This version of the page http://gazeta.dt.ua/authors/evgen__shibalov (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-29. The original page over time could change.
Євген Шибалов - Автор - gazeta.dt.ua

Євген Шибалов

Власкор DT.UA в Донецькій області

209 статей
  • Гуманітарна блокада

    До фінансової і соціальної блокади Донбасу додалася продовольча — бійці кількох добровольчих батальйонів — "Донбас", "Дніпро-1" і "Правий сектор" — заблокували гуманітарні колони фонду Ріната Ахметова, які рухалися в неконтрольований українськими військами Донецьк.
  • Dehumanization. XXI століття

    Рішення РНБО про припинення соціальних виплат громадянам, що проживають у зоні АТО, стало одним із найбільш спірних. Річ не тільки у вкрай хисткій правовій основі. Річ іще й у тому, що цей документ дав змогу оцінити ступінь моральної деградації змученої України.
  • Донецький час

    Багато тих, хто йшов на дільниці 2 листопада, робили це не тільки прагнучи розжитися кількома кілограмами феноменально дешевих овочів. Вони щиро вірили, що після проведення псевдовиборів їм дадуть спокій, оскільки всі визнають "республіку" новим легітимним суб'єктом. Усе вийшло з точністю до навпаки.
  • Прифронтовий аеродром підскоку

    Один Донбас — дві реальності. На виборах цей контраст був помітний і впадав в око як ніколи.
  • For hearts and minds

    Головні бої точаться за те, що спеціалісти, які відпрацювали перемовниками в багатьох гарячих точках, називають "hearts and minds". Тобто за серця й уми місцевого населення. І на цьому фронті справи не блискучі. М'яко кажучи. Можливо, навіть гірші, ніж на полях битв.
  • Політичне тріо Донбасу

    Уся Україна готується до однієї виборчої кампанії — парламентської. А Донбас, новоявлена територія з "особливим порядком місцевого самоврядування", — одразу до трьох. Однієї реальної і двох гіпотетичних.
  • "ДНР" зсередини. Короткий лікнеп

    "Донецька народна республіка" зсередини являє собою таке переплетення протиріч, у якому нелегко розібратися навіть тим, хто інтегрований у структуру невизнаного утворення. Стверджувати, що в цього хаотичного утворення може бути якась єдина стратегія, — верх оптимізму.
  • Вибори в "Ольстері"

    На запитання "чи будуть вибори в Донецьку і Луганську?" найправильніша відповідь: виборів, у традиційному розумінні процедури вільного волевиявлення, не буде. Там, де на сцені з'являється зброя, громадська думка втрачає свою вагу
  • Пролонгація війни

    Крім уже цілком відчутної катастрофи гуманітарної, десь на обрії увиразнюються обриси й катастрофи техногенної.
  • Дилеми війни

    Найстрашніша помилка на війні — всіх "своїх" огульно вважати хорошими, а всіх "чужих" — поганими.Це прагнення провести чітку лінію породжує нерозуміння, відторгнення, а потім — злість і нову ненависть. І таким чином визначає, що рано чи пізно все повториться знову...
  • Донецьк. Хроніки окупації

    Донецьк сьогодні не живе. Донецьк виживає.
  • Слов'янськ. Життя після війни

    Над дорогою сюрреалістичними ліанами звисають обірвані тролеї і дроти. В асфальті вирви. Подекуди стирчать хвостики нерозірваних мін. Стелла з написом "Слов'янськ" посічена осколками...
Реклама
Читати @zn_ua
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости