17 серпня 2014, Київ 04:53
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

Політика

Україна наводить докази причетності Росії до збитого «Боїнга»

Затримано двох росіян, коригувальників вогню – Наливайченкоi
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 7,0MB
  • 360p / 10,0MB
  • 720p / 24,0MB
 
🔇
X
18.07.2014
На прес-конференції речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко доповів, що українська авіація не працювала в зоні падіння літака, «вона в принципі не працює на такій висоті». У свою чергу, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що у Донецькій області на кордоні з Росією затримано російських коригувальників вогню. Вони, можливо, причетні до використання зенітно-ракетного комплексу «Бук». А міністр оборони України Валерій Гелетей зазначив, що буде розслідуватися можливість терористичного акту з боку російських винищувачів із російської території. (Відео Reuters)

Затримано двох росіян, коригувальників вогню – Наливайченко

Також на цю тему

  • Росія також відповідальна за загибель «Боїнга-777» – Сергеєв
  • Кремлівська брехня. Росія: в катастрофі «Боїнга-777» винна Україна
  • Обама: «Боїнг-777» збили ракетою «земля-повітря» з території, контрольованої сепаратистами
  • Є явні ознаки, що літак на Донеччині збили сепаратисти – ОБСЄ

Мультимедіа

Аудіо
  • Україна наводить докази причетності Росії до збитого «Боїнга»

Євген Солонина

Київ – Українські урядовці та силовики оприлюднили низку доказів російської причетності до запуску ракети, яка збила малайзійський пасажирський літак в небі над Донбасом. В СБУ наводять і переговори екстремістів, і навіть запевняють, що впіймали двох коригувальників вогню. Експерт з авіаційного права наголошує, що розслідувати інцидент має Україна із залученням держав, які постраждали через падіння літака, але без участі Росії. В Україні порушено карну справу за статтею «Теракт». Український глава держави вважає, що збитий літак є підставою для того, щоб весь світ долучився до припинення агресії проти України.

Валентин Наливайченко
x
Валентин Наливайченко

«Боїнг-777» збили на сході України проросійські бойовики з зенітного ракетного комплексу «Бук», – заявив у п’ятницю журналістам очільник СБУ Валентин Наливайченко. За словами посадовця, зібрані докази, зокрема, записи розмов екстремістів, свідчать: «Бук» завезли в Україну безпосередньо перед терактом. І самі бойовики підтверджують, що «Бук» заходив разом із екіпажем з території Російської Федерації.

 «Важливим є обов’язкове оприлюднення всіх доказових баз не лише дій терористів, але також щодо злочинних дій прикордонників та прикордонної служби ФСБ Російської Федерації, які сприяли і переправляли зі свого боку кордону зброю, включаючи зенітний ракетний комплекс «Бук», застосований проти мирних жителів Європи, Малайзії та інших країн. Ми затримали двох коригувальників вогню: російських військових, які намагалися перетнути кордон у бік Росії. Їхні допити стануть елементом доказової бази, яку ми оприлюднимо», – наголосив керівник СБУ.

Валентин Наливайченко також повідомив, що Служба безпеки України порушила за фактом збиття пасажирського літака кримінальну справу за статтею 258 частина 3 Кримінального кодексу «терористичний акт».

«Розвідники» МВС побачили, як «Бук» вертався до Росії

Арсен Аваков
x
Арсен Аваков

У ніч на п’ятницю зафіксовано переміщення тягача з ракетним комплексом «Бук» у бік кордону з Російською Федерацією. Як стверджує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, імовірно цей ракетний комплекс здійснив постріл по цивільному малайзійському авіалайнеру.

На відеозаписі видно розчохлені ракети. Дві ракети на місці – середню не видно

«Підрозділи прихованого спостереження МВС України 18 липня о 4:50 ранку зафіксували тягач із завантаженим гусеничним ракетним комплексом, що рухався у напрямку через Краснодон, у бік кордону з Російською Федерацією. На відеозаписі видно розчохлені ракети. Дві ракети на місці – середню не видно. Відбувається аналіз цієї та іншої зібраної інформації», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю.

А радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що цей зенітно-ракетний комплекс «Бук» вночі з 17 на 18 липня було вивезено до Росії.

Терорист Стрєлков, він же Гіркін, уночі приїжджав до Сніжного для врегулювання ситуації зі збитим «Боїнгом»

«За останньою інформацією, терорист Стрєлков, він же Гіркін, уночі приїжджав до Сніжного для врегулювання ситуації зі збитим малайзійським «Боїнгом». Уночі установку «Бук», із якої запустили ракету, було вивезено на територію РФ, де її, швидше за все, знищать», – написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Україна, а не Росія, має розслідувати катастрофу в своєму небі – експерт

Раніше екстремісти у соцмережах обіцяли, що повезуть бортові самописці зі збитого літака до Москви. Такий крок є неприпустимим, адже Росія не має жодних повноважень для участі в розслідуванні авіакатастрофи в Україні, зазначає експерт з авіаційного права Андрій Козлов.

«Україна – єдина країна, яка повинна проводити розслідування обставин загибелі літака, відповідно до вимог Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію від 1946 року. Конвенція наділяє повноваженнями розслідувати авіаційну подію державу, на території якої вона сталася», – наголосив експерт.

І додав, що до розслідування в ролі членів комісії можуть бути залучені представники інших країн, для огляду місця події та збору доказів – повноважні представники, які можуть представляти і країну, де сталася катастрофа, і держав, яким належав літак, які розробляли чи виготовляли його, або чиї громадяни були на борту.

Андрій Козлов прогнозує, що Україна намагатиметься через суд повернути речові докази, якщо їх вивезуть до Росії, В такому випадку, надія на успіх позову є примарною, вважає експерт.

Петро Порошенко
x
Петро Порошенко

Збитий в українському небі пасажирський літак – свідчення того, що військовий конфлікт вийшов за межі України, відтак зупиняти агресію доведеться зусиллями багатьох країн, заявив в офіційному зверненні президент України Петро Порошенко.

«Я хочу повідомити, що один із лідерів бойовиків у бесіді зі своїм закордонним російським куратором, полковником Головного розвідувального управління Російської Федерації Василем Гераніним вихвалявся збитим лайнером. Черговим трофеєм встигли похвалитися й інші терористи-диверсанти. За останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як з російської території було збито українські військові літаки Ан-26 та Су-25. Зовнішня агресія проти України – не лише наша проблема, це загроза європейській і глобальній безпеці. Її подолання потребує спільних зусиль», – наголосив президент.

Ще до авіакатастрофи Петро Порошенко заявляв, що треба змінити тактику АТО. Зокрема, залучивши до неї збройні сили інших держав.

Після катастрофи малайзійського пасажирського літака над Донеччиною українська влада поінформувала Європейську організацію з безпеки аеронавігації («Євроконтроль») про закриття всіх маршрутів над Східною Україною, в так званому Дніпропетровському районі польотної інформації.

Низка авіакомпаній скасувала свої рейси над усією українською територією.


Євген Солонина

SolonynaY+rferl.org

Читати @SolonynaY


Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: ну ка набросьтесь Місто: Крым
22.07.2014 00:29
За окошком дождь и град? Это Путин виноват! Кошка бросила
котят -Это Путин виноват, Зайку бросила хозяйка -Кто виновен, угадай-ка! Наша
Таня громко плачет -Рядом Путин, не иначе! Свет погас, упал забор, У авто
заглох мотор,Зуб здоровый удалили Иль залез в квартиру вор, Не понравилось
кино, Наступили вы в говно…У любого катаклизма Объяснение одно…Знает каждый
демократ -Это Путин виноват! Кто вчера в моём подъезде Лифт зассал до потолка?
Мне, товарищи, поверьте-Это Путина рука! Шторм, цунами, наводнение? -Это Путин,
без сомненья! Ливень, оползень, циклон -Виноват конечно он! Сель, лавина,
камнепад? -Ясно: Путин виноват! Смерч, тайфун, землетрясение -Нет от Путина
спасенья! В темя клюнула ворона? -Это -юный друг ОМОНа.Пчелы, осы жалят вас?
-Это путинский СпецНаз. Видишь этого шмеля? -Он на службе у Кремля! Если верите
в такое -Это просто паранойя!
У відповідь

від: Петрович Місто: г.Одесса
23.07.2014 21:52
Талант несомненно есть,вот только бы мозги еще работали !!!А то видимо заняты мыслями за чужую параною!!?Тебе со своей бы справиться!

від: berest Місто: Рівне
22.07.2014 00:10
Терористи, вірні традиціям тероризму, самі через півгодини після теракту розтрубили про збитий літак АН-26. РосTV рознесло цю новину на весь світ. Які ще треба докази? Не росіяни? Покажіть збитий АН-26! Нема ? Значить - Боїнг!!!
У відповідь

від: Анонім
22.07.2014 02:39
Українські військові пілоти з били Боїнга -777.І вони повині віповідати перед законом .У загибелі БОїнга -777 винні СБУ І ЦРУ.
У відповідь

від: Viktor Місто: Borispol
22.07.2014 20:50
И зачем же украинским военным пилотам сбивать гражданский самолёт? Придумайте что-нибудь более правдоподобное. Путину и так никто не верит, даже "китайские союзники."

від: Анонім Місто: Анонім
21.07.2014 19:31

Жаль , що автор не на голландських сторінках опублікував. Так би уся Голландія в день скорботи змогла прочитати.
Жаль людей , які загинули. Як можна жити в Нідерландах і ще сміятися , коли загинуло стільки дітей, розумних людей.

http://obozrevatel.com/abroad/61724-zhivuschaya-v-niderlandah-doch-putina-napomnila-o-sebe-v-internete.htm

від: Слава Місто: Харьков
21.07.2014 15:42
"Через несколько часов после гибели Boeing 777 Министерство обороны России сообщило, что под Донецком находились 27 (!) пусковых установок ЗРК "Бук М 1", которые входили в состав 156-го зенитно-ракетного полка Вооруженных сил Украины. В военном ведомстве задали вопрос украинским коллегам, ЗАЧЕМ устанавливать ЗРК при спецоперации против ополченцев, у которых НЕТ АВИАЦИИ". Простой вопрос, на который до сих не хотят давать простой ответ. А перекладывать вину с больной головы на здоровую, на Украине всегда мастаков хватало...Только полные идиоты для таких же легковерных идиотов могли придумать сказку о Летучем Русском Буке, который в одиночестве лихо раскатывал по местам боевых действий из страны в страну то ли в Красноармейске то ли в Краснодоне на виду у всех, без чехлов, охраны и сопровождения ...


від: ю Місто: донецьк
20.07.2014 10:20
ТЕ ЩО КОМАНДА З РОСІЇ В КОМПЛЕКСІ БУК БЕЗПЕРЕЧНА ІСТИНА НА ЦЕ Є ВСІ ДОКАЗИ І СВІДЧЕННЯ.ТОБТО БОЇНГ 770
ЗБИЛА РОСІЯ І ЗА ЦЕ ПОВИННА НЕСТИ ПОВНУ МОРАЛЬНУ
І МАТЕРІАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОЖНІЙ ДЕРЖАВІ ЯКІЙ
БУЛО ЗАВДАНО НЕПРАВИМОЇ ШКОДИ.
ПО ДРУГЕ РОСІЯ ОЗБРОЇЛА ВСІМА ВИДАМИ РОСІЙСЬКОЇ
ЗБРОЇ І ВОНА -РОСІЯ ЗОБОВЯЗАНА ЇХ НАЙМАНЦІВ РОСІЙСЬКИХ РОЗБРОЇТИ.
ЦЮ ЗАДАЧУ ПОВИННА ПОСТАВИТИ СВІТОВІ ДЕРЖАВИ -
РОСІЇ.
ДУЖЕ ВЛУЧНО ВИСКАЗАВСЯ ОРЕНБУГ ПРО КАЦАПІВ:
"НЕТ В ЭТОМ МИРЕ МЕЛЬЧЕ,СВОЛОЧНЕЕ И ХАМОВИТЕЕ
ОСОБЫ ,ЧЕМ КАЦАП. РОЖДЁННЫЙ В НАЦИСКОЙ СТРАНЕ
ВСКОРМЛЕНОЙ ПРОПАГАНДОЙ НАЦИЗМА ЭТОТ НИКОГДА НЕ СТАНЕТ ЧЕЛОВЕКОМ . У ЕГО СТРАНЫ НЕТ ДРУЗЕЙ-
ЛИБО ХАЛУИ ЛИБО ВРАГИ....."

від: Аль
20.07.2014 08:57
СБУ привело неопровержимые доказательства преступной халатности украинской власти и своей в том числе. 8 июля официальная украинская инстанция запретила полеты гражданской авиации над зоной АТО, кроме ТРАНЗИТА на высоте большей 7900. Нужно полагать, что денег за транзит хотелось, но таки опасались работы зенитных средств Новороссии, которая ДАВНО запретила ЛЮБЫЕ полеты над своей территорией. Теперь СБУ нам демонстрирует, что четко отследила момент завоза подходящего для работы на больших высотах зенитного комплекса и все его движение на боевую позицию, но предупредить Украэрорух, чтоб тот запретил пролет над Донецком НА ВСЕХ ВЫСОТАХ им было западло! Похоже, что СБУ даже в глубине души мечтало, чтоб под огонь попал гражданский самолет с чудесными пропагандистскими возможностями после его уничтожения, а то как то надоело каждый день артобстрелы жилого сектора и авианалеты на него рутинно списывать на "провокации боевиков".
У відповідь

від: Alex Місто: Dnepropetrovsk
24.07.2014 11:44
Ложь, основанная на незнании или сознательном искажении фактов, а так же запретительных норм. Совсем стыд потеряли!

від: Sergiy Місто: Toronto
19.07.2014 21:30
Мало сумніву у тому, що й перший малайзійський лайнер теж був збитий російською ракетою. Путін просто випробовував свої ракети і техніку приховування доказів. І йому це явно вдалось.

Мало сомнений в том, что и первый малайзийский лайнер тоже был сбит российской ракетой. Путин просто испытывал свои ракеты и технику скрытия доказательств. И ему это явно удалось.

Little doubt that the first Malaysian airliner was also hit by a Russian missile. Putin was just testing his missiles & evidence hiding technique. And he obviously succeeded.

від: Дмитрий Низомов
19.07.2014 16:04
Если США и вправду смогут ввести воска для помощи Украине, то это может и хорошо, но как бы не началось непоправимое... http://bloget.ru/index.php?newsid=502
У відповідь

від: nn Місто: n
19.07.2014 16:58
украине что войск не хватает. у украины одно вонинское подразделение которое взаимодействовало с нато, остальные не смогут разобраться где свои а где чужие. да и конституция запрещает.

від: Betmen
19.07.2014 15:20
В ближайшее время Путин планирует поставку на Донбасс новых ракет класса "земля-земля" для обстрела городов в Украине, вероятно Киева и других для принуждения к капитуляции и сдачи территории.А тех, кто останется в живых мобилизуют и отправят воевать в Европу за великую империю Путина.Так как Путин считает себя новым царём и наследником всея Руси, а Украину своей территорией и окном в Европу ,которое он прорубает для своей империи.
У відповідь

від: Кантари Місто: лампово
20.07.2014 11:53
Не пугайте,не дождетесь!В России никому Европа в качестве трофея не нужна:зачем?Да и воевать желающих нет-все вояки на Донбасс,похоже,подались!Путину и так хорошо живется, дай бог всем так!

від: Свобода Місто: Украина
19.07.2014 13:23
В 2001 году российский самолёт Ил-86, совершавший рейс из Тель-Авива в Новосибирск, был сбит над Черным морем. Возможно российские власти таким способом ликвидировали какого-то человека, может агента или еще кого, такой способ убийства выглядел более безопасным с точки зрения последствий и расследования, если бы убийство произошло иным способом. Поэтому Россия постаралась свалить всю ответственность на Украину, чтобы отнести от себя какие-либо подозрения. В 2001 году среди высокопоставленных военных Украины было очень много российских агентов, они также могли получить приказ организовать к определенной дате совместные с Россией военные учения и под видом учений сбить самолет. Хотя ракета могла быть запущена с российского корабля или базы в Крыму, также под видом учений.
Потом настала очередь Польского самолета...
Вспомните также сфабрикованное российскими властями дело о раскрытии в Украине покушения на Путина как раз перед такими же фальшивыми президентскими выборами, тогда участие в этом спектакле о покушении на русского царя Путина принимали спецслужбы Украины.
Гражданский самолет Малайзийских авиалиний летел от запада к востоку, то есть из Украины в Россию, поэтому украинские военные не могли принять его за вражеский российский военный самолет. Конечно можно предположить, что законспирированные российский агенты, в составе украинского командования или в составе украинских сил ПВО, приняли решение сбить гражданский самолет. Но такое не выгодно русским властям, терять своих агентов в армии Украины, откровенно подставляя их под международное расследование. Поэтому, исходя из направления движения самолета, именно российские военные или их части на оккупированных Россией территориях востока Украины сбили гражданский самолет, приняв его за Украинский. Это еще раз подтверждает, что русские ведут с Украиной войну, а на востоке Украины находятся части российских войск ПВО.
И тут я согласен с Андрэасом из Денвера, Европа очень доверчива к России. Россия ведет войну против Украины, а Европа этого не замечает и посылает самолеты, в которых их же граждане, через зону войны. Из-за этого страдают простые люди.
Россия вводит в строй новые ракеты с ядерными боеголовкам, новые подводные лодки, новые военные самолеты и так далее. Для убийства каких народов предназначено все это российское оружие? Конечно для убийства простых европейцев. Кого европейцы должны благодарить за это? Конечно таких продажных политиков как Шредер, друга Путина Берлускони, которого, кстати, Итальянская мафиозная судебная система оправдала, Марин Ле Пена - французского агента кремля и так далее, ну а список западных компаний и банков, которые с удовольствием финансируют Кремль очень большой. Алчные западные политики и бизнесмены вооружают Россию, а нищают простые европейцы, их еще убивают во имя обогащения за кровавые деньги России. Простым европейцам давно пора разобраться со своими предателями политиками и бизнесменами, которые лгут о выгоде торговли с Россией, а на самом деле торгующих правами человека, плюющих на демократические ценности, ставящих под угрозу жизнь своих народов.
Россия это не какие-то там мелкие арабские нефтяные шейхи, которые строят в пустынях оазисы и небоскребы, или, на худой конец, бегают по пустыне разжигая религиозную вражду. Россия это опасный для всех кровавый хищник, который только начал раскрывать свою пасть.
У відповідь

від: Владзьо
19.07.2014 21:00
Я довго жив в Росії і менталітет росіян знаю "не по наслышке".
Для них приїзд президента Польщі на могилу поляків, закатованих росіянами-енкаведистами, та ще й на Смоленщину, яку вважають свого "недоторканним центром" російської ксенофобії, - є актом "нечуваної наруги" над російським царевголовізмом.
Тому вони й влаштували показову катастрофу, щоб більше ніхто на таке на наважувався. Злегка затамувавши її під "нещасний випадок".

Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

ОСТАННІ НОВИНИ 

00:50

«Правий сектор» висунув Порошенкові ультиматум

00:35
На Луганщині з полону звільнили керівника місцевої «Просвіти» – Доній
16 серпня 2014
23:52
Меркель хоче пояснень від Путіна через заяву представника «ДНР»
23:20
Мінсоцполітики визнало вантаж МКЧХ гуманітарною допомогою
22:43
СБУ: знешкоджено терористичну групу, яку координували з Росії
ВСІ НОВИНИ

Водії «гуманітарного конвою» Росії показали вміст своїх вантажівок у таборі поблизу населеного пункту Каменськ-Шахтинський, Ростовської області, 15 серпня 2014 року

ФОТОЩОДЕННИК РАДІО СВОБОДА
Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

В інших ЗМІ
В інших ЗМІ