Бершадська районна бібліотека http://library.bershad.ua Офіційний сайт Бершадської районної бібліотеки Mon, 22 Dec 2014 15:23:03 +0000 uk hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.5 “Майстриня слова і числа” презентація збірки Руслани Руденко “Слово в одежині” http://library.bershad.ua/?p=1775 http://library.bershad.ua/?p=1775#comments Mon, 22 Dec 2014 13:46:59 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1775

 

 

Збірка поезій “Слово в одежині” Руслани Вікторівни РуденкоБібліографічний огляд по творчості Р.В. Руденко провела бібліотекар читального залу Сидоренко Н.А.

 

 

 

Показ слайд – презентації про життя і творчість, яку підготувала Руслана Вікторівна

 

Музичний дарунок у виконанні учениці Бершадської ДМШ ім Р. Скалецького Вікторії Качан “А я живий”, також прозвучала “Пісня про вчителя” у виконанні Сторожук Наталії та “Україно, молитва моя” у виконанні Лариси Баранової.

 

 

 

 

 

                          Руслана Вікторівна дарує 43 примірника книг для районної та сільських бібліотек

 

Від усіх бібліотекарів району автора вітає Бернацька Л.Л.

 

На фото зліва на право Зав. сільською бібліотекою с. Джулинка Шкурат Н.В., Директор Бершадської районної бібліотеки Бернацька Л.Л., Руслана Вікторівна Руденко, Джулинський сільській голова Швець П.В., редактор газети “Бершадський край” Шевчук Ф.Х.

 

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1775 -1
“Святий Миколай наших воїнів оберігай” http://library.bershad.ua/?p=1753 http://library.bershad.ua/?p=1753#comments Mon, 22 Dec 2014 12:40:21 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1753 “Святий Миколай наших воїнів оберігай” книжкова виставка для юних читачів в рамках акції “Святий Миколай, Україну у мирі єднай” по збору коштів для учасників АТО в День Святого Миколая 

 

17 грудня  2014 року у Бершадській дитячій музичній школі  відбувся благодійний театралізований  захід  для дітей сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування  «Святий Миколай  нашу землю оберігай».  Так я к  дане свято є одним із найулюбленіших, то, звичайно, у ньому брали всі бажаючі діти теж.

У фойє  закладу  працівниками   районного краєзнавчого  музею та  районної бібліотек розгорнуто тематичні виставки  літератури, національного одягу, оберегів,  дитячих виробів. Також організовано виставку святкової хлібної  випічки.  Всі бажаючі мали можливість  придбати вироби.  Всім присутнім було запропоновано майстер – клас із образотворчого мистецтва.
Захід продовжився святковим  концертом, який підготували  працівники  районного будинку культури, вихованці  Бершадської музичної школи.
Зі святом  присутніх  привітали перший заступник голови  райдержадміністрації Володимир Ольшевський та заступник голови районної ради Василь Бондаренко.
Учасники заходу  отримали задоволення від майстерно виконаних пісень новорічно – різдвяного циклу у виконанні окремих солістів та дуетів, тріо «Сузір’я»; хореографічних композицій зразкового дитячого колективу естрадного танцю «Мрія», дитячого колективу ДМІШ «Росинка».
Службою у справах дітей Бершадської райдержадміністрації вручено солодощі 70 –м дітям сиротам та позбавленим батьківського піклування.  Керівництвом району  забезпечено солодощі учасникам   святкового концерту.

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1753 -1
“Ми давно тебе чекаємо, чудотворце Миколаю!” http://library.bershad.ua/?p=1749 http://library.bershad.ua/?p=1749#comments Wed, 17 Dec 2014 16:20:02 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1749 Лялькова вистава “Ми давно тебе чекаємо, чудотворце Миколаю! пройшла у відділі з обслуговування дітейдля юних вихованців Дитячої музичної школи ім. Р. Скалецького, керівник Качан А.В.

 

 

Після перегляду вистави, біля святкової ялинки

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1749 -1
“В український любий край сходить святий Миколай” http://library.bershad.ua/?p=1747 http://library.bershad.ua/?p=1747#comments Wed, 17 Dec 2014 16:12:47 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1747

 

“В український любий край сходить святий Миколай” книжкова виставка під такою назвою була підготовлена працівниками Бершадської районної бібліотеки відділом з обслуговування дітей

 

 

Бібліотекар Єгорова С.Ю.  представляє глядачам книжкову виставку

 

 

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1747 -1
До Дня місцевого самоврядування (7.12) http://library.bershad.ua/?p=1718 http://library.bershad.ua/?p=1718#comments Fri, 05 Dec 2014 11:15:17 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1718 “Перспективи розвитку місцевого самоврядування в Україні” Книжково – ілюстративна виставка

 

На фото : Бібліотекар читальної зали Лева Н.В., голова районної ради Грабчак М.П., заступник голови РДА Олішевський В.Е. директор Бершадського краєзнавчого музею Горобець О.М.

 

 

 

Міський голова Кольченко Михайло Іванович

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1718 -1
До Дня збройних сил України (6.12) http://library.bershad.ua/?p=1716 http://library.bershad.ua/?p=1716#comments Fri, 05 Dec 2014 11:06:41 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1716 Літературно – інформаційна викладка до Дня Збройних сил України  ”Збройні сили України на захисті Вітчизни”

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1716 -1
Колектив Бершадської районної бібліотеки вітає з 60 річним ювілеєм директора бібліотеки Бернацьку Лідію Луківну http://library.bershad.ua/?p=1709 http://library.bershad.ua/?p=1709#comments Mon, 01 Dec 2014 13:45:57 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1709

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1709 -1
Виставка – вшанування “На лебединих крилах народної пісні” http://library.bershad.ua/?p=1680 http://library.bershad.ua/?p=1680#comments Fri, 21 Nov 2014 15:41:50 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1680 До 115 річниці від Дня народження україннського композитора – земляка Родіона Андрійовича Скалецького

 

 

 

Юні артисти Сергій Іванченко, Наталія Рутковська, Володимир Баранов, Анна Бурдейна, Іван Гоцуленко – вихованці Дитячої музичної школи ім. Р. Скалецького                                                   Музейна експозиція до ювілею Р. Скалецького “Пісенні скарби композитора”

 

 

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1680 -1
Революція гідності : ми маємо пам’ятати http://library.bershad.ua/?p=1673 http://library.bershad.ua/?p=1673#comments Fri, 21 Nov 2014 09:20:21 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1673

На фото: Любов  Маковська та активіст Євромайдану, козак Четвертої сотні Самооборони Майдану Гаврилюк Михайло

Маковська Любов Андріївна народилася в 1952 році в місті Бершадь. Бухгалтер за освітою, закінчила Миколаївський торговий технікум. Нині на заслуженому відпочинку, але не стоїть осторонь подій в Україні – вона справжня революціонерка, адже про події Майдана знає не лише з телебачення.

Після перших пострілів у мирних людей у Києві, почувши, що потрібні ліки пораненим  не роздумуючи поїхала в столицю, швидко зібравши необхідне для постраждалих. Прихопила ліки і для себе про які потому так і не згадала – ніколи було.

Після всього побаченого на Майдані у своїй сторінці в «Однокласниках» Любов Андріївна написала заклик  про боротьбу проти тотального бандитського режиму та захист людської гідності. Після чого їй у відповідь почали надходити реальні погрози, що змусило її змінити запис про реальне місце проживання в Бершаді на нейтральне Київ – Уругвай.

Вона знаю, що таке гідність. Вона бачила її. Тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх. Страх померти. На той момент страх відійшов на останній план… Єдине, що скажу чесно: в такі екстремальні моменти плин часу змінюється, секунди тривають як вічність… При мені лилася кров і доводилося допомагати пораненим та проводжати в останню путь загиблих. Допомагала і на кухні і пораненим, працювала в Олексіївській лікарні. Якось була сильна негода, ішов дощ, Любов Андріївна роздавала целофанові плащі, у натовпі промайнуло знайоме обличчя, схоже на сина. Окликнула,  наздогнала юнака, проте помилилась. Познайомились з росіянином Максимом аж із самого Мурманська, який приїхав здалека, щоб на власні очі побачити все що відбувається в Україні. Провела для нього екскурсію Майданом, нагодувала, проте він до останнього не вірив, що люди на майдан прийшли самі та  допомагають безкоштовно. Не раз зустрічала репортерів із російських телеканалів та вмовляла знімати і розповідати правду про побачене.

Люди, що стояли морозними ночами на Майдані, продемонстрували світові бажання жити у вільній країні та силу людської гідності. Хай всі знають, що якщо хтось захоче позбавити нас нашої гідності – то ми зможемо себе захистити. Як не в суді, то на вулиці, співаючи гімн України з коктейлем Молотова в руках.

Після подій Майдану волонтерська робота Любові Андріївни не припинилась, активно збирає кошти, продукти та все необхідне

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1673 -1
21 листопада День Гідності та Свободи http://library.bershad.ua/?p=1671 http://library.bershad.ua/?p=1671#comments Fri, 21 Nov 2014 09:17:02 +0000 admin http://library.bershad.ua/?p=1671

Бібліограф – краєзнавець Юлія Маршук проводить перегляд літератури про Революцію гідності

20 листопада в читальній залі Бершадської районної бібліотека відбулась година спілкування «Революція гідності: ми маємо пам’ятати» з  учасниками Євромайдану. Учні Бершадського професійного ліцею   66 та 67 груп  уважно  слухали розповіді бершадців : уповноваженого правого сектора у Бершадському районі Григорашенка Анатолія Анатолійовича, козака Траченка Івана Максимовича, волонтерів Маковську Любов Андріївну, Запорожець Марію Андріївну, Колібабчук Любов Іванівну.

Цікавим був перегляд відео матеріалів про Революцію Гідності, яке продемонстрували працівники «Бершадської кіномережі» за сприяння директора Писанецького О.М. Власне відео та фото для перегляду надав учасник Майдану Савостьяненко Анатолій Анатолійович.

«Хто не буде пам’ятати минулого, той не матиме майбутнього, адже історії притаманно повторюватись» цими актуальними словами був завершений захід. Директор бібліотеки подякувала учасникам Майдану за цікаві та змістовні розповіді і побажала всім присутнім не втрачати людську гідність та вірити у щасливе майбутнє нашого народу.

Ідеали Майдану , які стосувались незалежної, сильної, могутньої та прекрасної України – вони живуть. Їх не можна кинути за грати або убити. Вони переможуть!

Під час перегляду відео ролика про події на Майдані

Волонтер Маковська Л. А. розповідає про участь у подіях на Майдані

 

]]>
http://library.bershad.ua/?feed=rss2&p=1671 -1