This version of the page http://gazeta.dt.ua/authors/oleg__vergelis2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-01-30. The original page over time could change.
Олег Вергеліс - Автор - gazeta.dt.ua

Олег Вергеліс

Редактор відділу культури DT.UA.

552 статьи
  • Олександр Роднянський: "Мені дискомфортно і боляче"

    Олександр Роднянський: "Мені дискомфортно і боляче"
  • В'ячеслав Кириленко: "Під час війни культура не може стояти осторонь"

    Про фінансування сфери культури в 2015 році, про своє ставлення до російського мистецтва, про нинішню специфіку "заборон" у культурному просторі і про багато іншого розповів в інтерв'ю DT.UA міністр культури і віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.
  • Зураб Аласанія: "На Громадському ТБ потрібні смислові люди"

    Про те, яким може бути громадське мовлення в Україні; про те, чим і ким доведеться жертвувати заради великої мрії; про тяжкий процес переходу від державного до громадського мовлення — про це та багат
  • Важливі люди-2014. Обличчя культурного року

    У 2014-му як могло смикалося світське таблоїдне життя. Тільки не лискучі жителі медійного королівства були потрібні нам цього вкрай тяжкого року. Потрібніші були все ж таки інші. Які без додаткового піар-супроводу — в миру і в "пеклі" — здійснювали вчинки. Мистецькі, людські. Ось про них, не завжди розкручених, але потрібних нам людей, буквально кілька слів під завісу року.
  • РЯТУВАЛЬНЕ КОЛО: чого і від кого ми очікуємо в новому уряді

    Нарешті все це закінчилося. Майже рік влада невтомно находила пояснення неспішності й нерішучості. Пережили. Вижили. Тепер обіцянки "жити по-новому" зобов'язані наповнитися конкретним змістом. Чи здатен вистражданий політиками уряд запустити багатостраждальні реформи?
  • Зупиніть "Трамвай", я ввійду

    На церемонії London Evening Standard Theatre Awards-2014 премію за найкращу жіночу роль отримала Джилліан Андерсон. Відзначили її Бланш Дюбуа у спектаклі театру Young Vic "Трамвай "Бажання".
  • Звання без покарання Народні і заслужені чекають вироку

    "Скасувати" чи "реформувати" — у різних категорій громадян різні варіанти відповіді на запитання.
  • "Ви ж мене, очі, плакать навчили"

    Сюжет "Поводиря" дивно синхронно збігається з нинішнім "історичним" часом, наче для цього фільму спеціально й відформатованим. Те, про що пишуть, думають і говорять, — (раптом) набуває майже буквального відображення на кіноекрані.
  • Агов, хто-небудь! Людський чинник у театральній політиці

    Двері зачинені. Інколи наглухо. І столичні, і деякі інші бюджетонасичені українські театри сьогодні часто проявляють цинічну антидержавну байдужість до колег-патріотів, які опинилися не з власної волі в "непотрібному" місці, в "непотрібний" час ...
  • Касові суперечки

    Театр ім. І.Франка не чекає на своїй сцені МХТ О.Табакова. Чи морально у воєнний час нарікати на відсутність гастролерів у престижних залах? Кого чекають, а кого на поріг не пустять (з числа іменитих артистів) господарі наших великих майданчиків?
  • Правнуки Фірса

    Цієї осені посеред театру воєнних дій — у Луганську і Донецьку — пішли з життя дві чудові людини, дві значущі постаті українського театру. Різні долі. Але якийсь загальний фінальний мотив, чимось схожий на стару п'єсу…
  • Страх і "трах". Сара Кейн, вхід із двору

    Через 20 літ після народження п'єси є відчуття, що текст актуальний-сучасний навіть без зовнішнього рихтування.
Реклама
Читати @zn_ua
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости