This version of the page http://gazeta.dt.ua/archives/897 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-04-20. The original page over time could change.
Архів номерів - gazeta.dt.ua
Читати @zn_ua

Архів номерів

Зміст «Дзеркало тижня. Україна» №4116 листопада — 23 ноября 2012

Влада

Внутрішня політика

Україна — ненадійний партнер Єгипет, який є найбільшим світовим імпортером пшениці, викреслить Україну зі списку постачальників зерна на наступний рік. Так відзвітували… Політичні партії, котрі брали участь у парламентських виборах, витратили на виборчу кампанію у багатомандатному окрузі понад 600 млн. грн. Юлія Мостова Безкрилі птахи Тимошенко де-факто перестала бути лідером Об`єднаної опозиції, а Яценюк ним за фактом так і не став. Інна Ведернікова Як украсти перемогу Коли Центрвиборчком уже підбив і оголосив підсумки парламентських виборів, можна з упевненістю назвати прийоми, з допомогою яких генеральний штаб влади намагався змінити хід кампанії. Євген Шибалов «Титанік» іде на таран Що є такого, щоб зупинити падіння популярності, мобілізувати електорат і змусити громадян знову згуртуватися навколо царя-батечка та його вірних бояр? Юрій Сколотяний Податкова декларація про наміри Чи спроможна Українська держава цивілізовано «зазирнути в кишені» своїх громадян? Валентина Самар Зачистка «Магарача» За весь час її існування колекцію «Магарача» піднімали з історичного підвалу тільки один раз — коли в роки Другої світової теплоходом перевозили на Кавказ. Від кого й чого рятуємо тепер? Світлана Орел 99-й ледве не став 100-м Єдина команда пройшла легко і просто. Але тільки в чотирьох округах. У 99-му переміг Табалов, випередивши свого суперника на два з половиною відсотки. Данило Курдельчук Cui prodest? Чи можливий консенсус громадян і влади?

Міжнародна політика

Олег Шамшур Обама-2 та Україна: очікування і реалії Україні, в наступний період можна очікувати посилення уваги США до проблем демократії та прав людини у нашій державі. А. Умланд, І. Солоненко, План «Б» для Брюсселя Україна — ЄС після виборів Виктор МАЙКО Китай: страна, консолидировавшаяся ради общей цели Новое качество отношений с Китаем дает Украине возможность приобщиться к политико-экономической жизни всего Азиатского региона.

Право

Гроші

Макрорівень

Василь Пасочник Кіпрська конвенція: піар чи прорив? Складність/легкість ратифікації угоди в парламенті стане певним індикатором того, наскільки великою є піар-складова в договорі і яку реальну користь він може принести державі. Якщо принесе. Сергій Кораблін Лібералізація Криза показала, що непродуктивним може бути не тільки відплив, а й приплив капіталу. Навіть якщо він представлений довгостроковими кредитами і прямими іноземними інвестиціями Володимир Дубровський Політекономія Майдану Масовий протест 2004 року був першою в Україні успішною спробою змусити державу виконати волю громадян. Але для того, щоб приручити дикого скакуна, мало один раз скочити йому на спину та змусити його підкоритися.

Фінанси

Томаш ПРУЗА Фінансовий омбудсмен підвищує довіру та рівень участі... Фінансовий омбудсмен уже працює по всьому світу в понад сорока розвинених країнах і країнах, що розвиваються.

Промисловість

Енергоринок

Ольга Дергачова Реформування ринку електроенергії в Україні: вскочити... Готується атракціон з блискавичного прийняття законопроекту «Про засади функціонування ринку електричної енергії України». У разі реалізації запропонованої моделі ринку електроенергії держкомпанія НАЕК «Енергоатом» не виживе. Сергій Куюн Час надій На початку листопада в Києві пройшла IV міжнародна конференція Petroleum Ukraine 2012 — центральне місце зустрічі учасників ринку нафтопродуктів. Атмосфера діалогу була тривожною. Віктор Конев «Коли стане холодно, піду жити в міськраду» Надворі листопад, але в 500 квартирах Овруча холодно — тепло з котельні в них не надійде ніколи. Влада цього райцентру вирішила відмовитися від витратного центрального опалення на користь індивідуального.

Бізнес

Сергій Бочкарьов Податкова справедливість, яку все одно розкрадуть Вітчизняні податкові ставки слід порівнювати не із загальносвітовими тенденціями та навколишніми країнами, а з рівнем державних зобов’язань і послуг, якими можна скористатися у відповідь на свої податки. Василь Худицький Потрібні гроші — реформуйте єдиний соціальний внесок Ті, хто досі виплачував у конвертах так звану «чорну» заробітну плату, отримає можливість платити її цілком легально.

Конфлікт інтересів

Володимир РУБЛЬОВ Хто заплатить за чисте повітря Маріуполя? Екологи закликали до радикальних заходів, аж до закриття містоутворюючих меткомбінатів «Азовсталь» і ММК ім. Ілліча. Проте повна зупинка заводів — не вихід із ситуації.

Людина

Здоров’я

Лідія Суржик Між двома світами Чи може вважатися цивілізованим суспільство, яке прирікає невиліковно хворих на страждання та болісну смерть? Ольга Скрипник Шукаю сімейного лікаря. Cito! Ситуація змушує серйозно замислитися про те, кого вибрати собі як сімейного лікаря. А яким він узагалі має бути в наш час?

Культура

Антон Філатов «Київ», Лондон, Хічкок В одинадцяти містах України відбудеться фестиваль «Нове британське кіно». В його рамках буде показано сім повнометражних фільмів, а також добірку короткометражок «Британія. Коротко». Олег Вергеліс Посол Франції Ален Ремі: «Шедеври Пінзеля для мене... В Парижі буде презентовано 27 творів скульптора, над відновленням яких працювало близько тридцяти вітчизняних художників-реставраторів. Катерина Константинова Конкурс Лисенка: спроба четверта Порівняно з попереднім конкурсом, збільшилася кількість конкурсантів і зросло співвідношення іноземних учасників. Наприклад, у номінації «Скрипка» — 60% конкурсантів із різних країн. Олег Вергеліс Режисер Євген Каменькович: «Безболісно знищити репертуарний... Тепер не повинно бути репертуарної гри «на пониження». А мають бути спектаклі різні, зокрема й складні.

Соціум

Дмитро Дроздовський «Стежина» Малишка. Перший концерт французькою Переклади віршів Малишка, які підготував Дмитро Чистяк, справді легко співати французькою, в чому можна було переконатися на презентаціях цієї книжки в Парижі 10 — 14 жовтня. Алла Котляр Перезавантаження: за межами грошових вимірів Час відійти від ВВП як єдиного вимірника людського прогресу. Тамара МАРЦЕНЮК Меланн Вервір: «Я вважаю, що Україна заслуговує кращого!» Про проблеми, з якими зіштовхуються жінки у світі та в Україні, зокрема у сфері доступу до політики, а також про можливості змінити ситуацію, про жінок-лідерок світового рівня — Юлію Тимошенко та Хіларі Клінтон. Світлана Сененко Вчимося? Наука нам у поміч Техніки успішного навчання відрізняються від традиційних підходів до організації навчання тим, що є науково обґрунтованими та перевіреними експериментально. Тетяна Бутусова Лялька для мами Ляльки тепер — не просто предмет інтер’єру чи рідкісне хобі, а справжній модний тренд. Алевтина Шевченко Психокульти — полювання на душі й гроші Розгойдування емоцій (різкий перехід від негативних до позитивних), витончені маніпуляції, цілковита підміна понять споріднює ці тренінги з методами вербування членів тоталітарних сект. Максим Климентьєв Київ, Київ... Замість рухатися попереду всієї країни, Київ на довгі роки закляк на місці, через що Україна перетворилася на вершника без голови, шлях якого визначає наявність трави під копитами коня, а не висока мета його початкової подорожі. Олекса Підлуцький Про сільський менталітет, нашого Джеймса Бонда та багатоликого... Влада на чолі із президентом Віктором Януковичем зазнала нищівної поразки. Поразки передовсім психологічної.