<![CDATA[www.0342.ua: Новини Івано-Франківська]]> http://www.0342.ua Wed, 10 Sep 2014 16:10:00 +0300 Tue, 16 Sep 2014 03:40:10 +0300 http://www.0342.ua/designsite/logo.png <![CDATA[www.0342.ua: Новини Івано-Франківська]]> http://www.0342.ua Zend_Feed uk http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Ігор Кривецький із «Свободи» розповів, що не «відмазував» свого племінника від участі в АТО]]> http://www.0342.ua/article/616376 http://www.0342.ua/article/616376

Під час спілкування із журналістами інтернет-видання «Главком» нардеп від ВО «Свобода» Ігор Кривецький повідомив про те, що в антитерористичній операції приймав участь його племінник.

«Син моєї рідної сестри, який навчався на п’ятому курсі інституту, пішов в академвідпустку, поїхав в АТО і шість місяців був на передовій у складі 80-ї аеромобільної бригади. Тільки зараз приїхав. Погодьтесь, він би спокійно вчився далі, але обрав передову. І ніхто там навіть не знав, що він мій племінник. Це було рішення нашої родини. Ми не можемо говорити, що ми патріоти, якщо ніхто з нас не воює», — розповів Кривецький.

Також Кривецький зазначив, що й сам неодноразово відвідував зону АТО. За його словами, він туди їздить для того, аби зі слів офіцерів та рядових бійців довідуватись про реальну ситуацію та поточні потреби.

За твердженням співрозмовника «Главкому», він вже витратив на допомогу військовим більше 20 млн грн. Також Кривецький впевнений, що першочергово надавати фінансову допомогу Збройним силам повинні надавати багаті українці (нагадаємо, що «Свобода» пропонувала оподатковувати воєнним податком лише тих громадян, чиї статки сягають 500 тис. грн.,. однак цю пропозицію не було підтримано Верховною Радою — прим. ред.).

«Якщо їм (багатим українцям – прим. ред.) байдуже на країну має спрацьовувати бодай інстинкт самозахисту: в першу чергу, захисти себе. Хай захищають свій бізнес – тим самим вони захистять Україну. Їм потрібно дати можливість зрозуміти, яким чином можна захистити Україну. Треба зрозуміти, що ми всі допомагаємо собі – нам потрібно зберегти країну», — резюмував Кривецький.

]]>
Wed, 10 Sep 2014 16:10:00 +0300 Політика
<![CDATA[Партія місцевого самоврядування псує райдужну картину Гриценка, Тігіпка і «Самопомочі» Садового]]> http://www.0342.ua/article/616177 http://www.0342.ua/article/616177 Незважаючи на дані певних соцопитувань, в яких рейтинги політичних сил Анатолія Гриценка, Сергія Тігіпка та Андрія Садового злетіли мало не до 20 з гаком відсотків, інтерактивне голосування, яке проводить портал «КиевВласть», малює більш-менш реальну картину.

Станом на 10 вересня поточного року, в голосуванні взяли участь більше 13 тисяч респондентів. Для «Самопомочі» Андрія Садового і «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка та «Сильної України» Сергія Тігіпка результати виявилися досить жалюгідними.

За партію львівського мера віддали свої голоси всього 3,1% респондентів. Примітно, що «Самопоміч», широко розрекламована, як партія «людей з абсолютно новими якостями», впевнено залишила позаду Політична партія місцевого самоврядування, для якої ці парламентські вибори стануть першими. На даний момент ППМС показала результат в 3,8%, випередивши без проведення передвиборчої рекламної кампанії політичну силу Андрія Садового на 0,7%.

Разом з тим, Партія місцевого самоврядування активно піджимає в рейтингах і «Громадянську позицію». За Партію Гриценка проголосувало 4,7% потенційних виборців, що перевищує рейтингові показники ППМС всього на 0,9%.

«Сильна Україна» Сергія Тігіпка виявилася не настільки вже й сильна. За результатами голосування вона набирає всього лише 3,4%.

Оцінюючи ситуацію, експерти стверджують, що політична соціологія давно вже стала піар-інструментом в руках політиків. За словами Директора центру «Всеукраїнський соціологічний союз» Сергія Кузьменка, якщо раніше «дуті» рейтинги, помножені на домовленості з владою, спрацьовували, в ході поточних парламентських виборів, коли виборець демонструє різку розчарованість в старожилах політичного Олімпу, подібна практика результату не принесе.

«Люди хочуть почути від партій-кандидатів конкретні відповіді на злободенні питання - чи буде взимку тепло, гаряча вода, світло? Чому дешевшає гривня, все дорожчає, а перерахунку зарплат і пенсій немає? Де та реформа децентралізації, яку ще вчора обіцяли всі кандидати в Президенти України? Саме з цієї причини, українці шукають нові обличчя в політиці і голосують за ті політичні сили, які підняли на свої стяги соціальні проблеми місцевих громад. Думаю, за цими силами - майбутнє. І, на мій погляд, Партія місцевого самоврядування має всі шанси провести до Верховної Ради своїх представників, незважаючи на свій парламентський дебют», - зазначив Кузьменко.

]]>
Wed, 10 Sep 2014 12:53:00 +0300 Політика