This version of the page http://www.uapp.org/news_uapp.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-18. The original page over time could change.
Новини УАВПП / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Новини УАВПП

  • 12 лютого 2015Оголошено прийом робіт на VI конкурс професійної журналістики «Честь професії 2015»

    Українська асоціація видавців (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оголошують про початок прийому робіт на шостий конкурс професійної журналістики «Честь професії 2015».

    Прийом робіт проводиться з 10 лютого до 31 березня 2015 року. Церемонія нагородження переможців запланована на 22 квітня 2015 року у Києві.


    Докладнiше
  • 12 лютого 2015Укрпошта та Українська асоціація видавців періодичної преси уклали Меморандум, спрямований на підвищення якості доставки преси передплатникам

    10 лютого у приміщенні Головпоштамту в Києві між Укрпоштою та Українською асоціацією видавців періодичної преси був підписаний Меморандум про взаємодію у наданні послуги з розповсюдження періодичних друкованих видань за передплатою. Свої підписи на документі поставили в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук та генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорелов. 


    Докладнiше
  • 10 лютого 2015УАВПП закликає Президента негайно підписати законопроект № 1647 про скасування Національної експертної комісії з питань захисту моралі.

    10 грудня Верховна Рада підтримала позицію громадськості та ухвалила 245 голосами проект  Закону № 1647 «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду)», який фактично скасовує НЕК.


    Докладнiше
  • 4 лютого 2015Завдяки спільним діям видавців та розповсюджувачів, точки продажу преси в метро не будуть закриті

    З серпня 2014 року УАВПП цілеспрямовано боролася із закриттям та блокуванням роботи існуючих точок з розповсюдження преси в Київському метрополітені. Завдяки спільним зусиллям видавців та розповсюджувачів наразі перешкод для продажу преси в метро немає.


    Докладнiше
  • 4 лютого 2015Медіа спільнота вимагає прийняти законопроект № 1647 та скасувати повноваження Національної експертної комісії з питань захисту моралі.

    Всі найбільші медіа організації України, вимагають від депутатів підтримати проект Закону № 1647 «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду)», який передбачає скасувати статус державного органу для Національної експертної комісії та припинити її фінансування.


    Докладнiше
  • 30 січня 2015Участники круглого стола призвали воплотить в реформах здравоохранения концепцию ответственного самолечения

    Вчера, 29 января 2015 года, в пресс-центре ИА УНИАН состоялся круглый стол «Концепция ответственного самолечения и реформа в сфере здравоохранения», где представители фармацевтического бизнеса и отечественных медиа обсудили будущие реформы в сфере охраны здоровья Украины и роль СМИ в этом процессе.


    Докладнiше
  • 29 січня 2015Міжнародна Федерація Періодичної Преси (FIPP) вважає зайвою ідею заборони реклами безрецептурних ліків

    Керівництво Міжнародної Федерації Періодичної Преси звернулося до Президента, керівників Уряду і Парламенту з листом щодо запланованої у Коаліційній угоді заборони рекламувати лікарські засоби (додається). З точки зору стандартів Європейського Союзу заборона реклами фармацевтичних виробів є зайвою. Перед цим Українська Асоціація Видавців (УАВПП) звернулась із відповідним запитом до FIPP, у якому попросила розтлумачити європейські підходи до реклами ліків та ролі ЗМІ у допомозі громадянам у питаннях охорони здоров'я, лікування та профілактики хвороб.

     


    Докладнiше
  • 12 січня 2015Обмеження тарифів на доставку преси збережено виключно для державних ЗМІ.

    З першого січня набуває чинності Закон № 76-VIII від 29.12.2014 р. який передбачає обмеження дії ст. 9 Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів". 


    Докладнiше
  • 12 січня 2015Пільгове ПДВ збережено для операцій з постачання (передплати) та доставки преси.

    31 грудня Президент підписав зміни до Податкового кодексу (Закон № 71-VIII), яким враховано вимоги медіа щодо збереження пільг зі сплати ПДВ. Відповідно до нового закону, пільга яка діяла раніше, збережена. Незначні зміни внесені до тексту статті, лише покращують її зміст адже виключають її двозначне тлумачення.


    Докладнiше
  • 3 січня 2015Пільгу з ПДВ для преси збережено.

    28.12.2014р. прийнято зміни до Податкового кодексу України та деяких законів України. Ми ще не маємо офіційного тексту Закону, але за попередніми даними, пільгу для преси збережено. УАВПП та наші партнери протягом останніх тижнів доклали максимум зусиль аби не допустити впровадження податку та подорожчання преси для населення. Що саме закладено у ПКУ ми дізнаємося після офіційного оприлюднення Закону, але ми вже маємо підстави сподіватися, що це вдалося. Порівняльна таблиця додається.


    Докладнiше
  • 23 грудня 2014Сколько изданий в Украине закроются после отмены льгот по оплате НДС?

    22 декабря 2014 г., в 14:00, в пресс-центре «Сегодня Мультимедиа» (ул. Борщаговская, 152-Б) состоялась пресс-конференция на тему: «Сколько изданий в Украине закроются  после отмены льгот по оплате НДС?».

    Детаьнее: http://conferences.segodnya.ua/UAIPP.html

     


    Докладнiше
  • 11 грудня 2014УАВПП підтримує протест медіа спільноти проти створення Мінправди.

    УАВПП  підписалася під протестом проти створення «Міністерства інформаційної політики» (http://internews.ua/2014/12/ministry-of-information-policy-in-ukraine-endangers-freedom-of-speech/).


    Докладнiше