This version of the page http://www.uapp.org/legal_news.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-20. The original page over time could change.
Новини / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Новини

Ми відстежуємо  прийняття нового законодавства з моменту його розробки аби Ви могли вчасно помічати та прогнозувати зміни законодавчого середовища. 

Підпишіться на юридичну розсилку УАВПП та отримуйте електронною поштою оперативну інформацію про останні зміни в чинному законодавстві стосовно ринку друкованих та Інтернет ЗМІ та аналітику  з актуальних питань в сфері медіа-права і законодавства. Щоб підписатись  - надішліть листа з Вашими контактними даними на нашу адресу - lawyer@uapp.org

  • 30 січня 2015Міжнародна Федерація Періодичної Преси (FIPP) підтримує право українських ЗМІ рекламувати безрецептурні ліки.

    Керівництво Міжнародної Федерації Періодичної Преси звернулося до Президента, керівників Уряду і Парламенту з листом щодо запланованої у Коаліційній угоді заборони рекламувати лікарські засоби (додається). З точки зору стандартів Європейського Союзу заборона реклами фармацевтичних виробів є зайвою.


    Докладнiше
  • 29 грудня 2014Юристи ІРРП презентують новий шаблон скарги щодо порушення права на доступ до публічної інформації.

    До уваги журналістів!

    Звертаємо увагу журналістів, що у законодавстві України відбулися зміни, згідно з якими скарги (заяви) на відмову у наданні інформації  з вимогою притягнення  до адміністративної відповідальності подаються не до прокуратурури, як це було раніше, а до офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. 
     


    Докладнiше
  • 23 грудня 2014Что готовит новый год для медийщиков?

    Говорят, что 2014 год был легким годом, по сравнению с 2015. Так ли это будет у медийщиков далее в статье.


    Докладнiше
  • 23 грудня 2014Налоговые подарки для издательств

    Любую смену власти всегда сопровождают изменения фискальной политики. Не стала исключением и нынешняя ситуация. Пусть до полномасштабной налоговой реформы ещё далеко, но уже сейчас намечены некоторые шаги по созданию налоговых преференций для издательского бизнеса. На рассмотрение парламента уже находятся несколько законопроектов на эту тему.

    Докладнiше
  • 30 жовтня 2014УАВПП просить СБУ повідомити причини слідства щодо газети «Вести».

    УАВПП занепокоєна повідомленнями про необґрунтовані утиски свободи слова в Україні. У зв’язку із заявами ТОВ «Мультимедіа інвест груп» (газета «Вести») щодо вилучення техніки, проведення обшуків, відкриття карних справ, асоціація звернулася до керівника СБУ Валентина Наливайченка з пропозицією повідомити причини проведення слідства щодо газети «Вести».


    Докладнiше
  • 22 жовтня 2014Видавці друкованих та Інтернет ЗМІ рекомендують Міноборони припинити судову справу проти газети «Дзеркало тижня» та захищати ділову репутацію прозорістю.

    УАВПП звернулася до Прем’єр-міністра, з пропозицією рекомендувати позивачам - Міноборони та «Укроборонпрому» - відкликати позов до газет «Дзеркало тижня». Замість спроб покарати ЗМІ у суді, видавці рекомендують Уряду оприлюднити максимально повну інформацію щодо питань, піднятих у публікаціях газети «Дзеркало тижня». 


    Докладнiше
  • 8 жовтня 2014УАВПП надає юридичну допомогу ЗМІ у передвиборчий період

    УАВПП запрошує звертатись до Гарячої лінії юридичних консультацій, робота якої зараз сфокусована на найбільш актуальних потребах журналістів, редакторів та видавців – на питаннях, що виникають у час проведення передвиборчої агітації.


    Докладнiше
  • 16 вересня 2014Огляд проектів законодавства за 2 тижні вересня 2014 року

    За два тижні вересня 2014 р. було зареєстровано 2 проекти актів, що можуть мати вплив на галузь друкованих та ЗМІ в мережі Інтернет та отримано позитивний висновок щодо законопроекту спрямованого проти свободи ЗМІ в Інтернет.


    Докладнiше
  • 22 вересня 2014Зразок договору про розміщення агітаційних матеріалів в ЗМІ

    Інститут розвитку регіональної преси підготував Зразок договору про розміщення агітаційних матеріалів в ЗМІ та пояснення щодо його укладення.


    Докладнiше
  • 18 вересня 2014Новий Закон про обов’язковий примірник документів вже у ВР.

    У законопроекті нам вдалося відстояти основну вимогу галузі щодо скорочення кількості одержувачів обов’язкового примірника до 3-х. Замість біля 20-ти потенційних одержувачів за діючим Законом, передбачається доставляти обов’язків примірник виключно - Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського, Національній парламентській бібліотеці України, Державній науковій установі «Книжкова палата України імені Івана Федорова» (далі - Книжкова палата України);


    Докладнiше
  • 28 серпня 2014До відома видавців! Розцінки на політичну агітацію.

    Розцінки на розміщення матеріалів передвиборчої агітації мають бути визначені 28.08.2014р.

    Публікація розцінок має бути зроблена відповідно 29.08.2014р.


    Докладнiше
  • 15 серпня 2014Депутати прийняли закон про санкції. Чи підпише їх президент?

    14 серпня ВР України прийняла у другому читанні та в цілому урядовий законопроект № 4453а «Про санкції», що був прийнятий у першому читанні 12 серпня. Чи затвердив Парламент перелік санкцій серед яких можливість :

    11) обмеження або припинення діяльності засобів масової інформації та інших суб’єктів інформаційної діяльності, у тому числі в мережі Інтернет;

    12) обмеження або заборона виробництва або розповсюдження друкованої продукції та інших інформаційних матеріалів;

    невідомо адже остаточний текст ще не оприлюднений.


    Докладнiше