This version of the page http://ei.com.ua/news/393900-demchak-3.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-08-21. The original page over time could change.
Руслан Демчак: Потенціал в Україні є, і спеціалістів достатньо. Все що треба – дати можливість працювати | Экспрессинформ
ЭКСПРЕССИНФОРМНОВОСТИ

Руслан Демчак: Потенціал в Україні є, і спеціалістів достатньо. Все що треба – дати можливість працювати

Дата публикации: Авг 29th, 2012, категория: Главное, Политика.

За даними опитування Центру Разумкова, діяльність прем’єр-міністра Арсенія Яценюка повністю підтримують 22,1% українців, підтримують окремі його дії 34,6%, не підтримують — 36,6%. При цьому аналогічне опитування в грудні 2013 року щодо діяльності прем’єр-міністра Миколи Азарова є таким: повністю підтримували 11,4%, підтримували окремі його дії 26,2%, не підтримували його дії 58,6%.

Багатьом здається, що революція та договір про асоціацію з ЄС швидко змінить ситуацію в країні, а також зможе вплинути на зміну державних інституцій. Щодня у суспільства постають одні й ті самі питання. Відповідь треба шукати у підтримці ЄС та непопулярних реформах.

- Чи є шанс повернути Крим?

Руслан Демчак: Сьогодні анексія Криму здається безвихідною ситуацією. Не думаю, що питання може бути вирішено в місячні терміни. Припускаю, що можливо пройдуть і роки. І справа не в тому, хто буде займатись цим найближчим часом, який президент.

Путін самостійно не відступить і не поверне Крим. «Втрата обличчя», з подальшим зниженням власного рейтингу, що сьогодні за даними російських ЗМІ сягає 80%, — це не його шлях.

Кримське питання має вирішуватись, юридичними, політико-дипломатичними та економічними заходами. Механізм лежить в площині міжнародних судів, звернень до Ради безпеки ООН, залучення підтримки серед країн-учасниць СНД та лідерів країн ЄС з метою здійснення більш жорсткіших економічних заходів та санкцій до Росії.

Звичайно, вони і зараз провадяться, але доволі поступово. Ймовірно, більш рішучіші та узгоджені дії США та країн ЄС мали б ефективніший результат.

Також вважаю, що Україна має провести національне розслідування та підрахувати збитки, що вже було нанесено всіма діями російської сторони.

Нагадаю, що згідно з українським законодавством, від’єднання Криму від України було б можливим лише після узгодження позицій урядів обох держав. Так, ігноруючи законодавчі акти України, Росія відтепер апелює до своїх (з 9 травня 2014 року вступлять в дію правки до Кримінального кодексу РФ), мовляв заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації буде приводом до кримінальної відповідальності (ув’язнення до 5-ти років) для тих, хто буде публічно говорити про необхідність повернути Крим до складу України. Крім того, порядок виходу суб’єктів федерації зі складу РФ не прописаний законодавчо.

- Які пріоритетні завдання сьогодні стоять перед чинною владою?

Руслан Демчак: Головним завданням залишається підготовка до проведення позачергових виборів Президента України із забезпеченням законності та правового порядку на всій території України. Події, що відбуваються у Луганську, Харкові і Донецьку, показують «м’якість» позиції та неузгодженість дій існуючої влади та зокрема слабку позицію правоохоронних органів.

Наступна пріоритетна задача – створення плану дій мирного врегулювання кризи в українсько-російських відносинах із відмовою від будь-яких силових дій.

Безумовно, на часі створення нової демократичної коаліції в парламенті, здійснення політики європейських реформ і проведення реформи місцевого самоврядування, забезпечивши регіони ширшими повноваженнями в економічній та гуманітарній сферах.

Варто припинити розпалювати суспільство законом про мову і принаймні тимчасово, до внесення коригувань, повернути закон про мовну політику від 2012 року.

Також вважаю за потрібне припинити примітивне цькування політичних опонентів та прибічників колишньої влади через політичні амбіції. Не треба скочуватись до дій колишньої влади. Цьому є рішення – люстрація та покарання організаторів політичних репресій законодавчим шляхом.

Політична та економічна інтеграція в Європейський союз має йти шляхом скорочення корупції, посилення протидії рейдерству, прозорості процедур проведення державних закупівель, можливості залучення громадського контролю та забезпечення рівних конкурентних умов роботи підприємств державного і недержавного секторів економіки.

- Які перспективи у бізнесменів, як їм працювати?

Руслан Демчак: Режим Януковича за останні роки значно скоротив кількість підприємців. І мова йде не тільки про надмірний контролюючих органів, зокрема з боку податкової системи України та відповідно «природного» закриття підприємств. Бізнес останніми роками був змушений віддавати на хабарі до 50% від своїх оборотів.

Сьогодні 60 тисяч осіб бізнесменів знаходяться за гратами саме через колишню політику влади та непідкорення їй. Тому вкрай важливо провести амністію та перегляд цих справ.

Безумовно, економіка України потребує відновлення та збільшення кількості суб’єктів малого та середнього підприємництва та їхньої переорієнтації на виробництво товарів та надання послуг. Однак, першочерговими завданнями роботодавців зараз має бути підтримка влади у поточній ситуації. Питання стосується і участі у бюджетній політиці, у додатковому фінансуванні армії.

Потенціал в Україні є, спеціалістів достатньо. Все що треба — просто дати можливість працювати і не заважати.

 
Реклама

Последние поступления

  • Возможности трудоустройства для студентов и работа для студентов
  • В киевском ресторане арестован приближенный к Януковичу олигарх Руслан Цыплаков
  • Как девальвация гривны повлияет на инвестиционную привлекательность Украины?
  • В Госфинмониторинге Украины состоится встреча руководителей Подразделений финансовых разведок Украины и Лихтенштейна
  • Открытия 2014: домашняя кухня с доставкой избавляют от толстоты, а удивительная губка решит проблему глобального потепления
  • На украинском рынке появились новый вид сигарет
  • Азартные игры: сетевое вмешательство стало знаковым
-->
  • [ RSS ]
  • [ Архив ]
  • [ 1 ]
  • [ 2 ]
  • [ 3 ]
  • [ 4 ]
  • [ 5 ]
  • [ 6 ]
  • [ Карта сайта (XML) ]
  • [eicomua@yandex.ru]
Войти
8 запросов, время генерации 0,431