Асоціація велосипедистів Києва http://avk.org.ua Tue, 17 Feb 2015 20:09:31 +0000 uk hourly 1 Домовляюсь з Billa про облаштування велопаркінгу біля метро Позняки http://avk.org.ua/2015/02/domovlyayus-z-billa-pro-oblashtuvannya-veloparkinhu-bilya-metro-poznyaky/ http://avk.org.ua/2015/02/domovlyayus-z-billa-pro-oblashtuvannya-veloparkinhu-bilya-metro-poznyaky/#comments Tue, 17 Feb 2015 17:17:42 +0000 Ксенія Семенова http://avk.org.ua/?p=7873 ...]]> Сьогодні я зустрічалась з представником компанії-власника торгової марки Billa щодо можливості облаштування велосипедної парковки на території автопарковки біля супермаркету за адресою вул. Михайла Гришка, 3. Магазин та парковка знаходяться на відстані до 200 метрів до входу у метро. Таким чином, прагну потестити одразу дві моделі:

  1. залучення бізнесу до створення велосипедної інфраструктури у місті, доступної для усіх, а не лише для клієнтів компанії, та
  2. створення велосипедної парковки поруч зі станцієї метро у спальному районі і надати можливість мешканцям району поєднувати в одну поїздку велосипед та громадський транспорт.

Попередньо мова йде про місце для 30 велосипедів з захістом від дощу. Зараз тривають переговори щодо форми велостійок та загального бюджету проекту. За умови погодження і затвердження цієї ідеї матимемо невеличкий велопаркінг біля метро, який місту не коштуватиме нічого, проте відкритим і безкоштовним для усіх користувачів. Територія також має величезний потік пішоходів, а, відповідно, і високий рівень соціального контролю (у людних місцях дуже складно непомітно красти велосипед), та можливо буде відеоспостереження.

Про подальший розвиток інформуватиму додатково, але перше враження дуже позитивне. Тішить, що навіть у такі скрутні для усіх фінансові часи, компанії готові вкладати кошти у проекти з соціальної складовою і такі, які не несуть прямої миттєвої фінансової вигоди.

Ксенія Семенова

Радниця міського голови м. Києва з розвитку велосипедної інфраструктури

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/domovlyayus-z-billa-pro-oblashtuvannya-veloparkinhu-bilya-metro-poznyaky/feed/ 0
Візьміть участь в опитуванні для дослідження з Дортмунду http://avk.org.ua/2015/02/vizmit-uchast-v-opytuvanni-dlya-doslidzhennya-z-dortmundu/ http://avk.org.ua/2015/02/vizmit-uchast-v-opytuvanni-dlya-doslidzhennya-z-dortmundu/#comments Mon, 16 Feb 2015 10:34:19 +0000 Іра Бондаренко http://avk.org.ua/?p=7855 ...]]>

Студентка Наталія Смирнова з Технічного університету Дортмунда проводить опитування щодо звичок велосипедистів зі Львова, Вінниці та Києва. Візьміть участь в опитуванні!

Результати опитування будуть використані у магістерській роботі на тему “Планування велосипедної інфраструктури в Україні на прикладі міст Київ, Львів, Вінниця. Внесок на захист клімату та сталого розвитку”, яку готує Наталія.

Увага! Опитування містить 35 питань, відповіді на них займають близько 10 хвилин.

Також у опитуванні використані деякі специфічні терміни, які в Україні ще не прижилися, зокрема, назви типів велосипедної інфраструктури. Для розуміння у таких питаннях подається роз’яснення різних назв.

Очікуються відповіді саме від мешканців Києва, Львова, Вінниці, які користуються велосипедом для поїздок містом. Будь ласка, якщо ви мешкаєте в інших містах, не проходьте це опитування – це важливо для дослідження.

Наталія та колектив Асоціації велосипедистів Києва дякує вам за відповіді та підтримку дослідження! Ми розраховуємо, що результати потім будуть оприлюднені, і ми теж дізнаємося багато нового.

Взяти участь в опитуванні.

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/vizmit-uchast-v-opytuvanni-dlya-doslidzhennya-z-dortmundu/feed/ 0
Запрошуємо тренерів для велонавчання у 2015 році http://avk.org.ua/2015/02/zaproshujemo-treneriv-dlya-velonavchannya-u-2015-rotsi/ http://avk.org.ua/2015/02/zaproshujemo-treneriv-dlya-velonavchannya-u-2015-rotsi/#comments Mon, 16 Feb 2015 07:40:55 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=7840 ...]]>

Запрошуємо стати велотренером з безпеки руху від Асоціації велосипедистів Києва! Долучайтесь до команди однодумців, що роблять пересування столицею більш комфортним.

Подати заявку можна тут: [ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ] 

Що таке Велонавчання?

Це програма АВК, націлена на роз’яснення правил дорожнього руху для велосипедистів-любителів з метою підвищення безпеки, дисципліни та взаємоповаги у зростаючій велоспільноті Києва.

Під час заняття велотренери та тренерки проводять коротку лекцію по розділам Правил Дорожнього Руху (ПДР), які стосуються велосипедистів, після чого на практиці у вигляді невеличкої покатушки закріплюються знання.

Програма реалізується на волонтерських засадах, проте зараз Рада та персонал АВК розглядають можливості грошової винагороди велотренерів у цьому сезоні.

Навчання проходять з квітня по вересень.

Що потрібно, щоб бути велотренером?

- Раз на 2-3 тижні в неділю присвятити 1,5 години часу для проведення заняття у зручному для Вас районі (у сезоні 2015 заплановано точки у 5 районах Києва), за наперед узгодженим з Вашими колегами графіком;

- Готовність пройти підготовку для велотренерів у вільний час;

- Досвід їзди на велосипеді по місту;

- Відповідальність та послідовність;

- Наявність велосипеда у робочому стані.

Що Ви отримаєте від АВК, якщо станете велотренером?

- Досвід роботи в команді;

- Вивчите або ж пригадаєте ПДР;

- Отримаєте практичні навички проведення навчальних занять;

- Особисто приймете участь у розвитку веложиття столиці;

- Познайомитесь з новими цікавими людьми;

- Грошову винагорода (питання в розробці).

Якщо вам до вподоби все вище зазначене, заповнюйте анкету он-лайн вже зараз та ставайте велотренером!

Вйо до велонавчань! [ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ] 

Запрошуємо також на ВелоВівторок 17 лютого, присвячений плануванню програми велонавчань у 2015 році.

Дивіться, як ми відкривали сезон велонавчань минулого року.

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/zaproshujemo-treneriv-dlya-velonavchannya-u-2015-rotsi/feed/ 2
Відтепер велосипед – найдешевший транспорт у Києві http://avk.org.ua/2015/02/vidteper-velosyped-najdeshevshyj-transport-u-kyjevi/ http://avk.org.ua/2015/02/vidteper-velosyped-najdeshevshyj-transport-u-kyjevi/#comments Wed, 11 Feb 2015 13:10:09 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=7829 ...]]>

Після подорожчання цін на проїзд у комунальному транспорті велосипед стає найбільш конкурентним і найдоступнішим транспортом у Києві. Так, за актуальних тарифів велосипедист може зекономити 3000-5000 грн на рік.

За підрахунками Асоціації велосипедистів Києва, людина, що користується велосипедом 5 днів на тиждень протягом 10 місяців на рік, може заощадити від 3000 до 5000 грн на рік. За ці гроші можна придбати вживаний велосипед чи з часом назбирати на новий. Або витратити кошти на тижневу відпустку біля моря чи в горах.

У 2015 році заплановано будівництво веломаршруту Троєщина – Європейська площа. Якщо план буде реалізовано, мешканці району зможуть їздити зручним та безпечним маршрутом щодня і таким чином заощаджувати 4000-5000 грн на рік. Якщо ж на велосипед пересяде водій авто, то зекономить понад 20000 грн на рік. За ці гроші можна придбати велосипеди для цілої сім’ї.

У європейських містах з розвиненою велоінфраструктурою велосипед давно є повноцінним транспортним засобом. У Києві менше 1% поїздок здійснюються на велосипедах, однак уже сьогодні це зручний, швидкий і здоровий транспортний засіб (велосипедисти не залежать від розкладу громадського транспорту і витрачають на проїзд стільки ж або навіть менше часу, ще й з користю для здоров’я та довкілля).

Користуватися велосипедом у Києві можна весь рік. Це доводять численні приклади велосипедистів, що ніколи не закривають сезон і їздять велосипедом на роботу, на навчання, за покупками. 13 лютого весь світ відзначає Зимовий “День велосипедом на роботу“, і цього дня запрошуємо усіх спробувати для себе зимову їзду на велосипеді.

Ганна Ковальова: “Я езжу до – 5-7 град мороза, и если снег/дождь не сыпет. Правда, было пару раз, когда дождь начинался перед самым уходом с работы, это всегда неприятно, но не смертельно.

Зимой ничуть не хуже, чем летом, а в каком-то смысле и лучше, потому что не жарко. Я езжу по проезжей части и тут нужно понимать, что автомобили у нас любят больше, чем людей, поэтому дороги по моему маршруту всегда почищены, а тротуары – нет.

Нужно учитывать, что ветер страшнее, чем просто мороз. Поэтому нужно правильно одеться. Ноги и голова в тепле, это всегда актуально. Езжу на работу и в такие места, где могу безопасно припарковаться, например, часто езжу в ветклинику на велосипеде.”

Сергій Смирнов: ”Зимой кататься очень здОрово и эмоционально более насыщенно, чем летом. Именно кататься, недалеко и недолго, а не долго куда-то ехать.

Кайф получаешь, когда правильно одет и обут. Одежда закрывает нужные места, хорошо отводит влагу. Ноги в тепле, глаза за стеклами очков, руки в перчатках-виндстоперах.

По городу зимой хорошо ездить, когда минусовая температура, нет слякоти и сырости. Уборка снега на проезжей части и тротуарах у нас оставляет желать лучшего, потому, если не мороз – больше мучение, чем удовольствие. До -15 катать нормально.”

Ірина Ярошенко: “Їжджу взимку на велосипеді в суху погоду. У будні – після роботи у справах, у магазин, на зустрічі. На вихідних – на покатушки. Звісно, в ожеледицю не їжджу.

Взимку на велосипеді добре – тепліше, ніж пішки ходити і значно зручніше, ніж їздити у громадському транспорті. У години пік об”їжджаю автомобілі і швидко дістаюсь до місця призначення.

Головне – правильно одягтися. Термобілизна і багатошаровість одягу рятує. Хоча ця зима досить тепла видалася, вистачало часто лише термофутболки + зимової велокофти, а знизу зимові велоштани. Гірше з пальцями рук – мерзнуть швидко. Тому одягаю 2 пари рукавичок.

P.S. Мій чоловік всю зиму їздить велосипедом на роботу, окрім дощових днів і сильної ожеледиці. У нього шиповані покришки. Доїжджає на роботу швидше, ніж на громадському транспорті, а тепер ще й економія коштів після підняття цін на проїзд.”

 

Контакти:

Олеся Сторожук

Асоціація велосипедистів Києва

медіа-координаторка

media [at] avk.org.ua

+38 066 310 31 33

 

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/vidteper-velosyped-najdeshevshyj-transport-u-kyjevi/feed/ 4
Нові знижки для членів АВК від майстерні “Велопростір” http://avk.org.ua/2015/02/novi-znyzhky-dlya-chleniv-avk-vid-majsterni-veloprostir/ http://avk.org.ua/2015/02/novi-znyzhky-dlya-chleniv-avk-vid-majsterni-veloprostir/#comments Wed, 11 Feb 2015 10:36:11 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=7825 ...]]>

У 2015 році майстерня “Велопростір” пропонує членам Асоціації велосипедистів Києва нові знижки: 30% на велотури та майстер-класи і 15% на технічне обслуговування велосипеда.

“Велопростір” надає такі послуги: ремонт і обслуговування велосипеда, збір велосипеда на замовлення, його оновлення; майстер-класи по ремонту, навчання їзді на велосипеді “з нуля”; велотури по Україні та в околицях Києва. Детальний перелік можна знайти на сайті veloprostir.com.ua

Спільно з Велопростором у 2015 році АВК знову проводитиме майстер-класи з самостійного обслуговування велосипеда. Перший майстер-клас уже в березні, слідкуйте за календарем подій та підписуйтеся на розсилку!

Для отримання знижки треба обов’язково мати при собі картку члена АВК.

Долучитися до Асоціації та дізнатися про інші переваги для членів.

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/novi-znyzhky-dlya-chleniv-avk-vid-majsterni-veloprostir/feed/ 0
Що думають українці про велоспорт? Результати опитування http://avk.org.ua/2015/02/scho-dumayut-ukrajintsi-pro-velosport-rezultaty-opytuvannya/ http://avk.org.ua/2015/02/scho-dumayut-ukrajintsi-pro-velosport-rezultaty-opytuvannya/#comments Tue, 10 Feb 2015 16:31:46 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=7814 ...]]>

Минулого року в Києві відбулися дві спеціалізовані велосипедні виставки “BikeExpo 2014” та “Велобайк 2014”. Під час них було проведено опитування велосипедистів, з результатами якого можна ознайомитися нижче. 

Основу заходу “BikeExpo”, що відбувся 14-16 березня 2014 року, становила виставка велосипедів й аксесуарів. Під час виставки також проходили тематичні змагання, серед яких й змагання по міні-велотреку – зменшена у 10 разів його модель. Заїзди на міні-велотреці проходили на велосипедах з однією фіксованою передачею, а головне те, що таку модель можна побудувати та розмістити у будь-якому невеликому приміщенні за досить незначні кошти. Це дає можливість професіоналам та аматорам тренуватися протягом усього року.

Інша міжнародна виставка “Велобайк” проходила 19-22 березня 2014 року. Концепція виставки включає комплексний підхід до освоєння велопростору, починаючи з будівництва велотехніки та її детального благоутрою як екологічно чистого виду транспорту, завершуючи розвитком велокультури в цілому як здорового способу життя та відпочинку людини майбутнього.

Під час проведення обох виставок було проведено опитування учасників та відвідувачів. Метою опитування було дізнатися про переваги користувачів велотранспорту, шляхи розвитку міського простору для поліпшення умов пересування на велосипеді містом, а також почути думку громадян про вже втілені покращення.

Загалом було опитано 686 осіб, серед яких 423 (62%) на виставці “BikeExpo” й 263 (38%) на виставці “Велобайк”. З них 462 (62%) чоловіків та 224 (38%) жінок віком від 7 до 74 років. Опитувані мешканці не тільки Києва та Київської області, а й Дніпропетровської, Чернігівської, Львівської, Вінницької, Житомирської, Одеської та інших областей.

73% охаректиризували свій інтерес до велоспорту як “активний”, 16% – “неактивний” та 7% вказали, що взагалі не зацікавлені.

На питання про вид велотранспорту, якому надають перевагу користувачі ми отримали наступні результати: шосе – 249 (36%), трек – 96 (14%), МТБ – 317 (46%), BMX – 25 (4%), Даунхіл – 45 (7%) та інші (Citybike, туристичні) – 23 (3%).

Майже одноголосно опитувані висловили думку, що хочуть та готові використовувати велосипед у якості основного засобу пересування, з них 59% вважають, що це безпечно для життя та здоров’я. А у питанні чи задовольняють населення ціни на велосипеди та аксесуари думку розділилсь майже порівну.

Більшість вважає, що необхідно внести зміни до правил дорожнього руху, зробити велосипедну розмітку на дорогах, підвищити культуру дорожнього руху та облаштувати велопарковки для того, щоб велосипедисти не відчували себе “інопланетним” явищем.

Найвелосипеднішими” містами українці вважають Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ та Одесу. 93% впевнені, що необхідно розвивати дитячий велоспорт в країні, і 82% – ветеранський велоспорт. 438 (64%) осіб вважають, що на території Україні проводиться недостатня кількість велосипедних змагань, проте 45% вважають рівень їх проведення задовільним (25% – поганим, 15% – хорошим, 1% – відмінним).

396 (58%) громадян відповіли, що не знають чи витрачаються кошти, виділенні державою на розвиток велоспорту ефективно, а на прохання розподілити у вигляді відсоткового відношення відповідальних за фінансування велеспорту відповіли так:

Опитування розробив та провів Олександр Пригунов, ініціативна група на захист київського велотреку.

Аналіз підготували Валерія Бузина та Валерія Думанецька.

Цього року виставки відбудуться в такі дні:

Велобайк 27.02-01.03.2015, velobike.kiev.ua

Байкекспо 13-15.03.2015, bikeexpo.kiev.ua

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/scho-dumayut-ukrajintsi-pro-velosport-rezultaty-opytuvannya/feed/ 0
“Гори” у центрі Києва не перешкоджають руху велосипедистів http://avk.org.ua/2015/02/hory-u-tsentri-kyjeva-ne-pereshkodzhayut-ruhu-velosypedystiv/ http://avk.org.ua/2015/02/hory-u-tsentri-kyjeva-ne-pereshkodzhayut-ruhu-velosypedystiv/#comments Fri, 06 Feb 2015 13:30:48 +0000 Іра Бондаренко http://avk.org.ua/?p=7798 ...]]>

“Гори” у центрі Києва не заважають руху велосипедистів. Навпаки, найбільшу кількість велосипедистів спостерігаємо саме у центрі міста. Тому велосипедна інфраструктура тут потрібна.

Місцями у центрі, де проїжджає понад 60 велосипедистів на годину, є Європейська площа, площа біля метро “Печерська”, Контрактова площа, вулиці Саксаганського та Жилянська, Червоноармійська та Горького. Понад 40 велосипедистів на годину проїжджають по Хрещатику, площі Слави, біля вокзалу. Це доводять підрахунки, які у квітні, травні та вересні провела Асоціація велосипедистів Києва.

Зранку велосипедисти їдуть здебільшого в центр міста, а ввечері – з центру. Це пояснюється тим, що більшість офісів розташовані саме у центрі міста, а отже, велосипедисти їдуть на роботу і за покупками саме сюди.

Тому зауваження Сергія Броневицького, начальника КП “Київгенплан” щодо недоцільності розміщення велосипедної інфраструктури у центрі Києва вважаємо неаргументованим і непрофесійним, і наполягаємо на включенні до проекту Генерального плану Києва усього плану веломережі, який Асоціація передала “Київгенплану” у 2014 році.

Контакти:
Ірина Бондаренко,
Асоціація велосипедистів Києва,
097 699 10 38,
isbondarenko at avk.org.ua

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/hory-u-tsentri-kyjeva-ne-pereshkodzhayut-ruhu-velosypedystiv/feed/ 1
ДТП за участю велосипедистів: підсумки 2014 року http://avk.org.ua/2015/02/dtp-za-uchastyu-velosypedystiv-pidsumky-2014-roku/ http://avk.org.ua/2015/02/dtp-za-uchastyu-velosypedystiv-pidsumky-2014-roku/#comments Thu, 05 Feb 2015 21:15:22 +0000 Victoria Mokriak http://avk.org.ua/?p=7779 ...]]>

У той час, як кількість велосипедистів на дорогах зростає, неминучими іноді стають дорожньо-транспортні пригоди за їхньої участі. У відповідь на прохання Асоціації велосипедистів Києва, Департамент ДАІ МВС України  надав інформацію про кількість ДТП за участю велосипедистів у м. Києві та Київській області.

Згідно з отриманими даними, у 2014 році на території Києва зареєстровано 139 ДТП за участю велосипедистів, з них 50 ДТП з постраждалими: 2 особи загинуло та 51 отримали тілесні ушкодження. З вини велосипедистів зареєстровано 49 ДТП.

На території Київської області зареєстровано 146 ДТП, з них 119 з постраждалими: 17 осіб загинуло та 110 отримали тілесні ушкодження. З вини велосипедистів — 52 ДТП. Прохання надати інформацію щодо місця (вулиці та району), причини, а також щодо того, кого було визнано винним у цих ДТП, як і минулого року, було відхилене.

Нагадуємо найбільш поширені причини ДТП за участі велосипедистів:

  • автомобіль виконує правий поворот, не пропускаючи велосипедиста;
  • водій або пасажир відривають двері, не переконавшись у відсутності перешкод;
  • велосипедист, їдучи головною дорогою, стикається з автомобілем, який їде другорядною і не пропускає велосипедиста;
  • авто виконує поворот наліво, не пропускаючи велосипедиста, який рухається прямо;
  • випадки наїзду на велосипедиста ззаду.

За цим посиланням можна подивитися і завантажити нові “Правила дорожнього руху для велосипедистів“. Будьте уважними на дорогах, дотримуйтеся Правил дорожнього руху, і нехай вам щастить!

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті! 

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/dtp-za-uchastyu-velosypedystiv-pidsumky-2014-roku/feed/ 1
АВК в обличчях – Оксана Будинська http://avk.org.ua/2015/02/avk-v-oblychchyah-oksana-budynska/ http://avk.org.ua/2015/02/avk-v-oblychchyah-oksana-budynska/#comments Thu, 05 Feb 2015 08:32:49 +0000 Олеся Сторожук http://avk.org.ua/?p=7742 ...]]>

Велосипед як хобі, як робота, як транспорт, як розвага. А що для вас велосипед? З якою метою його використовуєте і як до цього прийшли? Хто вони, члени Асоціації? Майже щодня нас стає все більше та більше – уже перетнули відмітку 300!

Оксана Будинська, Ужгород

Як давно ти їздиш на велосипеді?

Їжджу на велосипеді вже четвертий рік. Почала спонтанно – Дід Мороз подарував велосипед під ялинку і я в той момент не усвідомлювала, що маю з ним робити:)

З якою метою його використовуєш?

Почала використовувати дуже активно, мені було зручно відвозити дитину у дитячому велокріслі до дитячого садка. При цьому я була в місті одна з перших таких мам.

Як прийшла до цього?

Завдяки чоловіку. Він завжди вигадує для мене щось нове, з велосипедом він точно не помилився:)

Що для тебе велосипед?

Викликає надзвичайні відчуття.  Це і свобода, і самовираження, додає впевненності, особливості. Це нагода тримати себе в гарній формі не вкладаючи в це великих коштів і зусиль. Ще я можу одягати такі речі для поїздок, які в повсякденному житті мені не стали би в нагоді. При цьому виглядати гарно, яскраво, сучасно, спортивно. А це дорогого коштує!

Що думаєш про АВК і чому приєдналася до організації?

Про АВК дізналася у Львові на Велофорумі. Відразу оцінила злагоджену і дружню робочу атмосферу, професійній підхід і дуже зраділа, що можна долучитися і не киянам. За що Вам і вдячна! Ще хочу бути в тренді, дізнаватися про свіжі велоновини, брати участь у заходах, надавати допомогу, що буде в моїх силах.

Ще кілька слів: твоє побажання Києву та майбутнім велосипедистам.

Хочу побажати не зупинятися і розвивати велорух! Я вірю що Київ і інші міста України можна зробити велосипедними. Що велосипедисти з інших країн будуть приїжджати до нас і не відчувати дискомфорту. А українці стануть здоровішими, спортивнішими і веселішими!

Хочете бачити Київ велосипедним? Приєднуйтеся до Асоціації велосипедистів Києва. Що більше нас буде, то швидше ми будемо жити в комфортному місті!

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/avk-v-oblychchyah-oksana-budynska/feed/ 0
Перший ВелоВівторок АВК: шукаємо “тусовочне” місце http://avk.org.ua/2015/02/pershyj-velovivtorok-avk-shukajemo-tusovochne-mistse/ http://avk.org.ua/2015/02/pershyj-velovivtorok-avk-shukajemo-tusovochne-mistse/#comments Wed, 04 Feb 2015 14:24:22 +0000 Іра Бондаренко http://avk.org.ua/?p=7781 ...]]>

У вівторок, 3 лютого, в Асоціації велосипедистів Києва пройшла невеличка зустріч з велоактивістами.

Обговорювали велосипедні ідеї на 2015 рік, і дійшли висновку, що нам дуже потрібне якесь “тусовочне” велосипедне місце.

Місце потрібне для поточних велосипедних зустрічей протягом тижня, робочого дня та після роботи, для спілкування, обміну велоідеями, просто чаювання та кавування. Хочемо місце, де затишно, тепло, є чай-кава, вай-фай, і де можна працювати протягом прийнамні одного робочого дня на тиждень 3-5 людям та їхнім гостям.

Влітку плануємо зустрічатися на вулиці, але на зиму, коли теж є багато обговорень, шукаємо таке собі місце. Наш офіс для цього, на жаль, не підходить – тут уже не вистачає місця!

Якщо ви знаєте такі місця – наприклад, коворкінг-зони, де можна домовитися про майже безкоштовну роботу велоактивістів раз на тиждень, – будемо вдячні за інформацію та контакти на пошту friends at avk.org.ua.

Ще обговорювали, як краще захищати існуючу велосипедну інфраструктуру. Головна проблема велосипедних доріжок наразі: незаконні МАФи та незаконне паркування авто – все це розміщують точно на велодоріжках. З ідей захисту: знайти велосипедистів, що мешкають неподалік, та просити їх фотографувати регулярно порушення, постити на фейсбуці та надсилати на 15-51 звернення.

Наразі ми не можемо змістити самостійно МАФи, а деякі водії примудряються заїжджати на “вело-автопарковку”, виламуючи встановлені влітку стовпчики. Але продовжуватимемо захищати існуючі велодоріжки, і запрошуємо висловлювати свої думки, як це зробити краще.

У наступний вівторок хочемо обговорити київські “міфи” про велосипед, та як їх змінювати. Ну, ви їх знаєте: тут зимою холодно, влітку жарко, гори навколо, велосипед для бідних і так далі. А ми хочемо знайти аргументи, як переконати інших у тому, що це все дійсно просто “міфи”. Приходьте, думатимемо разом!

]]>
http://avk.org.ua/2015/02/pershyj-velovivtorok-avk-shukajemo-tusovochne-mistse/feed/ 0