This version of the page http://nikolaev.studrespublika.com/page.php?id=68 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-10-31. The original page over time could change.
Студреспубліка - Миколаїв - Студентський мер і магістрат 2005
 
Миколаїв

 

 
Студентський мер і магістрат 2005
  Оновлено 2008-07-13 o 13:22:45



Миколаїв
nikolaev.studrespublika.com
Країна Студреспубліки:

Мер - Белов Игорь Владимирович (1985)

Члени магістрату
П.І.П. Рік народження
Горбатко Алена  
Бякова Катерина Игоревна 05/11/84
Щербина Людмила Александровна 17/09/86
Федоров Александр Юрьевич 20/03/86
Дьячкова Ольга  
Шевченко Анна Сергеевна 21/04/86
Казакуца Игорь Александрович 13/08/86
Мельник Александр Витальевич 17/05/87
Новоселова Яна Геннадиевна 10/08/87
Дониченко Никита 09/07/88


25-26 червня 2005 р. у м. Миколаєві на території центрального бульвару міста - вулиці Радянської, навпроти Каштанового скверу, відбулася традиційна молодіжна акція "Студентська республіка". В акції прийняли участь 8 команд студентських активістів переважно 1-3 курсів по 10 чоловік від 8 вузів Миколаївської області:

· Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова,
· Миколаївський державний університет ім. В.Сухомлинського,
· Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили,
· Південнослов'янський інститут Київського славістичного університету,
· Миколаївський навчально-науковий інститут Одеського національного університету ім. І.Мечнікова,
· Миколаївський учбовий центр Одеської національної юридичної академії,
· Миколаївська філія ВМУРоЛ "Україна",
· Миколаївський торгівельно-економічний технікум

Організатори - Народно-демократична ліга молоді за підтримки Міністерства України у справах молоді та спорту, Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївського міськвиконкому та Миколаївського обласного комітету молодіжних організацій.

Спонсорами виступили McDonalds і фірма "Інвар". Творчу підтримку надала рекламна компанія "Креативний Центр". На сцені були розміщені банери ТК "ТЕТ", МОКМО, Управління у справах сім'ї та молоді Миколаївського міськвиконкому, прапор НДП.

Студентська республіка є проектом, який включає в себе як розважальні заходи для молоді (концерт, конкурси, шоу), так і ділову гру з виборів студентського магістрату та студентського мера регіону.

У Студентській республіці існували власні кордони, законодавство, органи влади, ЦВК, паспорти громадян Студреспубліки та бюлетені для голосування. Всі учасники були вдягнені в футболки "Студреспубліка". Видавалася газета гри - друкований додаток до Інтернет-видання www.maximum.iatp.org.ua "Максимум" (вийшло 4 випуски). Також силами учасників гри видавалася опозиційна газета "НОС" (4 випуски).

Під час заходу відбувалися постійні конкурси та проходив безперервний концерт. Для учасників гри була проведена справжня прес-конференція.

У роботі республіки прийняли участь заступник голови Народно-демократичної ліги молоді, голова Миколаївського ОО НДЛМ, член Політради Народно-демократичної партії Павло Вікнянський, начальник управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації Михайло Димитров, начальник управління у справах сім'ї та молоді міськвиконкому Віталій Воронов, лідери громадських організацій.

Усього учасників та глядачів - за два дні понад 1500 чол. За урахування підсумкового шоу до Дня молоді - до 10000 чол.

25 червня відбулася перша частина гри - за пропорційною системою проходили вибори до студентського магістрату студмістечка. В адміністрації студмістечка були зареєстровано 7 ігрових партій: "П-Контакт", "Вільне покоління", "Альтернатива", "Життя ЗарАз", "Молодіжна організація", "Партія студентів-інквізиторів (ПСІ)" та "Спецназ".

У ЦВК ж були зареєстровані виборчі списки 1 виборчого блоку і 4 партій. Усі вони подолали виборчий бар'єр у 10%. Рівну кількість голосів 26,3% і відповідно по 3 місця у магістраті взяли блок "Молодіжна організація" (блок партій "Альтернатива", "Життя ЗарАз" і "Молодіжна організація") і партія "Вільне покоління". 22,6 % голосів дозволили партії "П-Контакт" одержати 2 місця у магістраті; "ПСІ" та "Спецназ" взяли 13,2% та 10% голосів відповідно, що дало їм по 1 місцю у магістраті.

26 червня відбулися вибори студентського мера. Було зареєстровано 2 кандидати: Людмила Щербина й Ігор Бєлов. Цей день був сповнений цікавих сюжетних ходів та інтриг: у відставку пішов голова ЦВК Тимур Михайловський, а на його місце призначили "опозиціонерку" Катерину Бякову.

Студентським мером був обраний студент 3-го курсу фізмату Миколаївського державного університету, лідер студентської партії "П-Контакт" Ігор Бєлов.

Увечері на великому концерті на площі ім. Леніна за участі груп "Мандри" та "Воплі Відоплясова" заступник голови всеукраїнської НДЛМ, голова Миколаївського ОО НДЛМ Павло Вікнянський офіційно вручив йому сертифікат переможця.

Перед молоддю на великому концерті виступив Миколаївський губернатор Олександр Садиков.

Переможці гри у липні поїдуть на фінальну частину до м. Євпаторія обирати студентського президента та студентський парламент України.

Хід заходу висвітлювали ЗМІ: радіо "Ера"; телекомпанія "Март"; газети "Вечерний Николаев", "Николаевские новости", "Губернская неделя", інші ; журнали "Студентський дайджест" і "Горожанин"; Інтернет-видання "Максимум", "Микола", "Молодь", інші; інформагенція "УНІАН"; вузівські газети, тощо.




 

Студреспубліка 2014