This version of the page http://www.ua-energy.org/post/51594 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-04-26. The original page over time could change.
Семінар "Енергетичні кооперативи: можливості для українських громад" | Ukrаїнська Energетика

Анонси

Семінар "Енергетичні кооперативи: можливості для українських громад"

2015-04-17

Коментарів: 0
  • Друк

З 17 по 19 квітня у Львові відбудеться семінар "Енергетичні кооперативи: можливості для українських громад".

 

Організатори: Greencubator у співпраці з Представництвом фонду Конрада Аденауера у Україні.

 

Як свідчить європейський досвід, енергетичні кооперативи приносять із собою цілий ряд переваг для місцевих громад. Це і використання місцевої сировини і збільшення розподіленості виробництва та споживання енергії, великі можливості для використання відновлюваних джерел енергії, розвиток місцевого підприємництва.

 

Україні ще далеко до Німеччини, Австрії чи Данії, з їх багатьма тисячами енергетичних кооперативів. Проте, дорога в тисячу миль починається із першого кроку. Саме тому команда Greencubator'а з допомогою партнерів вирішила допомогти зробити цей перший крок. Тим, хто готовий його зробити - активістам, підприємцям, фермерам, лідерам громад/спільнот та іншим можливим учасникам енергетичних кооперативів. Саме для полегшення цих перших кроків ми і робимо цей семінар.

 

Ми навмисне сконцентрувались на практичних аспектах створення енергетичних кооперативів. В програмі учасники, звісно, побачать приклади існуючих європейських кооперативів та почують про іноземний та український досвід. Проте більшу частину 3-денного семінару буде присвячено роботі в групах, котрі рахуватимуть бізнес-плани роботи українських енергетичних кооперативів. За допомоги фасилітаторів та тренерів вони створять практичні і застосовні розрахунки та пояснення стосовно роботи енергетичних кооперативів, котрими потім поділяться із усіма бажаючими.

 

Ключові пункти програми:

 

- Знайомство із європейським досвідом створення енергетичних кооперативів

 

- Обговорення можливостей для створення енергетичних кооперативів в Україні

 

- Вивчення юридичних та організаційних аспектів функціонування кооперативів в Україні

 

- Розрахунок та написання бізнес-планів для різних енергетичних кооперативів

 

Організаційні деталі:

 

- До участі запрошуються зацікавлені представники місцевих громад — активісти, представники органів місцевого самоврядування, лідери самоорганізованих груп

 

- Відібраним учасникам відшкодовується вартість проїзду та забезпечується проживання і харчування

 

- Форма попередньої реєстрації на семінар: http://goo.gl/IVDOpW

 

- Попередня реєстрація не є остаточною - відбувається відбір учасників для семінару. Дочекайтесь, будь-ласка, підтвердження перед тим як брати квитки до Львова.


Tweet

Коментарі

blog comments powered by Disqus

Новини

24.04.2015

Найєм опублікував прізвища з плану ДТЕК "Фортеця"
Волинець каже, що на гірників напав "Правий сектор"
"Луцьктеплу" погрожують з понеділка відключити газ за борги
В село Троїцьке на Луганщині подали електрику
Віце-прем'єр РФ їде до Китаю говорити про атомну енергетику
Суд вдруге арештував майно і рахунки "Нафтогазвидобування"
"Енергоатом" підписав контракт з французькою Areva на постачання збагаченого урану

¬ всі новини

Публікації

  • Тижневий аналітичний звіт: 13 - 19 квітня 2015 року

    У цьому випуску: - Чи обговорюють західні партнери нові санкції проти Росії; - Як Росія бореться з Енергетичним Союзом та що роблять для диверсифікації поставок в ЄС; - Чому перенесли тристоронню "газову" зустріч; - Скільки коштує Україні імпортований газ; - Що пропонують західні експерти для допомоги Україні в подоланні енергетичних викликів; - Хто зможе отримати субсидії; - Коли і як планує Україна розпочати підготовку до опалювального сезону; - Що відбувається в стосунках одіозних бізнес-структур в енергетиці; - Чи планує Міненрговугілля надалі імпортувати електроенергію з Росії; - Чи повернуться ціни на нафту до колишніх високих показників; - Чи відмовляться від використання атомної енергетики країни Азії.

¬ всі публікації