This version of the page http://pon.org.ua/international (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-13. The original page over time could change.
Міжнародна діяльність » Профспілка працівників освіти і науки України
 
 
 

Спеціальні тарифи для викладачів, вчителів, студентів та учнів
 
«    Лютий 2015    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Головна » Міжнародна діяльність

МОП: до 2019 року кількість безробітних у світі зросте
10 лютого 2015
    До 2019 року кількість безробітних у світі зросте до 212 млн осіб з нинішніх 201 млн. Такий прогноз міститься доповіді Міжнародної організації праці (МОП) «Глобальна зайнятість і соціальна перспектива: тенденції 2015 року», опублікованій в Женеві.
    Зростання безробіття в найближчі роки, як зазначають автори дослідження, обумовлене поєднанням декількох факторів у світовій економіці: сповільнення зростання, збільшення нерівності в доходах і зростаючої нестабільності.
Категорія: Новини, Міжнародна діяльність Детальніше
 
Великобританія: приватні школи не сприяють підвищенню якості освіти
6 лютого 2015
    Академії та вільні школи у Великобританії самі собою не сприяють поліпшенню якості освіти – такий висновок звіту парламентського комітету з питань освіти викликав бурхливу реакцію з боку профспілок вчителів.
    Академії – це школи, які фінансуються напряму Урядом та незалежні від місцевої влади. Одним з видів академій є вільні школи, в яких вільне відвідування уроків, і які також не контролюються місцевою владою.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
30 тисяч вчителів Ірландії взяли участь у страйку з приводу реформи системи освіти
26 січня 2015
    Майже 30 тисяч вчителів взяли участь у страйку, що був організований на знак протесту проти реформи системи освіти в Ірландії. Акція протесту торкнулася понад 350 тисяч учнів шкіл.
    Середня освіта в Ірландії є двоступеневою; реформи стосуються першого ступеня – початкової освіти (Junior Cycle), тривалість якого становить 3 роки, в основному, для учнів віком від 12 до 16 років.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Державна підтримка студентів у країнах Європи: аналітичний зріз
22 січня 2015
    Державна фінансова підтримка студентів приймає різні форми і спрямована на задоволення різних потреб в кожній країні.
    Найбільш поширеними формами фінансової підтримки є стипендії (гранти) та кредити на навчання, які іноді застосовуються одночасно (коли студент отримує кредит на навчання та стипендію), а іноді надаються окремо (студент отримує або кредит, або стипендію).
Категорія: Стипендії, Студентські питання, Міжнародна діяльність Детальніше
 
Освіта Великобританії втрачає молоді кадри через низький рівень оплати праці
21 січня 2015
    Результати дослідження, проведеного на замовлення найбільшої профспілки освітян Великобританії – Національної асоціації шкільних директорів-Профспілки вчителів-жінок, демонструють, що право громадян на отримання якісної освіти знаходиться під загрозою через зростання різниці в оплаті праці освітян та представників інших професій.
    Випускники освітніх вузів все частіше надають перевагу більш високооплачуваній роботі, а не праці за педагогічною спеціальністю.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Сербські профспілки працівників освіти організували акції протесту
14 січня 2015
    Одразу 4 профспілки, що представляють інтереси працівників освіти Сербії, взяли участь в акціях протесту, які відбулися у центрі Белграда.
    Учасники акцій висловлювали обурення з приводу скорочення своїх окладів на 10%, що було представлено урядом країни 1 грудня в якості одного із заходів економії.
    За даними профспілок, у 300 сербських школах в день акції були скасовані заняття в класах. Президент Асоціації профспілок вчителів Сербії Драган Матіевіч заявив репортерам, що члени профспілок бойкотували зустрічі рад факультетів і не виставлять учням їх оцінки за перший семестр до тих пір, поки їх вимоги не будуть задоволені.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Загальні тенденції національних бюджетів освіти в Європі
30 грудня 2014
    Інвестиції в освіту в стратегії «Європа 2020» є незаперечним пріоритетом. Однак недостатня наявність актуальних даних про державні інвестиції в освіту в Європі ускладнює відстеження і обговорення цієї теми для виявлення факторів, які пояснюють зміну тенденцій освітніх інвестицій, для аналізу нещодавніх реформ, які розпочали країни у рамках своєї бюджетної політики.
    У зв'язку з цим мережа Eurydice нещодавно опублікувала новий звіт щодо бюджетів освіти в Європі в 2014 році, в якому зібрані найсвіжіші дані щодо запланованих витрат у сфері освіти в європейських країнах.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
ЄКПО підтримує Профспілку: лист Мартіна Рьомера до Петра Порошенка
16 грудня 2014
    Європейський комітет профспілок освіти, що представляє 131 профспілку працівників освіти країн Європи, понад 11 мільйонів вчителів з 48 країн, спрямував лист до Президента України Петра Порошенка, у якому підтримав протест Профспілки працівників освіти і науки України проти антисоціальних ініціатив Уряду.
    У листі, зокрема, наголошується, що ЄКПО закликає Уряд України переглянути свої поточні плани реформ та вступити у відкритий і конструктивний діалог з Профспілкою, щоб захистити якісну освіту і забезпечити соціальну справедливість і мир в країні.
Категорія: Інформація про найважливіші події, Міжнародна діяльність Детальніше
 
Педагогічне навантаження вчителів у Європі
12 грудня 2014
    Майже в усіх країнах Європи робочий час вчителів значною мірою визначається безпосередньо годинами викладання. Тільки в трьох країнах кількість годин викладання не встановлюється на центральному рівні – у Нідерландах, Швеції та Великобританії (Англія, Уельс і Північна Ірландія).     Кількість викладацьких годин на тиждень – за винятком запланованих перерв і будь-якого іншого часу, проведеного з учнями, протягом якого не здійснюється викладання – значно варіюється в залежності від країни – від 12 до 36 годин. При цьому в рамках певних країн існують відмінності в залежності від таких факторів, як специфіка навчального предмету, статус зайнятості вчителя, чи наявність мінімальної та максимальної кількості викладацьких годин, що відображає гнучкість, надану школам для встановлення конкретного часу викладання для вчителів.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
«Підтримаймо школу!» – глобальний заклик Інтернаціоналу Освіти
8 грудня 2014
    Нещодавно світова спільнота відзначила 25-у річницю прийняття Конвенції ООН про права дитини – одного із найвизначніших моментів в історії, коли вперше всі діти у всьому світі отримали свої права, включаючи право на якісну освіту.
    Незважаючи на прогрес, досягнутий за ці 25 років, 58 мільйонів дітей у світі все ще не ходять до школи. Збільшується тиск на школи, школярів і вчителів, які знаходяться на передовій лінії освіти.
Категорія: До відома регіонів, Міжнародна діяльність Детальніше
 

 
Адреса перебування ЦК Профспілки
01042, м. Київ, бульвар Дружби народів, 5
Тел.: (044) 528-80-62
E-mail: profspilka.osv@gmail.com

Ініціатива Інтернаціоналу Освіти

«Георій Труханов: освіта – це основа розвитку країни» – інтерв’ю в газеті «Освіта Україна»
Об’єднання «САМОПОМІЧ»: позитивною мотивацією для працівника освіти має бути достойна зарплата
Визначено порядок надання матеріального забезпечення особам, які переміщуються з АТО
Відповідь Мінфіну щодо скасування окремих положень законодавчих актів
Щодо збереження мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти

 
 
 





Погода
Погода у Києві

волог.:

тиск:

вітер:

 
       Профспілка працівників освіти і науки України © 2015