This version of the page http://kino.rovno.ua/ua/news/401/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-20. The original page over time could change.
Новини / КінопалаЦ Україна, м. Рівне. Кіно, фільми, мульти, анонс, сеанси.

Новини

1 жовтня 2014
Дещо з історії справжнього Дракули

2 жовтня у світовий, а також український прокат виходить містичний екшн від студії Universal Pictures "Дракула. Невідома історія". Ми підготували кілька цікавих фактів з історії Влада III, принца Валахії - людини, чиє життя та діяння породили легенду про одного з найбільш відомих у світі монстрів, - про Дракулу.


  Влад III народився у 1431 році у Трансільванії.

Коли Влад III був ще дитиною, його разом із молодшим братом їхній батько відправив у Константинополь до султана Мурада ІІ в якості заручників. Там хлопчиків тримали шість років, впродовж яких вони вчилися військовій справі

Оскільки у той час Трансільванія знаходилась між двох імперій – Османської імперії та Австрійської монархії – Влад ІІІ жив в часи безперервної війни.

Улюбленим способом Влада ІІІ катувати людей було посадити їх на палю і залишити помирати протягом кількох днів у страшних муках. Саме завдяки цьому факту він отримав своє прізвисько – Влад Саджатель-на-палю (Vlad Tepes).

Його батько, Влад ІІ, належав до Ордену Дракону – таємної організації лицарів-християн, - яка боролася проти мусульманської Османської імперії. Саме тут Влад ІІ отримав своє друге ім’я – Дракул, - що буквально означає «дракон/диявол» у Румунії.


Наслідуючи батька, Влад ІІІ також вступив до лав Ордену Дракона і взяв собі ім’я Дракула, що на румунській мові означає «син дракона/диявола».

Відомо, що Влад ІІІ був надзвичайно релігійним та непохитним поборником християнства. Він вірив, що християнська доброчинність та правильне поховання спокутують усі його гріхи та відкриють йому двері до раю. Щоб підкріпити це переконання, він оточив себе різними церковниками – священиками та ченцями, а також звів п’ять монастирів.

Влад ІІІ загинув у 1476 році на війні з турками. Його голову відтяли і виставили на огляд усьому Константинополю



усі новини »

Новини кіно:

У гостях в казки: Зйомки "Хоббіта"
Курйози зі зйомок перших двох "Хоббітів"
Нестерпні боси. Фільми про жахливих начальників
5 цікавих історій про "Пінгвінів з Мадагаскару"
Цікаві факти про нові "Голодні ігри"
Чого чекати від фільму "Голодні ігри. Переспівниця"
12 фактів про фільм "Інтерстеллар"
Історія ляльки Анабель з одноіменного фільму