17 серпня 2014, Київ 06:21
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

УСІ НОВИНИ / Політика

Перемир’я укріплює позиції ворога – начальник блокпосту неподалік Слов’янська

Фото ілюстраційне
x
Фото ілюстраційне

Продовження Петром Порошенком режиму припинення вогню на сході України лише укріплює позиції ворога. Про це у розмові кореспонденту Радіо Свобода сказав начальник блокпосту біля села Билбасівка неподалік Слов’янська Анатолій Мартинюк.

«Ми стоїмо практично у полі. Нас можна просто так обстріляти, немає необхідних укріплень. Могли б поставити ФБСи (бетонні блоки – ред.) і перекрити бетонними плитами блокпости, де стоять хлопці», – сказав Мартинюк.

За його словами, режим перемир’я вигідний передусім бойовикам, які зводять нові укріплення, облаштовують вогневі точки і перекривають дороги плитами. Також він припустив, що на потреби бойовиків в Слов’янську працює бетонний завод.

«Думаю, що перемир’я оголосили передусім для того, щоби постати перед Європою в гарному образі, щоб показати, які ми миролюбиві, але ж ми насправді вже стільки часу це показуємо, що Європа давно мала б зрозуміти – це по-перше. А по-друге, напевно, є люди, яким вигідна ця війна», – сказав начальник блокпосту біля Билбасівки.

Нацгвардійці переконані, чим тривалішим буде перемир'я, тим складніше  буде виконувати бойові завдання.

Президент на підставі рішення РНБО продовжив режим припинення вогню на сході України, але, як стверджують військові, бойовики режиму перемир'я не дотримуються.

 



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі
     
від: юрий
28.06.2014 21:07
думаю настало время собраться всем миром и потребовать от президента ввести военное положение на территории донбасса. а президент пускай определится с кем он. со своим народом или пускай дальше миротворствует. время не ждет. народ поднимайся! требуем от президента" мочить в сортире"
У відповідь

від: Демьяна
29.06.2014 12:14
Подожди, не кипятись.
Президент - со своим народом - однозначно! Как никто из предыдущих.
Придётся и всортире мочить. Каждому действу - своё время.
А ты готов принять в этом непосредственное участие?
Ты - уже на передовой?

від: Харків*Янка Місто: Харків
28.06.2014 19:56
Президент і уряд дочекаються, що в Україні почнеться вже справжня партизанська війна усіх патріотичних формувань і Збройних Сил України проти терористів. Бо накази дурнів про перемир*я вже переповнили край терпіння народу. Спочатку дурні казали, що покінчать із ДНР та ЛНР протягом 2 днів. А тепер ось прогинаються перед ними, жертвуючи життями українських хлопців і здаючи військові частини.

від: Анонім
28.06.2014 19:55
На х....й этого преза,он ради ЕС всех нас на тушенку пустит и сдаст,впервую очередь наших солдат.Нужен майдан,сколько можно терперть его соплежевание и коленоприкладство перед парашей,еще и с праздником их поздравил. Посмотри в глаза матерям убитых солдат за время твоего еб...ого перемирия.
У відповідь

від: За Украину
29.06.2014 12:11
Посмотри в глаза матерям убитых во время АТО!
По поводу Европы - не трынди по поводу того, в чём не разбираешься. Европа - это реальный шаг окончательно отцепиться от россии и сделать нашу жизнь более цивилизованной. не хотят в европу только преступники. потому что законы европейские беспристрастны, и хвосты щемить будут не избирательно. каждый честный человек хочет европейских стандартов, а воры и прочие - категорически против. Ради ЕС гибли лучшие люди на майдане, потому что о европе знали не из рос СМИ, и прекрасно понимали, какие выгоды будет иметь страна от этого союза.
И на президента бочку не кати, не твоего уровня это дело. он всё делает правильно и взвешенно.

від: Л Місто: Ю
28.06.2014 18:11
Если работает бетонный завод, то для прекращения его работы достаточно обесточить ЛЭП. И обесточить ЛЭП могли бы сами блокпостовцы. Взять и подорвать её

від: Дмитро - вох
28.06.2014 18:06
Припиненням збройних акцій проти рерористів в східніих дбластях України ,це означає капітуляція Порошенка перед російськими терористами, та зраада майдану, Коли зараз Порошенко з мінітрами аваковими та владою забороняється воякам себе обороняти від агресорів. Російські терортмти та проросійські сепаристи вбивають нетільки силовиків але навіть цивільне населення жінок та дітей, Отже пане презеденти на думку виборців ви обсадили себе не компетентними дорадниками, або ви не відійшли недуже далеко від проросійської політики попередної влади, тому продовжуєте так зване односторонне перемиря з російськими терористами які ТЕРОРИЗУЮТЬ народ східної України.

від: Георгий Місто: Днепропетровск
28.06.2014 17:39
Насколько я понял мы за время "перемирия"потеряли город северск и уже более 30 человек из нацгвардии и армии...Что же будет до 30 июня???
У відповідь

від: Янина
29.06.2014 11:54
А ничего не будет. будет то же самое, что при АТО, только потери меньше. Я смотрю, тут многим уже не терпится сотнями вояк хоронить. Диванные воины так и рвутся в бой, так и рвутся. Вы хотя бы армии как-то помогите, прежде, чем от неё требовать решительных действий.

від: Аркадій Місто: Київ
28.06.2014 17:26
Шановні військові берить ініціативу в свої руки назначайте своїх командирив створуйте свої штаби я думаю що серед вас є фахівці які можуть керувати ведення операцій по знищенню сеператистів. самі розробляйте план дій, і приймайте ришення по визволенню нашої териториї від того сміття. РНБО в Києві а з Києва як можна керувати коли не маєш інформації. Слава Україні - Слава Героям!

від: олек Місто: рівне
28.06.2014 17:00
військовим потрібно взяти владу в свої руки у іншому випадку Україна втратить свої землі. Нам наші діти і внуку не пробачать за те що ми не захистили нашу БАТЬКІВЩИНУ.Смерть путінсько гебелівским фашистам вони нічим не відрізняються від гітлера . Господи покарай їх ще при їх теперішньому земному життю.КАЦАПИ ми на вашу землю із війною не прийшли.

від: гість
28.06.2014 17:00
Чи було колись у світовій історії практика "перемиря" під час воєнних дій? Мабуть,ні. Чи переходили на сторону терористів цілі воєнні частини як,наприклад, сьогодні у Донецьку? Мабуть, ні. Так чому тоді ми дивуємося,що до нас так у світі ставляться як до непотребу?. Наша влада (будь-яка) показала себе як непрофесійна. зрадницька, боягузницька, брехлива і ні на що не здатна. В Україні поставлений рекорд Гінесса за останній час - найшвидкіше у світі падіння рейтингу президента: від 54% до 0%. А народ в Україні героїчний і прекрасний,кращі сини якого гинуть внаслідок дій влади (будь-якої)
У відповідь

від: Янина Місто: Украина
29.06.2014 11:47
И примеры такие были - перемирия во время военных действий, и воинская часть на сторону сепаратистов не переходила, и цель вашей дезинформации не совсем ясна.
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

В інших ЗМІ