17 серпня 2014, Київ 04:26
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

Політика

Кремлівська брехня. Росія заявляє, що в катастрофі «Боїнга-777» винна Україна

Бойовик угруповання «ДНР», яке в Україні визнано терорестичним, розглядає уламки від носової частинини «Боїнга-777», Донецька область, 18 липня 2014 року

Мультимедіа

Аудіо
  • Кремлівська брехня. Росія заявляє, що в катастрофі «Боїнга-777» винна Україна

Радіо Свобода

Російські ЗМІ, телеканали «Росія-24», «Перший», ТВЦ та інші, розповсюдили низку заяв російських очільників, котрі покладають всю вину за катастрофу малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» над донбасівським Торезом на Україну. І президент Путін, і російські військові кажуть, що за цей злочин несе відповідальність лише українська сторона. При цьому ЗМІ Росії повністю замовчують факти причетності проросійських сепаратистів Донбасу до обстрілів низки літаків у зоні конфлікту та ігнорують інформацію, котра свідчить і про пряму причетність російської сторони до озброєння сепаратистів новітніми ракетно-зенітними комплексами «Бук», виробленими в Росії.

Російський президент Володимир Путін, як це показав в ефірі телеканал «Росія-24», прямо поклав вину за «злочин» з «Боїнгом-777» на Україну. «Безумовно, держава, над територією якої це сталося, несе відповідальність за цю страшну трагедію. Я вже дав відповідні доручення військовим відомствам, щоб вони надали всю необхідну допомогу у розслідуванні цього злочину», – сказав Путін.

Російські військові також зробили спеціальну заяву з цього приводу, де назвали нібито точні дані розміщення українських підрозділів ППО з ракетними комплексами «Бук-М1».

Хоча вже твердження російських військових про розміщення таких українських комплексів, наприклад, у Донецьку, не витримує критики. Бо українська сторона і міжнародні спостерігачі стверджують, що в зоні конфлікту подібних систем українських ППО немає, і що українські війська ніколи не стріляли по повітряних цілях у зоні цього конфлікту. Тоді як сепаратисти вже тричі хвалилися, що вони збили на великих висотах, щонайменше три українських літаки, що й було підтверджено.

До того ж українська влада, зокрема МВС України, наводить прямі факти намагань сепаратистів терміново сховати, вірогідно, на території Росії, один із зенітно-ракетний комплекс «Бук» російського виробництва, на якому не вистачає якраз однієї ракети.

Окрім того, СБУ перехоплені розмови сепаратистів щодо збитого над Торезом «Боїнга-777» та затримано двох російських військових – коригувальників вогню – при спробі перетнути на Донбасі українсько-російський кордон.

Російська сторона, як і західні розвідувальні служби, підтвердили факт ракетного пуску в момент трагедії «Боїнга-777»

Російський телеканал «Росія-24» оприлюднив інтерв’ю з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, у якому той заперечує причетність Росії до падіння літака Malaysia Airlines у Донецькій області. «Щодо заяв, які лунають із Києва, щодо того, що ми ледь не самі зробили це (збили пасажирський літак): я фактично за останні місяці правдивих заяв із Києва не чув», – сказав Лавров.

За його словами, Росія наполягатиме на об’єктивному, гранично відкритому й незалежному розслідуванні катастрофи літака.

Хоча світові експерти та й офіційні особи на Заході переважно схильні до того, що всі сліди щодо трагедії літака Malaysia Airlines «ведуть до росіян». Російське міністерство оборони заявило, слідом за американцями, що їхні служби стеження за повітряним простором в регіоні Донбасу також зафіксували ракетний пуск у момент перед падінням літака «Боїнг-777».

Західні експерти також зазначають, що навіть на основі уламків літака буде достатньо легко виявити, від чого сталася катастрофа, а якщо від ракети – то чия вона і звідки була випущена.


Радіо Свобода



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі
     
від: Ю Місто: ДОНЕЦЬК
20.07.2014 10:25
КРЕМЛІВСЬКА -ГЕБЕЛЬСОВА БРЕХНЯ УЖЕ ОБЛЕТІЛА ВЕСЬ
СВІТ. ПОРА ЗАСТОСУВАТИ ДО НЕЇ -РОСІЇ ЧЕТВЕРИЙ РІВЕНЬ
ЗАХОДІВ.

від: nn Місто: n
19.07.2014 08:50
тут же исчезли днр и лнр, а появилась украина

від: OlegRoman Місто: Bratislava
18.07.2014 21:54
На самперед путінський рашизм - ракова пухлина російського суспільства, котре розварюється в котлі кремлівської брехні та фальші. По Лєнінові, Сталінові, Гітлерові знову наступили злі часи кагебіста, що зумів зумів поєднати, примножити і розвинути жорстокості фашизму й комунізму. Кровожадний злочин, підступна окупація, крутійство це його ганебне послання на цій планеті. Путінськийй рашизм – біда України її народів, націй, культур, що живуть в цій європейській країні.
Далі. Хто окупував Крим?! Хто забезпечує зброєю путінських рашистів-терористів?! Де одразу щезла велика братська дружба?! Чому московська влада ігнорує всі міжнародні договори, угоди?!
Чому російськомовні громадяни в світі не потребують кремлівський "захист" i чому за всяку ціну лише в Україні?!
Хто розчинив кроваву бойню на теренах суверенної держави?! Хто наглою брехнею заморює світ?! Невже винy за трагедії, злочини, людські жертви собі придумала і створила українська сторона caма??!!
Bratislava Praha.

від: София Жданова Місто: Симферополь
18.07.2014 20:14
Для значительной части населения западной Украины, которую олицетворяет реальный, а отнюдь не мифический "Правый сектор", война с Россией, это – вопрос времени. С июня месяца киевские власти по различным каналам (я не имею в виду 1+1 и 2+2) зондируют разрыв дипломатических и торгово-экономических отношений с Россией, что позволило бы им: 1) ввести военное положение во всех приграничных с Россией областях, а не только в Донбассе; 2) не платить газовые долги; 3) не платить по кредитам, предоставленным российскими банками украинским корпорациям; 4) обеспечить военное присутствие НАТО на территории Украины; 5) до конца т.г. провести общевойсковую операцию по захвату Перекопа и Чонгара, как плацдарма для последующей аннексии (с помощью НАТО) российского Крыма. Для разрыва отношений не хватало подходящего повода. Теперь он появился в виде Боинга-777 малазийских авиалиний, который сознательно направили через опасный воздушный коридор. Кто сбил лайнер: ополченцы или силовики,- принципиального значения не имеет, хотя больше подозрений на то, что это сделали украинские силовики - по прямому приказу одного из лидеров «партии войны» (Аваков, Парубий, Луценко, Ляшко и примкнувший к ним Наливайченко) или по причине вечной хохляцкой безалаберности. Здесь уместно напомнить свидомым про сбитый украинскими ПВО в 2001 году над Черным морем русский самолет ТУ-154 с 70-ю пассажирами на борту, за что власти Украины до сих пор не принесли извинений семьям погибших граждан России и Израиля. Далее, Украина, имея избранного президента и все атрибуты власти, по сути, находится под внешним управлением. Если ранее казалось, что рулят ею из Брюсселя, то после того, как вице-президент США Байден провел заседание украинского правительства в прямом эфире телевидения, взахлеб воздающего этому событию, вопросов об истинных направляющих больше нет. Какая уважающая себя независимая страна позволит подобное унижение?!
У відповідь

від: Cishe Місто: Kiev
19.07.2014 02:06
Написано много,пышно,но все - плагиат! Откровенно передрано с росСМИ,которые из кожи вон лезут,чтобы прикрыть грязные пятна на мундире официальной России! Путинская камарилья конкретно прокололась, "доосвобождалась" русскоязычное население в других странах,которое, по большому счету,боится этих "освободителей" как черт - ладана. Россия по уши в дерьме, но усиленно чирикает! Любому, мало-мальски технически подкованному, человеку понятно, что никакие "ополченцы", казаки и т.д. сбить самолет на высоте 10 км с помощью сложнейшего ЗРК "БУК" не в состоянии и служат исключительно для охраны команды профессионалов из России, которые по обычной российской безалаберности, перепутали АН26 и БОИНГ777. Причем, на территорию Украины закатили только зенитную ракетную установку (чтобы легче было драпать в случае чего!),а управление, радиолокация и наведение осуществлялось с территории России. Очевидно,что уже в 2001 году, разваленная украинская армия была не в состоянии пользоваться даже более простым С-200. По ошибке сбили ТУ,до этого ахнули ракетой по Броварам и, после этого, свернули все опыты с ЗРК, немногие ракетчики дальше симуляторов не пошли, пусков ракет не делали, бо нэ було грошей! Зато россияне успешно тренировались на украинской авиации в Донбассе. Да и зачем? Украинцы свято верили,что в России братья, в случае чего - защитят! Но,как сказал один мой друг, никто так не подставляет,как родственники и друзья!!! Не мифические правый сектор и свобода на последних выборах все вместе получили аж 1,5 процента - серьезная опасность для крымчан! Как-то в Нью-Йорке радиопостановка случайно вызвала чудовищную панику, что же требовать от крымчан, которых зомбировала чудовищная машина роспропаганды день за днем! После бандитского захвата Украинского Крыма, открытой войны на Юго-Востоке, трудно требовать от жителей Украины любви к агрессору, помощи можно ждать только от мирового сообщества.
У відповідь

від: ukr1960 Місто: суми
18.07.2014 23:08
Отвечу с присущей хохляцкой безолаберностью на кацапскую пунктуальность:-в последние месяцы антиукраинские боевики сбили несколько вертолетов и самолетов ракетами смотри росканалы и ютуб это факт,украиские силовики сбили несколько бесплотников, по сути авиамоделек из автоматов,выстраивается линия действий обеих сторон.Во вторых самая бандеровская бендеровщина распространилась по всей Украине и стоит на пороге Крыма и Донбасса,а ей присуща человечная человечность,реальная богобоязненность,трудолюбие,правильна сексуапьная ориентация в отличии от свирепствующих в интернете проросийских активных педерастов все время желающих кого то ...,в третьи-если у вас,как гражданки Украины есть лучшие кандидатуры по госпосты-предлагайте на следующие выборы,народ выберет.В четветых-определитесь для себя-вы,лично,за процветающую УКРАИНУ или против,этот выбор очень облегчает дальнейшую жизнь,не позволяя утонуть в противоречивых фактах,догадках и манипуляциях.
У відповідь

від: Валерий
19.07.2014 12:35
К сожалению, процветающая Украина никому не нужна. Это только кажется, что АТО ведется через жопу, на самом деле она ведется именно так, как запланировано. С многочисленными провалами, которые обеспечивают армию ДНР все новым оружием. Это план такой - чтобы война была как можно дольше и кровопролитней. С бомбежкой жилого сектора - чтобы появилась жажда кровной мести. Кому-то очень нужно, чтобы эта территория осталась без населения...
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

ОСТАННІ НОВИНИ 

00:50

«Правий сектор» висунув Порошенкові ультиматум

00:35
На Луганщині з полону звільнили керівника місцевої «Просвіти» – Доній
16 серпня 2014
23:52
Меркель хоче пояснень від Путіна через заяву представника «ДНР»
23:20
Мінсоцполітики визнало вантаж МКЧХ гуманітарною допомогою
22:43
СБУ: знешкоджено терористичну групу, яку координували з Росії
ВСІ НОВИНИ

Водії «гуманітарного конвою» Росії показали вміст своїх вантажівок у таборі поблизу населеного пункту Каменськ-Шахтинський, Ростовської області, 15 серпня 2014 року

ФОТОЩОДЕННИК РАДІО СВОБОДА
Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

В інших ЗМІ
В інших ЗМІ