This version of the page http://ck.ck.ua/faq/1-1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-11-06. The original page over time could change.
FAQ (Все очень просто!) - Информационный сайт CherKassy
Добро пожаловать, Гость

   Кто на сайте:     

Онлайн: 19
Гостей: 19
Пользователей: 0

Опрос

Покупаете ли вы через интернет?
[ Результаты · Архив опросов ]
Всего ответов: 687

Главная » FAQ » Компьютеры и ПО Добавить новый вопрос

Компьютеры и ПО [2]Ремонт квартиры [3]

Як перший раз заряджати ноутбук
Як перший раз заряджати ноутбук
Акумулятори - незамінна річ в електроніці. Стандартом якості і повсякденне використання в ноутбуках на сьогоднішній день є літієво-іонний акумулятор (Li-Ion). Вони мають великий об'єм і малу вагу. Недоліки даного типу акумуляторів полягають у високій вартості і порівняно невеликому діапазоні температури для роботи. Щоб акумуляторна батарея прослужила довше, треба правильно в перший раз зарядити ноутбук.
Вам знадобиться:

- Ноутбук;
- Зарядний пристрій;
- Розетка;
- Керівництво користувача ноутбука.


Інструкція
1. Переконайтеся в тому, що у вашому ноутбуці встановлений літій-іонний акумулятор. Дану характеристику подивіться в керівництві користувача або на коробці від комп'ютера. Виробник позначає тип акумулятора буквосполученням Li-Ion.
2. Новий ноутбук, як правило, має незаряджений акумулятор або заряджений частково. Li-Ion система не володіє «ефектом пам'яті», властивим пристроям більш раннього виробництва. Також такій дії не схильні акумулятори наступного покоління - літій-полімерні (Li-Poly). Але для того, щоб не збити роботу системи, необхідно правильно перший раз зарядити ноутбук.
3. Не включаючи комп'ютер, приєднайте до нього зарядний пристрій і залиште заряджатися перший раз на ніч. Так ви гарантовано отримаєте максимально заряджену батарею. Якщо ви не втрималися і включили ноутбук, через 10-20 хвилин при першій зарядці значок акумулятора може показувати 100% готовність. Вимкніть комп'ютер, вийміть акумулятор, почекайте кілька секунд. Вставте батарею на місце. Підключіть ноутбук до зарядного пристрою. При зарядці акумулятор може сильно нагріватися.
4. Щоб батарея нового ноутбука досягла максимальної ємності, її треба "тренувати". Після нічної зарядки, відключіть блок живлення від мережі і працюйте на комп'ютері в автономному режимі до повної розрядки акумулятора. На ніч знову підключіть комп'ютер до мережі. Проробіть дані маніпуляції кілька разів (3-5), щоб добре розробити батарею.
5. Майте на увазі, що нова батарея швидше заряджається і розряджається. Реальний час роботи на комп'ютері в автономному режимі по початку може не відповідати характеристикам, зазначеним виробником. Не поспішайте бігти в магазин: через кілька повних зарядок акумулятор зможе легко витримувати зазначений час.

Як в BIOS поставити завантаження з диска
Як в BIOS поставити завантаження з диска
Базова система введення-виведення, або BIOS, забезпечує початковий старт комп'ютера. Крім того, саме в ній виставляються параметри багатьох пристроїв - зокрема, користувач може вибрати в якості первинного пристрою завантаження жорсткий диск, флешку або компакт-диск.

Інструкція
1. Необхідність змінити за замовчуванням пристрій завантаження зазвичай виникає при установці Windows. Якщо не виставити в BIOS відповідне значення, система просто не побачить при старті вставлений в дисковод компакт-диск, і завантаження буде відбуватися з вінчестера або, при відсутності на ньому ОС, не буде відбуватися взагалі.
2. Для входу в BIOS необхідно після запуску комп'ютера натиснути клавішу Del (найчастіше). Але на різних комп'ютерах конкретна використовувана клавіша може відрізнятися. Зокрема, можливі варіанти: Esc, F1, F2, F3, F10. У деяких випадках використовуються комбінації клавіш, такі як: Ctrl + Alt + Esc, Ctrl + Alt + Ins, Ctrl + Alt + Del, Fn + F1. При старті комп'ютера в нижній частині екрана може з'являтися підказка - наприклад, Press Del to enter setup.
3. При успішному вході в BIOS ви побачите синє або сіре вікно. Після цього вам треба знайти рядок, що відповідає за вибір завантажувального пристрою. Так як варіанти BIOS на різних комп'ютерах відрізняються, вказати точне місцезнаходження цього рядка складно. Тому просто перегляньте вкладки, вам потрібно знайти рядки First boot і Second boot - тобто первинне завантажувальний пристрій і вторинний.
4. Поряд з рядком First boot показано поточний завантажувальний пристрій. Ви можете його змінити зазначеними в нижній частині BIOS клавішами. Звичайно модифікація значень здійснюється в BIOS клавішами стрілок (вгору і вниз) або Pg Up і Pg Down. Вибравши зі списку за допомогою клавіш потрібне завантажувальний пристрій, збережіть зміни. Для цього треба натиснути F10 і в віконці, що з'явилося вибрати Yes або ввести Y і натиснути Enter.
5. Зазвичай в якості первинного завантажувального пристрою ставлять жорсткий диск. При установці Windows необхідно в BIOS встановити завантаження з CD, але відразу після першого автоматичного перезавантаження необхідно знову повернути в BIOS завантаження з жорсткого диска. На багатьох комп'ютерах є зручна опція вибору завантажувального меню, викликає після запуску комп'ютера клавішею F8 або F12.

Мы будем благодарны если Вы поделитесь ссылкой на эту новость

Новости Черкасс Пиццерии Черкасс интересные статьи Афиша Черкасс разные статьи Мероприятия Черкасс Образование Черкасс Бани Черкасс Транспорт Черкасс Крижталь 2012 Ледовые фигуры Свадьба в Черкассах Фотографии Черкасс фото Черкасс Парки Черкасс Днепр в Черкассах Справка Черкасс Рестораны Черкасс Архитектура Черкасс фото Крижталь 2012 Черкассы Крижталь Парк 50 Черкассы Фото парков Черкасс Фото дня в Черкассах Долина роз Черкассы Парк 50 лет Октября держатели для балконных для цветов заборы изготовление кованые мангалы озеленение подставки ящиков сквер долина роз фотографии скверов Черкасс Паровоз Су2510-86 Паровоз Су2510-86 Черкассы