17 серпня 2014, Київ 08:41
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

Політика

Кернес і Добкін знов у владному тандемі?

Геннадій Кернес

Мультимедіа

Аудіо
  • Кернес і Добкін знов у владному тандемі?

Володимир Носков
Харків – У Харкові у вівторок готуються зустрічати міського голову Геннадія Кернеса з Ізраїля. Там він провів майже два місяці у шпиталі для тяжко поранених. Тим часом депутати Харківської обласної ради від Партії регіонів у своєму зверненні до президента просять призначити Кернеса головою Облдержадмінстрації. Крім того, джерела Радіо Свобода в обласній адміністрації повідомляють, що під час наступного засідання депутати можуть обрати Михайла Добкіна головою облради, відправивши у відставку нинішнього очільника ради Сергія Чернова.
 
Призначення головою обладміністрації Геннадія Кернеса стане запорукою того, що в Харкові будуть порядок, спокій та мир, заявляє народний депутат від фракції Партії регіонів Ірина Бережна. Так вона відреагувала на звернення своїх харківських одно партійців до президента України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
 
Цьому зверненню до Петра Порошенка інтриги додають і повідомлення з різних джерел в обласній раді та в обладміністрації, що  колишній голова ОДА Михайло Добкін, який балотувався у президенти України від партії Регіонів, має намір очолити депутатський корпус області. 
 
В прес-службі облради знають про такі наміри Михайла Добкіна, а він очолює фракцію Регіонів в облраді, але там не бажають коментувати можливі зміни в керівництві. Коментувати політичні стратегії харківських регіоналів не забажав і їхній очільник Михайло Добкін, посилаючись на зайнятість.
 
Тандем Добкін-Кернес зруйнований  – Дудко
 
Політолог Валерій Дудко говорить про розкол у лавах регіоналів, та запевняє, що Добкін і Кернес більше не об’єднаються у владний тандем.

 
На цей час цей тандем майже зруйнований. Головна причина того, що призначення одного і другого не може розглядатися, через їхнє сепаратистське минуле
«На цей час цей тандем майже зруйнований. Головна причина того, що призначення одного і другого не може розглядатися, через їхнє сепаратистське минуле. Про це забудуть, але не найближчі півтора-два роки», – переконує політолог Валерій Дудко.

Нині Геннадій Кернес з лікарняного ліжка в Ізраїлі присягає на вірність діючому президентові Петрові Порошенку. Він каже, що готовий працювати в команді нової влади. А щодо інформації про ймовірне призначення головою Харківщини він журналістам заявив: «Коли таке рішення буде ухвалене, то всі про нього обов’язково дізнаються».
 
Джерела Радіо Свобода в обласній раді стверджують, що команда Добкіна веде наполегливу роботу з регіоналами та комуністами ведеться щодо переобрання голови облради. 
 
Головні конкуренти: Суботін, Гіршвельд та Балута

 
Тим часом, харківські політологи називають головним претендентом на крісло керівника області нинішнього генерального директора підприємства «Турбоатом», банкіра Віктора Суботіна. Він свого часу був у лавах соціалістичної партії, потім виступав за стабільність з Партією регіонів, брав активну участь в «антимайданівських» позачергових сесіях облради, але під час президентських виборів відкрито підтримував кандидатуру Петра Порошенка. Ще раніше, Суботін заявляв про вихід з фракції Партії регіонів. 
 
«Йому серйозну конкуренцію складають Анатолій Гіршвельд – народний депутат,  почесний президент УПЕК, і ще кілька чоловік які розглядають себе, як можливих кандидатів на цю посаду», –  зауважує Валерій Дудко.
 
В команді чинного голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути стверджують, що у нього теж залишаються великі шанси залишитися керівником області. І тут,  на думку політологів,  доля Балути залежатиме від від того, чи залишиться Арсен Аваков на посаді голови МВС.
 
Громадська експертиза
 
Один з координаторів «Громадянського форуму» Дмитро Кутовий закликає до проведення громадської експертизи щодо всіх кандидатів у керівники області. Він разом з громадськими об’єднаннями та професіональними асоціаціями Харкова та області спрямували до Петра Порошенка та уряду відкрите звернення, де висловили вимогу провести консультації з населенням щодо призначень керівників місцевих органів виконавчої влади.
Ми хочемо відкритого діалогу із владою


«Ми хочемо відкритого діалогу із владою. Якщо ви хочете когось призначити, то, будь ласка, скажіть кого ви хочете призначити і дайте можливість громадськості обговорити всі кандидатури», – каже Дмитро Кутовий.
 
У громадянському форумі переконані,  принцип призначення голів обласних і районних голів, для президента Петра Порошенка  стане лакмусовим папірцем, бо він у своїй передвиборчій програмі обіцяв зважати на думку громадськості.

Володимир Носков



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: k5555
18.06.2014 10:02
Директор цырка и обезьяна

від: Гость Харькова
17.06.2014 19:08
У вас что, на полуторамиллионный Харьков вообще нет людей, кроме этой одиозной пары мошенников?! Или вас заклинило?!

від: euvropeec3
17.06.2014 08:42
Згідно повідомлення ЗМІ, на мітинг активістів Харківського євромайдану проти можливого призначення Добкіна і Кернеса на керівні посади в області зібралося лише 400 чол. На півтора мільйонний Харків це майже нічого. Байдужість людей завжди була підставою для влади вчиняти дії проти інтересів громади. Якщо подобається жити в суспільстві рабами, в злиднях, отримувати по голові битками та т.п., то така можливість знову буде надана.

від: Дима Золочівський Місто: Золочів
16.06.2014 13:15
Чого очікувати від Гепи усім добре відомо. Оригінального не передбачається. Хіба що ХНР спробують проголосити та запросити допомогу із певної Федерації.

від: DD Місто: Харків
16.06.2014 10:36
17 го з ранку прилепить пташка. Хлопці, треба зустрчати .. Бажано - "Стінгером"... :)

від: dd
16.06.2014 10:30
Говорите прилетает? В Харьков? 17го утром?
Придется выкапывать "Стингер"....

від: Вовка Місто: Харьков
16.06.2014 10:08
Два одиозных, хитротра**уых человечика которые терроризируют болие 8 лет всю область, господа имеющие личные самолеты, параходы, заводы и.т.д... находящиеся под следствием, первые зачинщики сепаратизма, который вылелся в полномаштабную ВОЙНУ, управляющие кучкой депутатских идиотов. И еще что-то хотят!! Их место возле п...и там где был Луценко.

від: dako
16.06.2014 09:56
Апуп...ть! Може ще і Януковичу посаду повернути?!! Ця мерзота звісно "готова працювати у лавах нової влади". Вони б і у гебітскомісаріаті працювали, аби при владі. На хвилинку, ці дві тварюки декілька місяців тому закликали до знищення Майдану та розколу країни. З ким Ви, пане президент?

від: Алла Карбышева Місто: харьков
16.06.2014 09:34
Ну и какой смысл всех перемен, если при власти останется партия регионов? Пока Кернес находится на исконной родине( сидеть бы ему там и не рыпаться) - в Харькове все спокойно, а если заявится - опять будут погромы - так спокойнее!

від: Дмитрий Місто: Харьков
16.06.2014 09:33
Они ограбили весь Харьков!!!! как можно их допустить к власти???
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

ОСТАННІ НОВИНИ 

00:50

«Правий сектор» висунув Порошенкові ультиматум

00:35
На Луганщині з полону звільнили керівника місцевої «Просвіти» – Доній
16 серпня 2014
23:52
Меркель хоче пояснень від Путіна через заяву представника «ДНР»
23:20
Мінсоцполітики визнало вантаж МКЧХ гуманітарною допомогою
22:43
СБУ: знешкоджено терористичну групу, яку координували з Росії
ВСІ НОВИНИ

Водії «гуманітарного конвою» Росії показали вміст своїх вантажівок у таборі поблизу населеного пункту Каменськ-Шахтинський, Ростовської області, 15 серпня 2014 року

ФОТОЩОДЕННИК РАДІО СВОБОДА
Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

В інших ЗМІ
В інших ЗМІ