17 серпня 2014, Київ 04:39
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

УСІ НОВИНИ / Політика

Порошенко: війна вийшла за межі України, світ побачив обличчя агресора

x

Із катастрофою малайзійського авіалайнера на Донеччині «війна вийшла за територію України», заявив президент Петро Порошенко з приводу трагедії.

«Сьогодні весь світ побачив справжнє обличчя агресора, адже збиття мирного літака є актом міжнародного тероризму, спрямованого проти всього світу», – заявив, серед іншого, він.

«Сьогоднішня трагедія, на жаль, зайвий раз довела, що тероризм не локальна, а світова проблема. А зовнішня агресія проти України – не лише наша проблема, це загроза європейській і глобальній безпеці. Її подолання потребує спільних зусиль», – наводить слова Порошенка його прес-служба.

За його словами, це виклик для всього світу, і «рішуча воля нашого народу та незламний дух української армії неодмінно призведе до перемоги».

Порошенко нагадав про перехоплені СБУ розмови сепаратистів «зі своїм закордонним російським куратором, полковником Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Василем Гераніним», у яких ті «вихвалялися збитим лайнером», і про те, що «черговим трофеєм встигли похвалитися й інші терористи-диверсанти».

За останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як, за словами президента, з російської території було збито українські військові літаки Ан-26 та Су-25.

Як заявив Порошенко, за його дорученням уряд України створив державну комісію для розслідування причин катастрофи, і до її роботи залучено фахівців Міжнародної організації цивільної авіації, а також представників Нідерландів, Малайзії та Сполучених Штатів Америки. Він також провів телефонні розмови з президентом США Бараком Обамою, прем’єр-міністрами Малайзії та Нідерландів – країн, пасажири яких найбільше постраждали від терактів.

При цьому президент наголосив: «Прикро, що терористи вже заявили про своє бажання сховати кінці в воду і вивезти бортовий самописець, так званий чорний ящик, до Москви».

«Після ефективних дій української армії найманці та їхній «старший брат» дедалі частіше та нахабніше вдаються до неприхованих військових дій проти нашої держави. Українську територію обстрілюють з теренів сусідньої країни, збивають літаки, постачають професійні кадри та сучасну бойову техніку. Гібридна війна набуває незаперечних ознак зовнішньої агресії», – мовиться також у заяві президента.

Авіалайнер «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» із 298, за останніми даними, людьми на борту, що летів рейсом MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав катастрофи в четвер над сходом України і впав у Донецькій області, неподалік міста Тореза, поблизу кордону з Росією. Всі загинули.

  • Бойовик перед уламками «Боїнгу-777»
  • Уламки «Боїнгу-777» і тіла пасажирів
  • Так званий «міністр оборони» угруповання «ДНР» Ігор Стрєлков на своїй сторінці заявив про збитий бойовиками Ан-26
  • Уламки «Боїнгу-777» (фотографії місцевих жителів)
  • Уламки «Боїнгу-777» (фотографії місцевих жителів)
  • Уламки «Боїнгу-777» (фотографії місцевих жителів)
  • LifeNews повідомляє про те, що бойовики збили Ан-26
  • Уламки «Боїнгу-777»
  • Бойовики угруповання «ДНР» поряд із місцем падіння «Боїнгу-777»
  • Публікація в твітері так званої «Донецкой республики» про заволодіння бойовиками зенітно-ракетного комплексу «Бук», 29 червня 2014 року
  • 67-річна жителька Малайзії плаче – на борту «Боїнгу-777» була її сестра
  • Як повідомляється, це фотографія літака Малазійських авіаліній MH17, що вилетів із міжнародного аеропорту Схіпсхол в Амстердамі 17 липня 2014
< ▶ || > 1/12
... ⇱   вимкнути підписи вимкнути підписи

Розвідка США, за повідомленнями, вже підтвердила, що літак був збитий ракетою «земля – повітря», але ще не визначила, хто і з чиєї території запустив її. За найімовірніше вважають припущення, що літак збили проросійські сепаратисти, які отримали зенітно-ракетні комплекси «Бук» від Росії, як то раніше ставалося з іншими різновидами озброєнь.

Служба безпеки України оприлюднила перехоплені переговори сепаратистів, у яких вони розмовляють про збитий ними літак і доповідають про це, як стверджується, кураторові з Москви.

Проросійські сепаратисти спершу публічно заявляли, що успішно збили, як вони вважали, український військово-транспортний літак. Ці їхні заяви широко публікували російські засоби інформації.

Але щойно з’ясувалося, що літак був пасажирський, вони почали стверджувати, що не причетні до того і не мають озброєнь, здатних збити літак на висоті 10 кілометрів. При цьому з їхніх сторінок у соцмережах почали видаляти повідомлення попередніх днів про наявність у сепаратистів саме таких потужних систем протиповітряної оборони, якими вони раніше «пишалися».

Міністерство оборони Росії заявило, що його засоби протиповітряної оборони не працювали в день катастрофи і що літаки Військово-повітряних сил Росії в тому регіоні так само не працювали. Натомість Москва висловила «серйозні сумніви» у словах українських військових, що їхні засоби ППО й авіація так само не працювали в той день у тому місці.

Президент Росії Володимир Путін уже складав вину за катастрофу на Україну, мовляв, через те, що її влада відновила бойові дії проти сепаратистів на сході країни.



 

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера («Бєса») про збитий пасажирський літак



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі
     
від: OlegRoman Місто: Bratislava
19.07.2014 12:02
Нехай Господь Бог Вам допоможе, пане президенте України, в болісних для українського народу реформах. Совєтська, постсовєтська епоха пролетарів-злодіїв сплюндрувала господарство, економіку держави. Сьогодні ворожі залишки совєтчиків, путінські рашисти намагатимуться руйнувати Вашу снагу, поступи, розумні рішення. Деякі коментарі недругів характеризуються плюгавством, зеківською мовою, злобою аби принизити честь і гідність президента.
Болючими реформами, очистою пройти необхідно, аби назавжди ліквідувати рабську залежність України від кремлівського рашизму. Необхідно також, щоб українська держава разом з іншими миролюбними країнами світу розбудовувала власну демократію, економіку, власне господарювання у державі, що зродить у людини стимул для ідей, ініціатив, розвитку, прогресу. А це означає поступовий добробут кожного громадянина європейської держави України.
Словаччина пережила важкий досвід кремлівської «братньої» дружби По ній ми без вагань обрали свободу від Кремля. Пережили надзвичайно важкі часи необхідних реформ. Успішно їх подолали. Сьогодні ми активними членами ЄС та НАТО. Хочемо жити в мирі, злагоді з усім прогресивним світом без диктатур та окупацій.
Слава Україні!
Bratislava Praha.

від: укр Місто: коростень
18.07.2014 17:29
Братья и сёстры!
Кажый день тысячи украинцев воюют за будущее страны. Испытывают ужасы войны сотни мирных жителей Донбасса.
А Ваш президент и главнокомандующий опять играет в угадайку.
В обращении к народу 17.07.2014г., по поводу сбитого руSSкими Боинга,
он говорит о "наёмниках и их старшем брате" (02мин:40сек).
Какой старший брат? Петька, Сашка, Васька?
Потом Порошенко говорит об обстрелах с территории "соседней страны" (02мин:48сек). Какой, ...., соседней страны? Румынии, Польши, Венгрии? Кем он нас считает? Идиотами?
Украина ведёт Отечественную войну за независимость СВОЕЙ РОДИНЫ.
Не "холодную", не на словах, а КРОВАВУЮ.
Глава страны ОБЯЗАН назвать конкретного врага украинцев.
Почему он этого не делает?!
Украинцы, Вас убивают руSSкие из роSSии, этнические руSSкие в Украине
и украинцы-предатели.
Украинцы, пока мы этого не осознаем, нас будут уничтожать.
Всех жителей Донбасса надо считать помошниками врага
и ждать от них предательства.
ВСЁ руSSкое ТВ и радио надо отключить.
Телепередаччики на временно захваченных территориях
должны быть взорваны.
Всю милицию, СБУ и пограничников Донбасса надо уволить
до окончания войны. 90 % из них предатели Украины.
Необходимо уволить с КЛЮЧЕВЫХ РУКОВОДЯЩИХ должностей
всех этнических русских. Да, возможны ошибки,
НО ЭТО ВОЙНА, гибнут люди. Потом извинимся и
восстановим РУССКИХ - патриотов Украины.
Надо убрать блокпосты. Они неподвижны и служат идеальной мишенью. Вместо них создать на дорогах мобильные боевые группы, которые будут постоянно перемещаться.
Не надо пытаться захватить Донецк и Луганск.
Следует ВВЕСТИ ВОЕННОЕ ПОЛОЖЕНИЕ на Донбассе и
направить в туда минимум 100000 военных и этими силами
ПОЛНОСТЬЮ закрыть границу с роSSией, а после и с Беларусью.
Надо перекрыть границу Донецкой и Луганской областей с другими областями
Украины. Оборудовать пункты пропуска и лагеря для беженцев.
Всех мужчин задерживать и тщательно проверить, что бы зараза терроризма не расползлась по стране.
Слава Украине!

від: Анонім
18.07.2014 16:45

Московия 18.07.2014 16:37
-1 0 +1

Украинские военные не сбивали российские вертолеты, которые пересекали границу Украины. Хотя имели на это право. Как можно подозревать Украину в уничтожении Боинга-777 ? Если они миндальничали с оккупантами ? Где логика, какая мотивация? Логика в другом: захватили Крым, чтобы избежать наказания и разбирательства перешли к другому кошмару - напали на Донбасс. Чтобы забыли о нападении и поговорили о другом - захватили пиратски в плен украинскую летчицу Савченко, только весь мир опять возмутился, новая трагедия - российские оккупанты сбили Боинг. Правильно Медведев сказал, что Украине ничего уже не поможет, т.к. Путин будет кошмарить Украину всегда и заодно дразнить весь мир. Путин неадекватен, проще говоря - шизофреник!

від: Мик
18.07.2014 14:18
Що, Європа? Ось вже ваші громадяни гинуть. Далі нічого не робитимеш, шмарклі жуватимеш. Або допомагатимеш посилено бороти спільного ворога?

від: Свобода Місто: Украина
18.07.2014 10:46
Новая тактика ведения кремлем завоевательных войн основана не только на военном аспекте, а на новой стратегии захода с тыла, а именно лоббирования интересов России через бизнес структуры, и прямого влияние на политические решения. Этот метод намного эффективнее чем простой шпионаж, через влиятельных бизнес лидеров любой страны можно получить любую информацию и влияние на политическое руководство. Перед такой стратегией бессильны любые спецслужбы, они становятся бесполезными, так как центр разведки и лоббирования переходит на высшие бизнес и политические структуры, которые начинают действовать вопреки национальным интересам страны. Руководители крупнейших компаний начинают вести себя слишком развязно, нагло демонстрируя свое превосходство, превосходство личных интересов над интересами нации, оказывают неприкрытое давление на политику и на общественное мнение через средств массовой информации. Даже во времена СССР были западные бизнесмены, которые в обмен на личную выгоду от торговли с СССР плевали на национальные интересы своих стран. Массовая истерия подкупленных Россией бизнесменов на Западе связано именно с тем, что личная выгода ставится выше общественной безопасности и торговля национальными интересами приносит доходов больше чем простая торговля. Рядовые шпионы за подобную деятельность давно бы оказались в тюрьме, но крупный бизнес и их руководители имеют большое влияние и не подпадают под общую юрисдикцию. Крупный бизнес не отвечает за государственную измену и получает большую личную выгоду от возможности торговать интересами государства. Именно поэтому Россия стремится заручиться поддержкой именно таких продажных бизнесменов и политиков, которые умышленно доводят до критического уровня энергетическую зависимость своих стран от России, которые умышленно пропагандируют выгоду от торговли с Россией. Допустим Франция, которая всего за пару миллиардов евро готова спустить штаны в виде Мистралей. Возможно России эти Мистрали особо и не нужны, но получение возможности влиять на политические решения Франции для России важно. Это не только Франция, это просто пример. Ситуация с Януковичем, бывшим президентом Украины, есть образец того, как Россия внедряется в ту или иную страну.
Все это показывает уровень несовершенства западных политических структур и служб безопасности, которые не в состоянии обеспечить безопасность страны, что демократические институты власти не в состоянии обеспечить интересы самого народа, которые предаются во имя личной выгоды. Демократические институты и демократическая власть оказались в опасности, Россия финансирует западные партии, которые должны покончить с западными демократическими ценностями и превратить власть в диктатуру бандитов, как в России. Отсюда недалеко до концентрационных лагерей, куда будут сгоняться все несогласные и все протестующие. Европе грозит участь Серверной Кореи. А вроде как хорошо начиналось, когда при Рейгане у российского крокодила повыпадали зубы и с ней можно было целоваться, но у русских выросли новые зубы и они уже откусывают целые страны.
У відповідь

від: Михаил Місто: С-Пб
18.07.2014 11:18
Если в Европе все плохо, зачем туда Украине? РФ не проситься туда.
У відповідь

від: Андрэас Місто: Денвер
18.07.2014 21:01
На счет "не просится" - это неправда - сам Путин неоднократно заявлял о таком желании и стремлении в Европу; другое дело что Россию туда попросту не принимают (как, впрочем, не принимали и Украину) по простой причине что в России нет свободы слова и насквозь коррумпированное правительство. Я понимаю что и в Европе есть коррупция, но где Вы ещё в мире видели 97% с лишним "откаты"? Пример - последняя олимпиада: четыре предыдущих олимпиады в Японии, Италии, Канаде и США построили за шесть миллиардов долларов; логично было бы предположить что примерно за полтора, ну два, от силы, миллиарда можно было бы построить и все олимпийские комплексы в России, но на деле на саму олимпиаду потратили куда меньше потому что в тех странах строителям хоть платили нормально и, как россиянам не покажется это странным, большАя часть денег шла как раз на зарплаты, а здесь масса "кинутых" контракторов, строителей которые по три месяца не получали ни копейки... А выделили 50 миллиарлов! Куда пошли 49 миллиардов из пятидесяти? Конечно, это олимпиада - время когда Россия о присоединении к Европе уже давно не думала, но такая "технология" в бизнесе существует уже давно - со времён Бориса Непросыхаемого - воры стали "в законе", и это вовсе не те "аскеты" что им жениться нельзя, убивать самим нельзя, или нельзя быть на службе у государства или вообще работать... Это те кому можно всё выше перечисленное и притом безнаказанно; а еще можно ездить с мигалками в членовозах, брать взятки безнаказанно - а как же, они ж "в законе"! Просто, как когда то появились "новые русские", так появились и "новые воры в законе" - они теперь в кремле - там их паханат, они имеют и своих шестёрок на местах... "Не видят" этого только россияне, потому и говорят что Европа нас не любит и видят в ней врага. А Европе просто такие "законы" уж очень не по нутру...
У відповідь

від: ЗУрепублыка Місто: Львув
18.07.2014 16:34
в тайге, Гулане и на Колыме еще хуже.

від: Станислав Місто: Кировоград
18.07.2014 10:19
И в Крыму небыло российских военных ,там было святое воинство Архистратига Путлера.
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

В інших ЗМІ