This version of the page http://tisk.org.ua/?cat=1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-28. The original page over time could change.
Новости культуры | Давление света

Новости культуры



Виставка пряникових будиночків у “Софії Київській”

0
У рамках Фестивалю Святого Миколая 2014 у “Софії Київській” триває виставка пряникових будиночків. 

У Резиденції Миколая можна подивитися на цілі квартали солодких замків та будинків і навіть на Софійську дзвіницю з тіста та глазурі.

Висота солодких споруд сягає 40 см і більше. Оздоблені вони цукатами, цукерками, горішками і мармеладом.

Оголосити переможця конкурсу на кращий пряниковий будиночок планують 7 січня.

Вартість вхідного квитка для дорослих – 20 гривень.

Джерело: УКРАЇНСЬКА ПРАВДА КИЇВ GD Star Ratinga WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Новорічний квест “Шоколадні мандри”

0
З 20 до 28 грудня у Шоколадному будинку відбудеться новорічний квест “Шоколадні мандри” за участю відомих героїв українських народних казок. 

Як повідомляє сайт Печерської РДА, на дітей чекатиме інтерактивна вистава, конкурси, пісні, танці, патріотичний майстер-клас, солодкі подарунки та сувеніри напам’ять.

Початок вистав 20,22-25 грудня: о 14:00 та о 17:00; 21,28 грудня: об 11:00 та о 14:00; 26-27 грудня: об 11:00, о 14:00 та о 17:00.

Вартість квитків 150 гривень (з подарунком). Для дітей від 6 років.

Шоколадний будинок знаходиться за адресою вул. Шовковична, 17/2.

Джерело: УКРАЇНСЬКА Открыть полную запись >
GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Рождественская выставка в киевском Доме Художника

0

В рамках Рождественской выставки столичный Дом Художника (ул. Артема, 5/1) представил более 600 произведений современного украинского искусства. Экспозиция включает работы из разных уголков страны.

Центральное место на выставке отведено работам Тараса Данилича. Несколько залов отдано под его экспозицию «Серебрянная земля». Живописец является одним из 47-и претендентов на получение Шевченковской премии. Именно эта презентация его живописи играет решающую роль в решении жюри.

Возможное получение столь крупной и знаковой премии этим мастером станет существенным вкладом в ужасающую нынче Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


В ограниченный прокат вышел документальный фильм “Труба”

0

Фильм рассказывает о буднях простых людей, живущих возле газопровода

В столичном кинотеатре им. Чапаева выходит в прокат документальный фильм российского режиссера Виталия Манского “Труба”.

Об этом сообщают дистрибьюторы фильма, компания “86Prokat”.

“Труба” – это документальный фильм о повседневной жизни вдоль газопровода Западная Сибирь – Западная Европа.

Киевская премьера фильма состоялась в июне этого года. Кроме того, фильм привозили нафестиваль кино и урбанистики “86″, который проходил в Славутиче.

После публичной критики властей РФ и их действий в Украине, государственное Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Джазовая среда в “Циферблате”

0

24 грудня відвідайте живий Jazz+jam session у вільному просторі “Циферблат” (вул. Володимирська, 49а)

Кістяк програми:

Дмитро «Бобін» Александров – saxophone; Павло Литвиненко – piano; Олександр Ємец – contrabass; Павло Галицький – drums.

Після 21:30 – jam session. Приходьте джемитись!

Вартість: перша година – 36 грн., кожна наступна – 18 грн., однак, максимум – 108 грн/день. Студентам консерваторії і «Глієра», які покажуть свій студентський, – перша година не 36, а 18 грн.

Детальна інформація про подію.

Телефон для загальних питань і бронювання місць: +380 (63) 745 44 34.

Початок о 20.00

GD Открыть полную запись >
GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Тематична екскурсія «Кібернетика мистецтва»

0

У середу, 24 грудня, о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на тематичну екскурсію під назвою «Кібернетика мистецтва».

Термін «кібернетика» відомий  як назва загальнонаукового напряму, а також як характеристика стилю художньої літератури 80-х років (кіберпанк). Митці у всі віки підхоплювали найсучасніші ідеї вчених, а іноді й випереджали новітні розробки. В рамках екскурсії виставкою, відвідувачі дізнаються, які риси кібернетичних систем використали в своїх роботах художники номінанти на Премію Future Generation Art Prize 2014, як розробки ремісників минулих століть та твори художньої фантастики Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Творчій вечір для переселенців з Джамалою

0

Співачка Джамала здійснить ще одну акцію з метою підтримати вимушених переселенців з Криму і Донбасу. 24 грудня вона зустрінеться з ними в Києві у форматі творчого вечора.

Спілкування артистки і публіки буде відбуватися в конференц-залі бізнес-центру «Інком». Джамала розповість присутнім про свій життєвий і творчий шлях, слухачі зможуть поставити їй свої запитання. Співачка має намір розповісти про те, звідки черпає натхнення, що її спонукає до творчості, який досвід вона отримала під час зйомок у фільмі Олеся Саніна «Поводир». Частиною програми вечора буде автограф-сесія Джамали. Щоб стати Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Завтра в Малій галереї Мистецького Арсеналу з’являться «24 кімнати»

0

23 грудня в Малій галереї Мистецького Арсеналу відбудеться відкриття виставки Івана Світличного та арт-групи SVITER «Кімната № 4, кімната № 6».

Дві кімнати – це інсталяції з циклу «24 кімнати», довгострокового виставкового проекту. В рамках однієї виставки може бути заявлена як одна, так і двадцять три «кімнати», але їхня загальна підсумкова кількість не повинна перевищувати цифру назви циклу. Цікаво, що кожен об’єкт циклу і сам цикл виставляються лише один раз і реалізується в ізольованому просторі. В створенні інсталяцій художники використовують різні типи медіа технологій, від Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


ХАЙТАРМА: показ і зустріч із режисером

0

27 грудня кінофестиваль «Молодість» при підтримці Фундації Дарини Жолдак запрошує на спеціальну подію – показ і обговорення фільму «Хайтарма».

Показ відбудеться в публічному мультимедійному просторі FEDORIV Hub (вул. Велика Васильківська, 5, Арена-Сіті, офіс 27, 5-й поверх). Режисер і виконавець головної ролі Ахтем Сеїтаблаєв особисто представить стрічку, а у гостей буде можливість поставити йому питання. «Хайтарма» – перший кримськотатарський повноформатний художній фільм і перший в Україні фільм про депортацію кримських татар.

Події травня 1944 року показані через особисту історію Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Проект «Лялькові розваги» триває в Києві

0

На першому поверсі Музею історії міста Києва відкрився новорічний мультимедійний проект «Лялькові розваги». Кияни та гості міста мають змогу познайомитися з мистецтвом авторської ляльки, зануритися в святкову атмосферу фантазійних образів та казкових персонажів.

 

АВТОРСЬКА лялька — це не просто іграшка, а справжній витвір мистецтва, що одночасно поєднує у собі скульптуру, живопис та дизайн одягу. До експозиції увійшли роботи 25-ти лялькарів із усієї України, а також живописні твори Ігоря Єлісєєва та графіка Надії Махницької. Головний акцент зроблений на репрезентації творчості майстрів Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Документально-художня виставка «Плеяда бойчукістів»

0

23 грудня о 17:00 у Зеленій залі Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України відбудеться відкриття документально-художньої виставки «Плеяда бойчукістів»,присвяченої життю та творчості видатного українського графіка, художника-монументаліста Михайла Бойчука, його учнів та послідовників.

На виставці вперше комплексно будуть представлені архівні документи осіб, які складали основу школи бойчукістів, представників львівської, київської, харківської та одеської шкіл.Серед них – фундатор мистецького руху Михайло Бойчук, його учні Василь Седляр, Ярослава Музика, Іван Падалка, Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Живые чтения украинской авангардной поэзии 1910-1930-х годов

0

Завтра, 20 декабря в театральном буфете “На Станиславского” (Станиславского, 3) состоится празднование  Дня Рождения книжного магазина  ”Чулан”!

“Независимому книжному магазину Чулан исполняется 3 года!

Мы решили отметить наш третий День рождения музыкой и стихами в восхитительном театральном буфете На Станиславского.

20 декабря в 19:00 приглашаем вас послушать живые ЧТЕНИЯ УКРАИНСКОЙ АВАНГАРДНОЙ ПОЭЗИИ 1910-1930-х годов в исполнении Дарьи Войтенко и Евгения Славянова с минималистическим аккомпанементом Константина Бушинского. Будем рады видеть всех наших старых и новых друзей.

Вход Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


«Вечера на хуторе близ Диканьки» з ілюстраціями Іллі Ісупова. Презентація

0

У понеділок, 22 грудня в культурному просторі 31B1 (вул. Пушкіна, 31-В-1) відбудеться презентація книги  М. Гоголя “Вечера на хуторе близ Диканьки” з ілюстраціями Іллі Ісупова!

Один із найвідоміших українських художників, представник Нової хвилі, створив 25 ілюстрацій до визначного твору Миколи Гоголя. «Бувають проекти, у яких ми спершу обираємо літературний твір, а потім ілюстратора, а є такі, в яких ми підбираємо твір під художника, – говорить видавець Анна Копилова. – Саме так сталося у випадку з Іллєю Ісуповим. Його характерний стиль ми вирішили поєднати з містичними історіями Миколи Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Концерт «ЧУДЕСА НА ЛАВРСКОЙ 16»

0

Приглашаем на праздничный концерт «ЧУДЕСА НА ЛАВРСКОЙ 16»

Исполнители: Государственный эстрадно-симфонический оркестр Украины Дирижер — Николай Лысенко (младший)

Николай Витальевич Лысенко — праправнук основателя украинской классической музыки, заслуженный деятель искусств Украины, художественный руководитель и дирижер академического эстрадно-симфонического оркестра Украины (ДЕСО). Работая с ДЕСО в качестве дирижера, воплотил много творческих программ, среди которых — концерты фестиваля «Вековечные Источники» с участием таких солистов, как Мария Стефюк, Роман Майборода, Людмила Давымука и др Открыть полную запись >

GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится


Творча зустріч з Василем Шкляром

0
23 грудня 2014 р. о 19:00 в арт-просторі “Майстер клас” (вул. Лаврська, 16а) відбудеться презентація роману Василя Шкляра “Маруся” та музичного альбому Антіна Мухарського&Co “Мама-Анархія” (махновські та анархічні пісні). Після презентації – автограф-сесія.

 

GD Star Ratinga WordPress rating system
GD Star Rating
a WordPress rating system
Твитнуть
Нравится
  • Лучшие авторы (по количеству записей)

    • Елена Заславская (RSS) (1260)
    • Анастасия Медяник (RSS) (1021)
    • Константин Скоркин (RSS) (768)
    • ninaofterdingen (RSS) (284)
    • Виктор Ветлужских (RSS) (161)
    • IZotrop (RSS) (154)
    • Панна-Тюльпана (RSS) (126)
    • Евгения Баранова (RSS) (118)
    • Полупан Александр (RSS) (92)
    • Юлия Красильникова (RSS) (88)
    • Ярослав Минкин (RSS) (60)
    • Валерий Сурненко (RSS) (57)
    • Любов Якимчук (RSS) (54)
    • ingaGA (RSS) (52)
    • Александр Апальков (RSS) (36)
    • Vera Dedova (RSS) (32)
    • Елена Панченко (RSS) (31)
    • K1SSA (RSS) (31)
  • Сделай нам Like!

  • Счетчики


Вверх
  • RSS
  • Newsletter
  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Picasa
  • YouTube