This version of the page http://ula.org.ua/ua/355-ogoloshennya (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-01-07. The original page over time could change.
Оголошення — Українська бібліотечна асоціація
  • УКР
  • ENG
Шановний, Гість! вітаємо Вас на сайті УБА
УвійтиРеєстрація
Конференції та семінари
05.01.2015 / Відеоконференція «Бібліотека – територія єдності» за ініціативи Чернігівського обласного відділення УБА
23.12.2014 / З питань роботи з внутрішньо переміщеними особами: досвід бібліотек України
22.12.2014 / Круглий стіл «Бібліотека – розумні інвестиції для рівнян» за участі посадовців, бібліотекарів та громадських активістів, 22.12.14 р., м.Рівне
18.12.2014 / Рівненські бібліотекарі узагальнили регіональний досвід з обслуговування біженців
18.12.2014 / Майстер-клас «Будуємо карту стратегії бібліотеки», 18.12.2014 р., м.Київ
Конкурс «Організація та проведення тренінгу для тренерів з медіаграмотності для бібліотекарів» (19.12.2014)

Програма «Бібліоміст» (www.bibliomist.org) шукає підрядника для організації та проведення тренінгу для тренерів з медіаграмотності для бібліотекарів. Орієнтовний термін виконання проекту – до кінця квітня 2015р.

Мета тренінгу - підготувати медіакомпетентного бібліотечного фахівця, здатного самостійно орієнтуватися в сучасному інформаційному потоці, спроможного ефективно реагувати на сучасні комунікаційні виклики, проконсультувати користувачів бібліотек, та у свою чергу провести...

Детальніше...
Акція "Творімо добро разом" (08.12.2014)

Запрошуємо Вас долучитись до акції  "Творімо добро разом" і скласти пожертву для подарунків (солодкі подарунки, продуктові набори, теплий одяг, засоби гігієни, українські іграшки і книжки) дітям з малозабезпечених сімей, дітей - сиріт воїнів АТО, героїв Небесної сотні, дітей малозабезпечених сімей з числа переміщених осіб, дітей, позбавлених банківської опіки.

Кожному жертводавцю буде надціслано Ангела, який буде оберігати Ваш дім і Ваш рід протягом наступного...
Детальніше...
Громада і бібліотека (08.12.2014)

Останнім часом в соціальних мережах активно обговорюється тема про реформування Дніпропетровської Центральної міської бібліотеки. З метою інформування громади міста про дійсний стан бібліотеки, адміністрація та колектив бібліотеки запрошують читачів, громадськість міста, всіх кому не байдуже майбутнє головної публічної бібліотеки Дніпропетровська на відкриту екскурсію до бібліотеки (вул.Леніна,23) 9 грудня 2014 року о 16:00.

Детальніше...

Письменницький марафон NANOWRIMO (31.10.2014)

2 листопада 2014 р. о 15:00у Державній бібліотеці України для юнацтвавідбудеться літературна вечірка з нагоди початку листопадового письменницького марафону NANOWRIMO.

Детальніше...
Триває прийом зголошень на премію ім. Юрія Шевельова (21.10.2014)

Премія імені Юрія Шевельова заснована 2013 року Українським центром Міжнародного ПЕН-клубу, Києво-Могилянською Бізнес Школою, видавництвом «Дух і Літера» та Українським науковим інститутом Гарвардського університету. Присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику, опубліковану протягом поточного року.

Детальніше...
УБА створює Робочу групу з MARC 21 (17.10.2014)

Українська бібліотечна асоціація оголошує про створення Робочої групи з MARC 21для вивчення теоретичних та практичних аспектів впровадження комунікативного формату MARC 21 в інформаційно-бібліотечних установах України.

Детальніше...
Знайди себе в шорт-листі «Корнійчуковської премії» (03.07.2014)

Уважно вивчивши всі надіслані роботи, Експертне журі II Міжнародного конкурсу на кращий твір для дітей «Корнійчуковська премія»* сформувало шорт-лист, до якого увійшли 67 претендентів на звання переможців у чотирьох номінаціях:

Детальніше...
Участь у «АРТ-ПІКНІКУ Слави Фролової» (02.07.2014)

Запрошуємо київські бібліотеки взяти участь в унікальному соціальному експерименті – «АРТ-ПІКНІКУ Слави Фролової», що являє собою масштабний соціальний культурно-освітній проект в Україні і Європі.

Детальніше...
Національний конкурс «Волонтер року 2013» (12.05.2014)

Центр волонтеріату «Добра Воля» оголошує про старт Національного конкурсу «Волонтер року 2013».

Детальніше...
Про надбавки за особливі умови роботи бібліотечним працівникам: роз`яснення юриста (09.04.2014)

Шановні члени УБА!

На адресу Президії УБА надходять адвокаційні запити стосовно роз`яснення ситуації щодо надбавки за особливі умови роботи бібліотечним працівникам. Приклад такого запиту див. нижче.

Детальніше...
Акція «Буква в цифрі» від сайту bibliotekar.in.ua (18.12.2013)

Пропонуємо Вам взяти участь в акції «Буква в цифрі», яка проходитиме з 17 по 27 грудня 2013 року. Підведемо підсумки цього року разом – напишіть про свої успіхи, пов’язані з оцифруванням або впровадженням інформаційних технологій в бібліотеці. Вони обов’язково будуть опубліковані в розділі «Новини» на сайті bibliotekar.in.ua, а найкращі три проекти отримають почесні призи.   

Умови участі тут.

Детальніше...
Асоціація "Інформатіо-Консорціум": безоплатне підключення до електронних ресурсів у 2014-2015 р. (18.12.2013)

Асоціація "Інформатіо-Консорціум" у співробітництві з Фундацією eIFL.net пропонує безоплатне підключення бібліотек, університетів та науково-дослідних установ України до електронних ресурсів у 2014-2015 роках.

У програмі можуть брати участь дійсні установи-партнери  Асоціації "Інформатіо-Консорціум", а також інші установи, які бажають приєднатися до Консорціуму.

Наших дійсних партнерів просимо поновити інформацію про свою установу за доданою формою, а нових  - подати...

Детальніше...
До уваги університетських бібліотек (30.10.2013)

Міжнародна благодійна організація «Інститут Критики» передала до Бібліотеки Могилянки в дарунок 5200 примірників (30 назв) книг та серіальних видань, що побачили світ у видавництві «Критика». Це 200 комплектів книг по 30 назв кожен, які бібліотека НаУКМА буде поширювати серед інших бібліотек по книгообміну.

Серед переданих книг - видання «Критики» за останні кілька років: комплект часопису «Критика» за 2012 рік, тритомник Людмили Гриневич «Хроніка колективізації та Голодомору в...

Детальніше...
Конкурс-виставка дитячо-юнацьких малюнків "Краса та розум України" (23.09.2013)

З вересня 2013 року діти та молодь з усіх областей України позмагаються поміж собою в художній майстерності й активності за цінні призи, пам'ятні відзнаки, безкоштовну путівку до Міжнародного Дитячого Центру "Артек" та ремонт для школи.

 

Ці "змагання" пензлів й олівців - національний конкурс-виставка дитячо-юнацьких малюнків "Краса та розум України", який...

Детальніше...
Конкурс на виконання робіт з модернізації Веб-порталу Української бібліотечної асоціації (22.07.2013)

Президія Української бібліотечної асоціації оголошує відкритий конкурс на виконання робіт з модернізації Веб-порталу Асоціації (http://www.ula.org.ua).

Модернізація включає розвиток функціонального сегменту CRM (облік членів та партнерів Асоціації, комунікації з ними, розповсюдження матеріалів тощо), а також сегменту електронних платіжних операцій (оплата членства, участі у спеціальних заходах, передплати матеріалів і послуг тощо) з використанням електронного банкінгу.

Заявки...

Детальніше...
Конкурс для публічних бібліотек «Створення навчальних відеороликів» від програми «Бібліоміст» (12.06.2013)

Програма «Бібліоміст» запрошує взяти участь у конкурсі «Створення навчальних відеороликів» для публічних бібліотек - переможниць конкурсу «Навчально-інноваційні бібліотеки» (НІБ) 2010-2011рр.

Метою конкурсу «Створення навчальних відеороликів» для переможців конкурсу НІБ полягає в популяризації інноваційних бібліотечних послуг, впроваджених у результаті успішного виконання проектів НІБ, шляхом створення коротких навчальних відеороликів (до 5-10 хвилин) для використання як у навчанні...

Детальніше...
Конкурс «Лідери бібліотечної справи» для молодих бібліотекарів від програми «Бібліоміст» (30.04.2013)

Програма «Бібліоміст» шукає підрядника для реалізації навчальної програми для молодих українських бібліотекарів, що складатиметься з 5 тренінгів та навчальної поїздки за кордон для найкращих учасників.

Очікуваний термін виконання  програми: червень 2013 – квітень 2014 року. Організація-виконавець (підрядник) буде відповідальною за відбір учасників, визначатиме фахівців для проведення тренінгів, вибір місця проведення та всю логістику семінарів, а також навчальної поїздки для...

Детальніше...
Фотоконкурс «Різноманіття у моїй громаді» (30.04.2013)

УБА запрошує бібліотеки взяти участь в міжнародному  фотоконкурсі «Різноманіття у моїй громаді» у рамках програми «Культура» Східного партнерства.

Мета конкурсу – підвищити поінформованість суспільства щодо важливості культурного розмаїття у розвитку місцевих громад України та Вірменії.

У конкурсі можуть брати участь фотороботи, що відображають роль бібліотеки у розкритті та розвитку культурного розмаїття громади України.

Участь в конкурсі дає можливість показати ...

Детальніше...
Конкурс проекту «Творчі майстерні» від програми «Бібліоміст» (29.04.2013)

Чи хотіли б ви надавати нові послуги своїм користувачам?

Чи хотіли б ви заохочувати креативніть та уяву в бібліотеці?

Чи хотіли б ви сприяти розвитку спільноти творців та діячів у вашій бібліотеці?

Чи хотіли б ви мати місце, де люди можуть співпрацювати, використовуючи новітні цифрові технології?

Якщо ви відповіли так на всі вищенаведені питання, тоді конкурс проекту «Творчі майстерні» - це прекрасна можливість отримати інструменти та зробити все це можливим. За...

Детальніше...
12 раунд Конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами від програми «Бібліоміст» (24.04.2013)

Електронне урядування і бібліотеки.

Сьогодні в Україні спостерігається певна активізація процесів, спрямованих на створення належних умов для запровадження технологій е-урядування як з боку влади, так і з боку громадськості та бібліотек. З метою сприяння впровадженню та ефективному функціонуванню е-урядування в Україні оголошено програмою «Бібліоміст» 12-й раунд конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами «Електронне урядування і бібліотеки», в рамках якого бібліотеки можуть...

Детальніше...
Нові можливості для бібліотек України з партнерами УБА (19.04.2013)

В 2013 році до партнерів УБА приєдналася компанія «Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». В межах партнерства підприємство надає для членів УБА знижку у розмірі 10% на придбання книг даного видавництва.

Більш детальна інформація про компанію тут - http://ula.org.ua/index.php?id=724&L=0\\%27

З питань співпраці звертайтеся до менеджера гуртових продажів видавництва «Клуб Сімейного...

Детальніше...
Конкурс бібліотечного відео «БібліоКіноФест 2.0» від програми «Бібліоміст». Сучасна бібліотека - сучасним людям (18.04.2013)

Вашій бібліотеці є чим пишатися і Ви хочете розповісти про це? Ви впроваджуєте інноваційні послуги для своїх користувачів? Ви любите і вмієте створювати відео? Тоді конкурс «БібліоКіноФест 2.0» саме для Вас!

Мета конкурсу - відзначити відео, які демонструють інноваційні бібліотечні послуги та підтримують позитивний імідж сучасних бібліотек.

Організатор конкурсу: програма «Бібліоміст»

Інформаційна підтримка: Українська бібліотечна асоціація (УБА) та соціальна...

Детальніше...
Конкурс на послуги з організації та проведення літньої школи для молодих бібліотекарів від програми «Бібліоміст» (16.04.2013)

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» (www.bibliomist.org) запрошує всі зацікавлені організації взяти участь у конкурсі на надання послуг з організації та проведення літньої школи для молодих бібліотекарів у липні 2013 р.

Метою конкурсу є залучення однієї чи декількох партнерських організацій (НУО, УБА, регіональні відділення УБА, регіональні бібліотечні асоціації, обласні універсальні наукові бібліотеки у партнерстві з НУО) для проведення...

Детальніше...
Конкурс для НУО "Бібліотеки - мости до е-урядування" від програми «Бібліоміст» (10.04.2013)

Конкурс обласних проектів залучення населення до використання е-послуг й інструментів е-урядування на базі сучасно обладнаних публічних бібліотек для Київської, Одеської, Запорізької, Івано-Франківської та Луганської областей

Ініціатива «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства “Відкритий уряд”», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р.  На виконання даної ініціативи...

Детальніше...
В Одесі відкриють нові літературні таланти (27.03.2013)

Другий дитячий літературний конкурс «Море талантів».

Головний приз у кожній віковій групі та в кожній номінації - електронна книга.

Запрошуються до участі діти від 6 до 18 років, що проживають в Одесі і Одеській області.

Прийом конкурсних робіт - до 26 квітня 2013 р.

Учасники конкурсу діляться на три вікові групи:

• 6 - 10 років;

• 11 - 14 років;

• 15 - 18 років;

Конкурс проводиться в наступних...

Детальніше...
Переможці 11 раунду конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами (22.03.2013)

Щиро вітаємо переможців 11-го раунду конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами «Маркетинг і реклама в бібліотеках » і бажаємо результативного виконання проектів:

1. Центральна бібліотека Дніпропетровської централізованої системи публічних бібліотек для  дорослих, проект «Мобільна бібліотека для мобільних людей: Дніпропетровська Центральна міська бібліотека в App Store».

Бібліотека запропонує інноваційну послугу для мешканців міста, що активно користуються сучасними...

Детальніше...
Результати всеукраїнського онлайн-конкурсу «З ІТ на Ти»-2 (15.03.2013)

Раді оголосити результати всеукраїнського онлайн-конкурсу «З ІТ на Ти»-2!

Золотий призер – Хроболова Ганна Володимирівна, бібліотекар 1 категорії, Наукова бібліотека НаУКМА, м. Київ.

Сумарний бал - 16,5 з 20 можливих.

Приз – планшет Asus Google Nexus 7.

Срібний призер – Козицька Тамара Степанівна, заступник директора з питань механізації, комп’ютеризації та автоматизації бібліотечних процесів, Центральна бібліотека Хмельницької міської ЦБС.

Сумарний бал - 15,5 з...

Детальніше...
Конкурс на кращі твори для дітей «КОРНІЙЧУКОВСЬКА ПРЕМІЯ» (20.02.2013)

Одеська обласна рада та громадська організація «Агентство регіонального розвитку» оголошують щорічний конкурс на кращі твори для дітей «Корнійчуковська премія».

Для участі в Конкурсі приймаються раніше неопубліковані твори письменників і поетів України українською та російською мовами. Термін прийому авторських робіт - з 15 лютого по 1 червня 2013 р.

Конкурс проводиться у наступних...

Детальніше...
Правова допомога від УБА та БФ «ГОРЄНІЄ» (08.02.2013)

У січні 2013 року Українська бібліотечна асоціація підписала Меморандум про спільну діяльність в проектах правової просвіти громадян з Павлоградським міським благодійним фондом «ГОРЄНІЄ» з метою впровадження програм надання безоплатної правової допомоги та правової просвіти малозабезпеченим громадянам, а також розбудови громадянського суспільства в Україні.

В зв’язку з цим, УБА розпочинає збирати запитання стосовно правових засад діяльності бібліотек, відповіді на які в межах своєї...

Детальніше...
Вакансії в бібліотеці НаУКМА (23.01.2013)

Вакансії бібліотекарів відділів обслуговування та книгозберігання в науковій бібліотеці НаУКМА. Резюме надсилати до 3 лютого на  адресу yaroshenko@ukma.kiev.ua

Детальніше...
Новини УБА
 
05-01-2015 / Членство в УБА у 2015 р.
29-12-2014 / Вітаємо з Новим 2015 роком!
22-12-2014 / Результати конкурсу для бібліотекарів та читачів від Гаріка Корогодського
Підписатись на RSS

Оголошення
19-12-2014 / Конкурс «Організація та проведення тренінгу для тренерів з медіаграмотності для бібліотекарів»
08-12-2014 / Акція "Творімо добро разом"
08-12-2014 / Громада і бібліотека
31-10-2014 / Письменницький марафон NANOWRIMO
21-10-2014 / Триває прийом зголошень на премію ім. Юрія Шевельова
17-10-2014 / УБА створює Робочу групу з MARC 21

Найближчі події

Нема подій