This version of the page http://chv.tv/taksi-na-dubrovku.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-28. The original page over time could change.
«Таксі на Дубровку»

«Таксі на Дубровку»

01 лютого 2015

"Якщо ви спізнилися на зустріч на півдня – скажіть, що добиралися на таксі", радить американський гумор.

Довге і стомливе діставання до потрібного місця – далеко не єдиний сюрприз, що може очікувати. Як вам, наприклад, так ситуація: викликаєте таксі, щоби дістатися до залізничного вокзалу, оскільки спізнюєтеся на потяг. Після довгого прослуховування хітів вітчизняної естради ви таки почули, що машина буде через п'ять хвилин, однак навіть через двадцять вона не з'явилася. На тридцять п'ятій хвилині ви таки помічаєте обіцяну машину "з шашечками", проте в салоні відчуваєте підозрілий запах алкоголю. Виявляється – перед викликом водій "поправив здоров'я", тому й затримався. "В нашій службі ведеться чіткий контроль за дисципліною працівників, однак, якщо ви помітили, що водій – нетверезий, відмовтеся від виклику і повідомте в диспетчерську службу, зазначивши при цьому номер машини, що виїхала", - консультує диспетчер однієї з чернівецьких служб таксі Ольга Гребінчук. Якщо ви цього не зробили – ризикуєте не тільки всю дорогу вдихати перегар і вислуховувати задушевні бесіди нетверезого таксиста, але й потрапити в ДТП.
Ловити таксі, на якому не зазначено ні контактів, ні логотипу служби – ще ризикованіше: по-перше, якщо в салоні немає лічильника і водій відразу не назвав вартість поїздки, то в кінці ціна поїздки може виявитися такою, ніби ви персональний лімузин орендували, і при цьому довести щось водієві буде доволі проблематично. Коментування вашого зовнішнього вигляду, некоректні розмови, навіть домагання – далеко не повний "прейскурант" того, з чим можна стикнутися в "кукурудзяниках" , псевдотаксі. Витратити гроші на виклик машини чи сісти в таксі підозрілого вигляду – вибір, звісно, за вами. Адже часто приватними перевезеннями підробляють особи, що і міста як слід не знають, а тому вчити дорогу будуть за рахунок вашого ж часу і грошей.
Пасажири таксі, як свідчать спостереження, також часто поводять себе доволі оригінально. "Хто з наших працює в нічну зміну, тому нерви випробовують чи не кожного дня. Бо якщо вдень переважно викликають таксі люди, скажімо так, адекватні, то ввечері мандрівників "під градусом" більшає. Якщо до машини підходить абсолютно нетвереза людина, водій має право відмовити в перевезенні. Та не завжди відразу помітно, що пасажир п'яний. І тоді можна чекати чого завгодно – від простого словесного "діставання", на яке ми намагаємося просто не реагувати, до фізичних посягань чи іншої неадекватної поведінки. Якось до машини підійшла дівчина напідпитку, довго не церемонилася, відразу сіла в салон. Коли я в неї пробував випитати, куди саме їй потрібно їхати, вона відповіла, що це секрет,"- розповідає водій з багатолітнім стажем Андрій Небреску.
"Якщо ми бачимо, що пасажир поводиться неадекватно і робить спроби нападу, тоді викликаємо напарників. У нас є таке поняття – "Юпітер" – це своєрідний сигнал тривоги. Як тільки такий сигнал поступає – на місце інциденту прибувають інші водії і ми разом вирішуємо ситуацію, бо на дорозі буває всяке", - розповідає працівник однієї з місцевих служб таксі Олександр Харін.
Тільки наші водії знаються на психології, політиці та сучасній економіці, однак правила дорожнього руху інколи виявляються для них китайською грамотою. І тільки наші пасажири, на питання "Куди їдемо?" відповідають коротко і ясно: "Додому!"

Іванна СТЕФ'ЮК


При використанні матеріалів сайту, гіперактивне посилання на CHV.TV обов’язкове!


Оцініть матеріал!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 голосів)

Останні з

  • Україна вшановує пам’ять загиблого Бориса Нємцова
  • Чернівчанам пропонують зайнятися одночасно йогою і благодійністю (фото)
  • Російське МВФ підтвердило факт вбивства Бориса Нємцова
  • У Чернівцях загасили два палаючі будинки
  • Що зміниться для пенсіонерів у понеділок?
Детальніше в цій категорії: « Наскільки надійні хвостаті напарники? «Хай вона росте густа та пишна, карооким хлопцям на біду…» »

РУБРИКИ

Архів

« Лютий 2015 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Реклама


Курси валют

Погода
Погода в Черновцах

влажность:

давление:

ветер:

Підписатись на новини

Email
___________


Новини від KINOafisha.ua
Загрузка...
Загрузка...
Кінотеатри Чернівців