This version of the page http://pda.aratta-ukraine.com/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-11. The original page over time could change.
Національний портал АРАТТА :: Вікно в Україну
  • Головна
  • Новини
  • Статті
  • Згадай себе!
  • Пошук
  • Новини

ОБСЄ встановило звідки стріляли по Краматорську

Світ навколо нас
11.02.2015 13:11

Краматорськ 10 лютого був обстріляний з південно-східного напрямку, йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

 

СБУ оприлюднила черговий доказ того, що обстріли Донецька здійснюють російські бойовики

Захист держави
10.02.2015 21:10

Cлужба безпеки України оприлюднює черговий доказ того, що артилерійський обстріл жилих кварталів Донецька здійснюють бойовики терористичної організації т.зв. «ДНР».

 

Українські війська, упереджувальною тактичною операцією, посилили оборону Маріуполя

Захист держави
10.02.2015 16:49

Сьогодні підрозділи Національної Гвардії, в авангарді яких був полк спецпризначення «Азов», за підтримки Збройних Сил України прорвали ворожу оборону в районі Маріуполя.

 

Парламент дав згоду на призначення Шокіна генпрокурором

Влада
10.02.2015 15:38

Верховна Рада прийняла постанову про надання згоди на призначення президентом України Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора України.

 
  • Публікації

Дорогий бензин попри дешеву нафту: У чому проблема?

Економіка та фінанси
10.02.2015

Через знецінення гривні ціна на бензин в Україні зростатиме й надалі, прогнозують експерти. Дешева нафта на світових ринках не в силі вплинути на ціноутворення.

 

Після нападу на Україну Путін потрапив у замкнене коло

Політика
9.02.2015

Визнання Україною Росії державою-агресором автоматично переводить Путіна у статус президента-агресора.

 

Момент істини

Державність
6.02.2015

Для всіх учасників російсько-українського конфлікту лютий стане моментом істини. Росія чітко відчуває, як стискаються коло й вікно можливостей для придушення України. Фінансові резерви Кремля невпинно тануть, на міжнародній та військовій арені йде поразка за поразкою.

 

Піар і реальність. Без ратифікації Римського статуту - всі заяви не більше, ніж декларації

Право
4.02.2015

Міжнародний кримінальний суд не зможе розслідувати злочини на Донбасі та під час анексії Криму без ратифікації Києвом Римського статуту, застерігають міжнародні експерти.

 

Війна на Донбасі. Матері російських солдатів б’ють на сполох

Політика
3.02.2015

Поки Москва продовжує заперечувати будь-яку форму військового втручання в український конфлікт, організація «Солдатські матері Санкт-Петербурга», незважаючи на погрози, продовжує інформувати про зростання кількості тіл загиблих солдат, які прибувають з України, за відсутності будь-якої інформації про обставини і місце смерті військовослужбовців.

 

Полювання на гривню

Економіка та фінанси
2.02.2015

Кажуть, що долар зростає, бо його замало. Насправді тому, що забагато гривні через дисбаланси в економіці

 
  • Святині. Згадай себе!

День Маланки. Новий рік. День Василя.

Народний календар
12.01.2015

Первісний дохристиянський характер новорічного свята добре зберігся у традиційних звичаях та обрядах українців 13—14 січня.

 

“Щедрик” - найвідоміша у світі новорічна мелодія

Надбання
27.12.2014

Ця мелодія - не лише найвідоміша українська в світі, але, напевно, й найстаріша в світі мелодія з популярних на сьогоднішній день, оскільки народилась ще в дохристиянські часи. І оспівується в ній прихід нового, щедрого року.

 

Різдво-Коляда і Українська традиція служби Богу

Народний календар
22.12.2014

Готуватися до Святвечора наші предки починали із грудня. До свята кожному члену родину робили нову сорочку та білили хату. На покутті виставляли дідуха та плели павучки – язичницькі символи сучасних традицій.

 

День святого Миколая - дитяче свято

Народний календар
18.12.2014

Святий Миколай-Чудотворець, архієпископ Мирлікійський, належить до найвизначніших святих християнської церкви. Його люблять і вшановують на Заході та Сході. З особливим нетерпінням чекають на день пам’яті святителя діти - бо для них то означає веселе свято й подарунки.

 

«Дай, Андрію, знати, яку долю ждати»

Народний календар
8.12.2014

13 грудня православні християни відзначають свято на честь святого апостола Андрія Первозванного. Водночас день Андрія був в народі великим зимовим молодіжним святом. На Андрія дівчата зазвичай ворожили.

 

«На святу Катерину ховайся пiд перину!»

Народний календар
7.12.2014

Сьомого грудня – день святої великомученицi Катерини. З цього дня у природi зазвичай починалися лютi морози. В народi казали: ”Як Катерина по воді, то Різдво по льоді”; “Якщо на Катерину холодно — то буде голодно”. Свято Катерини було найбільшим і найзнаменнішим серед численних жіночих свят українців.

 
  • Книги

«Психологія управління»

Ходаківський Є. І., Богоявленська Ю. В., Грабар Т. П
© Центр навчальної літератури, Київ. 2008-2011

Підручник. За редакцією заслуженого діяча науки і техніки України, доктора економічних наук, професора Ходаківського Є.І. Затверджено Міністерством освіти і науки України для студентів вищих навчальних закладів - лист від 14.12.2007 р.

 

«Походження українців, росіян, білорусів та їхніх мов»

Півторак Григорій
© «Академія»

Міфи і правда про трьох братів слов'янських зі «спільної колиски».

Походження східнослов'янських народів та їхніх мов (української, російської і білоруської) хвилювало багато поколінь дослідників. На кожному історичному етапі вчені тлумачили ці проблеми по-різному залежно від обсягу наявного в них фактичного матеріалу, ідеологічних позицій дослідників, панівної на той час політичної кон'юнктури тощо.

 
  • СОЦІОНІКА: наука про стосунки між людьми