This version of the page http://www.artpole.org/archive/2014/2014_khmeleva.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-04-08. The original page over time could change.
ArtPole
отримувати новини АртПоля

 

14-15 ГРУДНЯ

ХМЕЛЕВА PROJECT — ДАХАБРАХА & PORT MONE

Київ, Kонсерваторія

 

Після тривалої перерви ДахаБраха і тріо Port Mone знову зустрінуться в Києві, щоб зіграти «Хмелеву Project». Ця програма, що є водночас витончено-структурованою і емоційно-чуттєвою, неодмінно збирала найбільші концертні майданчики України, які все одно не вмістили всіх охочих. Цього разу крім вже відомих композицій музиканти представлять кілька цілком нових — спеціально заради них вони зустрічаються тут на декілька днів раніше.

 

Нагадаємо історію створення проекту: в селі Хмелева, на барвистих схилах Дністровського каньйону були створені перші композиції «Хмелева Project». Музиканти закрились від зовнішнього світу, щоб відкритися один одному і зазирнути вглиб себе. Довгі репетиції в оточенні білих заквітчаних дерев, пагорбів червоної глини і неспокійних весняних пташок перетворилися з експерименту на окрему главу новітньої музичної історії. Музика ця якнайкраще асоціюється з ідеєю спільного творчого експерименту, що пропонує АртПоле, ініціатор «Хмелева Project». «Справжня мистецька подія на стику музичних ідей, філософських думок і емоцій», «дивовижної краси спільна програма» — такі відгуки на проект.

 

 

Щодо учасників проекту, то ДахаБраха, яка на сьогодні є найвідомішим в світі українським гуртом, представлення не потребує. Експериментуючи з фольклором, ДахаБраха додала до народної музики ритми індустріального світу, створивши свій яскравий і неповторний образ. Port Mone, в свою чергу, за допомогою трьох інструментів подають у новій стилістичній формі квінтесенцію сучасної музичної культури — на перетині класики, нойзу, експериментальної музики і фолку. Останні приїзди тріо до України часто пов’язані з різноманітними творчими колабораціями — тут вони відомі, зокрема, по кіноперформансу «Хліб» і медіа-виставі «Розділові» за участю Сергія Жадана.

 

 

  •  
  •  
  • КРИМ УКРАЇНА
  •  
  • ДОНБАС: ЦЕ ВСЕ ПРО ЛЮБОВ
  •  
  •