17 серпня 2014, Київ 08:12
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

УСІ НОВИНИ / Політика

Західні лідери і Путін закликали Порошенка продовжити перемир’я – Кремль

x

Під час телефонної розмови між президентами України та Росії з участю західних лідерів Петра Порошенка закликали продовжити режим припинення вогню на сході України. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Кремля.

«Лідери Росії, ФРН, Франції і України позитивно оцінили звільнення спостерігачів місії ОБСЄ, а також проведення 27 червня у Донецьку чергових консультацій між представниками сторін конфлікту. Було наголошено на важливості переведення таких контактів на постійну основу. До Петра Порошенка звернений заклик про продовження режиму припинення вогню на більш тривалий термін. Обговорювалася можливість направлення інспекторів ОБСЄ на пункти пропуску через російсько-український кордон», – мовиться у повідомленні Кремля.  

Як повідомляла прес-служба українського президента, під час цієї телефонної розмови Петро Порошенко закликав дотримуватися умов мирного плану, припинити напади на українські військові підрозділи та блокпости, звільнити усіх без виключення заручників.  

«Президент України також закликав президента Росії посилити режим державного кордону з боку Росії, щоб припинити проникнення на територію України бойовиків і найманців та поставку для них зброї і бронетехніки», – повідомляє прес-служба українського президента.

Сьогодні відбулася кількагодинна чотиристороння розмова між президентом України Петром Порошенком, канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та Росії Володимиром Путіним.

Президент України Петро Порошенко за підсумками наради з керівниками українських силових відомств 27 червня ухвалив рішення про продовження режиму припинення вогню ще на 72 години. Термін перемир’я вибігає 30 червня о 22:00.

Упродовж доби бойовики 12 разів порушували режим припинення вогню.

Сьогодні у Києві активісти вимагали від Петра Порошенка скасувати режим припинення вогню на сході України, ввести на Донбасі воєнний стан та відсторонити від ведення переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі голову громадської організації «Український вибір» Віктора Медведчука та народного депутата Нестора Шуфрича.



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
від: Ю Місто: ДОНЕЦЬК
30.06.2014 20:15
ЧАСУ СКЛАСТИ ЗБРОЮ БУЛО АПСОЛЮТНО ДОСТАТНЬО
НІ НА СЕКУНДУ НЕ ПРОДОВЖУВАТИ ПЕРЕМИРЯ З БАНДИ
ТАМИ

від: Vinyk
30.06.2014 10:03
Схоже, Путін поволі, буква за буквою, починає доганяти що він начворив...

від: Денис Місто: Київ
30.06.2014 08:13
Так звана "робота" спостерігачів ОБСЄ на руку Кремлю.Захоплення місій в полон -сплановані акції для отримання додаткових важелів впливу на Україну.Ціна такої "допомоги"-десятки життів українських військових.Кому потрібні "поради" Меркель і Олланда -лише путіну.Лідери цих країн не хочуть вперто бачити агресію Росії ,що принесла на нашу землю смерть і розруху.Посібництво терористам -ось недипломатична назва позицій Німеччини і Франції.Для них кремлівські гроші не пахнуть і не викликають відрази.Лише гроші можуть об"єднати такі різнополярні частини в один оркестр,що грає похоронні марші українцям.

від: Cdtnf
29.06.2014 23:56
По-моему, нас морально готовят к капитуляции. Европа уже договорилась с Путиным., а значит Евросоюз= Путин
У відповідь

від: Анонім
30.06.2014 07:13
Похоже на то.... Все потеряло смысл. Вся смена власти. Ничего не изменилось.

від: Ли
29.06.2014 22:50
Порошенко должен исходить из интересов украинского государства! Люди ему оказали доверие не для того, что бы он слушался, как пай мальчик Путина и Меркель. Если он не одумается и будет и дальше сдавать нашим врагам Восток Украины, как слили Крым, то до осени он не поправит! Люди как дали власть, так и заберут! Вместо того что бы бескомпромиссно и твердо навести порядок и зачистить сепаратистов, и российских диверсантов, он занялся непрозрачной и губительной для государства подковерной возней! С этой возни видна скорая гибель государства! Вытянутая из нафталина особь Медведчука, как будущего путинского губернатора Новороссии, насколько понятна, что по ней плачет камера предварительного заключения СБУ! Люди пока еще в шоке от мирного плана, но скоро из него выйдут! И тогда можно сильно не позавидовать нашей конченой политической элите! Ей придется драпать так, как и Януковощ не бегал! И тогда украинцам буде фиолетово, будет транш от МВФ, или нет, будет ассоциация с ЕС или нет! В расход пойдут все наши враги, а собственность всех олигархов будет национализирована !

від: Валерий
29.06.2014 22:26
Лидеры стран Евросоюза и США, безусловно хорошие люди, но они должны понять, что народу Украины надоела эта фашистская вонючка путин (коспиративная кличка ху..о) и его шестерка в Украине медведчук. У 80% населения Украины сегодня начинается неконтролируемая вспышка ненависти ко всему русскому. Кстати кто знает как сблизился Путин с Медведчуком? Путин личность сентиментальная дорожит связями со старыми друзьями с советских времен. Такое впечатление, что где-то в Германии в советские времена он встречался или работал с человеком например (имя условное) Виктор Марченко. Тот мог быть например, его старшим коллегой. Медведчук по своей биографии, к этому случаю не подходит, /.... не вышел, папа ... служил гитлеровцам. Оксана Марченко в этом случае вполне может быть каким либо контактером. Вообще то все очень интересно. Многое из того, что происходит сегодня, может быть так же понятно.

від: Петро Місто: Артема, Донецкая обл.
29.06.2014 22:20
"Західні лідери і Путін закликали Порошенка продовжити перемир’я "
Если Порошенко будет следовать этим призывам, то потеряет не только Юго-Восток Украины, но всю Украину и Западных союзников. Это "перемирие" приносит только смерть патриотам Украины и усиление террористов.

від: Юрко
29.06.2014 21:33
Я з Донбасу. Ясне діло, треба НЕГАЙНО продовжити АТО та ввести надзвичайний стан у частинах Донецької та Луганської областей. Крім того, категорично проти будь-якого залучення Медведчука та будь-яких переговорів з сепаратистами, окрім умов їхньої капітуляції. А ще було б добре арештувати зрадників Єфремова та Ахметова з наближеними.

від: Л Місто: Ю
29.06.2014 21:04
Шож цэ за перемирие если за его период погибло около полуроты солдат? Это просто какая-то насмешка над людьми. С огнём они играют. Семён Семенченко сказал, что если после понедельника продолжится это "перемирие", то он лично будет создавать Восточноукраинскую Народную Республику.

від: Дмитро - вох
29.06.2014 21:03
Абсолютно ні,, народ України вже досить має порад від російських та європейських політиків,а в міжчасі як ми іх слухаємо наші хлопці гинуть з рук терористів,
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

В інших ЗМІ