This version of the page http://lucl.kiev.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-10-31. The original page over time could change.
Публічна бібліотека імені Лесі Українки міста Києва
Публічна бібліотека імені Лесі Українки

Бібліотека працює:
з 10:00 до 19:00

Субота, неділя:
з 10:00 до 18:00

Вихідний день - п'ятниця
Останній день місяця 
санітарний
Тел.: (38-044)486-01-46

Створіть акаунт!



  • Забули свій пароль
  • Забули своє імя
  • Реєстрація
Користуйтеся!

... Маючи справу з найціннішим і найблагороднішим - людиною та інформацією, бібліотека впливає на процес долучення наших громадян до цінностей вітчизняної та світової науки і культури, на формування духовності та гармонійний розвиток особистості.

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Бібліотека запрошує!

Запрошуємо відвідати заходи бібліотеки у жовтні 2014 р.

Події, що відбулися

 

26 жовтня 2014р.

У відділі мистецтв до 80-річчя від дня народження видатного українського композитора Віталія Губаренка відбулася зустріч з дружиною композитора, доктором мистецтвознавства, професором Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського Мариною Черкашиною-Губаренко. Вона розповіла про історію народження опери-балету В. Губаренка «Вій» за твором М. Гоголя, про нову сценічну версію Одеського театру опери і балету. Відбувся відео перегляд окремих фрагментів вистави. До ювілею композитора підготовлено книжково-ілюстративну виставку, де представлено наукові музикознавчі розвідки про творчість В. Губаренка, матеріали про сценічне втілення опер і балетів композитора на різних сценах протягом кількох десятиліть.

26 жовтня 2014р.
У жовтні 2014 року виповнюється  200 років від дня народження видатного поета і письменника Михайла Лермонтова. З нагоди ювілею у відділі мистецтв відкрито книжково-ілюстративну виставку «Лермонтов у кіномистецтві». До творів поета зверталися режисери від часів появи німого кіно. Так першою екранізацією був фільм «Пісня про купця Калашнікова», створений на студії Ханжонкова у 1908 році. Помітною подією стала екранізація 1941 року С. Герасимовим драми Лермонтова «Маскарад», головну роль в якій талановито виконав актор М.Мордвінов.В 1961 році на екрани вийшов фільм «Герой нашого часу» режисера С. Ростоцького. Відомий режисер А. Ефрос в 1970-х роках створив телевиставу «Сторінки щоденника Печоріна», запросивши зірковий склад акторів: О. Даля, А. Миронова, О.Яковлєву, А.Печернікову та ін. Неодноразово режисери зверталися до біографії Лермонтова. У 1943 році вийшов фільм «Лермонтов» (в гол. ролі О.Консовський) і вже у наші часи образ Лермонтова  створив актор М. Бурляєв (фільм «Лермонтов»; 1986 рік). Докладніше з історією екранізацій  творів Лермонтова читачі можуть ознайомитися на нашій виставці, що триватиме до 30 листопада.

Всі новини
NEW

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2015 рік. - Київ., 2014.

Бібліотечні клуби за інтересами : методичні поради бібліотекарю  в організації  творчих об’єднань користувачів. - К., 2014.



Дорогі кияни!

Навесні, коли розцвітають яскраві квіти та буяють каштани, теплий весняний вітер приносить до нас Свято матері, а 15 травня Україна відзначає Міжнародний день родини!

Колектив Публічної бібліотеки імені Лесі Українки віддає шану та любов всім матерям – берегиням мудрості, доброти та милосердя.

Доземний вам уклін і щира дяка за натхненну та найвідповідальнішу материнську працю, за відданість, ласку, розуміння та надійну підтримку.
То ж піклуймося про наших матерів, оберігаймо наші родини, шануймо наші традиції, бережімо рідну Україну!
 




Онлайн перекладач