих ЗМІ, аби підвищити ефективність роздержавлення газет.


    Докладнiше
  • 24 квітня 201515 травня у Дніпропетровську обговорять перспективи висвітлення діяльності місцевих органів влади після роздержавлення друкованих ЗМІ

    Українська Асоціація Видавців (УАВПП) при підтримці Українського медійного проекту (У-Медіа) та спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства», 15 травня проведе наступну зустріч редакторів комунальної та приватної преси. В ході дискусії УАВПП збере та узагальнить побажання місцевих ЗМІ, аби підвищити ефективність роздержавлення газет.


    Докладнiше
  • 20 квітня 2015Комітет свободи слова та інформаційної політики вважає неприйнятним вилучення статті про рекламу ліків з профільного Закону

    У відповідь на звернення УАВПП щодо неприпустимості втручання у регулювання реклами лікарських засобів, перший заступник Комітету п. О. Червакова повідомляє, що комітет в цілому підтримує пропозиції УАВПП та вважає, що перенесення статті про рекламу лікарських засобів із закону про рекламу в закон про ліки є неприйнятним.


    Докладнiше
  • 17 квітня 2015Редактори Чернігівської області зацікавлені реформуватися негайно

    Більшість редакторів комунальних ЗМІ Чернігова та області прагнуть якомога скорішого проведення роздержавлення преси. «Ми готові реформуватися просто зараз», - кажуть вони. – «От якби хтось допоміг прийняттю закону, який заборонить облрадам входити до складу засновників ЗМІ…»


    Докладнiше
  • 6 березня 2015УАВПП збере та узагальнить побажання місцевих ЗМІ, щоб підвищити ефективність роздержавлення газет

    УАВПП при підтримці Українського медійного проекту (У-Медіа) розпочинає серію обговорень найважливіших аспектів майбутнього роздержавлення місцевих комунальних видань. Мета – відкритий обмін думками та застереженнями, узагальнення та врахування побажань та рекомендацій діючих керівників ЗМІ під час проведення майбутнього роздержавлення.


    Докладнiше
  • 26 лютого 2015Керівництво WAN-IFRA висловило здивованість та засудило наміри ввести заборону реклами безрецептурних ліків в Україні

    Генеральний Секретар Всесвітньої Асоціації Видавців Газет та Новин (WAN-IFRA) Ларрі Кілман звернувся до Президента України, керівників Парламенту та Уряду України з листом (додається) щодо запланованої у Коаліційній угоді заборони реклами лікарських засобів.


    Докладнiше
  • 30 січня 2015Міжнародна Федерація Періодичної Преси (FIPP) підтримує право українських ЗМІ рекламувати безрецептурні ліки.

    Керівництво Міжнародної Федерації Періодичної Преси звернулося до Президента, керівників Уряду і Парламенту з листом щодо запланованої у Коаліційній угоді заборони рекламувати лікарські засоби (додається). З точки зору стандартів Європейського Союзу заборона реклами фармацевтичних виробів є зайвою.


    Докладнiше
  • 29 грудня 2014Юристи ІРРП презентують новий шаблон скарги щодо порушення права на доступ до публічної інформації.

    До уваги журналістів!

    Звертаємо увагу журналістів, що у законодавстві України відбулися зміни, згідно з якими скарги (заяви) на відмову у наданні інформації  з вимогою притягнення  до адміністративної відповідальності подаються не до прокуратурури, як це було раніше, а до офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 
     


    Докладнiше
  • 23 грудня 2014Что готовит новый год для медийщиков?

    Говорят, что 2014 год был легким годом, по сравнению с 2015. Так ли это будет у медийщиков далее в статье.


    Докладнiше
  • 23 грудня 2014Налоговые подарки для издательств

    Любую смену власти всегда сопровождают изменения фискальной политики. Не стала исключением и нынешняя ситуация. Пусть до полномасштабной налоговой реформы ещё далеко, но уже сейчас намечены некоторые шаги по созданию налоговых преференций для издательского бизнеса. На рассмотрение парламента уже находятся несколько законопроектов на эту тему.

    Докладнiше
  • 30 жовтня 2014УАВПП просить СБУ повідомити причини слідства щодо газети «Вести».

    УАВПП занепокоєна повідомленнями про необґрунтовані утиски свободи слова в Україні. У зв’язку із заявами ТОВ «Мультимедіа інвест груп» (газета «Вести») щодо вилучення техніки, проведення обшуків, відкриття карних справ, асоціація звернулася до керівника СБУ Валентина Наливайченка з пропозицією повідомити причини проведення слідства щодо газети «Вести».


    Докладнiше
  • 24 жовтня 2015Право на відповідь суб’єктів виборчого процесу у друкованому ЗМІ підчас виборів.

    Поряд з відповідальністю за порушення виборчого законодавства, значний ризик для ЗМІ складає можливість вимоги опублікувати відповідь передбачена п.13 ст. 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України».


    Докладнiше