This version of the page http://chv.tv/afery-iak-vony-ie.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-28. The original page over time could change.
Афери як вони є

Афери як вони є

08 лютого 2015

На жаль, сьогодні фраза "Мене ошукали" є настільки ж традиційною, як, скажімо, привітання – люди різного віку і соціального статусу стають жертвами шахраїв, які спочатку роблять казкові пропозиції, потім виманюють побільше грошей, а відтак безслідно зникають.

Винахідливість таких умільців "розводити" просто вражає.
"Затемнені" рекламні оголошення, з яких навіть приблизно не можна зрозуміти, що саме пропонується – один з "коників", яким користуються досвідчені аферисти. Один з найпоширеніших "розсадників" афер є оголошення про роботу. Насамперед насторожують оголошення, в яких вимоги для працівника мінімальні, робочий графік вільний, а заробітна плата просто казкова. Вакантна посада або взагалі не зазначається, або ж вказуються керівні посади. Дзвонимо за одним з вказаних номерів, там з'ясовується, що їх цікавлять особи віком від 18 до 30 років, освіта значення не має, з документів потрібно пред'явити паспорт. Ні володіння іноземною мовою, ні навички з ПК на чудо-роботі не потрібні. Ще більше зацікавила адреса – підвальне приміщення будинку на одній з периферійних вулиць, " співбесіду" погодилися провести у будь-який зручний для нас час. На питання про посаду не відповіли, сказали, що головне в цій новій і справді незвичайній роботі – тільки приємна зовнішність і харизма... А чи така вже нова така професія – напрошується питання...
Ще одна поширена модель – "перші внески" (на форм, робоче обладнання і т.д). Так переважно "взувають" охоронців, барменів, рекламних агентів. Тобто ще перед прийомом на роботу людині призначають стажування на три тижні і просять здати 100-200 гривень на якісь із вказаних потреб. Якщо працівник захоче сам купити форму – йому відмовляють. "Мій брат влаштовувався нічний клуб охоронцем. Відразу сказали здати гроші на форму. На другий день спецівку йому видали, але вона була не нова. Іван обурився, почав питати власника, що це за неподобство, той знайшов дивне виправдання – "недодивилися, погано вибрали", головне не форма,а ставлення до роботи і все таке. А через три тижні братові сказали, що він не підійшов – виходить, що він три тижні безкоштовно працював, і то добросовісно працював, здав гроші невідомо на що, бо форму йому віддали чиюсь. Свою правоту брат ніяк не зміг довести, бо домовленість була чисто на словах", - розповідає буковинка Уляна Філат.
За такою самою моделлю задурюють голову і "школи бізнесу". В оголошенні зазначається: "Шукаємо комунікабельну людину для роботи з клієнтами. Вік значення не має. Зарплата від 500 у.о. в місяць". Коли ж ми приходимо за вказаною адресою, підозрілим видається розміщення офісу – боковий вхід до магазину будівельних товарів. Назви і вивіски "школа успіху" також не має. В кабінеті – два робочих місця, за одним з них сидить сам роботодавець, інше – вільне. Не просто вільне – пусте. Навіть стільця біля нього немає. Складається враження, що стіл в кімнаті (бо кабінетом це приміщення назвати важко) стоїть чисто для декорації. Сам роботодавець пропонує реалізовувати біологічні добавки і запрошувати в компанію нових працівників. Як він обіцяє, за рік свій заробіток можна вивести на рівень до 500 у.о. в місяць – все залежатиме від того, наскільки комунікабельним виявиться працівник і скількох колег зможе залучити. Треба також внести 50 гривень – оплатити вартість каталогів, з якими безпосередньо доведеться працювати. Після того пішли казки Шехеризади – світлини "колишніх працівників", які за сумлінну роботу нагороджені автомобілями і зараз свою роботу продовжують за кордоном. Щоправда, навіть свідоцтва про реєстрацію в кабінеті ми так і не побачили,а коли спитали офіційну назву фірми та імена директорів – стикнулися з хамством. Насторожило ще й те, що "директор", який вчить молодих і недосвідчених за короткий час заробляти казкові гроші – людина пенсійного віку, інженер-зварювальник за фахом, на бізнесмена, м'яко кажучи, не схожий. Напрошується думка, що "побути директором" – своєрідна надбавка до пенсії в винахідливого чернівчанина, завданням якого є не бізнесові навчати, а довірливих дурити.
Через якийсь час телефонний номер пана Миколи, який два місяці тому з студентів робив першокласних підприємців, зазначався в оголошенні ну зовсім спорідненого змісту: "Для зйомок у рекламі запрошуються молоді люди з приємною зовнішністю. Графік роботи – вільний". Спортивний інтерес спонукав знову подзвонити і дізнатися подробиці. Цього разу грошовий внесок в півсотні вже знадобився на сценічний грим і макіяж...
Виманити гроші в хитромудрий спосіб – а способів таких безліч – звичайна справа тих, хто з цього живе. Зустріти людей, що пропонують гроші з повітря або "вирішити питання" можна чи не скрізь – вдома, на вулиці. Казкові пропозиції від незнайомців – це перше, що має насторожити. А якщо незнайомець/ незнайомка розпливається в загальних фразах, зміст яких відразу й не зрозуміти – то можна бути на сто відсотків впевненими, що це підійшов умілий аферист, спеціаліст з "прошивання мізків".


При використанні матеріалів сайту, гіперактивне посилання на CHV.TV обов’язкове!


Оцініть матеріал!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 голосів)

Останні з

  • Сокирянські діти допомогли солдатам краще замаскуватися
  • У Чернівцях представили виставку карикатур «Є краща сторона Європи» (фото+відео)
  • У Чернівцях придумали схему безкоштовних транспортних послуг для поранених у АТО військових
  • Для захисту прав переселенців можуть створити спеціальне міністерство
  • У березні в Чернівцях покажуть різні сорти фіалок
Детальніше в цій категорії: « Буковинці зайнялися заготовкою супових наборів Як навчитися прокидатися вранці? »

РУБРИКИ

Архів

« Лютий 2015 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Реклама


Курси валют

Погода
Погода в Черновцах

влажность:

давление:

ветер:

Підписатись на новини

Email
___________


Новини від KINOafisha.ua
Загрузка...
Загрузка...
Кінотеатри Чернівців