17 серпня 2014, Київ 09:02
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

Політика

Харківський патріот України проти міліціонера, «шанувальника гімну Росії»

Харківський патріот проти «Патріота» міліціонераi
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 7,0MB
  • 360p / 10,0MB
  • 720p / 27,0MB
 
🔇
X
20.06.2014
Харківські євромайданівці скаржаться, що міліція під різними приводами чинить їм перепони. Цього тижня батьки молодого програміста Сергія Пенцова у Facebook оприлюднили історію про конфлікт з міліцейським патрулем, який стався з їхнім сином, коли він йшов на народне віче. За їхніми словами, правоохоронці зупинили Сергія, у якого на рюкзаку була прив’язана синьо-жовта стрічка.

Харківський патріот проти «Патріота» міліціонера

Мультимедіа

Аудіо
  • Харківський патріот України проти міліціонера, «шанувальника гімну Росії»

Володимир Носков
Харківські євромайданівці скаржаться, що міліція під різними приводами чинить їм перепони. Цього тижня батьки молодого програміста Сергія Пенцова у Facebook оприлюднили історію про конфлікт із міліцейським патрулем, який стався з їхнім сином, коли він йшов на народне віче. За їхніми словами, правоохоронці зупинили Сергія, в якого на рюкзаку була прив’язана синьо-жовта стрічка. Під час обшуку міліціонери у хлопця знайшли пакетик із порошком, схожим на заборонену курильну суміш. Сам Сергій стверджує, що ніколи не вживав подібних речовин. Він запевняє, що йому цей пакетик підкинули міліціонери, оскільки їм не сподобалося, що він є патріотом України. Втім, як стверджує Сергій, самі міліціонери відкрито йому заявили, що теж «патріоти» і похвалилися аудіозаписом гімну Росії з мобільного телефону. В обласному управлінні міліції Радіо Свобода повідомили, що наразі триває службова перевірка щодо дій правоохоронців, а порошок знайдений у програміста зараз на експертизі.
 
Програміст Сергій Пенцов є активістом Євромайдану з грудня минулого року. 16 червня після роботи він йшов на народне віче, яке проводив харківський Євромайдан. На станції метро «Університет», це у центрі Харкова, його зупинив міліцейський патруль для перевірки на наявність небезпечних речей.
 
«Без проблем, мовляв, не перше віче, не перший раз перевіряють. Я їм кажу, ну, звісно, добре. Коли я після перевірки почав збирати речі, бо вони вже падали з метрополітенівських бар’єрів на підлогу, у цю мить вони у мене в боковій кишені рюкзака випадково знаходять шматочок фольги. Вони розгортають і кажуть: «що це?». Я їм відповідаю, що не знаю. Вони після того, як понюхали порошок кажуть: «це марихуана», – розповідає Сергій Пенцов.
 
Хлопець переконаний, що пакунок йому підкинули міліціонери. Він запевняє, що ніколи не вживав заборонених наркотичних речовин і готовий це довести під час медичної експертизі. Сергій Пенцов говорить, що міліціонери відверто з нього глузували, коли у рюкзаку знайшли так звану візитівку Яроша, пов’язку на руку «Східного легіону», це жовта пов’язка з державним гербом України, яку носять східні активісти «Правого сектору». При огляді Сергієвого мобільного телефона, міліціонери побачили фото з обласної адміністрації, де у березні зі своїми вимогами перебували харківські євромайданівці.
 
«Виходячи з моїх політичних поглядів, прозвучало дурне запитання: «Ти патріот?». «Так», – відповів я. – Один з них тоді каже: «Я теж патріот, тільки з іншого табору». І з такою посмішкою вмикає гімн Росії на своїй мобілці. Він сказав: «Не пощастило тобі «братішка», – переповідає свій діалог із міліціонером Сергій Пенцов.
 
Батьки Пенцова говорять, що їм та адвокату правоохоронці не дозволили бути присутніми в кімнаті міліції, що на станції метро «Університет» під час складання протоколу, що є протизаконним. Уже після оформлення всіх необхідних документів у Дзержинському райвідділку міліції Сергія відпустили під розписку, що він зобов’язується прийти до слідчого, коли його викличуть.
 
Про справу Пенцова знає керівник МВС Аваков
 
В обласному управлінні МВС Радіо Свобода повідомили, що зараз триває службова перевірка співробітників міліції, з якими трапився конфлікт у Сергія Пенцова. Про цю справу знає керівник МВС Арсен Аваков і під особистий контроль її взяв начальник Харківської міліції Анатолій Дмитрієв.
 
Разом з тим, речниця облуправління МВС Наталя Захарова розповіла, що під час спілкування з працівниками міліції громадянин Пенцов жодних претензій до дій правоохоронців не висловлював.
 
«Також письмової заяви про порушення його прав або неправомірних дій збоку співробітників органів внутрішніх справ до ГУ МВС Харківської області не надходило. Вилучений пакунок відправлено на дослідження науково дослідницького та криміналістичного центру», – зазначила Наталя Захарова.
 
Один із організаторів народного віче у Харкові Ігор Росоха, коментуючи відносини євромайданівців із міліцією, зауважує: з одного боку люди у погонах стали толерантнішими до них і пильнішими щодо виявлення провокаторів, а з іншого боку, ще трапляються конфлікти між міліцією та активістами самооборони.
 
«За останні три тижні жодна з наших акцій не відбулася без провокацій міліції. Наприклад, затримували на кілька годин людей за те, що у них в багажнику машини знайшли бронежилет і каску. Це не заборонені речі, тут йдеться тільки про нашу самооборону», – розповідає активіст Ігор Росоха. Він каже, що міліціонери не соромляться з проявом своїх настроїв, в їхніх автобусах доводилося бачити георгіївські стрічки. Раніше щодо проросійськи налаштованих правоохоронців у Харкові висловлювався і керівник МВС Арсен Аваков, він обіцяв «почистити лави від людей в погонах, яким ближчі цінності сусідньої держави».
 
Втім, на вулицях, будинках та деревах Харкова невпинно більшає патріотичних синьо-жовтих кольорів: люди прикрашають місто національними прапорами. Активісти кажуть, що поки у Харкові був відсутній міський голова Генадій Кернес, а з ним вони пов’язують організацію конфліктних проросійських акцій, стало безпечніше носити вишиванки і стрічки, говорити українською мовою. А після його повернення до міста, вони сумніваються, чи безпечно і надалі відкрито демонструвати свій патріотизм. Ігор Росоха сподівається, що наступне народне віче, призначене на неділю, пройде спокійно, без провокацій і бійок.

Володимир Носков



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: Дрон Лон Місто: Харьков
29.06.2014 22:44
Я знаю Серегу лично. Малой он еще просто. А вообще парень хорош. Всю семью свою кормит он один. Так что харе писать про него чето. Кроме как молодцом его не могу по-другому назвать.

від: Анонім
24.06.2014 00:28
беркутівці ви нічого незнаєте лиш бити Майданівців палицями, навчіться чогось розумного, і також якщо обороняєте леніна-статую то візміть це зі собою і десь поїдьте далеко геть, в Україні це не належиться бути.

від: Анонім Місто: Киев
23.06.2014 13:01
Депортировать мусоров

від: Анонім
23.06.2014 07:07
Обдурених, обкрадених та позбавлених засобів існування чиновниками старої влади ті ж самі чиновники вже на службі нової влади намагаються переколотити руками сепаратистів, антимайданівців і т.п. Нова влада ніби вказує старій: "Попрацювали, приберіть за собою сміття".

від: ц Місто: ууу
22.06.2014 20:56
Назначить паренька в милицию в патруль с сохранением текущей зарплаты и послушать его песни через 3 месяца.
Пусть делами свой патриотизм докажет.

від: OlegRoman Місто: Bratislava
21.06.2014 20:36
Україна пробуджується від сліпого сну та віри в "братскую дружбу" і мирне співжиття з большевицьким сусідом, який сьогодні! конвульсійно! акселерує пошук ворога!
Кожну імперію жде неминучий крах. Сучасна російська дійсність – величезна хижа потвора, котра пожирає власний людський потенціал, його майбутнє. Це забетонована корупцією чорна холодна смердюча яма без ознак на перспективу, надіїю на життєвий спокій, мир. Майбутнє внутрішньої політичної арени передбачувати не можливо. Патент на грабіж в країні надалі собі забезпечила путінська мафія, олігархи. Диктатор Путін на хвильку "сплодив" Мєдвєдєва а той за подяку великому рос-фюреру - міні-медведик маленьким задочком - зігрів трон незамінимому???... російському "вождю". „Баксами“ набиті мaєтні щасливчики з почуттів самозбереження викуповують нерухомості у цивілізованих країнах Заходу. Зневірилися з життя на "родінє". Путінська „атчізна” для них це поступовий, безнадійний зaнeпaд - доля СРСР. Більшостіі, що не має на закордонні маєтки лишається кремлівська демократія, біда та бездоріжжя. Так звана підтримка російських співвітчизників в Україні це чергова підступна спроба сучасної політики Кремля, котрий за всяку ціну намагається щонайдовше втримати свій русифікаційний вплив на українців. Аби продовжити своє виживання режим хапається забудь-яку рятівну соломинку. Не без без «братньої підтримки» прийнятий у ВР України український Мовний закон. Це навмисний поділ народу на дочасну панівну „русо-бальшевіцкую націю“ - опору кремлівської політики та борців за українство і свободу. Шаління сучасної Росії - повернення старих часів. A чи вернути "вєлічіє пабєд і всєнароднава щястія" назад?! Прогрес демократичного розвитку у світі віддаляється від путінського "трону". Його "звьйоздниє хароми" нікого не цікавлять. Фашизм сьогодні світ засуджує, а путінізм ні!
Bratislava Praha

від: Vinyk
21.06.2014 16:30
1. Подивився-би хлопчина вдома, в найближчих до дверей шухлядах: там можуть виявитись підкинуті мусарнею "2 патрони" або "шприц з підозрілою рідиною" -- нагадаю, що такі "побутові відходи" не можна викидати в смітник "as is", а слід спочатку знешкодити з особливою обережністю та з дотриманням всіх правил техніки безпеки.
1.1. Якщо в хаті знайдуться "опер-сюрпризики", то вираз обличчя буде ще менш приязним.
1.2. Якби свідчення одного міліціонера були достатні для того, щоб посадити когось за грати за марихуану -- то не треба було-б мусарським чи сбУ-хотним ділкам соватись де не слід, агітуючи людей, щоб ті сіяли коноплі, в протилежному випадку погрожуючи проблемами.
2. В Гімні СРСР були слова "И красному знамени нашей Отчизны мы будем всегда беззаветно верны..." -- червоний прапор став історичним надбанням минулого, тому ті російські заробітчани, які нарядились в міліцейські уніформи, щоб шустро облапошувати людей, якось не там проявляють свої патріотизми.
2.1. Якщо під погрозою переламати спину, мусора ставлять на коліна і пропонують або ніжно цілувати мусарську дубінку або співати якісь чужі пісні -- то Некрасовське "Однажды в студённую зимнюю пору..." ідеально вписується в склад і розмір того гімну(акорди зараз не напишу -- на той випадок, коли мусора "вичислили наркомана по гітарі" і зловили з тією-ж гітарою). А під час мусарської ржачки можна буде втікти, щоб захищати свої права самостійно, подалі від таких "внутрішніх правоохоронних органів".
2.2. Крім войовничих агресорських гімнів та матюкливих реприз, прикручених до будильників, до номерів околоточних шефів та іншого сутенерського активу в мусарських моблах, є ще й інший, неполітичний(чисто фірмовий-мусарський), пропагандистський момент. Мусора мають спочатку "перестрахуватись наперед": мають пройтись з фото "призначених наркоманами" по найближчих школах і дитсадках, привчити дітей, щоб ті моментально впізнавали на вулиці "наркоманів" та бігли скаржитись "дядям-тьотям-мілі-ціонерам", які їх для такого цькування видресірували -- в іншому випадку мусора будуть з лічильниками Гейгера соватись по шкільних туалетах, намагаючись знайти шприци з "контрольною закупкою"(одна з альтернатив "неконтрольованому вживанню", яка практикується під мусарськими і сбУ-хотними "кришами"). А така пропаганда -- то справа не одного місяця. Крім того, всі знайдені в стані передозування "реально вживаючі та володіючі" наркомани мають бути тими-ж мусорами проінструктовані кого закладати щоразу, як попадуться іншому патрулеві або конкурентам з інших околотків. Таким чином, може виявитись, що доведення вини, "накручування" свідків, створення доказів займе дуже багато часу від моменту підкидання/компрометації до моменту готовності доказової бази для фабрикування повноцінної "козирно-показушної" справи.

від: Олекса Місто: Київ
21.06.2014 15:31
Міліційна пісенька часів януковича:

Працювати я не хочу.
Красти я боюся.
То поїду я у Київ,
Там і міліцію наймуся!

від: Talk Місто: Дніпропетровськ
21.06.2014 14:47
Мусимо визнати, міліції в Україні не існує. 99% особового складу треба звільняти

від: Лена Місто: Харків
21.06.2014 14:31
Харьковская милиция (чит.геповско- доповская), априори ,не украинская, это "акционерное общество закрытого типа,цель которого,получение прибыли,любой ценой" ,а на охрану и защиту граждан,им глубочайше плевать,равно как и на Украину.
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

ОСТАННІ НОВИНИ 

00:50

«Правий сектор» висунув Порошенкові ультиматум

00:35
На Луганщині з полону звільнили керівника місцевої «Просвіти» – Доній
16 серпня 2014
23:52
Меркель хоче пояснень від Путіна через заяву представника «ДНР»
23:20
Мінсоцполітики визнало вантаж МКЧХ гуманітарною допомогою
22:43
СБУ: знешкоджено терористичну групу, яку координували з Росії
ВСІ НОВИНИ

Водії «гуманітарного конвою» Росії показали вміст своїх вантажівок у таборі поблизу населеного пункту Каменськ-Шахтинський, Ростовської області, 15 серпня 2014 року

ФОТОЩОДЕННИК РАДІО СВОБОДА
Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

В інших ЗМІ
В інших ЗМІ