This version of the page http://www.winnerauto.ua/ua/news/JLR_Bike_Sense (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-18. The original page over time could change.
ТЕХНОЛОГІЯ ‘BIKE SENSE’ ВІД JAGUAR LAND ROVER ПОПЕРЕДЖАТИМЕ ВОДІЯ, ТОРКАЮЧИСЬ ПЛЕЧА ЗАДЛЯ УНИКНЕННЯ АВАРІЙ / Віннер Автомотів - Ford, Land Rover, Volvo / Форд, Ленд Ровер, Вольво

Зворотній звязок Новини Вакансії Контакти Книга рекордів
Компанія Нові автомобілі Вживані автомобілі Кредитування Страхування Лізинг Корпоративним клієнтам Сервіс та запчастини Запис до сервiс центру



 
Новини

ТЕХНОЛОГІЯ ‘BIKE SENSE’ ВІД JAGUAR LAND ROVER ПОПЕРЕДЖАТИМЕ ВОДІЯ, ТОРКАЮЧИСЬ ПЛЕЧА ЗАДЛЯ УНИКНЕННЯ АВАРІЙ

Jaguar Land Rover розробляє ряд нових технологій для салону автомобіля на основі кольорів, звуків та дотику з метою вчасного повідомлення водія про потенційну небезпеку та попередження дорожньо-транспортних пригод за участі велосипедів та мотоциклів.
Датчики автомобіля будуть визначати велосипед чи мотоцикл як об’єкт, що наближається. Система Bike Sense попереджатиме водія про потенційну небезпеку до того, як водій її розпізнає на дорозі.

Замість використання стандартного індикатора попередження чи звуку, що вимагає часу, аби мозок людини зміг відреагувати, Bike Sense використовуватиме світлові сигнали та звуки, що змусять водія інстинктивно реагувати на небезпеку.
Щоб допомогти водієві зрозуміти, з якого боку по відношенню до авто наближається велосипед, аудіо система почне видавати звук велосипедного дзвінка чи сигнал мотоцикла через динамік, що розташовується з боку руху велосипеду. Таким чином водій одразу розуміє напрямок руху велосипедиста.


Якщо велосипед або мотоцикл знаходиться позаду автомобіля, Bike Sense буде визначати, якою стороною – ззовні чи з внутрішньої – буде здійснюватися обгін автомобіля. У цей час верхня частина сидіння збільшуватиметься та торкатиметься лівого або правого плеча водія. Основна ідея полягає в тому, що водій інстинктивно відреагує та поверне погляд у бік потенційної небезпеки.

У момент наближення велосипедиста до автомобіля, матриця світлодіодних вогнів на дверях, панелі приладів та передніх стійках лобового скла світитиметься жовтим кольором, а коли велосипед буде максимально близько – червоним. Рух вогнів по вищевказаним панелям дозволить краще зорієнтуватися, у якому напрямку рухається велосипедист.


Доктор Вольфганг Еппл, Директор із досліджень та технологій Jaguar Land Rover, зазначив: “Люди розвивали інстинкт самозахисту від небезпеки протягом тисяч років. Деякі кольори, як наприклад, червоний і жовтий, викликають негайну реакцію, так само як усі розпізнають звук велосипедного дзвінка.


“Bike Sense виводить нас за межі вже існуючих технологій індикаторів чи іконок на лобовому склі, оптимізуючи розміщення світлових вогнів, застосовуючи звук та дотик, що викликають інтуїтивну реакцію. Такі попередження пришвидшують когнітивну реакцію за рахунок вступу інстинкту у відповідь на небезпеку. Якщо периферичним зором ви помічаєте панель приладів, що загорається червоним кольором, Ви звертаєте на неї увагу та розумієте, що інший учасник дорожнього руху наближається до вашого автомобіля.”
Якщо група велосипедистів, мотоциклів і пішоходів рухаються навколо автомобіля на жвавій міській вулиці, система розумно визначає пріоритети найближчих небезпек. Так водій не буде відволікатися на світло або звук.


Bike Sense також буде в змозі визначати небезпеку, яка знаходиться поза полем зору водія. Якщо пішохід чи велосипедист перетинають дорогу і при цьому вони малопомітні для звичайного автомобіля, датчики автомобіля розпізнають об’єкт та привертатимуть увагу водія за допомогою світлових сигналів та звуку.
Якщо водій не звертає увагу на попередження та тисне на педаль газу, завдяки Bike Sense педаль почне видавати вібрацію або не реагувати на тиск, тож водій інстинктивно знатиме, що автомобілю не слід рухатися з місця, доки він не опиниться поза зоною ризику.


Технологія Bike Sense також допомагатиме уникати відчинення дверей перед велосипедом чи мотоциклом, що наближається, коли автомобіль припарковано. Bike Sense попереджатиме про велосипедиста, мопед чи автомобіль за допомогою світлових вогнів та звуку у салоні авто. Якщо хтось із пасажирів все ж продовжує відчиняти двері, внутрішня дверна ручка почне світитися, вібрувати та видавати глухий гул, щоб попередити про небезпеку.


“Звертаючись до інстинктів, Bike Sense має потенціал заповнити прогалини між системами попередження та безпеки в автомобілі та самим водієм чи пасажирами”, - говорить доктор Еппл. “Це може зменшити ризик аварій для усіх учасників дорожнього руху, пришвидшуючи реакцію та забезпечуючи правильність дій для їх запобігання. ”

ТОВ "Віннер Автомотів"
Адреса: пр-т Московський, 24 д
Київ, 04655, Україна
тел.: (044) 499-99-94

повернутись до списку
м.Київ
пр-т Московський, 24д